Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2653

Tema: MPO trudnoća nakon svega...kako se osjećamo...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

OGTT se može elegantno zaobići.
    Ja rekla ginekologici da mi je mučno od slatkog na prazan želudac (nisam lagala, tako je odkad znam za sebe). Dala mi je da radim profil šećera, koji ide ovako: nabavite si aparatić za mjerenje šećera, posudite on nekog dijabetičara, kupite trakice (istina to je dosta skupo oko 200 kn za 50 kom, ali podijelite trošak s dijabetičerem, jer vama treba tek 10-ak kom) i lancete (iglice za bockanje, oko 20 kn), i mjerite si same šećer svaka 3 sata. Pritom vodite najnormalniji život, normalno jedete. Isti dan izvadite u labu tromjesečni šećer (HbA1c).
    NIje čara-bara već standardna pretraga koja se radi u bolnici nakon što OGTT da loš rezultat. Dakle, samo se preskaće jedan mučni korak.

Osim što bi meni to bilo strašno za popiti, mislim da nije pametno ni bebu opteretiti s tolikom glukozom odjednom. Nakon ne znam kojeg tjedna OGTT se ne smije raditi, jer može biti rizično za bebu, reče mi frendica koja je imala trudnički dijabetes.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    OGTT se može elegantno zaobići.
    Ja rekla ginekologici da mi je mučno od slatkog na prazan želudac (nisam lagala, tako je odkad znam za sebe). Dala mi je da radim profil šećera, koji ide ovako: nabavite si aparatić za mjerenje šećera, posudite on nekog dijabetičara, kupite trakice (istina to je dosta skupo oko 200 kn za 50 kom, ali podijelite trošak s dijabetičerem, jer vama treba tek 10-ak kom) i lancete (iglice za bockanje, oko 20 kn), i mjerite si same šećer svaka 3 sata. Pritom vodite najnormalniji život, normalno jedete. Isti dan izvadite u labu tromjesečni šećer (HbA1c).
    NIje čara-bara već standardna pretraga koja se radi u bolnici nakon što OGTT da loš rezultat. Dakle, samo se preskaće jedan mučni korak.

Osim što bi meni to bilo strašno za popiti, mislim da nije pametno ni bebu opteretiti s tolikom glukozom odjednom. Nakon ne znam kojeg tjedna OGTT se ne smije raditi, jer može biti rizično za bebu, reče mi frendica koja je imala trudnički dijabetes.
    to što ti opisuješ je profil šećera i definitivno je humaniji, ali ne mjeri se svaka 3 sata nego dva sata nakon obroka (doručak, ručak, večera) to ću ja sada raditi u srijedu nakon tjedan dana dijete....epruvete sa reagensom i lancete sam dobila na VV

u međuvremenu sam i dobila aparat za mjerenje šećera od cura u apoteci (one to promo dobivaju) i 10 trakica... mjerila sam si dva dana nakon ručka i večere i bome jedna namirnica mi nakon večere digla šećer na 8, i pazite što... šnita pršuta bez bijelog

sutra dan sam jel strogo po dijeti i nije mi išao preko 5... čime ja dolazim do zaključka da mi je šećer pod kontrolom kada sam na dijeti i pretpostavljam da će mi to ostati preporuka da kraja trudnoće

glede rizičnosti za ogtta za bebu ne znam baš jer znam curu koju je doktor poslao u 36 tt na to

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •