Stranica 26 od 54 PrviPrvi ... 16242526272836 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 2653

Tema: MPO trudnoća nakon svega...kako se osjećamo...

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

drage moje, samo da vas pozdravim, vec danima se borim sa glavoboljom(i inace imam s tim problema), a paracetamol mi je kao tik-tak bomoboncic, tako da ga nikako nism ni pila. bljak!!!!
    sumskica, bebe su ti mraaak, tako mi je drago zbog tebe!
    pinky, umrla sam od smijeha kada sam procitala tvoj post kako na uzv vidis samo glavu i nista ne kuzis, ha, ha!
    ja na uzv idem tek za tjedan dana, iduci petak, ne mogu docekatiiiiii!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Makica ja sam isti slucaj kao i ti paracetamol nije nista za moju glavobolju tako da ga nisam ni uzimala
    Negdje do 16 tjedna sam imala jake glavobolje migrenske jedino nakon nekoliko povracanja bi se smirilo postepeno,jer pri povracanju bi nastao veliki pritisak u glavi i jako bi nabijalo kao da ce puknut glava.I masirala sam sljpoocnice i cijelu glavu to bi mi ponekad pomoglo i hladni oblozi.
    Sad sam20tt i puno mi je bolje, glavobolje dodu ali u puno laksem obliku i brze produ.

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Cure da li pijete magnezij 300 sumeci, cula sam da on zna pomoc kod glavobolja
    Posljednje uređivanje od TOMISLAVA : 01.07.2011. at 10:34

maya3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pozz! htjela bih pitati trudnice koje su bile u postupcima na SD do kada ste pile decortin i andol? ja sam trudna 7+4 a moja soc. ginićka nezna puno o mpo trudnoćama a ni dr. B nema pa neznam koga pitati nego vas. Unaprijed hvala

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj maya3 prvotno napisa Vidi poruku
    pozz! htjela bih pitati trudnice koje su bile u postupcima na SD do kada ste pile decortin i andol? ja sam trudna 7+4 a moja soc. ginićka nezna puno o mpo trudnoćama a ni dr. B nema pa neznam koga pitati nego vas. Unaprijed hvala
    maya ja sam ti pila decortin do ET-a....a u 1.postupku andol sam pila sve dok nije došlo biokemijske...nazovi ih gore u ambulantu sestru Peru ili u labos sestru Željku...imaš broj???

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Decortin ili dex je dr. B prije davao do 10.-12. tjedna, uz lagano smanjivanje doza... ne znam sada.

mayica01 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj TOMISLAVA prvotno napisa Vidi poruku
    Cure da li pijete magnezij 300 sumeci, cula sam da on zna pomoc kod glavobolja
    meni magnezij nije pomogao..tu i tamo bi popila lupocet i jos su mi pomogle Miosan kapi,njih sam mazala na sljepocnice i izvlacile su glavobolju..na biljnoj su bazi..kostaju oko 50ak u ljekarni i dosta su jake..

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Miosan kapi su izuzetno jake, jer su to čista eterična ulja, koja se iznimno rijetko koriste nerazrijeđena. Svakako ih treba razrijediti, kažu s vodom, ja bi rađe s bademovim uljem ili hladno prešanim suncokretovim, maslinovim, jer eterična ulja nisu topiva u vodi.
    Negdje sam čitala da metvica nije baš preporučljiva u trudnoći... da li samo u ranoj, ne sjećam se... ali znam da sam zato odustala od domaćeg čaja od metvice.

mayica01 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ali to je bila samo kap na sljepocnice..ali doslovno..i pitala sam u ljekarni i rekli su mi da mogu koristiti..
    znam da se razrijeđuju kod masaza ali za moju glavobolju su mi pomogle kad nista drugo nije..

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sve ok, samo javljam što sam naučila od frendice poznate aromaterapeutice.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

magnezij 300 šumeći je preporučljivo piti, pogotovo nama duplicama, zbog grčeva i ranih kontrakcija. tj. da se ne dogode, kužite šta hoću reći (pospana sam).
    znam da je preporuka kod single trudnoća piti ga do 37.tt a kod nas duplih čini mi se do 35.
    mene je spasio, nemam ni bh kontrakcija, ni grčeva, ni zatvora ...
    za glavobolju - nisam čula da djeluje.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

makice moja ginica zenama preporuca isto paracetamol i tamnu mirnu sobu. Skoro pa nema pomoci... Pinky i mene magnezij spasava,pijem ga jos od transfera i pomaze za mucnine,grceve,ma sve

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moje je tijelo malo u šoku...u subotu ujutro sam stavila zadnji utrić, od tada mi je temperatura uvijek oko 37 , žedna sam iznad svake mjere, a (.)(.) me bole nevjerojatno - bradavice osjetljive, ma cijele grudi grudi bole - kao da sam u pubertetu pa mi rastu. Čak je i glavobolja došla i otišla par puta.
    Da li je to normalno kod skidanja s utrića? Ja se tješim da mi se tijelo sada muči samo proizvesti progesteron kojeg ne dobiva iz utrića, ali nisam sigurna ima li moja teorija smisla...

