mojca sjetila si me savjeta iz knjige dr. Northrup koji kaze da je produljeno koristenje progesterona dobro za sprecavanje preranog poroda,ali ne kod blizanacke t.
mojca sjetila si me savjeta iz knjige dr. Northrup koji kaze da je produljeno koristenje progesterona dobro za sprecavanje preranog poroda,ali ne kod blizanacke t.
ma bravo twisted!
ma nemam još pojma idem li na cr, nisam još bila na pregledu u bolničkog dr (bio je odsutan). javim vam iz rodilišta, nosit ću laptop
Pinky, vibramo za carski! Vjerujem da će biti!![]()
![]()
Evo novosti, danas smo bili na pregledu, sve je ok, cura raste, ima oko 790 grama!![]()
Ne znam što mi je fascinantnije na tom pregledu, tehnologija koja sve to omogućava, doktorica koja u svim tim "mrljama" u svakom trenutku zna što je što ili MD koji zaljubljeno pilji u monitor.
Pinky, izgleda da sam previše vibrala za tvoj carski... izgleda da i mene čeka. Miomi su nastavili svoj rast i počeli su se spuštati... sve ukazuje na to da ću morati na carski. A mene je toga tako frka! Ja bi prirodni porod, pa šta boli da boli.Eh...
mojca, mrak, mrak! svaka cast na lijepoj bebici! jos desetak dana i ja cu ponovo vidjeti moje male andele, ne mogu docekatiiiiii!
pinky, puuuuuuno srece, drzi se i javljaj novosti!
Pinky obavezno nam se javljaj s novostima
Mojca awwwwwwwwwwww kako lijep post - TD koji zaljubljeno gleda u monitor....divno
I ja imam izvještaj danas - bili na mjerenju NN-a i na moje veliko iznenađenje imamo jednu bebicu koja je vejika 43 mm (NN 1 mm) i to je OK za 11+3, ali zato druga beba je kapitalac od 50 mm (NN 2mm) i dr. kaže da je zadovoljna viđenim. Živahne su, skakuću kao lude po buši..još smo se i smijale kako je veća bebica već naglavačke okrenuta, a druga prvo guza, pa glava. Makar kako se koprcaju čini mi se da se to mijenja svaki čas...
mojca, ko što bi moj dr rekao - još je rano davati prognoze. i meni, a kamo li tebi.
neka to sve lipo teče i dalje, nadam se da će sve biti haho si htjela.
makice, molim te javi nam se i ovdje http://forum.roda.hr/threads/62685-T...e...%29/page14
zvala sam bolničkog dr. i hospitalizacija će biti 7.7. a ne 30.6.!!
sretna sam ko mala beba lol
još 10 dana mamine spize i uživancije doma...
Hvala ti Pinky, ali... miomi rastu, sad su oko 5 i 6 cm... i spuštaju se prema dole, (iako, moram priznati da mi nije jasno kako je to moguće)... najrađe bi otišla kod Š. na drugo mišljenje.![]()
Bravo za još malo domaće spize!![]()
Šumskice, NN-i su odlični... a i bebe isto! Po opisu beba, rekla bi da se odlično zabavljaju. Hm... zapravo sad mislim da je moja beba tužna tako sama.Lupam, znam... baš me drma neko pms-ično raspoloženje. Uf.
Curke evo da vam se pridružim i ovdje mi samo danas 6+2, nadam se da ostajemo još samo 7.5 mj....i imamo jedno pitanjce za vas...netko imao glavobolje na početku T...mene danas ubija...
Hej eto i mene kod vas. Jučer 6+4 a na uzv mrva tek 3mm-definitivno premala za taj stadij trudnoće. Drugi uzv za dva tjedna.Znam da ću sad zvučati kao "omiljeni" mi pjevač, ali ima li nade za nas?
još sam zaboravila napisati i temperatura lagano povišena ...imam li razloga za brigu???
Evo i nas. Jutros radili kombinirani probir. Uzv je uredan a iz labosa su nalazi stigli mailom.
Nađen je povećani rizik za Downov sindrom u odnosu na prosjećni rizik koji odgovara dobu trudnice.
Da li je neka imala slićan nalaz?
ajme mia stvarno ne znam. ja sam odbila sve te pretrage osim anomaly scana. a i sa blizancima nemaju smisla, što me je psihički spasilo.
znam da ima tema prenatalne dijagnostike pa da pogledaš i upitaš tamo?
koliko sam ja skužila, to su sve podaci koji mogu ali i ne moraju biti relevantni.
Iva ti smijes popiti paracitamol,al opet vidi sa svojim doktorom,ja sam imala na pocetku glavobolje i dr.mi je rekao paracitamol.
Mojca nemoj biti tužnaNajbitnije da ti i bebica budete ok!
Šumskice tako mi je drago za bebulince - mrak!
Pinky sad imaš fore još uživat doma, iskoristi to
Ja sam radila kombinirani al je bio ok - jako malo razumijem išta vezano uz to Mia žao mi je što ti ne mogu pomoći![]()
Pinky super što si još malo doma!! Mogu mislit kakvo ti je to olakšanje!
Šumskica i Mojica super za utz-e... Drago mi je da sve ide po planu. Mojca ko zna možda je još malo prerano za odluku o carskom, ja ti držim fige da na kraju ipak bude prirodni porod!
Mia Lilly znam da ti sad nije lako ... i ja sam se preznojavala dok sam čekala taj nalaz.... ALI na kraju krajeva to ne mora ništa značit jer je to samo statistička vjerojatnost. Sada se moraš raspitat kod doktora što dalje...nadam se da će na kraju sve biti dobro!!
Iva Mia i nina32 dobrodošle!!
joj šumskice kako su slatke tako malecke dok skakuću okolo.
uživaj, jer jako brzo će doći u fazu kad ćeš na uzv-u moći samo vidjeti glavu ili samo nogu... ja već 10 tjedana ništa ne kužim na uzv-u![]()
Da vas pitam cure, s koliko ste prvi put osjetile da se bebica mice? Ja sam u 15. Tjednu i nista![]()
Nea, točno u 20. tjednu kako knjige kažu.Možda koji dan prije, ali nisam bila svjesna da je to to.
Iva Mia, ja sam imala straše migreene čim bise preforsirala s aktivnostima, pomoglo je spavanje i hladno-vrući oblozi. Sad je ok, ako se preforsiram, malo mi je mutno, pa prođe.
Mia Lily, kombinirani je čista statistika i takav nalaz ne mora ništa značiti. Držim fige da sve bude ok.Ako želiš 100% točan odgovor rješenje je CSV ili amniocinteza, ako se možeš odlučiti na to.
Posljednje uređivanje od Mojca : 28.06.2011. at 23:10
[QUOTE=visibaba;1914823]naspram ovih brojki, kak smo mi maaaaliiii, kme kme kme, 31+ i 1550 gr, velicinom za 30tt. i dalje nisam sigurna koliko da se brinem
[/QUOTE
Nemoj nas uzimati za primjer jer izgleda da smo dosta veći od očekivanog za tjedan trudnoće..
Radila sam jučer mini anomaly scan. Uzv je bio uredu.
Nalaz mi je ispao 1/135 za Downov sindrom. Znam da je to sve statistika. Znaći, ja mogu biti jedna od 135 trudnica koja će roditi
djete s Downovim sindromom i ne moram. Sve je to meni jasno.
Dogovorili smo s dr. amnio. Sad slijedi mjesec i pol do dva čekanja..
Mia Lily, ne brini se.To će biti ok.
Samo za info, ako ne znaš, postoji način da u roku par dana dobiješ "brzi nalaz" za amnio, za (mislim) 4 krom. anomalije uključujući down, a u normalna cca 3 tjedna dobiješ kompletan nalaz amniocinteze.
Zg ima privatni lab za brzi amnio, nisam ziher da li Podobnik šalje njima ili u Slo?
Podobnik radi kod sebe, u Viliju šalju u Postojnu, dođe nalaz za 8 dana - u Viliju je, koliko znam, amnio najčešće radio dr. Kos, ali on ide u svoju privatnu kliniku (ne zna se od kad) - to su infoi koje ja imam - rekla-kazala stila.
E, i ako te mogu utješiti: kod mene je bio double 1:80, kombinirani probir dobar, anomaly dobar - radila amnio kod dr. Kosa u Viliju (Postojna, stiglo za cca 8 dana) - nalaz je bio dobar, imala sam tad 38 god.
Jučer je Kos još bio u Viliju.
Na početku Planinske ulice (mislim broj 1) u Zgb je privatni lab (mislim da se zove Genos ili tako nekako) koji radi i taj brzi test i klasičnu amnio... možda krenuti obratnim putem pa pitati za koga sve rade.
Jedna frendica je radila u Ljubljani u labu Medgen, bila jako zadovoljna. Samu amniocintezu im radi dr. Pušenjak, slo faca br. 1 za to.
Eto, napisah sve što znam, a nije do sad napisano, pa kome treba nek istražuje.![]()
A propos dr. Kosa i Vilija, moja frendica gleda di će vodit trudnoću i zvala je danas Vili i sestre su joj potvrdile da Kos odlazi, ali da ne znaju točno kada...
Mojca, na taj lab sam mislila, može ih se, naravno, kontaktirati za info.
Thnx, javit ću prijateljici, ona bi kombinirani i anomaly kod njega radila.
Hvala vam cure drage mojeUmirite me uvik kad me panika skoro pa pojede
![]()