Stranica 43 od 54 PrviPrvi ... 33414243444553 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,101 do 2,150 od 2653

Tema: MPO trudnoća nakon svega...kako se osjećamo...

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu mislit koja je drama s utrićima sad po ljeti... ja sam ih stavljala dok je bilo hladno (do 16. tt) i imala frku... kako bi tek sad prošla!

Nego, mi bili na pregledu jutros, sve ok. Beba 2400 grama! Okrenula se prema dole, pametnica mala. Ima debele obraščiće i trepće. Ovaj put nije mahala, mislim da više ni nema mjesta. Bila i na CTG, srce lupa ko brzi vlak na ravnoj dionici.

Sljedeći pregled za 3 tjedna kod Podobnika. Ulazimo lagano u finale. Uh.... malo mi je frka-panika.
    mojca super za pregled i maličku!!! ja se nadam da će se moja malo zbuckati do slijedećeg pregleda... sada je bliže doljnoj granici...misle da mi je to zbog oslabljene cirkulacije u jednom dijelu maternice.... pa sam dobila jedan andol dnevno...to i lijevi bok... držte fige

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Mojca navijamo za finale
    kako je to zanimljivo kako bebe u utrobi trepću,štucaju,mašu rukicama,nogicama... jedva čekam to vidit i ja

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mojca, predivno, uživaj još u svakom trenu trudnoće jer finale je stvarno blizu. A taj zvuk s CTG-a, imala sam se prilike naslušati ga dok sam ležala 2 tj u bolnici s maleckom-točno je takav, kao vlak koji juri. Baš jedva čekam da ga ponovno čujem (nadam se ovaj put samo na pregledima a ne i na bolničkom ležanju).

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mojica već 2400g!! Meni je termin dan poslije tebe što znači da i moja bebica ima sličnu gramažu. Trebala bi imati pregled krajem slijedećeg tjedna ili početkom onog drugog, moja dr je na godišnjem pa još ne znam točno, ali jedva čekam da vidim kako izgleda naša curica. Na prošlom utz-u nije bila moja dr pa je samo mm vidio bebicu jer dr nije okrenuo monitor prema meni (a meni je bilo glupo pitati).
    Za sada još nemam neki osjećaj da sam u finalu i nekako mi se čini da ima još vremena, a mm je već u panici, kaže treba još sto stvari obaviti, kad ćemo stići... ko zna možda će ovih mjesec i pol dana stvarno projuriti. I jedva čekam!!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala cure.
    Ja se malo tješim tim da je ta težina samo procjena pa da je ipak možda malo lakša. Ako nastavi ovim tempom, biti će preko 4 kg do 40 tt.
    Mene osim njenog finog napretka veseli i cerviks od 3,9 cm, što znači da mogu i dalje landrati okolo (ako vrućine popuste).

Deni, baš me zanima kolika će biti tvoja beba.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mojca ma ne brini ako je cura malo veća, zar nisi najavila carski? Nekako mi se čini lakše roditi veću bebu na carski nego vaginalno
    Dani aj kako brzo je prošlo vrijeme - samo još mjesec i pol??? Ima TM pravo - trebalo bi malo ubrzati pripreme sad pred finiš

Nama su bebe na zadnjem pregledu bile 179 i 185 grama, nadam se da su puno porasle od tada A sudeći po mom trbuhu koji nemilosrdno raste (već me pitaju ljudi da li još malo do poroda ) koji me steže sve u 16 (osjećam kako se širi) i pupku koji je skoro potpuno ravan - pretpostavljam da su lijepo rasle te bebe moje
    Još kad bih mogla pronaći onu tablicu s prosječnim težinama blizanaca koju je Pinky svojevremeno postala bila bi jako happy.
    Tomislava - imaš li ti ideju gdje je ta tablica?

Tko zna kako nam je Ivanova? Po mom je već trebala roditi?

PS. Rodila nam je Loks - malenog sina Lorenza

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Šumskice, ma da, istina što kažeš... ali ja se nekako ipak nadam da ćemo izbjeći carski. Znaš kako to ide, nada umire zadnja.
    A što se tiče veličine trbuha, tako su i meni davali mjesec-dva više... Čak je i doktorica danas komentirala da sam velika za 35 tt.