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Neznam dal se to tice skidanja sa utrica ali tako je i meni bilo u prvom tromjesjecju. Glavobolje, zed, grudi me bolile za
    pop..... pogotovo do ispod pazduha, temp. nisam mjerila pa to neznam

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Danas bila kod dr sve ok ja sam danas 21tt zadnje vrijeme imam puno lakse oblike glavobolje i brze produ.
    tako nadajte se poboljsanju posle 16-17 tt mene su do tada rasturale glavobolje.

Da vas pitam u vezi kg do sada sam stavila oko 4,5kg od toga zadnja 2kg u zadnjih mjesec dana.

Sta se tice porodaja carski mi ne gine zbog mojih godina 44.

mayica01 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

pretorija ja sam za 2dana u 40tt..u prva 3mj sam pala 4kg zbog prevelikog povracanja i mucnina i glavobolja..ali kad je to proslo,svaki mj sam dobivala po 1-2kg..i do sad sam natukla 11kg..vecina se primila za trbuh i guzu..ja zadovoljna )

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Cure, ja sam u petak bila na trudničkom tečaju u rodilištu Podobnik (joooj da mi je tamo ići roditi, predivno sve izgleda).
    Doktorica je rekla da se prosječno očekuje 2 kg u prvom tromjesečju, 6-8 kg u drugom i 4-5 kg u trećem. Pretorija tvoje dobivanje na kilaži je definitivno ispod prosjeka, morati ćeš početi više jesti ! Šalim se, sve je to ok, svakako bolje manje nego više. Moja frendica je zatrudnila s 48, rodila s 54! Mislim da tu nema pravila i da puno ovisi o konstituciji. Znam ženu koja ima troje djece, u svakoj trudnoći dobila 20-22 kg i sad bi mogla raditi ko model za Skiny... A znam i drugu, četvero djece, iza svake trudnoće sve veća i veća.
    Bitan je balansiran unos ugljikohidrata, bjelančevina i masnoća, te naravno vitamina. Ako i ima koje kilo viška, nije to ništa, samo da se ne razvije trudnički dijabetes.

Šumskica, jesi zvala doktora? Jesi se postepeno skidala s utrića ili...?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mojca, koliko košta taj tečaj (može i na pp)? Ja bih drugi put išla sama, onako za svoju dušu...

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mayica01 pa ti ženo brojiš sitno.........
    jel osjećaš kakve promjene, ono spuštanje bebe, kontrakcije i sl?
    u svakom sl. sretno i želim ti porod kakav i sebi

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Andream, može i ovak, valjda ne kršim pravila foruma...
    Tečaj je 350 kn za oboje, traje 4 sata, govori ginekolog, primalja, anesteziolog i pedijatrica, između svakog izlaganja ima kratka pauza za otići na wc, popiti vodu, kavu, sok... a imaju i fiiine domaće keksiće. Nakon toga obilazak sale za vježbe, rađaona, apartmana i sobe za bebe.
    Predavanja su zanimljiva, ioako sam većinu toga znala, ali dragi nije, pa mi je bilo više zbog njega bitno da to čuje. Možeš slobodno postavljati pitanja za vrijeme predavanja, meni je drago da smo išli, sva "otvorena pitanja" su zatvorena (što ne znači da mi neće još koje pasti na pamet!).

mayica01 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Vojvođanka prvotno napisa Vidi poruku
    mayica01 pa ti ženo brojiš sitno.........
    jel osjećaš kakve promjene, ono spuštanje bebe, kontrakcije i sl?
    u svakom sl. sretno i želim ti porod kakav i sebi
    sitno sitno..bas idem na pregled da vidim sta se desava..
    kontrakcije osjecam tu i tamo,zadnjih par dana me jako zaboli kicma u donjem dijelu i to jakoo jakoo..bebac me udara stalno..vrti se i ko zna sta radi unutra,a vjerovatno mu je jadnome i tijesno i jedva ceka van a i ja isto..
    o porodu iskreno uopce ne razmisljam,biti ce kako bude,na sve sam spremna..znam da boli pa sam pripremljena i na to..
    budete saznali uskoro )
    sretno svimaa...

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

sumskica, ja sam se postepeno skidala s utrica, prvo par dana po dva dnevno, pa po jedan par dana....da, osjetila sam promjene, ali nekako na bolje, nisam vise bila tako pospana, kao i da sam malo "splasnula". definitivno na bolje. grudi me vise nisu boljele tako, ali zato se nesto izdogadjalo na bradavicama, skroz su tamno crvene i jaaaaaaaako osjetljive. sada sam na pragu 17tt i vidim si promjene na pupku!!!!!!?????? jos malo i bit ce potpuno ravan s trbuhom, nema vise rupice!!!!! jel jos kome tako???
    i jedno malo nezgodno pitanje, jel koja malo vise dlakava nego inace???? ja sam plavusa i skroz sam svijetla sa pjegicama, nikada nisam imala dlake na rukama, nogama....sad rastu svakakve, neke crne, cudno mi je to vidjeti na sebi!!!!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Makica prvotno napisa Vidi poruku
    , nikada nisam imala dlake na rukama, nogama....sad rastu svakakve, neke crne, cudno mi je to vidjeti na sebi!!!!
    A ja nikad manje dlaka, depilacija gotovo nepotrebna! Baš neobično!

mayica01 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ja od utrica nisam imala nikakve promjene,od dana kad sam ih pocela koristiti do dana kad sam prestala..
    pupak..hmhm..imala sam udubljen pupak ali kako je trbuh rasao sve vise i vise je postajao ravan sa trbuhom..a sad pred kraj je toliko iskocio da kad obucem malo uzu majicu da se skroz ocrtava..kao da ce eruptirat
    a sto se tice dlaka..meni su u trudnoci prestale rasti..depilirala se jednom na pocetku trudnoce i nis nije naraslo mjesecima..sad pred kraj sam bila kod kozmeticarke da mi skine nesto malo sto je naraslo..ba ssam imala tu srecu..i kosa mi je dosla na super kvalitetu..inace sam je prala svaka 2-3 dana a sad se uopce ne masti ..divno..ne znam sta me ceka poslije..kad bi bar tako ostalo mada sumnjam.. ;*

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I ja sam se skidala s utrića postepeno, prvo 3x1, pa 2x1 pa 1x1 i kad sam makla taj zadnji - svašta. Ma možda nije od utrića, ali to je jedina promjena koju sam doživjela u zadnja dva dana od kad sam tako žedna i topla i sve... Proći će, sada kad nakon ručka legnem u krevetac, sve će proć.
    Mayice kako slatko - prekrasan susret se bliži
    Makice i ja sam malo dlakavija nego inače, rastu mi brkovi koje nemilice čupam pincetom... A za pupak - hjuuuuuuuuu jedva čekam da se i meni izravna...
    Mojca kako to da si platila trudnički tečaj? Zar nema u obiteljskom centru besplatni tečaj? Ili ja sanjarim?
    Tko zna kako nam je Pinky...da li je još na maminoj spizi

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja nisam nikada bila više dlakavija nego sada. Najviše po trbuhu!
    Počela sam sa skidanjem sa utrića. 3x1 cijeli tjedan i onda sam konačno gotova.
    Mojca, mislim da ću se i ja počastiti tečajem kod Podobnika! Eh, da mi je tamo roditi..

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jesam, tu sam još do četvrtka. nadam se da neće biti ničeg nepredviđenog.
    a ta dlakavost do pupka mi je bljaaaaaaaaaaaaki.
    nadala sam se da ću biti manje dlakava u trudnoći, kad ono šipak.
    dan kad sam završila sa utrićima je bio posebno sretan. dosadilo mi se više bost prstom...

