Stranica 27 od 54 PrviPrvi ... 17252627282937 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 2653

Tema: MPO trudnoća nakon svega...kako se osjećamo...

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ma znam ali bi tila da sve sto mogu napraviti za bebu napravim.Pinky - da, u istog smo dr.-a. Mislila sam s početka sa pijete nešto drugo zbog duplića Naš dr je i meni naj naj naj al vidim da bi ga mogla ne poslušat već uzeti to što ti uzimaš. I ovi sokić mi ostavlja očajan okus u ustima ( otkrila sam sa je u dm dosta jeftiniji - hvala ti)

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Neki dan kad smo bili na trudničkom tečaju, doktorica je rekla da u Americi savjetuju uzimanje željeza svim ženama u trudnoći, bez obzira na nalaze!? E pa sad! Čak neki savjetuju i cjeloživotno uzimanje željeza!?

Ja imam problema s anemijom već godinama, valjda su i miomi tome doprinjeli, stalno kontroliram feritin (zalihe željeza u jetri), koji mi nikad nakon više mjesečne terapije nije bio tako dobar ko sad! Pala sam u nesvjest i odjurila svom hematologu, starom čiči u penziji, koji je rekao da nek dalje kontroliram i ako ne bude padao, da nema potrebe da uzimam željezo. To što su mi smanjeni hemoglobin i hematokrit je normalno za trudnoću, važno je da su UIBC i TIBC (zasićenost i potreba) u ispravnom omjeru. Budući mi je dr. R. dok je bio na zamjeni rekao da uzimam željezo, ja ga ipak uzmem ali ne svaki dan, osim toga ima ga oko 50mg u Elevitu. Mislim da je moj dobar feritin rezultat izostanka mjesečnice i stresa na poslu.
    I još nešto, i jedan i drugi su rekli da je feritin jedini istinski pokazatelj anemije u trudnoći.

Nea, ne znam što je to, ali vjerujem da su jedini ispravni oni sokovi koje doma napravimo od visoko kvalitetnih friško ubranih namirnica (voća ili povrća) isključivo organskog porijekla, i to u sokovnicima s jako niskim brojem okretaja jer oni jedini je uništavaju enzime. A o tome da je većina vitamina foto i termo labilna da ne govorim... da sa stajanjem gube na kvaliteti isto. Svi ostali sokići su mi upitni, a ove kriterije je gotovo nemoguće zadovoljiti, pa bez obzira na sva moja znanja o ispravnom soku, rađe posežem za Elevitom. Sokovnik rabim samo za gušt.

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Tnx Mojca ma Elevit mogu kupiti bez recepta predpostavljam?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Naravno, traži Bayerov Elevit pronatal i to je to.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 05.07.2011. at 16:13

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Budem već sutra! Hvala cure

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    omegu 3 i 6 nisam uzimala zbog heparina.
    Sad sam se sjetila da sam nekada negdje nesto procitala kako heparin i omega ne idu zajedno!

Ali octo mi to nije ostalo u sjecanju kao nesto posebno alarantno, jer omegu pijem od pocetka trudnoce. Prvo onu iz dm, a sada sam presla na Centraviti Prenatal u kojem su i kapsule omege. U cemu je problem s tom kombinacijom? Ah, idem i sama sad to malo prouciti...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

aurora, sićam se da sam negdi pročitala da ne idu zajedno, di - ne znam da me ubiješ.
    a pošto mi je lakše bilo izbaciti omege nego guglati...
    elevit nema omege a nije imao ni twinlabov prenatal pa se nisam zamarala.

mojca, i ja sam vadila feritin i bio je super. a to je moja socijalna izvukla ko zadnji as iz rukava protiv mog privatnog dr. nešto kao AHA, SAD ĆEŠ TI VIDIT, JE JOJ ŽELJEZO OK, ALI OVO NEĆE BITI i ja ću bit u pravu i pit će ona željezo..
    međutim, i feritin je bio super. svaka čast tvome čiči.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

[QUOTE=snow.ml;1918353]cure da vam kažem jedan dobar recept protiv zatvora...ujutro pojedete dvije banane i popijete kavu sa mlijekom...meni to redovno pali..ako se banana jede na prazan želudac onda ima laksativan učinak jer u drugo doba dana ako ju se pojede onda ima suprotan učinak[/Q
    Ja sam jednom pojela bananu na gladan stomak i jos se onda pametnica napila vode. nakon 3 sata sam lezala na krevetu previjajuci se od bolova u stomaku(inace mogu kamenje jesti),sreca pa je MM imao negdje u ''steku'' nekakvu flasicu pica koje je sastavljeno od 44 razlicite biljke(ostalo mu valjda iz momackih dana) pa sam to exirala i nakon pola sata dosla sebi.Nakon toga vise ne smijem experimentirati sa bananom na prazan stomak ma sta god poslije toga jos na nju doslo.Mozda je do mene,mozda je bolje da se drzim suhih sljiva pokiseljenih u toploj vodi

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    mojca, i ja sam vadila feritin i bio je super. a to je moja socijalna izvukla ko zadnji as iz rukava protiv mog privatnog dr. nešto kao AHA, SAD ĆEŠ TI VIDIT, JE JOJ ŽELJEZO OK, ALI OVO NEĆE BITI i ja ću bit u pravu i pit će ona željezo..
    međutim, i feritin je bio super. svaka čast tvome čiči.
    Odlično, volim kad socijalci dobiju gol!
    Je, moj čiča je predivan, obožavam ga. Kad sam prvi put došla k njemu zbog anemije rekao je: ja bi vas poslao u visoka brda i sve bi za par mjeseci bio u redu. MD se kao pravi planinar složio, smijali smo se tome... a onda sam se sjetila da mi je njegova mama pričala kako je ko klinka bila u klimatološkom lječilištu u nekoj banji u Bosni ili Srbiji zbog anemije. I nikad više nakon toga nije bilo problema (do trudnoće u poznim godinama).
    Kad sam sad s trbuhom došla k njemu, ustao me i izljubio.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mislim, hoću reći... ustao je i izljubio me.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Svaka cast cici! Moja ginica ne forsira multivitamine,ali ja da,pa cu se odlucit za elevit+magnezij+omega. Mojca koliko kosta tvoja omega?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma skupa je ko vrag. Ima je u boljim ljekarnama, oko 350 kn.
    Prvo sam ju tu kupovala, a onda mi ju je počeo donositi frend koji radi u Americi, pa je 2 mjeseca tu dva tamo (njegova žena ja ta strastvena zagovarateljica omege, pa kupuju poveće količine, jer je cijela obitelj na omegi, njih dvoje i tri sina).
    Ovo je to američka verzija: http://shop.zonehealth.com/custom/pr...7-60a2344b3651 ja uzimam ovu drugu po redu.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da pozdravim moje trudnjačice u skorom terminu. Mi smo evo debelo u 35-tom tt i jedva se gegam. Mala udara ko luda, jedva čeka van čini mi se, svima vam želim taj osjećaj što prije!
    čitam ovo i prepoznajem se
    Iako se meni čini da sam lagana kao leptirić jer više ne moram ležati
    Ova moja trudnoća traje već 2 dana dulje nego što je trajala prva, znači uspjeli smo. A možda stignemo i do termina

andream čestitam

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mojca hvala ti na preporuci, ali to je pre skupo za mene. Mama peče srdele za mukte a tata nosi maslinovo ulje po istoj cijeni Do sad nisam nikad bila škrta na suplementima, za vrijeme postupaka sam plaćala Q10 za MM-a oko 500 kn (onaj nano-nešto od Sorgala), Profertil oko 220 eur za 3 mjeseca itd. ali sad gledam uštedit svaku kunicu za kupit bebama stvarčice...

Klara ticker ti je presladak i super što više ne moraš mirovati. Sada pokušaj što duže ostat 2u1 ovako lagana kao leptirić

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Srdele za mukte i maslinovo ulje! Kud ćeš bolje!
    Stižem!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Šumskice, elevit ti je sasvim dovoljan, ni sa vitaminima ne treba pretjerivat. mazi bebice i pričaj im, više će im to značit nego sve omege i alfe

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Stvarno imamo puno trudnica koje sitno broje... bit će to pravi tulum na forumu kada se počnu rađati bebice!

Ja trenutno pijem Centravit Prenatal (ali ne svaki dan)... Sad sam pri kraju kutije pa razmišljam da uzmem taj Elevit kada ga toliko hvalite. Koliko on košta?
    Posljednje uređivanje od dani82 : 06.07.2011. at 13:47

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa šta sam ja fulala do sada????? Kakve omege3-6?
    Ja sam samo na prenatalu od Solgara i to zadnjih mj. dana na pola doze, odnosno počela sam ga piti početkom godine (da se napucam vitaminima za postupak u 02/2011) i kad sam zatrudnila gin. mi je rekla da ga samo nastavim piti, i sad čitam sastav i od svih 32 sastojka nema omege!
    a ne pijem ni dodatni kalcij, tj nemam grčeve u nogama pa se ne brinem
    i šta sad, da ga nabavim i počnem piti ili ne?
    a trudnica u terminu ko u priči, biće puuuuno novih beba uskoro

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

elevit je oko 95 kn 30 tableta. skuplji malo, ali odličan.
    vojvođanka, ja isto ne pijem omege, a kalcij samo zato jer ne konzumiram mlijeko i mliječne proizvode, pa da ne ostanem krnjava lol
    za grčeve i probavu pijem magnezij.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Srdele za mukte i maslinovo ulje! Kud ćeš bolje!
    Stižem!
    Primam te odmah ovaj vikend

ksena28 ma imaš ti pravo, elevit i ruka na buši će bit sasvim dovoljna. Srdele i maslinovo neka budu za mamin gušt

Ma pričate vi sa bebama? Ja se svako toliko nađem kako im se obraćam, pa samoj sebi zvučim čudno. Ali trbuh je tu, neumoljivo raste, njih sam vidjela već x puta na UZV i mi smo sad ekipa. Čak moje šogorice pričaju s bebama u mojoj buši, pa mislim ako mogu one, mogu bome i ja...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Naravno da pričamo i ja i md, neki dan, kad se dugo (po mojoj procjeni) nije javila, sam joj čak pjevala Floyde "Is there anybody in there" (umjesto out there).

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Drage moje treba mi vasa pomoc
    Posto je u mom djelu svijeta sada zimski period ja zakacila gripu ili neku virozu
    Glava boli misici bole i kasljem suhi kasalj
    temperatura kad je dosla na 38,3 popila sam 500mg paracetaomol i moj dr je rekao da mogu uzet 2 puta na dan po 500mg
    Kakva su vasa iskustva u ovim situacijama,
    Pijem dosta tekucine sa limunom i propolis imam od doma ali je sa alkoholom
    Te echinaforce kapi od dr Vogela
    ako imate kakve prijedloge pisite

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pretrorija ja sam preboljela prilično gadnu virozu zimus, bila sam u prvom tromjesečju. Pila sam paracetamol i limun u čaju, u nos stavljala kapljice morske vode i to je sve.

Ozdravi brzo!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pretorija, baš mi je žao da te uhvatila gripa.
    Odmaraj što više, pij puno tekućine, puno vitamina C, možeš i po 1 gram dnevno (provjereno, meni to ginekolog odobrio kad sam se žalila na peckanje kod mokrenja). Pokušaj temperatutu smanjiti i na neki od prirodnih načina, hladnim oblozima, napicima na sobnoj temperaturi (dakle, ne vrući čaj).

Jedan stari lječnik, šef zarazne u Splitu je govorio: gripa s ljekovima prođe sa sedam, a bez ljekova za tjedan dana. Držim fige da bude i prije.

TwistedQ avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno ta

Osjecam da su moja mala stopala pod velikim opterecenjem i pitam se kako ona to uopce izdrze?

TwistedQ avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pretorija, ~~~~~~~~~~~~~~~~~ da šta prije ozdraviš

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

jucer sam bila na ultrazvuku i sad smo u 23+1
    bebica super napreduje ,teska 627 gr. , duga22cm i sve je u granicama...
    na ginekoloskom pregledu dr. je ustanovio da mi je grlic skracen ,pa mi je predlozio da me podvezu ,cisto iz preventive ,jel kako kaze nije siguran da bi izdrzao kad beba bude rasla
    tako da cu u ponedjeljak u bolnicu i ostat cu jedan dan
    dr. je isto tako rekao da ne zeli nista da rizikuje kad je do dsad islo sve kako treba , tako da ce to napraviti da ne bi doslo do prijevremenog poroda ,a inace sam zatvorena sto je dobro

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

seka, super, drago mi je da je sve ok! najbitnije da si zatvorena! a napravit cemo sve za nase bebice!
    ja sam danas isto bila na uzv, izgleda imamo decka i curu!!!!!!!!!!!!!!
    bebe su super, dr je zadovoljna i nitko sretniji od mene i mm! danas sam 17tt, joj, da mogu ubrzati vrijeme...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

seka čestitam, neka sve nastavi ovako školski do kraja!
    Makice tebi duplo čestitam na curi i dečku!!! Već u 17tt se može vidjeti spol - prekrasno. To znači da bih do kraja ljeta mogla i ja nešto znati - jedva čekam.
    A za to ubrzavanje vremena- totalno te kužim. I ja bih da je negdje 10. mjesec, da peglam malenu robicu, idem u Slo po kolica i sjedalice, krevetić i sve... Ali nema, sve u svoje vrijeme. Sad je pred nama još dva mjeseca ludila po gradu (turista na izvoz) vrućine i čekanja. Ali slatko je to čekanje...

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Seka
    Makice jupiiii za seku i bracu

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja mislim da ja i Makica imamo isti termin Ja čekam sljedeći petak Uzv nadam se da će sve biti ok i da ćemo vidjeti jel curetak ili decko. Mada svejedno je bitno da je beba dobro

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nea, Makice a zašto si ne stavite ticker u potpis? Ja obožavam te tickere jer znam kad je kome termin i koliko je T sada
    nea0902 bit će to krasan uzv slijedeći petak
    Mene UZV čeka slijedeći utorak...

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Sumskice Hvala ti i na lipim ricima sinoc sam sanjala ocajan san probudila se mokra od suza i znoja al me razveselilo da je samo san Ticker stavim cim doma dodjem, tipkam s iphone-a kojeg mrzim za uzv u utorak

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj seka35 prvotno napisa Vidi poruku
    jucer sam bila na ultrazvuku i sad smo u 23+1
    bebica super napreduje ,teska 627 gr. , duga22cm i sve je u granicama...
    na ginekoloskom pregledu dr. je ustanovio da mi je grlic skracen ,pa mi je predlozio da me podvezu ,cisto iz preventive ,jel kako kaze nije siguran da bi izdrzao kad beba bude rasla
    tako da cu u ponedjeljak u bolnicu i ostat cu jedan dan
    dr. je isto tako rekao da ne zeli nista da rizikuje kad je do dsad islo sve kako treba , tako da ce to napraviti da ne bi doslo do prijevremenog poroda ,a inace sam zatvorena sto je dobro
    seka ja sam imala istu dijagnozu i serklažu u 23. tjednu, plus prijevremeni porod u prvoj trudnoći... ali evo sve je prošlo dobro, napunili smo 35 tjedana i guramo dalje. Još malo pa skidanje šavova.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Nea, Makice a zašto si ne stavite ticker u potpis? Ja obožavam te tickere jer znam kad je kome termin i koliko je T sada
    nea0902 bit će to krasan uzv slijedeći petak
    Mene UZV čeka slijedeći utorak...
    Je, je i ja želim ticklere! Moj mozak trenutno ne može pamtiti više od podatka o spolu i da li nosite jednu ili dvije bebe... Tko bi pamtio još i termine.

Nea, Šumskice.. za lijepe UZV-ove!
    Makice, san snova, ha!? Predivno!

Cure, od danas me dvoznemankasti broj dana dijeli od susreta s malim bićem!

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Makica prvotno napisa Vidi poruku
    seka, super, drago mi je da je sve ok! najbitnije da si zatvorena! a napravit cemo sve za nase bebice!
    ja sam danas isto bila na uzv, izgleda imamo decka i curu!!!!!!!!!!!!!!
    bebe su super, dr je zadovoljna i nitko sretniji od mene i mm! danas sam 17tt, joj, da mogu ubrzati vrijeme...
    makice,pa to je super ! vrijeme ide ,ali i ja bih ubrzala vrijeme i jedva cekam da rodim svog djecaka!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Opet ja sa novim problemima
    Juce ujutro mi se razbio toplomjer u spavacoj sobi pao na pod i mislim se ja zivu ce mm skupit kad dode doma.
    Medutim mm je dosao kasno uvece i ja mu zaboravila rec.
    U sobu sam isla spavat oko 12 sati nakon razbijanja toplomjera prozor je bio otvoren ali ne sirom.
    Jutros sam se sjetila i pocela citat po netu i sad se uzasno osjecam.
    Malo se tjesim da je kolicina zive mala jer je toplomjer bio jako tanak ali opet se jako bojim jer vele za trudnice i malu djecu da je jako opasno.
    Molim vas ako sta znate pomozite mi jer samo na to mislim cijeli dan

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mislim da se ne trebaš brinuti... Ja sam ko klinka jednom slučajno razbila toplomjer i kad sam skužila kako je živa živahna "igračka", krišom ju pospremila u kutijicu i igrala se njome, prstićima gurala kuglice, spajala kuglice i sl. Stara je digla frku, doktor je rekao da nek se ne brine.
    (Ovo je ujedno bila sličica na temu "što nas sve čeka"!
    Posljednje uređivanje od Mojca : 11.07.2011. at 14:34

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

evo da se i ja javim

danas smo 22+5 bili smo na anomaly scanu točno sa 22tt... naše malena je procjenjena na 476g i oko 20cm...sve je odlično... moj cerviks također odličan i sada za koji dan palimo na more

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jesen, samo se vi lijepo nauživajte mora, i ja sam u to vrijeme negdje plivala i bebica je uživala skupa sa mnom u trbuhu.A mene peru takve mučnine da je to koma, puno gore nego u 1. trudnoći. A hormončići i živčeki "lupaju" sve u 16. Jadan MM sa mnom

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Jesen82 gdje si bila na anomaly scanu ???

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi imamo danas (36+3) 2850 grama, i dalje smo na zadak i teško da ćemo se pomaknut jer je posteljica baš ispred glavice. hospitalizacija sljedeći petak, carski oko 1.08.

malo nas je zateklo to danas, ali bitno da je ona dobro, da je CTG uredan i da sve prođe OK!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hm, pa dobro je malena sad već krenula kako ona hoće. Ksena, ne brini se ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ksena, najbitnije da je bebolinčica OK, sve drugo nek se podesi maloj princezi.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jesen uživaj u kupanju. Ja sam se odlučila okupati kad napunimo 36 tjedana, ako još budemo 2 u 1

ksena zašto se već ovako unaprijed zna da moraš na carski? je li to politika bolnice ili ima još neki razlog? (znam da se u Ri i sa zatkom pokušava vaginalni porod)

Znam da nije lijep osjećaj kad ti kažu da moraš u bolnicu i da porod (možda) neće biti onakav kakvog želiš. Ali najvažnije je da je beba dobro

Ja sam nedavno saznala da imam intoleranciju na glukozu. Cijelu trudnoću se nadam da će moja beba biti što veća za slučaj da se ranije rodi, a sad sam se počela nadati da je što manja da ne mora van prije nego ona sama odluči.
    Ponekad se treba znati jednostavno prepustiti sudbini i vjerovato da je sve najnolje što može biti...

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Jesen82 super da je sve dobro!!! Ja se svaki dan brčkam u moru i moram priznati da mi to godi, a kad godi mami sigurno godi i bebi
    Ksena shvaćam da te takav "rasplet" događaja može uznemiriti (mene bi sigurno), ali glavno je da je beba dobro i da sigurno dođe na ovaj svijet, a način na koji će doći je manje bitan... samo zašto u bolnicu već slijedeći petak ako je carski predviđen za 1.08.?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ksena super za princezicu - velika cura, ostalo će se sve posložiti
    Jesen82 Super! Uživaj na moru

I ja sam danas bila na uzv-u i naše bebe su opet veće od prosjeka 69 i 77 mm. Ja sam skroz zatvorena i doktorica je jako zadovoljna. Čak mi je dozvolila kupanje u moru i druženja s mužekom...a ja sretnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

evo i ja se vratila iz bolnice. serklaz mi napravio dr. i propisao terapiju Gynipral . ja se osjecam super kao da nista nisam ni radila ,ali malo je bolilo...
    serklaz ce mi skinuti u 38 tjednu i molim se samo da izdrzim do kraja . danas smo 24+0 i bebicu osjecam non stop ,jako zivakhan mamin djecak...
    svimzenicama sve naj ,naj...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

seka35 drago mi je da je prošlo dobro.
    moraš li ležati, mirovati?

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Seko drago mi je da je sve dobro proslo. Jedva cekam taj osjecaj da me nesto ''udari'' iznutra

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •