BHany![]()
Nije ni meni ugodno na "Trudnoći i sve što ona donosi". Tamo se osjećam ko luda trudnica.
Ja bih još progutala komentare, ali kad je topic prilično neaktivan - nije da se baš često piše. Tako da se bavim čitanjem već napisanog...
x!
Curke, kako ste mi jutros?
Ja sutra ulazim u treće tromjesečje.
Moram priznati da koliko god mi je prvo bilo sporo i dramatično, ovo drugo mi je proletilo za čas... i sve sa nadam da će se način na koji se osjećam produžiti duuugo u zadnje. Istina, više mi ne ide spavanje na niskom jastuku, noćas sam spavala u "gnijezdu" od jastuka za dojenje (hvala frendici na preranoj donaciji) i još nekoliko malih jastuka.
ja sam trenutno na pričama s porodapsihički se pripremam i baš su mi OK, trebale bi i mi nakon poroda dati svoj doprinos za sve buduće mame.....
a što se tiče ostalih tema.....pa pogledam ono što me trenutno interesira i odlučim šta je od svih ponuđenih ideja, komentara i savjeta najbolje za mene, ne živciram se previše, jer svako nosi svoj križ, one kojima se trudnoća "samo desila" možda imaju druge probleme koje mi nemožmo shvatiti...... ili to mene samo drmaju trudnički "flegma" hormoni
a mojca, što se tiče trećeg tromesječja......paaa, nije tako ljepo kao drugo, moje spavanje se svelo na 4-5h u komadu (i to je isprekidano odlascima na WC ali u bunilu) ostatak noći se svodi na šetanje, sređivanje suđa, forum rodeitd...i onda naravno prijepodnevno i popodnevno drijemanje.....a tek bolovi u kukovima (još jedan razlog noćnog buđenja), pa oticanje gležnjeva, a tek beba! e sad se to stvarno može nazvati lupanje, svako toliko izviri guza ili noga
razmišljam da uvedem i 4 jastuk u krevet, jadan M, ni nevidim ga više od silnih jastuka!
ALI....sve su to čari duuuugo očekivane trudnoće pa ništa nije tako strašno niti teško![]()
Mojca i meni drugo tromjesečje prolazi kao munja - sutra smo već u 15tt a čini mi se kao da smo jučer bili u 8tt. Na početku je teško, posebno nama MPO trudnicama jer je strah od gubitka jako velik. Sad je već bolje.
Kažeš jastuk za dojenje ha? Dobra ideja - MM mi je ostavio na raspolaganju cijeli naš krevet (200 x 200 cm) da budem na miru i svejedno nemirno spavam...
Vojvođanka kako slatko čitati o tvom aktivnom mišku
Ja vam svečano objavljujem da sam uvjerena da osjećam bebe, makar sam tek na pragu 15tt. Sinoć nisam mogla spavati do 2 ujutro jer me nešto malo stezalo u donjem dijelu trbuha, pa malo opustilo, pa mi se piškalo, pa opet ne i tako dok se nisam iskopčala od umora. A jutros - heh, jutros sam ih skužila - sjedim i mirno radim na kompu kad opet to štreckanje nisko u trbuhu, pa mir pa po mjehuru. Maknem malo lastik od gaća, pogladim bušu i opet mir - gotovo sam sigurna da su bile bebe i sva sam se raspametila![]()
Sumskice zar je vec toliko prosloA jos uvijek se sjecam moje srece kad sam vidjela tvoju divnu cifru bete i kako sam ti se divila sto mozes izdrzati do 20dnt sa prvim vadjenjem krvi.Nadam se da ce i meni tako brzo vrijeme proletjeti. Mene danas stomak boli,kao neki grcevi,bas neugodno i uznemirujuce.Trcim malo-malo u wc,na srecu lazna uzbuna.Jedva cekam da dodjem kuci i legnem.Pijem redovno Mg,sa Normabelima sam prestala nesto prije prvog UZ,nadam se da ih necu vise morati uzimati.
Vojvođanka, i ja čitam priče s poroda... i to već neko vrijeme. I toliko sam lijepih priča pročitala da mi je strašno žao da moram na carski. Da bi se senzibilizirala s tom idejom, pogledala sam par filmića o tome na jubito-upa mi je sad lakše. I kad smo bili na trudničkom tečaju, ispitala sam doktoricu o carskom uzduž i popreko i ok, sad mi je to prihvatljivo. Iako, i dalje sanjam o tome da se carski ne desi.
Mislim da bismo sve trebale pročitati što više tih priča, da bismo skužile što zapravo želimo, a još važnije da skužimo što nas čeka. Jer... veeeelika je to avantura!![]()
Ja za sad spavam bez problema, eventualno se probudim, osjetim da moram na wc, ali sam lijena dignuti se, pa se uspijem vratiti u san.Ali se zna desiti da se ujutro probudim, obavim wc, doručkujem i vratim na spavanje.
Šumskice,super da su se već javile male srećice! Meni je bilo puno lakše od tog trenutka. Uživaj!
Ja sam pred prvi porod stalno čitala priče s poroda i mogu vam reći da su mi priče nekih cura zaista pomogle.
Čitam i sada, za tren će doći moja jesen!
Čitam predivnu priču o porodu u kući, žena rodila, otuširala se i otišla spavati sa svojom bebicom. Neopisiv događaj!
Ajde super da su se smirile
Ja odmaram i cekam iduci pregled za 10-ak dana i anomaly scan u 20. tjednu. Nadamo se da ce nam dr dati dopustenje da odemo na more![]()
sumskice, totalno mozes osjetiti bebe. i ja sam jako rano pocela osjecati, bila sam sigurna da ih osjetim, a svi su mi govorili da umisljam!
pinky, cestitam, cekamo avatar sto prije i naravno da nam javis kako je sve proslo!
Makica, Mojcahvala cure, ja sam sad već 100% sigurna da su to bebe i sva se raspametim kad se počnu komešati - to je divan osjećaj
Bugaboo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da odeš na more i uživaš u svim ljetnim radostima
Jesenza smirene kontrakcije
jutro cure moje drage!
moram vam se pohvaliti da mi je dva tjedna u posjeti bila moja seka, sa dvije prekrasne curice, jedna 3,5 god, jedna 5 mjeseci, obje zacete na VV.(dr L. i dr A.) carobne su, ne mogu ih se nagledati!
razmisljam o mojim malim andelima, sada smo vec u 19tt...
jeste vec sto kupovale za bebe? mom MM dosla strina iz CH i ostaje dva tjedna, a kupila bi nam krevetice. mene malo strah, malo mi rano....bojim se jos jako ....
mi sami nismo jos kupovali nista, ali mi glupo da mi prve stvari za bebe kupi netko drugi.
ne znam, sto vi mislite? najgore sto ona zeli sudjelovati u odabiru, ono, nasa zelja, ali da ona to vidi.
da li je rano poceti se pripremati? znam da vrijeme brzo prolazi, evo ja sam u petom mjesecu, pitam se kad prije??? a mozda i glupo razmisljam, ne znam...
Makica evo moje iskustvo s kupovinama u prvoj trudnoći: na početku nam je bilo prerano, a od 20. tjedna sam ležala, tako da su sve kupovine obavljali MM i prijateljica, ja nisam mogla sama birati ništa. Osim kolica - njih smo kupili tek kad je Sunčica imala nekoliko tjedana, sama si ih je isprobala.
Makice već 19tt? Pa to je super, uskoro si na pola puta![]()
A što se tiče opreme - moj ti je savjet da prihvatiš poklon i odeš kupiti krevetiće kad imaš priliku. Možeš ih držati zatvorene u original kutiji i ne otvarati dok ne budeš spremna. I ti čekaš blizance (kao i ja) pa znaš da će ti trebati puno opreme, odjeće i pomoći sa strane. Sumnjam da dolazak strine možeš odgoditi za kasnije, a vjerujem da se i ona raduje samom činu odabira i kupnje krevetića. Ako te tješi - ja imam kući poklonjen baby phone od prošlog Božića, neke male platnene pelene sam dobila u 12tt, a u 14 tt sam dobila klokanicu. Situacije su bile slične tvojima, samo što sam ja dobila rabljene stvari od ljudi kojima više ne trebaju. Bilo me strah, naravno, ali sam rekla ljudima hvala, rastjerala ružne misli i spremila stvari. Naravno da ništa od toga još nisam ni dotakla od kad su došle u kuću ... ali to je ipak druga priča.
Sve će bit u najboljem redu dragaUživaj u ovom lijepom događaju
![]()
cure, hvala vam puno! moja dr mi je rekla da cu vjerojatno trebati lezati od 27 tjedna, a htjela bih sudjelovati u odabiru svega!
da, sumskice, nama sve treba duplo, he, he, boze hvala ti na tome! prihvatit cu poklon i ovaj tjedan u kuci imati dva mala slatka krevetica, ahhhhhh. vec se vidim, stajat ce dva dana zapakirani, a onda cu ih sastaviti i buljiti u njih, ako me netko ne sprijeci, he,he.
gledala sam kolica, sva su mi tako slatka, ne mogu se odluciti!!!
joj kako razumijem taj strah.... mi smo se tek oko 20. tt odvažili i kupili bebi čarapice! i to mi je bio takav stres i strah hoću li što ureći.... ajme kad se sad sjetim... poslije smo dobili dosta toga, a tek smo prije 2 tjedna dovršili kupnju svih onih stvari (svega) što nemamo... a po onoj vrućini to nije bilo jednostavno...
curice moje, moja K. dolazi najvjerojatnije u petak. tada smo na rasporedu na CR. drž'te nam fige!
Makice, sve što možeš doobiti na poklon, ne odbijaj.Užasno je to puno stvari koje su potrebne za bebu. Nije rano, vrijeme brzo ide... ja sam se borila primiti prvi ormarić za previjanje, ali na koncu popustila i eno ga zapakiran stoji u garaži. A već razmišljam da ga donesemo doma, da mi stvari koje su nakon toga stigle ne stoje po vrećicama. Ja se isto mislim, bolje da to sad kupim, pripremim, dok još mogu...
Cure, mi jutros bili na pregledu, sve ok, cerviks 4,67... toga me bilo strah, da se ne krenem otvarati, jer sam prilično aktivna. Beba ima 1425 grama! Pogledala nas je, zijvnula nekoliko puta... i ima kosicu! (Nisam i sanjala da se to može vijdeti na uzv) Ima lijepe usnice i mali nos.Ma što da vam pričam kako se osjećam, znate i same.
![]()
Ksenau petak - zakazan najljepši susret u životu!! Bit će sjajno!!!! I javi nam sve detalje brzo brzo
![]()
ksena nadam se da će vrijeme do petka proletiti!
Mi danas bili na brzinskom pregledu. Sve ok. Beba raste i jako je aktivna.
Ali Bože, koje duge noge ima!
joooj kako mi je ovo poznato; tek nakon 22tt sam se usudila uopce uci u ducan s bebi opremom i malo pogledati te slatke stvarcice. nista nisam kupila.
od 25tt sam na mirovanju, dio i u bolnici; mislila sam da nista necu moci sama odabrati i kupiti za bebu; al ipak mi se na kraju posrecilo da sam dosta sudjelovala. krenuli smo kupovati tek nakon 33tt, ali iskljucivo ciljano, nakon pomnog proucavanja po internetu.
Makica, dobro su ti cure rekle, ne odbijaj poklon.
ajme i to je vec doslo. sretno!!!!!
ksena, zasto CR?
ksena, drzimo fige za petak, aaaaaaa!
mojca, ma prekrasno te citati, sve smo tako uzbudjene kada vidimo nase male andele!
p.s. kazem ja muzu ajmo mi kupiti nesto prije, da prva stvar bude od nas, a on meni kao ok, kupit cemo dvije dude, hahahaha. umrla sam od smijeha. ali, izgleda cemo uzeti stolic za previjanje, vidjela sam jedan divan boje slonove kosti, a spuzvica je bež sa malim bijelim ovcicama, tako je slatki. a to nam treba samo jedno, iako su dvije bebe. eto!!!!!! mozda je malo rano, ali ne mogu odiljeti!
Svi smo na istim mukama.. Ja se još uvik lomim oko kupovanja a zagazila u 35. tjedan.
Danas smo bili na ultrazvuku. Sve pet. Jedino mi je doktor naglasio da je beba krupnija - 2900 grama..
Da, i moja je krupnija. I to dosta. Valjda na mamu.![]()
Tješi me to da je to ionako procjena, pa da su odstupanja moguća.
Naišla sam na ovo, možda jome dobro dođe.http://www.babycenter.com/average-fe...h-weight-chart
Mojca, kako predivan post, uživam čitati te,
Drage cure, čini mi se da sam ja najranije kupila krevetić (sada sam u 23. tjednu), a kupili smo ga prije više od mjesec dana. Jednostavno nisam mogla odoljeti, talijanski u Iani, puno drvo, bez onih užasnih mirisa na farbu po kojima vonjaju krevetci u pojedenim dućanima, ma kao iz slikovnice. Kako je madrac uz nešto popusta dolazio gratis, meni se to činilo kao dobra prilika, pored činjenice što mi se toliko svidio i kupili smo ga. Neću reći da me nije bilo strah, možda jeste malo, ali sam odavno odbacila ta praznovjerja (tipa ne ljuljaj praznu kolijevku), pa kada mi se nešto svidi to i kupim (odjeća organic cotton), a morskim motivima na odjeći jednostavno ne mogu odoljeti (dečkić je jednim dijelom podrijetlom s mora). Moja sveki je, pored ostalog, kupila auto sjedalicu, pa sam ja za to kad vam se nešto svidi, a uz to je na sniženju ne treba čekati, naprotiv mislim da većinu stvari treba nabaviti dok smo pokretnije i s manje kg
![]()
Ja sam u 20 tt al vec prve stvarcice polako stizu
Kinderbet imam svojMM ga krasno pofarbao u bijelo jer je bio smedji jos samo treba madrac kupit, sjedalicu mi vec donjela rodica,...no meni treba sve duplo pa se mora i krenut ranije a sve skupoooo
i ja sam se duuuugo ustrčavala gledati stvarčice za bebu, ali sam eto sebi za gušt kupila plavu dekicu u 20tt i sakrila je
sad sam u 31tt i kupili smo kolica, krevetić, ormarić, naravno sve je još zapakirano a dobila sam i hrpu robice i pelena koje čekaju pranje i peglanje
a odabir svega je trajao dobrih cca 3mj. surfanja po internetu, obilaska dućana, slušanja savjeta od drugih roditelja s kolicima......dok nismo odabrali ono što nama najviše paše a optimalne je kvalitete
tako da je moj savjet, kupite kad naiđete na nešto što vam se sviđa, a ako je poklonjeno onda se nema što razmišljati......
i da završim s misli od jedne forumašice zbog koje sam počela kupovati stvari za bebu : ako vam se šta desi strudnoćom, nedaj Bože, to sigurno neće biti zato što ste kupile krevetić!
Ja sam odlucila da cu cim zagazim u 6. mjesec poceti kupovati stvarcice za bebu, od sitnijih (tipa rucnici i dekice) do krupnijih (kolica, krevetic) vec pred kraj trudnoce. Mislim da je ok pratiti pojedina snizenja i kupiti i ranije nesto jeftinije ako to tako i tako namjeravas kupiti.
Čini mi se da je nekako najteže kupiti prvu stvar za bebu... a onda se pobudi shoppingholičaraka i sve dalje ide samo od sebe.Bar je kod mene tako bilo.
Mi smo prvu stvar kupili pred postupak, bio je to jedan, babarin, slinček, partikla... nemam pojma kako se to književno kaže. Nismo ga mogli ostaviti u dućanu jer je imao na sebi planinarski putokaz, a mi smo planinari, posebno MD. I bilo me strah kupiti ga... ali nisam ništa zacoprala, bar ne negativno!
Gotovo sve što nam treba za prvih mjesec dana već imamo, nešto smo dobili, nešto kupili, nešto sam imala godinama (sad je staro 30 godina, od moje sestrične kad je bila beba... te vintage stvari su tako slatke, ali ne i praktične). A zadnjih par dana sam na drvenim igračkama, čak sam i dvije drvene zvečke kupila.![]()
Mislim da je financijski praktičnije malo po malo, a ne sve u zadnji tren.
Mi očekujemo opet curu tako da većinu imamo. Opet, vrag neda mira, kupujem i kupujem i što ću, ne mogu si pomoći.
Ne mora biti baš u svemu što je nosila seka![]()
Prvu sam igračku za našeg dječaka kupila prošlog ljeta u Splitu
drvenog plavog leptira, prekrasne su mi te drvene igračke ručne izrade
tada još nismo ni slutili da će nam postupak uspjeti....
neznam zašto se svi ustručavaju kupovati tako slatke stvarčice...ja sam pokupovala sve prije 25 tjedna...bilo me strah ako završim u bolnici da neće to morati netko drugi obavljati za mene....MM nije vičan tome da bi izabrao na svoju ruku, tako da sam ja sigurnosti radi sve pripremila za prva 3 mj...a još su sniženja tako da sam i povoljno prošla...posebno sa odjećom...nešto sam dobila rabljeno, nešto su mi kupili prije...nikoga ne odbijam...neka samo donose![]()
sad kada vas citam sve, totalno mi glupo zvuci moj post od prije, he, he.
naravno da se treba kupiti, pogotovo sto je svaka pomoc dobrodosla. u utorak mi je slijedeci uzv, i jedva cekam da vidim moje bebe, jedva. ti dani pred uzv tako sporo prolaze, kao da svaki traje sto godina! nadam se da ce mi dr moci pouzdanije reci spol, za sada je sigurna da je jedno cura, a drugo misli da je djecak, ali nije 100 % sigurna.
kada su vama tocno odredili spol? nekako mislim da je do sada vec mogla i tocnije procijeniti, ipak sam usla u peti mjesec. mada mi fakat nije vazno, nego jednostavno pucam od radoznalosti!!!!!
Ksena tvoje čekanje primiče kraju, još malo i susrest ćeš svoju srećicu ... sretno!!!
Ja sam u 29. tjednu i mi imamo sve što nam za bebicu treba, ostale su još sitnice (tipa neke higijenske potrepštine za bebu, još koji bodić...) Jedva čekam početak rujna da sve to počnemo raspakiravati i prati, peglati i slagati, da uredimo našoj princezici njen kutak sobe... naravno i mene je bilo strah početi, ali kako je Mojca napisala, kad kupiš jednu stvar lavina krene... a i mislim da je bolje sve imati ako slučajno bebica odluči doći malo ranije ili eventualno budem morala ranije u bolnicu.
Pozdrav,Makice meni su sa 16t rekli da nosim djecaka i djevojcicu,a neki dan mi drugi dr.rekao da nosim dva djecaka,tako da ce biti izgleda iznenađenje na porodu,danas sam bila u bolnici na kontroli i rekli su mi da ce me najvjerovatnije poroditi ako bog da za 5nedelja.A nista nisam kupila za bebe,ja kad odem u bolnicu kupit ce mi sve sto sam vidjela,nesto me strah da kupujem sada.Sretno svima
jutro svima cure!
blizanac, za 5 tjedana??? jooj, kako je to brzo proslo! planiraju li ti carski ili? jos malo i vidjet ces svoje bebice!
zna li tko kako nam je pinky?
kako stojite sa imenima, jeste pocele razmisljati?
Imena? Ajme...![]()
Svakodnevna "borba" između MD-a i mene... njemu se ni jedan moj prijedlog ne sviđa, a sam je dao tek 2-3.
Jučer sam poludila i na kraju mu rekla: ti ćeš dati prezime, a ja ime!Nije ga taklo, samo je rekao da slobodno ja mogu dati prezime, da to njega ne dira. (Laže ko pas!)
![]()
Imamo vrlo složene kriterije:
-ne smije se ponavljati u obitelji,
-ne smije imati kvačice (njegovo prezime završava na CH, pa da ne bude "sudaranja"),
-ne smije imati kršćanskih konotacija (hvala crkvi na uplitanju u zakon!),
-ne smije biti na top 100 u hrvatskoj,
-ne smije biti dugo.
Nisam komplicirana, zar ne.![]()
Posljednje uređivanje od Mojca : 28.07.2011. at 10:00
hahahaha, odlicno, bar imate kriterije!
MM nije dao niti jedan jedini prijedlog, ali je zato pao komentar da su mi sva imena zidovska!
a gledala sam na stranici vorname.de, stranica je mrak iako je na njemackom!
hej curkice....evo ja ušla u 26ttslijedeći vikend ću dobiti hrpu stvari od frendice, onda ćemo i krenuti polako gledati kolica i krevetić, a mora i zvati stolara da mi da ponudu za ormar u dječjoj sobi...i tako
malo ste me okuražile...ali mislim da ipak ove krupne stvari neću kupiti prije 30tt...taman dok mi sve obiđemo i usporedimo i odlučimo što ćemo uzeti
jel neko kupio kolica? i koja?![]()
jesen82 mi smo uzeli Bebeconfort,ali sama , bez onoga 3u1...meni su super...lagana su i najvažnije mogu se polegnuti do kraja i sklopit kao kišobran da nam ne zauzima mjesta u autu...a autosjedalicu smo uzeli na njuškalu polovnu i to u super stanju a cijena još bolja 300 kn...došla su oprana kao da nisu nikad korištena...i što je najbolje i AS je iste marke tako da ju mogu staviti na kolica, ne moram tegliti sve...
što se tiče ormarića i previjalice tu imam sreće jer MM sve zna sam napraviti tako da je samo gledam po katalozima i naručujem...sve će mi to biti gotovo sljedeće tjedan da na miru mogu iščekivati...
mi sutra ulazimo u 35tt...tako mi je to brzo prošlo...još da izdržimo desetak dana pa onda možemo vanosim što bi se trebali još malo udebljati
![]()
Na početku sam mislila da će odabir imena biti noćna mora ... tako je nekako i krenulo, a onda sam predložila ime koje je moj dragi odmah prihvatio i od tada se beba više nije zvala "beba" nego tim imenom... To je bilo još tamo negdje oko 16. tjedna i naravno da nismo znali jel curica ili dečko... tako da mm više nije prihvaćao mogućnost da bude dečko jer je on znao da moramo dobiti curicu tog imena... Na kraju je tako i ispalo i srećom da je jer stvarno ne znam koje bi muško ime dali našoj bebi. Nadam se samo da nas neće iznenaditi na porodu![]()
Mi isto imamo zensko ime, a ako bude decko bit cemo na sto muka![]()
Ah.. mi imamo ime za dečka... a u buši mi je curica.![]()
Težak je ovo pos'o!![]()
Kako sam ja bila 100% sigurna da je dečko (prvi majčinski instinkt = failed) nekako smo muško ime iz prve imali i složili se oko njega. Za curicu smo bome imali ja 6/7 on 2/3 prijedloga i .... imamo curicu
- nemamo ime. Nekako smo od muškog napravili žensko ime, najizglednije će se i tako zvati ali nismo još 100% Ali imamo još vrimena poprilično što se toga tiće. Valjda ćemo se već nekako dogovoriti
![]()
Što se kupnje i opremanja tiće mi nismo još ništa uzeli ali zato jer je prerano nam, mada okvirno kolica znam koja ću kupiti, krevetac ćemo dobiti kao i prematalicu. Robicu i ostalo ćemo isto dobiti dio, dio kupiti (to si ne želim nikako uskratiti)
Frendica mi je trudna i ima roditi u 9. mj pa s njom sada guštam u čarima kupnje za bebolinku!