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Drage cure, evo napokon sam skupila hrabrosti da vam se pridružim (iako vas čitam već skoro 14 tjedana )... Nekako me stalno bilo strah... nisam htjela opterećivati ovaj lijepi i pozitivan forum lošim vijestima. Sada smo odgulili 12 tjedana, pa se malo-pomalo opuštam i počinjem vjerovati da se ova naša trudnoća stvarno događa. Dakle, danas sam 13+5 i nemože me se više fulati da sam trudnica (u čemu pomalo i uživam ).
    Što se tiče dlakavosti po trbuhu - o daaaa! Mislila sam da sam prolupala, a onda vidim da se događa i drugima. O laganim naznakaka brkova ne želim ni sama sebi priznati.
    Uglavnom, uživam u svim "čarima" trudnoće - mučnine (ajde, sad je već bolje po ovom pitanju), umor, zatvor, stalno pikanje i štrecanje na raznim mjestima, iscjedak koji me konstantno plaši (na svu sreću svi su nalazi ok) i tako to...
    A uz sve, nevjerovatno, dobila već 4 kg. Ma ludnica! Jedva čekam dozvolu da odem na more, pa malo plivanja i šetnjica uz more... valjda će usporiti moj "rast"
    Što se tiče utrića - meni su rekli da neće ništa štetiti da ih pijem sve do 20-og tjedna (ufff!). Ja ih inače pijem još od 7 tt jer sam se onda lagano krvarila, za što se ispostavilo da sam si sa utrićma iziritirala rodnicu, pa mi je dr. rekla da ih pijem a ne stavljam vaginalno... nakon par dana sve ok, ali mi je rečeno neka ja samo nastavim oralnu primjenu. Meni paše - nije mi previše muka od toga (sad sam se već skroz navikla), a draže mi je nego što kaže pinky "bockanje prstom" . Ipak, sljedeći tjedan idem na pregled, pa se nadam da će mi barem smanjiti dozu (uzimam još uvijek 3x2) - barem je tako zadnji put obećano...
    Pozdrav svima!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo pomalo se i ja pridružujem ovoj temi.meni uskoro 7 tt a trbuh mi je doslovce kao pred porod, nešto prestrašno. Jel moguće napuhavanje od utrića kako pišete? inače nikakvih drugih tegoba nemam (osim mučnina al dobro, za sada su podnošljive).

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja osim pospanosti nisam imala nikakvih problema - jednom sam imala mučninu do sada i (.)(.) su me jako bolile. Sada sam 16 + 3 Trbuh mi je za sada malo vidljiv ali i od to malo sam dobila striju, dvije Za sada sam dobila 2.5 Kg cca al mi se to pari nekako preveć, jer sam čula da dosta cura ne dobije skoro pa ništa u prvom tromjesečju.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

možda je doduše takav trbuh i zbog loše probave. pijem elevit pronatal od bayera i imam popriličan zatvor.

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

cure da vam kažem jedan dobar recept protiv zatvora...ujutro pojedete dvije banane i popijete kavu sa mlijekom...meni to redovno pali..ako se banana jede na prazan želudac onda ima laksativan učinak jer u drugo doba dana ako ju se pojede onda ima suprotan učinak

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Šumskice, možda i ima, nisam ni pitala, dovoljno mi je bilo pravno savjetovanje u obiteljskom centru da ih prekrižim jednom za uvijek...
    Bili smo u rodilištu Podobnik na danima otvorenih vrata pred mjesec dana i od tad cvilim da bi tamo... cifre su istina jaaako visoke, ali kad pročitam iskustva iz naših rodilišta i kad pogledam snimku od frendice koja je lani rodila kod Podobnika, dođe mi da plačem. Pa smo u tom duhu otišli i na tečaj, da malo bolje osjetim da li je to pravo mjesto za roditi ili ne... u slučaju da dobijem na lotu.

Patuljčice, lijepo te vidjeti na ovom topicu.

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    evo pomalo se i ja pridružujem ovoj temi.meni uskoro 7 tt a trbuh mi je doslovce kao pred porod, nešto prestrašno. Jel moguće napuhavanje od utrića kako pišete? inače nikakvih drugih tegoba nemam (osim mučnina al dobro, za sada su podnošljive).
    Draga, čestitke! Nisam znala.Je li to bila Vinogradska?
    Dugo se nisam javljala, morala sam mirovati radi krvarenja u 14 tt. Danas sam 21 tt, bebolina raste i najvjerojatnije je curka! Primjećujem da ima dosta curica - Jesen, Pinky x 2 (oprostite ako sam koga izostavila).
    Andream

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo da pozdravim moje trudnjačice u skorom terminu. Mi smo evo debelo u 35-tom tt i jedva se gegam. Mala udara ko luda, jedva čeka van čini mi se, svima vam želim taj osjećaj što prije!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Delfin, da, Vg.
    Interesantno je da je biolog ovaj puta bio poprilično uvjeren u uspjeh, i čudio se kako do sada već nije uspjelo. Nisam moram priznati imala isti feeling, pa nas je eto ugodno iznenadila beta.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ksena ma preslatka si kako se gegaš i neka se cura rita - to joj je posao... i jedva čekam da se i moji počnu ritati.

andream Dobrodošla! I meni je trbuh bio velik nakon stimulacije i nikad se nije povukao. Sad je počeo rasti onako lijepo trudnički i stalno si ga gledam i navijam da se što brže još više poveća
    Kako to da si se odlučila na Elevit? Ja bih trebala počet s tim multivitaminima slijedeći tjedan i pitam se koje bih odabrala.
    delfin Jupi za curicu drago mi je da je sada sve OK i da si ponovo sa nama tu na forumu
    patuljchice veliki hug i tebi, dobro nam došla

Meni su jučerašnji simptomi prošli - zabrijala sam očito, valjda me vrijeme mučilo. Sada sam OK i nemam nikakvih tegoba. A ono - malo straha nizašto - tipično za mene trudnicu ( a kad se sjetim kako sam uvijek skulirana bila...)

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sumskice, Elevit mi je propisao još u prvoj trudnoći moj MPO dr s VV-a. Onako laički, čini mi se da je sastav ujednačen, imam od njega tamniju stolicu (pretpostavljam željezo) ali i vrlo vjerojatno i taj zatvor.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

andream tnx na preporuci...zapisano Ja sam od početka postupka na Floradixu za željezo i super mi je. Od trudničkih vitamina znam samo da ne želim pregnital jer ima u sastavu riblje ulje i sojino ulje - kao za Omega 3 i 6 masne kiseline -nepovjerljiva sam u vezi toga, jer je soja vjerojatno GMO, a riblje ulje bi možda moglo biti puno žive i svega i svačega.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Šumskice, meni je frendica farmaceutica (koja privatno prilično brije na prirodno) preporučila Elevit. Što se ribljeg ulja tiče, druga frendica koja je strastveni zagovaratelj omege i koja je proučila sve što se na tu temu proučiti može, preporuča http://sport-janus.hr/enervit/enerzona/omega3rx.htm
    Ako ni prema tome nemaš povjerenja, uzmi laneno ulje, ali i tu je jako teško naći stvarno kvalitetno, čak ni ono u Bio&bio nije nešto. Ali... esencijalne masne kiseline su jako važne.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mojca još jedan bod za Elevit hvala na preporuci
    Apropo Omege, jedna iskusna forumašica me već uputila u važnost Omege, a pogotovo u rad i istraživanja Michel Odenta, koji je povezao rizike od preeklamspije i preuranjenog poroda s premalim uzimanjem omege, link na neke njegove radove je tu: http://www.wombecology.com/preeclampsia.html (ok mene je zanimala preeklamspija zbog iskustva moje bolničke cimerice) ali u svakom slučaju ja bih radije papala srdele i laneno ulje od ribljeg ulja i sojinog ulja... Uzimala sam laneno ulje iz dm-a dok sam bila u postupku. Misliš da ono nije dovoljno kvalitetno?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Te preeklampsije se i ja strašno bojim sada u ovoj T.
    U prvoj mi se pojavila u 8. mj, uz hospitalizaciju i sve što ide s tim - visoki tlak, otečenost, loš rad bubrega ... ma koma. nisam znala da bi je eventualno omega mogla spriječiti?

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

andream, cestitam, nisam imala pojma! kakva divna vijest!
    patuljchica, dobrodosla!!!!!
    citam vas sada sve, a ja nista od toga ne pijem??? samo folic plus i to je to. dr mi rekla da je to sasvim dovoljno?! posto mi trbuh ubrzano raste (jupiiiiiiiiii), mazem se uljem za trudnice svaki dan, i nemam jos ni jednu striju.
    priblizava mi se petak, moj dan za uzv, i jedva cekam da ih vidim! nadam se da ce mi moci tocnije reci spol, zadnji put jedno je navodno djecak, a drugo nije uspjela vidjeti. ali, najvaznije od svega je da rastuuuu, i da su dobro!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Eh da, probaj pročitat članke s linka gore...meni je bilo zanimljivo.
    Apropo preeklampsije - moja bolnička cimerica je čekala blizance (sad je 100% rodila već) i bila sva jako natečena, tlak cca 180-110, proteini u urinu, slabo mokrenje, konstantna pospanost. Poslali su ju iz OB Pula na KBC Rijeka u 33.TT da pokuša što dulje izgurati 3u1, a ako ju porode rano (bebice 1.500 i 1.800) u Rijeci su rekli da imaju bolje uvijete za ranije rođene bebe. Ona se jako bojala za bebice, a i za sebe...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Šunskice, bojim se da laneno ulje uz DM-a nije dobro.
    Stvar je u tome, koliko se sjećam priče jedne Heilpraktikerin-ice iz Njemačke, da se esencijalne masne kiseline "gube" u slučaju da postupak prešanja nije dobro proveden i u slučaju da ulje stoji duže od xy tjedana (xy je bila jako mala brojka) i da jedino zbilja kvalitetno laneno ulje na ovim prostorima prodaje netko Sloveniji, ali ne znam gdje, ako te baš zanima, mogu pitati frendicu preko koje sam ovu tetu iz Njemačke upoznala. Žena se bavi prehranom po Johanni Budwig, (laneno ulje + mladi sir) za liječenje karcinoma. Nije bila moja tema, pa sam samo površinski pohvatala sve info...

Ja uzimam omegu iz linka koji sam poslala i ok mi je. Uzimala sam ju i dugo prije postupka i ok mi je.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Sumskice, Elevit mi je propisao još u prvoj trudnoći moj MPO dr s VV-a. Onako laički, čini mi se da je sastav ujednačen, imam od njega tamniju stolicu (pretpostavljam željezo) ali i vrlo vjerojatno i taj zatvor.
    je mene prelazak na elevit isfrikao! crna stolica danima, ma užas. fala ti bože na guglu, crkla sam od straha. ukinila elevit par dana - normalna, vratila se na elevit - crna.

ne treba pretjerivati sa dodacima. čak ni sa željezom. većina ginekologa je sklona uvaljivati nadomjestke željeza ako pada broj eritocrita, hematokrita i one treće stavke koju stalno zaboravljam. moj dr. tvrdi suprotno - da je to znak da posteljica (posteljice) dobro rade svoj posao i da je to NORMALNA trudnička anemija.
    poslao me je na provjeru željeza u krvi, i pored ta 3 parametra u konstantnom padu, željezo mi je bilo 28! dakle, apsolutno je nepotrebno trpati se dodatnim željezom.
    tada sam prešla na elevit i popravila su mi se i ta 3 parametra jer elevit ima malo jaču dozu željeza od drugih prenatala.

omegu 3 i 6 nisam uzimala zbog heparina.

dakle pijem elevit, šumeći magnezij 300 dietfarmov i još neki blagi dodatak kalcija (ne znam napamet) jer ne konzumiram baš mliječne proizvode ni mlijeko.

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja vas čitam i sva sam koma, ja pijem samo od Natal Mama neki kao sokić - 125 ml dnevno i to je to. To mi je dr. Napisao da to uzimam i ništa drugo...
    Posljednje uređivanje od nea0902 : 05.07.2011. at 15:25

mayica01 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

nea0902..nemas razloga bit koma..ja ne pijem nista od vitamina..prije nego sam zatrudnila sam uzimala folnu i poslje mi je ginek. propisao samo zeljezo a ako se raznovrsno hranis svih vitamina imas u hrani..i sve je u redu..jedem puuuno voca i povrca..kako imam vremena stalno nesto experimentiram sa hranom i sve 5.. nekome ginek.preporuci vitamine a neki ginek. nisu za to..eto moj i tvoj je u ovoj dr skupini..

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj nea0902 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja vas čitam i sva sam koma, ja pijem samo od Natal Mama neki kao sokić - 125 ml dnevno i to je to. To mi je dr. Napisao da to uzimam i ništa drugo...
    vodiš trudnoću u cita? i meni je tu glupost napisao. i tada mi je izgledao ko trgovački putnik ne smim spomenit koje firme...iako ga naj volim, nisam ga poslušala, već frendicu farmaceutkinju koja je isto trudna i uzimam elevit.
    taj sokić je preskup. btw u dm-a ti je jeftiniji nego u apoteci.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mayica01 prvotno napisa Vidi poruku
    nea0902..nemas razloga bit koma..ja ne pijem nista od vitamina..prije nego sam zatrudnila sam uzimala folnu i poslje mi je ginek. propisao samo zeljezo a ako se raznovrsno hranis svih vitamina imas u hrani..i sve je u redu..jedem puuuno voca i povrca..kako imam vremena stalno nesto experimentiram sa hranom i sve 5.. nekome ginek.preporuci vitamine a neki ginek. nisu za to..eto moj i tvoj je u ovoj dr skupini..
    Ni ja ništa ne pijem, moj ginekolog nije ni spomenuo nikakve vitaminske pripravke i to mi savršeno odgovara.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •