Ja sam imala tada i odma sam otisla na uzv i sve je bilo u redu hvala Bogu. Tako da miruj i odmaraj![]()
Ja sam imala tada i odma sam otisla na uzv i sve je bilo u redu hvala Bogu. Tako da miruj i odmaraj![]()
Ja sam poslije prvog UZ u 6tt imala taj smedjkasti iscjedak,ali je trajalo samo 1 dan i ja sam to sebi protumacila kao staru krv koja je izasla jer je ''dole'' nesto cackano![]()
cure hvala vam na utjesi,mene je strah ovo prelazi u rjeđe i tamnu krv i već je pun uloškić mali![]()
KLARA, ja bih otišla na pregled. Želim ti da što prije prestane. Nakon mojeg hematoma i onog užasnog krvarenja, još i danas uvijek provjeravam i nikad mi nije svejedno. Nije to lako...
Ja po tablici normalna kilaza
Klara kao sto Vala kaze ja bih na tvom mjestu otisla dr. ako nista bar da te umiri![]()
kako ću mu se pojavit kad sam ga zvala i Šparac reko nije smak svijeta,da se javim za 2 dana
kakav magnezij da kupim,da pitam u ljekarni neki trudnički?
Bioelektra 300 granule koje se rastope na jeziku.
Držim fige da bude sve ok.
![]()
Ma zovi ga i reci, sad je do duse kasno jer je jutro radio ali ces se izluditi. Meni je cijeli dan bilo smđe svaki put kada se obrisem i nakon uzv di je bilo sve ok ali mi nije mijenjalo boju bilo je od pocetka isto. Ako ti je panika radije odo na pregled jer ces se izluditi ovako, znam iz osobnog iskustva (znam da nismo svi isti ali...)
I meni je reka da se bez veze nerviram ali to mi je reka nakon uzv-a di je vidija da je sve ok pa sam bila mirna.
KLARA, meni je isto 6 tt počelo smeđi iscjedak i to bilo obilno, nisam mogla podnositi uloške pa sam stalno morala mjenjati gaćice. nakon toga mi je 2x bilo krvarenje, prvi put malo manje, svježa krv a drugi put dosta kao pravi menzes, tamna krv i ugrušci ispadali. naravno da se prepadneš i jurila sam na hitnu ali sve je ispalo uredu, neki hematomi. u potpunosti razumijem tvoj strah, ja još i danas kad idem na wc prvo pogledam gaćice. ako te Šparac ne može primiti otiđi na hitnu na novo rodilište, meni su bili jako ljubazni doktori oba puta i iako su ta krvarenja česta u trudnoći ipak je bolje provjeriti. svakako miruj. meni nisu ništa novo dali osim terapije koju sam već imala samo sam mirovala i sve je bilo ok. što i tebi želim!
Vala Mala nisam ti odgovorila pro po termina. meni je 19.2. dakle tu smo negdje![]()
Ma ta lagana krvarenja i smeđarenje u ranoj trudnoći jesu uobičajena, ali nas MPO trudnice izluđuju (i dan danas strahujem od toga - mislim da svima ostane neka trunka straha)
Meni se prestala negdje krajem 11tt, a ono smeđarenje je ginica okarakterizirala kao dobru stvar jer se hematom praznio (nije ostajala sukrvica unutra - dakle nije se moglo zagnojiti).
A nakon svakog vaginalnog uzv-a sam imala ta brljavljenja, jer svako prčkanje na početku smeta.
Curama koje ne trpe uloške preporučam platnene (meni su rodini bili super, a i oni neke tete šivalice nisu loši) - lako se održavaju a osjećaj je kao da su gaćice na koži. Jako dobra stvar![]()
Cure, kako podnosite ove temperature...'
Ja jedva dišem, snaga na minimumu, volja isto... ruke trnu, ne mogu ni knjigu držati. Baš bez veze... uf. Malo da se izjadam. Baš mi ide na živce bit ovakva...
![]()
Nekad omražena klima postala mi je najbolja prijateljica.Ugasimo je na sat-dva ujutro i to je sve... Ne mogu vjerovati da nam i ponoći radi.
Svo vrijeme se pitam kako je tek curama koje su friško rodile...![]()
Mojca znam kako ti jei ja sam fjakasta, cijele dane sjedim pod klimom, spavam pod klimom, samo pijem i jedem lubenice
I sretna sam što ne moram van
klima, klima i opet klima
noge ko u hobita
prsti ko ćevapi
a ja križam dane![]()
nevjerojatno da smo pogodile na isti dan!![]()
meni je mužu rođendan 23.2. pa kad je dr rekao datum 19.2. kaže mu on- onda će se morati stisnuti koji dan. kaže dr kako to mislite. a kaže muž pa da pogodi na moj rođendan. dr
moj muž se inače uvijek šali pa kako nam je dr rekao da još ne smijemo imati odnose a prošlo 3 mj kaže muž: e neda meni da priđem blizu, e on je gleda i još mi to naplati![]()
tako dr voli kad mi dođemo na pregled![]()
Blago vama koje imate klimu, iako je inače imam i ne volim je koristiti, sada kada bi je s guštom koristila ne mogu. Dišem na škrge, najrađe bi ležala, ali se lijepim sama za sebe, znojim se, lagano mi trbuh počinje smetati pri okretanju, koma, koma.... Srećom imam more koje me spasi, samo kada bi se plaže malo ispraznile bio bi mi veći gušt, ovako odem samo ujutro dok je malo ljudi, a popodne mi se ne da jer mi treba pola sata da nađem parking blizu plaže i mjesto na samoj plaži.
Mojca ide slabašno na točkice i smeđe,pa će valjda stat danas,doslovno sam jučer popodne i večer preležala
I ja baš ne volim klimu,ne palimo je često ali ovih dana non stop radi,i ne izlazi mi se vani nigdje![]()
Klara ja bi se svejedno obavezno javila doktoru što sam i napravila kada je meni tako bilo
Vala evo link http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm
Cure da se malo javim i pozdravim vas.
Citam kako se zalite na vrucine, a ja se cijelo ljeto nisam ugrijala i pomalo se radujem da cemo skoro u Hrvatsku s hladnog sjevera, al me sad strah kako cu tek ja podnositi vrucinu kad dodjem s ove hladnoce-danas je bilo 18 stupnjeva, nepripremljena na tako visoke temperature, nadam se da nece smetati ni meni ni bebici.
Sutra idem na uzv 20+2, jedva cekam da opet vidim moju malu bebicu, al je jos nisam posla osijecativaljda ce i to biti uskoro
Klara nadam se da ce ti se krvarenje uskoro smiriti![]()
Mi danas bili na Uz i po prvi put vidjeli nasu bebicu kako nam mase,a cak je jednom i stucnulaDo sad sam imala 2 Uz prvi put je bila samo tackica a drugi put nesto kao podmornica,sad sam prvi put vidjela bebu pa smo nas dvoje gledali u onaj ekran kao dva teleta zaljubljena
Mjerio je nuhalni nabor 1,2mm,duzina bebe je 7cm od glave do zadka sa nogama je oko 12cm.Sutra idem vaditi krv i rekla sam da hocu i one testove da radim,dubl i ostalo.Malo me je zacudilo sto mi dr.izgleda to uopste ne bi spomenuo a trebalo bi jer ja imam 35 a MM 40,ali eto.Rekao mi je i da prestanem sa Utricima i Estrofemom,onako odjednom
Citam ovdje na forumu da ste se sve polako skidale sa utrica,a on meni kaze da odjednom prestanem,ali eto poslusacu ga.
Meni je dr. djelomično skinuo utriće. Do 15tt sam ih stavljala vaginalno 3x2, a sada ih uzimam 3x1 ali oralno. Rekao je da ćemo tako do 20tt i onda prestati.
Jesen, hvala na tablici.Ispada da sam u granicama, nadam se da će tako i ostati.
Klara i ja bih otišla na pregled, tako ćeš saznati je li posrijedi neki hematom i ima li potrebe odležati malo.
pa znajte od svega mislim da je sada najgore u bolnici jel tamo zbog malih beba i nema klime a kreveti sa onim najlonom ispod plati, ima da se upariš ajme, zato curke molite Boga sto prije van iz bolnice, a zenice sa bebicama malim tek rođenim i ne izlaze van preko dana, jedino rano rano ujutro i eventualno predvecer a kod mene ti temp. bude ugodnih 26 u kući i to bez paljenja klime.
Onda mi zimske trudnice imamo pravu sreću, vjerujem da je stvarno teško biti u takvim uvjetima u bolnici. Ja sam se skidala s utrića postepeno, meni su na kraju na pregledu u Vg (kad sam radila kombinirani probir) sugerirali da samo jedan tjedan prije prepolovim dozu, i prestala sam ulaskom u 14. tjedan trudnoće.
Uh cure sad ste me malo zabrinule.Ja sam danas 12+5,mozda mi je rano da se skinem sa utricaCak sam danas kontala da nastavim sa manjom dozom,ali kontam sutra cu vaditi krv,pa ako ne budu vrijednosti dobre(nedovoljne) valjda ce mi ponovo uvesti utrogestan ako bude potrebno.
Posljednje uređivanje od alma_itd : 23.08.2011. at 23:01
Mislim da se posteljica razvija do 12tt, ispravite me ako sam u krivu, pa je po toj logici skroz ok što nastavljaš bez utrića. S druge strane kužim te skroz, meni je bila frka smanjiti dozu iako se bliži 16tt.![]()
Klara31, drago mi je što ti je bolje!!!
I svakako nazovi dr. Šparca i priupitaj ga što ti savjetuje!!!
A u vezi s magnezijem imam jedno pitanje - pijem Mg + C 350mg (Natural Wealth) jednu šumeću dnevno - trebam li pojačati dozu? Listovi mi povremeno trne, pogotovo navečer, ali možda ne bi bilo loše piti veću dozu, za svaki slučaj?
Svima vam želim što podnošljiviju vrućinu. Mi imamo klimu u samo jednom dijelu stana pa sam se jučer uspjela i prehladiti. Danas bježim od nje i kupat ću se radije u kapljama svoga (ne)radnoga znoja![]()
pratim vas svaki dan i skupljam vasa iskustva i sad ste me skroz zbunile s ovim utricima...
meni je i Poljak i moj soc. ginekolog rekao utrici do 12 tjedna! Danas mi je prvi dan 11 tjedna i trebala bi sljedeca 2 tjedna smanjiti dozu na 3x1 i onda prestati.
ovan, da , i ja sam se postepeno skidala s utrica. a valjda oni znaju zasto kazu sve sto nam kazu...
ovdje u slavoniji je vrijeme katastrofa! rane zore vec je sparno, i onako sve je mokro, sto god taknes. ja palim klimu odmah u 8 ujutro, nema druge i radi cijeli dan, maknem se prvo dok ne rashladi malo, a kasnije stavim na 26/27 stupnjeva i tako bude dok ne idemo spavati. sto kaze sumskica, sretna sam sto ne moram nikud ici, i to je to.
mi smo vec debelo u 24tt, ma zapravo da vas pitam sto vi kazete. moja ginicka mi racuna da sam u 24tt, a meni nije jasno zasto. zadnju mengu sam imala 08.03., punkcija 18.03.,ET 21.03. koliko sam sada onda trudna? 24tt ili 26tt?
uzv mi je u petak, i ne mogu docekati da vidim moje malene! lupkaju kao ludi, najljepsi osjecaj na svijetu. zadnjih par dana mogu vidjeti i trbuh da se mice kada lupkaju, jeeeee!
Makice i meni svatko računa kako mu se učini - a ja sebi napravila ticker i brojim po svom![]()
Za utriće, nema brige jer tijelo samo proizvodi dovoljno progesterona počevši od 12tt. Ja sam imala uputu kao Ovan, da od početka 11tt smanjujem količinu, i s prvim danom 12 tt ukidam skroz. Bilo me strah, naravno, ali sve je ispalo OK.
Postoje neke studije koje tvrde da produžemno korištenje progesterona smanjuje mogućnost prijevremenog poroda, pa zato neki liječnici ostavljaju utriće duže.
Makice, to se nažalost ne odnosi na nas trudnice blizanaca - samo na jednoplodne trudnoće.
ja sam do 13 tt bila na 3x2 utrogestana i od tada mi je dr Mimica ( Split ) smanjio na 3x1 još 3 tjedna. to bi bilo ukupno 16 tjedana iako je klinika rekla od 12 do 14 tjedna postupeno smanjivati, s 14 prestati. ali eto odlučila sam slušati dr Mimicu, imam povjerenja u njega, možda mi je produžio zbog onih krvarenja.
više me je zabrinulo kad mi je estrofem naglo ukinuo, iako opet kažem vjerujem dr i mislim da zna što radi..
sumskica, ja kao brojim 24tt, kao moja dr, a onda me drugi popljuju, kao da racunam 24tt od ukupno 38, a 26tt od 40. nemam pojma ni sama! vadila sam krv neki dan, i imam blago poviseni kolesterol. ref. vrijednosti su do 5, a ja imam 5,4. nitko se tu nije pretjerano uzbudio osim mene, ne znam jel to visoko? ima tko iskustva s tim? moja dr kaze da je to sve ok, nista strasno, ne znam sto vi mislite?
i da li ste primjetile opaki pad eritrocita? bebe ga papaju kao lude, inace imam super krv, eritrociti bili preko 5, a sad 3,8, he, he.
Makica ti si po tome danas 24+1 tj. računa ti se po zadnjoj mengi bez obzira kad si imala punkciju i transfer!
to je i mene bunilo pa sam pitala dr.
da, tako i ja racunam! onda valjda racunam dobro! ti i ja smo vrlo blizu, zar ne bebica 2?
da, meni je po trudničkoj 23+3 tj.t. danas iako bi po meni po zadnjoj mengi bilo 23+1 tj.t. nekako imam feeling da se sestra malo za jee kad mi je to upisala![]()
cure
skroz je prestalo
i meni su dopizd.utrići,već 2 puna mjeseca ih stavljam, nadam se da ću prestat odmah sa 13tt
Ja sam dobila jučer za gljivice plymicol, i kremu i vaginalete. Nisam znala da se canesten od sada plaća i više ne ide na uputnicu? Taman se skinula s utrića a sad opet gurkanja![]()
Mogu mislit koja je drama s utrićima sad po ljeti... ja sam ih stavljala dok je bilo hladno (do 16. tt) i imala frku... kako bi tek sad prošla!
Nego, mi bili na pregledu jutros, sve ok. Beba 2400 grama! Okrenula se prema dole, pametnica mala. Ima debele obraščiće i trepće. Ovaj put nije mahala, mislim da više ni nema mjesta.Bila i na CTG, srce lupa ko brzi vlak na ravnoj dionici.
![]()
Sljedeći pregled za 3 tjedna kod Podobnika. Ulazimo lagano u finale. Uh.... malo mi je frka-panika.![]()
ja sam se postupno skidala s utrića od 14tt do 15tt...to vam sve ovisi o giniću.. neki skinu prije, neki kasnije.... slušajte ih, vjeruj te ima i neboj te se![]()
Mojca super za pregled i malenu pametnicu koja je već velika![]()