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja sam s utrićima prestala skroz u 12. tjednu bez postupnog skidanja
    Mojca curka je već veeelika, nadam se da ćeš izbjeći carski

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Sumskice sjecam se nesto u vezi te tablice ali nemam pojma di sam ju vidila
    Ja sam sada 24+4 i trbuh mi je ogroman, neki dan me teta iz ducana pita "jos malo a ?" a ja kazem jos skoro tri mjeseca, a ona me onak pogleda i kaze "moj Boze kolika ces bit" kao da ja to neznam...
    Vec par dana imam nekakav iscjedak pa sam sinoc stavila Plymicol vaginaletu i nakon toga mi se pojavila krv na papiru, tako mi je bilo i zadnji put kad sam ju stavljala, izgleda da sam ispala iz stosa al stvarno su konjske

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Moj stomacic je svi vele malo mali za 28t ali ja se ne brinem previse vazno da beba raste,Nego zub me boli vec par dana neznam sta cu uzmem paracetamol 500mg i to jako malo djeluje ima li kakav prirodni lijek za zubobolju ako ko zna pisite.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne znam za prirodni lijek protiv zubobolje... u Austriji i Njemačkoj ima stomatologa koji koriste homeopatske ljekove za vrijeme popravljanja zuba. Možda ima i kod tebe koji? Njemački utjecaj je ipak u JAR bio nekad jako velik.... a homeopatija je domicilno njemačka.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tomislava Našla sam Evo i Makici će biti zanimljivo pogledati http://www.twinstuff.com/twinweights.htm
    Živjela nam naša Pinky - šta je ona sve iskopala. Nego, imate li vi trudnice dvojčeka popise šta nam sve treba? Ili neku točnu ideju o tome? Ja sam pomalo izgubljena...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Postoje popisi što treba za novorođenčad, pa pretpostavljam neke stvari poduplaš i to je to, što ne? Evo ja neki dan dobila popis od tete u jednom dučanu za bebe

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj pretorija prvotno napisa Vidi poruku
    Moj stomacic je svi vele malo mali za 28t ali ja se ne brinem previse vazno da beba raste,Nego zub me boli vec par dana neznam sta cu uzmem paracetamol 500mg i to jako malo djeluje ima li kakav prirodni lijek za zubobolju ako ko zna pisite.
    Mozes popiti paracetamol koji ne sadrzi kodein,pitaj u apoteci.Sto se tice zuba ne trpi bolove nego idi kod stomatologa i rijesi to sa zubom.Sto se tice anestezije ako bude potrebna mozes je primiti(onu bez adrenalina).Za trudnocu ti je gore to sto trpis bolove ili eventualno rizikujes da dobijes upalu nego ta mala kolicina anestetika koju ces eventualno dobiti-strucno misljenjeI jos nesto,najbolji lijek protiv zubobolje je odlazak zubaru

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

jutro, cure! kavica?
    mojca, cestitam na super pregledu i pametnoj bebici!
    sumskica, odmah cu se baciti na tablicu! na zadnjem uzv, dok sam bila 20+1tt cura imala 370g, a decko 470g, sada cu bas pogledati jel to ok! ali, sutra mi je slijedeci uzv na 24+3tt, pa cu vidjeti koliko su narasli! logicnije mi je da je ona manja, jer i puno vise skace od njega, he, he, sve potrosi sto popapa, a on se malo mrdne dok jedem i puno je suptilniji, he, he.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ValaMala ti popisi iz dućana su mi bezveze I ja ih imam nekoliko i izgledaju mi kao popis artikala u njihovo ponudi. A za dvojčeke ne ide baš na sistem duplanja, recimo da će mi možda trebati više odjeće (bodi benkica i odijelca, ali ne baš matematički duplo) oprema mi je za početak dovoljna x1 (osim autosjedalice i duplih kolica) - recimo jedan krevetić, jedna komoda za presvlačenje, jedna izdajalica - kužiš ? Zato bih htjela da mi neka blizanac-mama proslijedi info čega zaista trebam po dva, a što ću kasnije moć nabaviti ( ili možda čak dobiti na poklon)
    Makica aj kako velika dječica Moje bebe su bile jedna mirnija, a jedna življa. Mislila sam da je mirnija beba manja i cura - ma da - mirnija beba je na zadnjem UZV bila veća i bio je dečko. Ona skakutava beba je manja i tada nam se nije pokazala - nadam se još uvijek da je ona cura. Nekako mi se čini da je tvoj scenarij idealan- cura i dečko

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Mojca da u velikim gradovima ima svega moguceg ali ja sam u manjem geadicu i do Pretorije imam 400km i nisam putovala od kako sam trudna na savjet mog dr kao zasto bespotrebno riskirat bilo sta jer me pozna godinama od moje rane menopauze u 29 toj godini zbog kemoterapije.Rekao mi je ovim rijecima nakon svega sta sam prosla da trebam doma bit na miru. Ja sam imala plan poc izabrat stvari za bebu pa kad dode vrijeme MM bi otisao sam kupit ali nis od mog putovanja, ovdi svi lete i puno puta moras naglo kocit zbog divljih i domacih zivitonji koje slobodno secu.

Moja zubobolja je malo cudna jer me prvo bolila cijela gornja vilica onako je bilo sve utrnuto onda je to proslo i sad me boli kutnjak nekad vise nekad manje.
    Ako se pogorsa idem kod zubara.

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Pretorija, cijeli kolovoz ponavljam kako sam se razmazila otkako živim u Zagrebu jer nigdje drugdje ne možeš tako olako (i olako) riješiti i nabaviti sve što ti treba. Zato me je tvoja priča sad podsjetila na moja ljetna iskustva. Slušaj svoga dr. i čuvaj se. Držim ti fige da uspiješ

A ja molim za pomoć u vezi s magnezijem - pijem od Natural Wealtha Mg+C 350 mg dnevna doza. Trebam li povećati? Hvala, cure

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pretorija, draga... ja sam bila sigurna da si ti u Pretoriji. Zato tako hladno preporučam homeopatiju.
    Ma razumijem da ne možeš putovati. Odi svakako zubaru, nek te pogleda, imaš li umnjake? Možda ti oni rade frku, od njih zna boljeti cijela vilica, kažu. A opet bude li ti htio napraviti rtg snimku, to je rizično.

A što se biranja tiče, nadam se da ima web dućana, pa nek ti oni posluže. Znam da to nije ni blizu guštu šetanja po dućanima, ali bar nešto.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pretorija, evo i mene da savjetujem posjet zubaru, čim zub počne boliti ima razlog koji neće proći sam od sebe, a vjerujem da neće niko raditi rtg trudnici. Ja sam tako happy što sam sad riješila sve zubne probleme- dok čekam da vam se ovdje pridružim

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    dok čekam da vam se ovdje pridružim
    Mare draga, da to bude čim čim prije.

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Proucila tablicu, zadnji put bila na mjerenju u 20-om tjednu, znaci tezina bi trebala bit 330, a kod mene jedno ima 353 a drugi 446 g. Dr. je i rekao da su malo veci.
    Sad idem na pregled za par dana pa cemo vidjeti koliko su narasli

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    pretorija, evo i mene da savjetujem posjet zubaru, čim zub počne boliti ima razlog koji neće proći sam od sebe, a vjerujem da neće niko raditi rtg trudnici. Ja sam tako happy što sam sad riješila sve zubne probleme- dok čekam da vam se ovdje pridružim
    ako bih ikoga radije vidjela na ovom podforumu to je naša dobra vila Mare!!! dakle, Mare vibriram da nam se što prije priključiš!!!
    p.s. kad budem u 9 mj dolazila u zg voljela bih na vašu zagrebačku kavicu da upoznam tebe, oknp, selu, đurđu...pusa

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Maslina po meni je 350 mg dovoljna doza magnezija (naš onaj praškić ima 300 mg) i ako popiješ čašu donata ili mivele još pored toga, ne trebaš ništa više. I taj C vitamin je super dodatak magneziju.
    Pretorija tvoj post o ne putovanju ću sakrit od MM-a jer on mene uvjerava cijelo vrijeme da neka ne idem nigdje bespotrebno ili samo za gušt, da smo se namučili, da u autu ima sto opasnosti osim samog sudara (njega posebno brine pojas oko mog trbuha) a ja migoljim gdje god mogu. Ajd poslušala sam ga jedino što se tiče daljeg putovanja - ove godine preskačem company meeting u Salzburgu (teška srca, vjeruj)
    Tomislava aj kako divne velike bebe Jupi!!!!!!!!!!!!!!!
    Mare41 dođi nam hitno - što prije, ma iz ovih stopa

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Evo da se i ja malo aktivnije uključim u ovu temu. Do sad sam samo čitala iz prikrajka, ali ušla sam u 13. tt pa je vrijeme da se malo ohrabrim i pojavim u javnosti. Jučer sam bila na uzv, mjerili smo se i za sad je sve ok. Htjela sam vas nesto pitati je li koja od vas razmišljala o pohranjivaju krvi iz pupkovine za svoje bebače? Puno košta, ali čini mi se da to ne bi bilo loše. Znate li nesto vise o tome?

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj kaja76 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da se i ja malo aktivnije uključim u ovu temu. Do sad sam samo čitala iz prikrajka, ali ušla sam u 13. tt pa je vrijeme da se malo ohrabrim i pojavim u javnosti. Jučer sam bila na uzv, mjerili smo se i za sad je sve ok. Htjela sam vas nesto pitati je li koja od vas razmišljala o pohranjivaju krvi iz pupkovine za svoje bebače? Puno košta, ali čini mi se da to ne bi bilo loše. Znate li nesto vise o tome?
    Ja sam baš jučer čitala o tome...imaš na stranici zaklada ane rukavine sva moguća pitanja vezana uz vađenje, pohranu, čuvanje i cijenu....malo je cijena too much...a opet se vratim na onu zdravlje nema cijenu...ja imam još vremene za razmisliti...al mislim da hoćemo

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kaja Dobrodošla Lijepo je čitati te tu!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kaja, dobro nam došla.
    Ja sam razmišljala i odustala. Nemam neki racionalni razlog za odustajanje...

Šumskice, ja se dosta vozikam okolo i uvijek stavim donji dio pojasa (onaj koji u originalu ide ispod trbuha) preko desnog koljena.
    Veći je problem ako ja vozim... što je već samo po sebi problematično, jer je moj autić nizak... Ponekad maznem MD-u auto, njegov je visok i tu nema frke. Ako ja vozim, onda izvučem cijeli pojas, zvežem se i sjednem na višak.
    Znam da nije propisno, znam da nije pametno... ali ne mogu trpit onaj pritisak od pojasa.

Postoji i onaj Be safe pojas za trudnice. http://www.besafe.com.hr/index.php/h...jas-dva-zivota
    http://shop.hak.hr/pd/475/pgoid/35/B...rudnice.wshtml
    Posljednje uređivanje od Mojca : 25.08.2011. at 10:33

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čini mi se da je ova tema najaktivnija na MPO forumu trenutno, pa evo da i ja napišem koju. Moja smušenost već je pomislila da se dogovarate za pravu kavu (iako nije ni to loša ideja) ali dok su ove vrućine evo nek bude onda ovako forumska. Ja se vežem kao da i nisam T, s obzirom da sam vozač u familiji to valjda već i rutinski radim i nikad me nije smetao. A za pohranjivanje krvi iz pupkovine, potpisujem Mojcu, ja čak nisam niti razmišljala, odustala sam odmah.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vidjela sam oglas za taj BeSafe dodatak za pojas, trebao bi donji dio pojasa držati skroz nisko na razini kukova, a ne preko trbuha. Mene je brat (šole po profesiji) odgojio da stavim taj dio pojasa što niže moguće, a onaj poprečni između grudi - a nikako da izbjegavam vezivanje. Najbolje sjedit doma (MM misli da bi svaka razumna trudnica trebala sjedit doma, ali ga prođe ideja kad ostanemo bez klope u frižideru ) a ni tada nismo 100% sigurne. Uvijek se sjetim svoje sestrične (isto trudnice) koja si je spekla trbuh jer je bila neoprezna u kuhanju. Osim kuhanja radila je apsolutno sve kućanske poslove, čak i one teže po vrtu, pa sad miruje i ne mrda nikud jer se počela otvarati. Znam i drugu curu koja je morala odležati trudnoću, rodila je zdravu kćerkicu, ali sada, nakon poroda ima 30 kg više nego prije trudnoće. Ma tko će ga znat....

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Andream, mislim da ti je RL kava odlična ideja. Samo da popuste ove temperature.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 25.08.2011. at 11:05

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Šumskice, reci ti svom mužu da se statistički najviše nesreća događa upravo doma.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja isto vozim auto. Skutera sam se odrekla ovo ljeto iako mi jaaaako fali, jer se s njim svugdje možeš parkirati i zaobić kolone koje su grozne u ovim ljetnim danima. Vezujem se i znam da sam negdje čitala da je za trudnicu sigurnije biti vezana i nekako mi ima logike. MM-u se također taj pojas baš ne sviđa, ali što ćeš. Izbjegavam ići na duže relacije za bezveze iako sam par puta bila do Slovenije i Rijeke zbog šopinga, a to mi baš i nije bilo potrebno.

Pohranjivat matične stanice nemam namjeru. Razmišljala sam jedno vrijeme o donaciji udruzu A.R. ali sam čula da u većini slučajeva ta pohrana ne uspije, navodno zbog raznih razloga, ali kako je to više praksa nego slučaj lako moguće da se radi o nemaru same udruge ili nedostatku sredstava za pohranu... Tako sam odlučila da mi je draže da se mojoj bebi reže pupčana vrpca tek kada ispulsira do kraja.

Želim samo napisati da mi je predivno koliko ima budućih mamica blizanaca na ovoj temi, gušt mi vas je čitati

Kaja dobrodošla, Mare nadam se da ćeš nam se i ti ubrzo priključiti

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Super za kavicu, 'ajmo stvarno organizirati kad popuste vrućine... Pa nije ni čudo da smo najaktivnije na forumu kad smo stalno doma

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Super za kavicu, 'ajmo stvarno organizirati kad popuste vrućine... Pa nije ni čudo da smo najaktivnije na forumu kad smo stalno doma
    Može. Da bar i cure van Zg mogu doći...
    Drugi dio poruke...

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Hvala na dobrodošlici i odgovorima! Dani, sta bi to značilo da pupkovina mora ispulsirat do kraja? Meni se to činilo kao dobra ideja, ali vidim da vas nije puno oduševljeno time. A uvijek se pitaš što stoji iza toga? je li to samo neki trik pa se za par godina ustanovi da nista od toga.

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ah, voljela bih i ja na tu kavicu...mada znam da nista od putovanja za sada... nema veze, nadoknadit cemo nagodinu!!!
    vidim da sam jedina koja izbjegava pojas, otkako mi trbuh narastao, uopce se ne vezem, nikada. MM vozi laganini, a valjda se bas nece dogoditi da nas netko zvekne skroz jako. a ako nas netko zvekne skroz jako, ne znam bas koliko ce mi pomoci pojas. bojim se trzaja pojasa za mala kocenja, radije cu uprijeti nogama ako bas bude trebalo. nismo bas ni putovali negdje dalje, a ovo u krugu 20km i u lokalu se ne vezem. drugacije je, jer zivim u manjem gradu.
    kaja , dobro nam dosla!!!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kaja, da bi se uzela krv za pohranu matičnih stanica, mora se reagirati jako brzo i presjeći pupčanu vrpcu odmah po izgonu. Isto tako, potrebna je određena količina krvi da bi pohrana imala smisla i osoba koja će to stručno obaviti.
    Neki zagovaraju princip da pupčana vrpca odpulsira do kraja, pa da se tek onda reže, jer u njoj ima krvi koja je bebi potrebna za nešto... zaboravila što, da li pluća ili... nemam pojma. Moj mozak trudnčki!
    Ja volim prirodne pristupe, pa sam zaključila da će beba imati veće koristi od toga da dobije svu krv nego da ima pohranjenen matične stanice ako zatreba...
    Ali i riječ zaključila je kriva... to je čisto moj feeling da je tako ispravno, tvoj će možda biti drugačiji.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam i prije trudnoće čitala o tome kako je bebi korisno da se pupčana vrpca ne odreže odmah, već da se odreže kad prestane pulsirati. Ta bi krv ionako iscurila iz majke, a bebi je korisna, daje joj na porođajnoj težini. E sad, je li to moguće ako se porod obavlja carskim rezom, je li to moguće ako je porod blizanaca - puno je još pitanja na koja nemam odgovor.
    Dani da li znaš postoji li možda topic tu na Rodi o tome?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Šumskice, reci ti svom mužu da se statistički najviše nesreća događa upravo doma.
    Upravo sam to dokazala! Spekla sam cijelu lijevu nadlanicu vrelom vodom.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mojca ma daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj - baš mi je žao. Odi odmah u auto, tamo si sigurnija

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Mojca ma daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj - baš mi je žao. Odi odmah u auto, tamo si sigurnija

Da, ali se ne smijem maknuti s parkirališta jer nemam pojas za trudnice.

Odmah sam pod hladnu vodu, a sad ne znam smijem li staviti neku mast za opekotine, pa sam debelo namazala kremom za lice (fino hladi jer ju držim u frižideru!)

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hehe, baš je dobro netko napisao, kako ovo ne bi bio najaktivniji podforum, kad sve skupa sjedimo/ležimo doma za kompjuterima.

Nemam ništa pametno za napisati, osim da se veselim kafici i jaooo meni što je vruće. Ja sam jedna od onih bez klime, pa crkavam. Dobro, nešto ventilator pomaže, ali ajme što je luđački vruće! Što jedete cure? Ja drmam po voću i salatama, stvarno je pretoplo za "konkretnu" klopu. Jutros sam jela kupine za doručak, a sad mislim sklepati neku salaticu sa svim i svačim...

I tako to. Ljubim vaše male i malo veće bebolince i beboline i čujemo se poslije

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Prilikom rezanja pupkovine neposredno po porodu beba mora odmah sama prodisati (što je zapravo bolno iskustvo, zbog kojeg dolazi do prvog plača), inače još neko vrijeme dobiva zrak putem krvi, što je puno manje stresno za bebu. Također preranim rezanjem pupkovine gubi puno krvi, što nije dobro ni za težinu a ni za krvnu sliku.... Ima još dosta razloga i za bebu i za mamu zbog kojih je bolje da se pupkovina reže čim kasnije (kad prestane pulsirati). Ne znam ima li na Rodi koja tema o tome, ali o ovoj je temi lijepo napisano na stranicama udruge primalja, link: http://www.udrugaprimalja.hr/content...3=0&G4=0&ID=51

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mi smo razmišljali o pohrani matičnih stanica. Baš sam neki dan telefonski razgovarala sa Zakladom Ane Rukavine, čisto informativno.
    Ali sada kad sam pročitala zašto ste vi protiv, porazgovarat ću sa doktorom.

I nama je pakleno vruće. Ni klima ne uspije spustiti na normalnu temperaturu.
    Jako se veselim kavici, ali tek kad malo zahladi.

I....... Mare, pridruži nam se čim prije!
    Posljednje uređivanje od Mia Lilly : 25.08.2011. at 14:32

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sad mi neugodno da me spominjete, al dođem ja, kadli tadli

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mojca probaj staviti Flocetu - meni je to sjajna kremica - gel, za opekotine, ubode komaraca, iritacije i slične kožne boljke.
    Vala ma ja jedem - klima je kriva i čudim se s kauča što se ljudi tako žale - pa kao, nije ništa strašno. Dok onako nadobudno ne odem van kao prošetati ili samo do dućana - dobijem toplotni udar i tonu suosjećanja prema onima koje prije nisam razumijela A šta da vam kažem, sit gladnom ne vjeruje (u konkjetnom slučaju ja sam onaj sit )
    Dani hvala na informaciji i linku, baš ću si proučiti!

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam za. Od 1.9. sam na komplikacijama i slobodna za landranje..

Jedino ću otići do Slavonije na dva tri dana sredinom 9 mj. i to vlakom jer mi se stvarno čini najpametniji prevoz.. mogu se prebacit s ljevog boka na desni , prošetat ići na WC..

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i ja sam odustala od pohrane matičnih stanica i nadam se da će mi dopustiti da pupčana vrpca ispulsira prije nego je prerežu
    mislim da sam pročitala na ovom forumu ili na Rodinom portalu istraživanje (mišljenje) od jedne američke dr.ce o tome kako je pohrana matičnih stanica dobro razvikana propaganda ali da tim činom svojem djetetu oduzimamo dragocjenu krv punu kisika....nešto kao što je napisala Dani82
    meni je miško jaaaako nisko (ručicama mi masira mjehur i ponekad mi se čini da će sam raskopat prolaz za van) tako da se ja ne vežem odavno, ako me MM vozi onda se vežem i držim se za onaj donji dio pojasa, odnosno odmaknem ga od stomaka, kad ja vozim onda se ne vežem, sad mi ustvari već i sama vožnja smeta jer nemogu dovoljno raširiti noge ....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •