Stranica 35 od 54 PrviPrvi ... 25333435363745 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,701 do 1,750 od 2653

Tema: MPO trudnoća nakon svega...kako se osjećamo...

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj bugaboo prvotno napisa Vidi poruku
    U Mulleru u CC1 za 279 kn (Fisher price s medekima). Isti takav u One2playu u CC1 kosta 550 kn, nisam mogla vjerovati kad sam vidjela
    ja isti taj u Prenatalu neki dan platila 350kn (za poklon jednom malom novorodjenom Darianu ). bas su prasci s tim razlicitim cijenama!

moja cura ima mobil iz Magic Babyja - isto imaju daljinski, a fenomenalni su jer su strasno zivih boja - sve puca od sarenila - pa se bebe ne mogu dovoljno nagledati plisanih prijatelja

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Vezano za mobile, da podijelim što sam pročitala u Velikoj knjizi razvojnih aktivnosti.
    Autorica govori o tme da su mobili jako važni, ali da ih treba svako malo zamijeniti drugima, pa trećima, pa vratiti prve... jer bebe gledaju, percipiraju i doživljavaju jedan mobil, nakon čega ga se zasite, "savladaju gradivo", pa onda prelaze na drugog, trećeg... pa kad im vratimo prvi mobil doživljavaju ga na potpuno novi način... Zato jer im se vid razvija još dugo nakon dolaska na svijet.

Ja sam oduševljena Habinim drvenim mobilima ali su tako skupi, da sam odlučila sama napraviti nekoliko kompleta likova koje ćemo mijenjati. Jedan komplet će biti od pap-machea, drugi od tekstila, treći od drva, četvrti od šarenog celofana itd. Tako da ti isti likovi kasnije posluže i u taktilnom istaživanju svijeta kroz različite materijale.

A imamo već spremne i flourescentne zvjezdice za plafon.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cure čitam vas i moram priznati da će mi nedostajati to istraživanje i kupovina sitnica za bebicu, mi imamo sve to od naše štrumfice već spremno.Samo da bude sve u redu... u čet imam UZV za kombinirani probir, ipak sam odlučila ići na njega, korak po korak, pa ćemo vidjeti za dalje...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam radila kombinirani i ispalo je da nema povećanog rizika. Kažu da ako je kombinirani dobar da nema potrebe ići na triple. Što vi mislite o tome?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ValaMala, super po meni je to to. Ne zamaraj se sa triple, jer ionako ima malu vjerovatnost. Još anomality scan u 20 tjdenu i to je to, uz redovne preglede.

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Uh ja čekam taj anomaly scann i nadam se da ce biti ok! I to ga radim 22+3 valjda nije kasno?Mojca totalno si me inspirirala da napravim i ja mobil
    Posljednje uređivanje od nea0902 : 09.08.2011. at 22:27

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja se osjećam kao da sam pala s marsa
    Kod ginice sam u 8tt hrabro izjavila da osim mjerenja nuhalnog nabora ne želim nikakvu prenatalnu dijagnostiku, na što se ona nasmijala i rekla da za blizanačku trudnoću ni nema prenatalne dijagnostike osim mjerenja NN-a i eventualno 3d UZV-a u 20-om tjednu. I od onda sam se prestala informirati... A dajte mi pojasnite u 20 tt taj anomality scan-šta je to? Je li to taj uzv kojeg je moja ginica spomenula?

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sumskovoce, jeste , to je taj detaljni uzv pregled koji se radi kad je sve uglavnom formirano, traje malo duze nego "obicni"...gledaju se svi organi, srcane i mozdane komore, itd (meni je trajao cini mi se 20-ak min-tebi mozda bude i duze jer je dvoje). mislim da se kod blizica prenatalna dijagnostika (double, triple, pa cak mislim i amnio ) ne praktikuje bas radi toga sto se ne moze sa sigurnoscu znati na koju bebu se odnosi eventualni problem.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da se kod blizica prenatalna dijagnostika (double, triple, pa cak mislim i amnio ) ne praktikuje bas radi toga sto se ne moze sa sigurnoscu znati na koju bebu se odnosi eventualni problem.
    Za početak hvala puno na objašnjenju!
    A za ove testove, ginica kaže da nam rezultati ne bi dali nikakve odgovore jer su parametri "narihtani" za jednoplodnu trudnoću, a puko matematičko dijeljenje rezultata sa dva ne bi imalo smisla... ma nije mi žao što ne idem na te testove, bila sam ledena od straha i prije mjerenja NN-a

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nea, nije kasno, on se radi između 20 i 24 tt.

Samo hrabro s mobilom!

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    A dajte mi pojasnite u 20 tt taj anomality scan-šta je to? Je li to taj uzv kojeg je moja ginica spomenula?
    je, to je to, iako i ne mora nuzno biti 3D. anomaly scan je detaljni uzv pregled kojim se provjeravaju svi organi i anatomija bebe/beba.

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Ma joj znaš prepalo me kad sam stavljala utriće i skužila da je otvor cerviksa tako da može stati vrh prsta, a pošto nemam pojma o tome ne znam jel to ok ili katastrofa. Jedva čekam taj pregled.

joj ValaMala ovo me bas dobro nasmijalo, al znas zasto? jer su iste muke i mene mucile!!! i naravno da sam tako slikovito i doktoru opisala svoje brige. odmah mi je pogledao cerviks na uzv i izmjerio ga - sve savrseno, cerviks preko 40mm, unutarnje i vanjsko usce zatvoreni.
    tako da nemoj se brinuti, zaista ne vjerujem da se otvaras vec sada. a uostalom i mirujes tako da stvarno si ne cinis nikakvu dodatnu stetu.
    nemoj zudjeti za vaginalnim pregledima cerviksa u trudnoci, jer su to jako subjektivni nalazi. cerviks se moze gledati i uzv (vaginalnom sondom) kada se izmjeri njegova duljina i pogleda se unutarnje usce (normalno zatvoreno je T oblik, a kad se pocne otvarati Y, V ili U) i vanjsko usce. takvu izmjeru je najbolje napraviti imedju 15-22tt kada se prema tom nalazu procjenjuje i eventualni rizik prijevremenog poroda.
    evo link na clanak na tu temu: ultrazvucna cervikometrija

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sumskica i ja mislim da je baš tako, no imam jednu frendicu koja je sa mnom ležala u bolnici - kod Lučingera je zatrudnila s trojčekima, jedan nije imao odjek ploda i apsorbirao se, druga dva ok. Uglavnom, ona je radila nuhalni i kombinirani i bilo je sve ok. Ja sam pak mišljenja da je s blizancima to dosta nesigurno i rezultati mogu biti dvoznačni, tako da je bolje pouzdati se u anomaly.

Inače ja ludim čekajući taj uzv, dođe mi da kupim onaj baby watcher, samo da znam da je srčeko ok dok se beba još ne počne javljati... Samo da sve bude ok....

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala svima na objašnjenjima
    I ja sam gledala taj baby watcher - ali 800 kuna mi je too much za to, nisam našla polovni i na kraju odlučila odustati. Sada se legnem i pokušam zaspati kad ova manja beba počne s nogometom po mom mjehuru. A veća beba se neki dan premiještala - promijenio mi se cijeli oblik trbuha - itako se nadam u božju providnost i guram dalje. Jer znam da bi bila panika da imam baby watcher i da na sekundu ne uhvatim otkucaje - ajme šta bi bilo... Šta ti misliš Vala - da na tren ne čuješ otkucaje s tim aparatićem- bi li se i ti prepala ko grlica?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ValaMala, BW možeš koristiti tek od 14. tjedna... a u 20. tjednu ćeš vjerovatno početi osjećati bebine pokrete... ne znam koliko se isplati... kužim da si sva u panici, i ja sam bila... tri put sam išla na izvanredni UZV da se uvjerim da je sve ok. Ako imaš normalnog doktora neće imati ništa protiv da ti napravi kratki uzv da te umiri... ja to zovem apaurinčić uzv.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ovo ne mogu ne komentirati:

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    ja to zovem apaurinčić uzv.
    Mojca - legendo

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ValaMala, BW možeš koristiti tek od 14. tjedna... a u 20. tjednu ćeš vjerovatno početi osjećati bebine pokrete... ne znam koliko se isplati...
    ne znam, ja sam i s preko 30 tjedana u pojedinim trenucima zalila sto ipak nisam kupila baby watcher. mozda ja samo imam ekstremno mirnu bebu, ne znam, al meni bi se definitivno isplatio i nakon tog 20tt kad se pocnu osjecati bebini pokreti.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

znate kaj? ja sam lezala u bolnici dosta dugo i sestre svako juto i vecer slusalu bebe s BW i cesto se dogodilo da i njima iskusnima treba 100 godina da nadju bebine otkucaje. kak je tek onda kad sami trazimo?! bojim se da vam je to, cure, cisto kontraproduktivno i da bi svaki cas letale ginicu u panici jer niste nasle otkucaje... pogotovo kad se radi o ranoj trudnoci...

Mojca, meni je receno da se anomaly scan radi od 18-22 tt...

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mi danas idemo na anomaly scan Nadam se da ce nalaz biti kako treba.

Jedva cekam da vidim svoju mrvicu, kako sam svako malo u bolnici na pretragama tamo mi rade uzv i nemam niti jednu slicicu od 10. tt
    Valjda cemo saznati jel curica ili decko

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj visibaba prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam, ja sam i s preko 30 tjedana u pojedinim trenucima zalila sto ipak nisam kupila baby watcher. mozda ja samo imam ekstremno mirnu bebu, ne znam, al meni bi se definitivno isplatio i nakon tog 20tt kad se pocnu osjecati bebini pokreti.
    Meni je baby watcher spas za zivce, ali sam ipak poseban slucaj jer je 1 bebi sa 9 tjedana prestalo kucati srceko pa ovu 2. koja lijepo raste svaki dan poslusam da ne bih trcala dr-u u svakom napadaju panike.

Inace ja bolje nađem otkucaje bez onog uzv gela, valjda jer imam dosta speka pa je dobar vodic

U bolnici mi uvijek stave 3 kile tog gela pa im treba pola sata da nađu otkucaje

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam naručena na anomaly scan u 21 tt.
    Na zadnjem uzv dr. nije mogao vidjeti spol, predpostavlja da je curica. Beba ima stalno skupljene noge.

Nakon obavljenih svih pretraga i u čekanju nalaza, mi ćemo danas malo do mora (možda vrijeme prođe brže nego na kopnu).

Svima

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    znate kaj? ja sam lezala u bolnici dosta dugo i sestre svako juto i vecer slusalu bebe s BW i cesto se dogodilo da i njima iskusnima treba 100 godina da nadju bebine otkucaje. kak je tek onda kad sami trazimo?! bojim se da vam je to, cure, cisto kontraproduktivno i da bi svaki cas letale ginicu u panici jer niste nasle otkucaje... pogotovo kad se radi o ranoj trudnoci...

Mojca, meni je receno da se anomaly scan radi od 18-22 tt...
    evo mojeg iskustva s baby watcherom...

prvo - obožavam ga, moja curka nije jako aktivno dijete i spašava me na dane kada je mogu potražiti, još mi je i posteljica sprijeda tako da mi je amortizirala puno udaraca u početku...a nekada kada je i aktivna pročekiram otkucaje tek toliko.. da vidim da su u rasponu kojem moraju biti

drugo - ja je slušam od 18-og tjedna.... nije isto kada to radite sami svaki dan, pa naučite gdje vam je beba većinom, nego kada vam to radi sestra koja se možda kreće po prevelikoj površini....možda vam glupo zvuči ali jako dobro upoznate navike svojeg bebaća

uvijek je uspijem naći sama, ono što se slažem sa frkom je da u ranijoj trudnoći (znam curke koje ga slušaju od 14tt) će možda trebati dulje vremena da se pronađe srčeko pa treba biti uporan, a to može izazvati paniku ako vam ne uspije od prve... ali njihovi otkucaji su toliko brži od naših da ih ne možete fulati... ja recimo imam onaj Masov.. koji se koristi po bolnicama.... posudila mi ga draga prijateljica i svaki dan je se sjetim.. na displayu mi se točno očita brojčano koliki su otkucaji plus što i baš čujete otkucaje....danas sam 27+ i totalno sam se izverzirala što je baš zvuk srčeka, a što je šum i tako to....

da nisam dobila kupila bi ga sebi sigurno.... meni su svi govorili ma to će te samo dodatno plašiti.... što ako nećeš moći naći otkucaje...itd,itd... ali bome do sada mi je donio samo pshički mir i vrijedi svake lipe... pogotovo za cure poput mene koje imaju posteljicu sprijeda i slabije osjećaju udarce nego cure koje imaju postlejicu straga

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Mi danas idemo na anomaly scan Nadam se da ce nalaz biti kako treba.

Jedva cekam da vidim svoju mrvicu, kako sam svako malo u bolnici na pretragama tamo mi rade uzv i nemam niti jednu slicicu od 10. tt
    Valjda cemo saznati jel curica ili decko
    biti će ti anomly super... budeš vidjela...kod koga ideš?

Meni je baby watcher spas za zivce, ali sam ipak poseban slucaj jer je 1 bebi sa 9 tjedana prestalo kucati srceko pa ovu 2. koja lijepo raste svaki dan poslusam da ne bih trcala dr-u u svakom napadaju panike.

Inace ja bolje nađem otkucaje bez onog uzv gela, valjda jer imam dosta speka pa je dobar vodic

U bolnici mi uvijek stave 3 kile tog gela pa im treba pola sata da nađu otkucaje
    potpisujem te u potpunosti... napisala sam opširniji mail... ali si fakat unikat s ovim da ti ne treba gel:DD ja aposlutno ništa tako ne čujem:D

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kill the messinger http://www.poliklinika-harni.hr/teme..._pretrage1.asp
    Meni su ga radili u 20. tj.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Kill the messinger http://www.poliklinika-harni.hr/teme..._pretrage1.asp
    Meni su ga radili u 20. tj.
    meni u 22tt

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nego, meni su jutrps dlanovi tako otečeni da ne mogu stisnuti šaku... tlak normalno nizak, uf. Usr... sam se. Ima netko takvih iskustava?

Imam one trakice za mjeriti proteine u urinu, ali sam ih tako čvrsto zatvorila da ih sad s ovim čevapima od dlanova ne mogu otvoriti. Sad čekam dragog da dođe da mi otvori.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Nego, meni su jutrps dlanovi tako otečeni da ne mogu stisnuti šaku... tlak normalno nizak, uf. Usr... sam se. Ima netko takvih iskustava?

Imam one trakice za mjeriti proteine u urinu, ali sam ih tako čvrsto zatvorila da ih sad s ovim čevapima od dlanova ne mogu otvoriti. Sad čekam dragog da dođe da mi otvori.
    jesi pročitala što sam ti jučer napisala kada si rekla da otičeš?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma jesam... imam i ja tu knjigu, ali do jutros nije bilo ovako... ne mogu stisnuti šaku. Do jutros sam mogla. Vrhovima prstiju ne mogu do središta dlana.

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Jesen82 prvotno napisa Vidi poruku
    biti će ti anomly super... budeš vidjela...kod koga ideš?
    U Vili kod Kosa po preporuci dosta cura sa foruma.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ma jesam... imam i ja tu knjigu, ali do jutros nije bilo ovako... ne mogu stisnuti šaku. Do jutros sam mogla. Vrhovima prstiju ne mogu do središta dlana.
    da... jednostavno ta voda koju skupljaš nema kamo.... ja isto imam osjećaj tog zatezanja u dlanovima kada nateknem.....

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

U Vili kod Kosa po preporuci dosta cura sa foruma.
    da puno cura ide kod njega po svemu što sam do sada čula.. u dobrim si rukama

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Možda sam samo previše toga pročitala...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Apaurin uzv, hehe, slatko, ali to mi nažalost sada ne može pomoći jer mi je dr do početka slj. tjedna na GO. Ma strepnja je tu, ali ne baš neka luda panika, kako to objasniti, samo želim da vidim to malo srce, pa onda dalje mirnije... I meni je baby watcher skup ko vrag, ne mislim ga kupovati, osim možda ako naletim na neki rabljeni.

Istina je, pričale mi curke da ne pomaže previše ni kad se bebač počne osjećati jer te opali totalni strah kad ga ne možeš osjetiti ponekad. Što reći, to su nam trudničke muke i radosti.

Inače pitanje curama koje tako jako otiču, a vidim da vas je dosta - u kojim ste tjednima? Pretpostavljam da to dođe kasnije, ja sam sad 13+5 i nisam imala problema s tim, no muku mučim s nesanicom.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Vala, i mene je nesanica držala neko vrijeme... budila bi se svaki sat, pa bi se dizala, jela, čitala, surfala... svašta samo da se uspavam... i onda bii zaspala pa bi zvonio alarm za utriće. Proći će.

Što se otečenosti tiče, sad sam pričala na telefon i ruka mi je trnula dok sam držala slušalicu, uspijela sam otvoriti trakice za kontrolu urina, proteina nema. U 30 tt sam. Jesen, do sad sam imala trnce ujutro kod buđenja... ali nikad nakon ustajanja. Jesi ti to prokomentirala sa svojim doktorom? Popila magnezij, sve isto...

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

cure, ja sam znala mog bebana slusati stetoskopom, i to mi je puno znacilo, kad vec nisam imala BW (a imam onaj prastari , sa tlakomjera)
    Posljednje uređivanje od a72 : 10.08.2011. at 11:51

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mi smo radili anomaly u 21.tt - znaci 20 plus par dana, a kada sam zvala Vili da se narucim kod dr. Kosa, sestra je rekla da se radi od 18.-22.tt.

sto se BW tice - vjerujem da donosi smirenje ako lako i brzo pronadjete otkucaje (MM u trudnoci nije htio ni cuti za to - vjerovatno je pretpostavio da cu pol dana samo osluskivati (sto je vjerovatno i istina)) - ja samo znam da sam preko nekoliko puta u bolnici protrnula kad je sestra bilo meni, bilo nekoj drugoj trudnici, bezuspjesno trazila otkucaje... ma bitno je samo da ste mirne

TwistedQ avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mojca, ja sam evo u 37. tjednu sa kolekcijom čevapčića na rukama i nogama.. Zadnjih par dana kao da su razludili, s time da mi se događa kad se probudim u toku noći da me prsti ruku doslovno bole i teško mi je stisnuti šake.. Malo sam se zabrinula ali pošto mi je jučer bija pregled a proteina u mokraći nema i imam pristojan tlak nisam doktorici ništa niti spominjala..

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

te trakice za mokraću se kupe u ljekarni, jelda? Kako se zovu i koja je cijena?

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

eto, sad mi je malo lakše kad vidim da vas ima dosta koje otičete
    a kako i nebi oticala kad sam dnevno na pola lubenice, malo grožđa, par šljiva, par bresaka,a tu i tamo pojedem nešto konkretno! nemam apetita, samo mi se jede voće, pa se nadam da su skupljeni kg i od ove vode koju zadržavam
    jučer sam malo peglala (pelene) i kad sam osjetila da me stopala počinju svrbiti od oticanja otišla sam leć na 30 min i otok je malo splasnuo, tako da ležanje i držanje nogu na povišenom stvarno pomaže
    inače sam u zadnja 4tj dobila 4kg!!!!!!!!!! koliko još do kraja??????
    meni je posteljica sprijeda pa me miško uopće ne lupa jako, tek toliko, mrdne guzom ili nogicama da mamu smiri
    a kako mislite mobile raditi same?, ima li negdje kakva slikica pa da se i ja bacim na posao?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Vala, moje se zovu Urignost, imam ih već dugo i ne sjećam se koliko koštaju... u glavi mi je 120 kn, ali nisam sigurna.

Vojvođanka, možda mene sve boli zato jer sam jučer baš puno radila, cijelu biblioteku preturila, a velika je poprilično, preko cijelog zida, sve knjige izvadila, oprašila, vratila, složila "pod špagicu". Baš sam umorna danas. Planirali smo ići u Graz u Ikeu, ali sam odustala... što je znak da mi fakat nije dobro
    Što se tiče mobila, pogledaš malo na webu, uguglaš "haba mobile" i eto ideja. Toliko ih ima, da mi je zbilja teško reći koji mi se najviše sviđa.

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

bugaboo kako je prosao anomaly scan?

Vojvodjanka, jesi li radila OGTT? cini mi se puno 4kg u 4 tjedna, hm? sto ti kaze dr.?

jos sam se samo htjela pohvaliti da ja u 38. tjednu uopce ne oticem
    to je valjda jedna od rijetkih trudnickih tegoba koja me zaobisla.

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Vratila se s anomaly scana, sve je super, bas kako treba biti i cekamo curku

Iako je vec bilo govora o tome, dr. Kos mi je rekao da za mjesec dana prestaje raditi u Viliju i sa dr. Ujevic pocinje raditi u svojoj privatnoj ordinaciji. Ako kome treba broj za naruciti se u novu kliniku neka se javi na pp.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jel anomaly scan obično 3D ultrazvuk curke?

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I mene interesira I hvala cure na info ja se nadam da ćemo ga utorak raditi mada mi ga dr. do sada nije spominjao

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Bugaboo super vijesti i veselim se jos jednok djevojcici

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Dobro vam sunčano jutro curke,
    ja sam se odmorila i naspavala... prsti više nisu ko čevapi, ima bit da sam ipak pretjerala s preslagivanjem knjiga. Već bila u šetni s psom i sad puna energije krećem u dan. (Ovo mi je potpuno nepoznat osjećaj, inače se dižem u 9).

Anomality scan nije isključivo 3D... bar meni nije bio. Radi se klasičan uzv, ali puno detaljniji, uz povremeno uključivanje 3D-a. E sad, možda neke druge klinike imaju drugačiju praksu, ne mogu tvrditi.

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

mojca, ja sam u 22tt i oticem kao nenormalna! dlanovi su mi uzasni i jos su promijenili boju. pitala sam dokroricu zasto su tako crveni i evo danas cu vaditi krv, mada ona kaze da je moguce da je neki osip od hormona jos od pikanja, pa do utrogestana.noge mi isto oticu, ali nisu crvene. sestra me zove bigfoot, onda znas kako izgleda. primjetila sam da mi vise oticu na vrucinu, kada je sparno i nema zraka. sada je par dana bilo super vrijeme, 23-24 stupnja i nisam tako oticala. a znalo mi se dogoditi da ne mogu stisnuti saku. pa sam bila prestala soliti hranu i bilo je malo bolje. a onda mi je moj standardno nizak tlak pao jos vise, pa sam morala soliti kao luda da dodjem k sebi! cuda, ziva cuda!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da Makica, taj "sukob interesa" oko soli mi je poznat...
    Isto imam nizak tlak, oduvijek... kad mi je loše jedino mi čips pomaže... jučer dok sam tako "buknula" nisam ništa solila... naravno, ko krpa sam se povlačila po kući. Na koncu sam jela sir Ribanac koji je slan da me digne.
    Iako spavam sa puno jastuka, često se desi da se u toku noći spustim, pa spavam samo na jednom i to malom kao i prije trudnoće..... jutros sam se probudila oko 5 sva otečena, namjestila si sve te jastuke i do 6.30 bila u polusjedećem položaju i otok je sav otišao. Možda i to ima veze. Sad sam baš ok što se tiče otoka, jedino mi se malo spava.
    I da... ja sam primjetila da čim uključim klimu, što je gotovo svaki dan jer smo na tavanu, pa je jako vruće, otok splasne... ali možda nije stvar u temperaturi, jer ja klimu držim na 25, već o količini vlage u zraku... a klima odvlažuje zrak.

I pijem puno vode... nema razlike da li je voda ili čaj od koprive.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ako sam dobro shvatila dr. Kosa, anomaly scan se radi pomocu klasicnog uzv-a, a 3D se zapravo ukljuci onako malo za sminku - da roditelji dobiju bolju, prirodniju slicku
    znaci 3D zapravo nije ni potreban..

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    ako sam dobro shvatila dr. Kosa, anomaly scan se radi pomocu klasicnog uzv-a, a 3D se zapravo ukljuci onako malo za sminku - da roditelji dobiju bolju, prirodniju slicku
    znaci 3D zapravo nije ni potreban..
    Bas tako je nama jucer bilo

Btw jucer sam prvi put imala zgaravicu, nisam znala da se to vec sad (20. tt) javi, mislila sam eventualno kad budem 30+...

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da se pohvalim već četiri dana me napadaju raznorazni grčevi u intervalima..(od menstrualnih do jakih probadanja ljevo pa desno) noćas nisam nikako spavala , glava mi se raspada..
    Danas mi je prekipilo i idem doktoru.

.tj. pucaju me crnjaci jel s bebom sve ok.. danas je 4 tj. od zadnjeg UVZ-a

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •