Stranica 47 od 54 PrviPrvi ... 374546474849 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,301 do 2,350 od 2653

Tema: MPO trudnoća nakon svega...kako se osjećamo...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Twisted čestitam!!!!!!!!!!!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Čestitam Twisted!
    Maloj ljepotici želim dobrodošlicu.
    Nadam se da je sve prošlo ok.

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

twisted, CESTITAM!!!!
    mala luca dobro nam dosla!!!

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Twisted čestitam tebi i tm-u na maloj princezi Luce dobrodošla!!

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Twisted, čestitam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cure, hvala na odgovorima Torbu sam rasteretila, došla kasnije na posao i nakon što sam cijelo jutro odležala - bolje je

I naravno, izbjegavam stepenice

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

čestitke twisted i tatici i veeelika dobrodošlica maloj Luci
    p.s. očekujemo detaljni izvještaj o početku, sredini i kraju poroda

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

drage cure
    vidim da vas je dosta radilo kombinirani i amnio. ja sam odlučila ne raditi ni jedno ni drugo. meni je 33g a mojoj donorki 29. rizičnost nije velika ali ipak postoji za te godine. Dr je objasnio da mogu prvo uraditi kombinirani i da on nije 100% pouzdan već da daje u postotcima vjerojatnost da je nešto ok ili nije ok od mogućih abnormalnosti pa ako je rizik povećan da se ide na amnio. a ona sama po sebi nosi rizik od pobačaja. a sve to skupa nema smisla raditi ako ne misliš pobaciti djete. kako sam ja odlučila sve staviti u Božje ruke i ne pobaciti djete što god da je onda nisam radila ni jedno ni drugo. možda ćete reći da je to ludost ali ja i moj muž smo tako odlučili. dr je na to rekao da će u 13 tj pogledati na uzv nuhalni nabor i bedrenu kost pa će nam svejedno reći ako nešto je sumnjivo. tad je sve ispalo ok, hvala Bogu!
    inače imam primjer žene kojoj su nakon testova rekli da 100% nosi djete s Down sindromom ali nije htjela pobaciti a kad se mala rodila sve je bilo ok i bila je kriva procjena.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Vojvođanka prvotno napisa Vidi poruku
    čestitke twisted i tatici i veeelika dobrodošlica maloj Luci
    p.s. očekujemo detaljni izvještaj o početku, sredini i kraju poroda
    pridružujem se čestitkama

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Twisted čestitam od srca!!! sve najbolje tebi, mužu i malenoj Luci! Koliko znam ime Lucija dolazi od Luce ( Svjetlost, obasjanost ) pa nek mala Luce obasja vaš život srećom!

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ej maslina i meni ovo 8.tjedan, moram i dalje strogo mirovat,uzv idući tjedan,ianče bila sad u petak zbog krvarenja i srce je kucalo,ali nije mjerio plod,samo je srce htio čut.

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj KLARA31 prvotno napisa Vidi poruku
    Ej maslina i meni ovo 8.tjedan, moram i dalje strogo mirovat,uzv idući tjedan,ianče bila sad u petak zbog krvarenja i srce je kucalo,ali nije mjerio plod,samo je srce htio čut.
    Klara31, to strogo mirovanje podrazumijeva samo odlazak u wc i eventualno za stol nešto pojesti, je li?
    Pa kako uspijevate to izvesti, mislim na one osnovne obveze po stanu i naravno - nabavku i pripremu jela? Ok, nije ni mm bez ruku i nogu, ali i ovako ga nema po cijele dane.

I želim ti puno strpljiva pa da dogodine u travnju bude tulum na sjeveru i jugu

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj MASLINA1973 prvotno napisa Vidi poruku
    Klara31, to strogo mirovanje podrazumijeva samo odlazak u wc i eventualno za stol nešto pojesti, je li?
    Pa kako uspijevate to izvesti, mislim na one osnovne obveze po stanu i naravno - nabavku i pripremu jela? Ok, nije ni mm bez ruku i nogu, ali i ovako ga nema po cijele dane.

I želim ti puno strpljiva pa da dogodine u travnju bude tulum na sjeveru i jugu
    Da baš tako samo krevet,wc i stol za jest. Ja samo skuham ali jednostavna jela,ili podgrijem iz zamrzivača ručkove,muž radi. kuća mi je pomalo neuredna,ja navikla na red ali ništa ja to ne diram,sve može čekat. Muž ide u spizu,pere suđe,stavlja robu sušit...šta ću mu ja
    Umorna sam od ležanja.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

prag potpuno te razumijem i podržavam u odluci..

Ja sam bila napravila kombinirani (koji nije bio nešto) i onda odustala od svih daljnjih pretraga..

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ja isto nisam imala u planu nis od tih testova radit mada moja donorka nije bas jako mlada 77godiste moj dr je rekao da uradimo samo double test i to je bilo ok
    nuhalni nije uspio izmjerit beba nije bila u dobroj poziciji ali sam mu rekla da mi nije vazno.
    Anomaly scan isto nisam trazila svaki put kad idem pogleda me na UTZ i veli sve uredu.
    Od kako sam pocela osjecat bebu negdje u 18tjednu meni je to dosta i ne razmisljam o drugim stvarima jer nikad nebi isla na pobacaj a ni ne vjerujem u tehnologiju 100%
    Trudna sam prvi put nakon 22 godine cekanja i uzivam u mojoj trudnoci

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I mene smiruje što bebu osjetim.. malo malo pa lupne.. a ja cvatem..

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo da se i ja opet malo javim... Nešto me u zadnje vrijeme neki crnjak prao, jer nisam baš bila sigurna jel ja to osjećam našu curicu, pa sam jedva dočekala današnji pregled.
    Dakle, sve je ok. Danas smo navršile puna 22 tjedna, i malena ima 490g i nekih cca 30 cm i maše ko luda. Sad mi je srce na mjestu! Kažu da je mama malo "pojačana" u predjelu trbuha, pa malo slabije osjećam njene pokrete od nekih mršavijih mamica....
    Inače, napokon sam dobila i upute za skidanje sa utrogestana (evo, sve vi koje se žalite - da vas malo utješim - do 16t sam uzimala 3x2, od onda do 22t 2x2, sad smanjujem na 2x1, pa za tjedan dana je konačno gotovo!). Ima raznih teorija o tome do kada je utrogestan potebno uzimati, moja doktorica kaže da u pravilu ona kod ovakvih priča voli biti siguna i terapiju održati barem do 20-og tjedna. Moja kuma pak je utrogestane uzimala cijelu trudnoću (sa prekidima), a pred kraj je čak pila i 8 dnevno (!!!) - rodila lijepog i zdravog sina, a ni ona nema posljedica...
    I još jedno pitanje - da li vi patite od nesanice i kako se s time borite? Ja se odmah nakon one prve faze konstantnog spavanja, već negdje od 12 tjedna borim sa povremenim nesanicama koje su sad sve gore - znam po cijele noći šetati! grrrrr!

Btw - čestitke Twisted i TM, i topla dobrodošlica maloj Luce!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Prag, Pretorija... podržavam odluke. Postavile se si osnovno pitanje "što ako nosim bolesnu bebu?", odgovorile na njega i u skladu s odgovorom donijele odluku. Ispravno.
    Ja sam i prije trudnoće znala a neću na amnio... kombinirani sam radila da se umirim jer mi je ex doktrorica rekla da nosim bebu s downom. Da se ne ponavljam: http://forum.roda.hr/threads/64172-v...hlight=nuhalni

Ali, razumijem sve trudnice koje idu na AC.

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Twisted, bravo! Čestitke tebi i tm! Dobrodošla mala Luce Joj, a sad kreću nove muke....ali slatke

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Twisted, iskrene čestitke !

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Mojca, Sumskovoce Da, ja sam 70.god. i samim time rizična skupina. Dr mi je rekao da su mi hormoni 25-godišnjakinje, ali da je godina proizvodnje, godina proizvodnje! Čitala sam o tom kombiniranom na webu poliklinike Harni i čini mi se sasvim dovoljan. Uostalom zar se amnio ne radi u poodmakloj trudnoći kad je već prevelik rizik za prekid trudnoće? Na 1 uzv sam bila 24.07. i nadalje sam kod svog soc. gyn. Naručio me tek 20.09. (sad bih ja išla svaki dan
    Idu mi na živce ti glupi strahovi....najprije strah od neuspjeha postupka, pa od bete, pa dali će kucati srce, dali će se bebač ritnuti..... Ja mislim da smo zaslužile lijepe i zdrave bebe!
    I još nešto, kakva su vam iskustva sa soc.gyn? Ja sam prije išla kod privatnog i toliko me uvjeravao da je sve ok, ali je valjda pretpostavio da ne želim bebu pa smo u takvom razmišljanju dogurali do mojih godinica. Moram napomenuti da sam bila min. 2 puta godišnje kod njega. Čim sam ga promjenila za soc.gyn makli smo se s mrtve točke.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da Nina, amnio se radi u zadnji čas za prekid, što je vrlo rizično... zato mnoge cure idu u Sloveniju ili kod Vilija, (a oni imaju ugovor sa Slovencima), jer se manje čeka na rezultate. Koliko čujem, u našim bolnicama je rade nakon 16. tjedna i često treba po par tjedana čekati na nalaze, dok Vili (odnosno Slovenci) to rade u 15 + koji dan i nalazi su gotovii za 10-tak dana. Rizk od amnio je 1%.
    Naravno, postojii kod nas privatni lab koji može bit brz ko ovaj u Slo, ali onda treba izvršiti pritisak u bolnici da se stvar ubrza (čita, imat vezu koja će poslat samo tvoj uzprak, a ne čekat da se uzorci skupe i sl.).
    Kod amniocinteze postoji mogućnost da ti uzmu malo više plodove vode, pa ti napravi tzv "brzi test" koji je gotov za 3-4 dana i koji daje rezultate na 3 osnovne kromoskomske greške (down, edwards i još jedan).

Ja socijalca koristim samo za pisanje uputnica, sve drugo obavljam privatno (imam dodatno osiguranje, pa je lakše). Ako nemaš dobrog ginekologa, moraš se puno informirati o svemu. Nažalost je tako. Pogotovo u MPO.

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

patuljchica, bravo za super uzv! i ja sam prije svakog pregleda nervozna za poluditi,najradije bih isla svaki tjedan. bitno da si se umirila i vidjela svoju bebicu!
    a mislim da ni jedna od nas ne spava, ha, ha. setnje po noci su najnormalnije, ukljucujuci odlaske na wc, po milijun puta. a namjestit se nikako ne mogu. meni je sada 25tt, i jos uvijek ponekad osjecam lagane mucnine, zapravo, dosta cesto, a i zgaravicu. tako da ako nesto jos i pojedem sto mi smeta......nema nista od spavanja, a ni od lezanja.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Patuljchice super za UZV, ne brini, sve je OK i nema mjesta crnjacima
    Nina70 ja sam sve do MPO priče uvijek išla privatnim ginekolozima, skupo plaćala i dobila ono što sada znam da je apsolutno ista usluga. Od kad smo krenuli u MPO vode sam kao i ti, često kod soc. ginekologice koja je super - stručna, pažljiva, ljubazna - svaka joj čast. Ona mi i vodi trudnoću. Za sve što ona ne zna ili želi drugo mišljenje, pošalje me OB Pula kod neonatologinje (oni imaju i daleko bolji aparat i više liječnika itd) Tako da ja ne pomišljam otići plaćati privatnika kad već sve dobivam preko HZZO-a
    Makar nije uvijek sa svim doktorima isto, svaki je drugačiji i po meni bi trebala naći jednog/jednu koja ti odgovara i onda odlazit kod nje/njega radije nego privatno.
    Makice nadam se da se neću ureći - ali ja spavam

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam za.

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Twisted cestitam na curici predivnog imena

(i nasa pisulja ce se tako zvati)

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

sumskica,blago tebi sto spavas! mada, nije da se zalim, kad god se probudim i premjestam po krevetu znam da je to radi malih andela!!! i ne mogu vjerovati da je vec 01.09., jel i vama brzo proslo?

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

cure molim jedan savjet..
    od danas sam bez utrogestana ( do 13 tj sam bila na 3x2 i od 13 do 16 tt na 3x1 ). danas je prvi dan bez utrića i osjetim laganu bol u križima kao pms..ne želim dizati paniku i zvati mog dr ali mi čudno to i nije mi drago..kakva su vaša iskustva kad ste prestali s utrićima..jeste imali što slično simptoma, je li to normalno??

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bolovi u križima su ti normalni za cijelu trudnoću.. i nemaju veze s utrićima..

Što prije prihvatiš tu činjenicu to će ti u glavi biti lakše..

Moji bolovi su počeli prije pozitive bete i još traju.. dapače sve gori su i gori.. i znam da mi neće biti bolje..

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

prag, mislim da nam je svima bilo tako, nista se ne sekiraj. nikada nije ugodno kada te spopadne ta kao predmenstrualna bol, ali je noramlna i ne brigaj!

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

hvala cure,
    znam da je bol u križima normalna pojava u trudnoći ali me bilo strah jer mi se to prvi put dogodilo i baš danas kad sam se skinula s utrića pa sam mislila da nije nešto vezano za manjak progesterona.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Super za kavicu, mislim da su svi prijedlozi dobro došli. Meni odgovara kako god se vi zdogovorite i dođem di treba jer sam motorizirana (inače sam zapadni dio grada), s obzirom da se predlažu popodnevni sati onda dođem sa svojim potrčkom. Bundek? Jarun? predlažite....Inače danas smo obavili UZV kod dr K koji nekako ipak sugerira AC s obzirom na godine (dobni rizik 1:68, rizik AC 1:250, čista matematika), ali sam sve bliže odluci da odustanem. Osim toga posteljica mi je ovaj put kompletno sprijeda što bi izazvalo krvarenje (brrrrr), tako da - tim više. Inače sve je OK; protoci izvanredni, sve na svome mjestu, a i šanse za preklampsiju koju sam imala u prvoj trudnoći sada gotovo i ne postoje upravo zbog odličnih protoka.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Lijepo, Andream! Barvo za "sve na svom mjestu". To je divan osjećaj.

Bundek je, više na pol puta i istočnom i zapadnom dijelu grada, ali je malo van ruke za one koje nisu motorizrane, ima što za hodati od tramvaja... Jarun još gori po tom pitanju. Možda je Maximir najbolje rješenje, jer je na južnom ulazu u krugu od 100 metara i kafić i tramvaj i parkiralište? A i potrčko može jurcati.

Meni osobno sve paše, još uvijek vozim.

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Mojca hvala na iscrpnom odgovoru vezano za naknade za vrijeme komplikacija i o AC.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Može Maksimir, cure?Sad još da glasamo za dane - meni za sada svi odgovaraju. Možemo se do kraja tjedna nekako pobrojati pa da vidimo situaciju.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ispravka - u petak jedino ne bih mogla

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Šumskovoće vezano za soc. odnosno priv. ginekologa i ja sam došla do sličnog zaključka. Ovaj sadašnji soc.gin. je stručan ali malo otresit....šta ćeš ne možeš imat sve :D
    Cure još me nešto brine (riješite me jedne brige, dođe druga. Ja sam 0-, a md 0+. Čitala sam ako je majka senzibilizirana da se tijekom cijele trudnoće treba pratiti stanje majke i djeteta. Mene nitko ništa nije pitao niti upozorio...a sijedeći uzv tek 20.09. (bit ću 8+4).

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj nina70 prvotno napisa Vidi poruku
    Šumskovoće vezano za soc. odnosno priv. ginekologa i ja sam došla do sličnog zaključka. Ovaj sadašnji soc.gin. je stručan ali malo otresit....šta ćeš ne možeš imat sve :D
    Cure još me nešto brine (riješite me jedne brige, dođe druga. Ja sam 0-, a md 0+. Čitala sam ako je majka senzibilizirana da se tijekom cijele trudnoće treba pratiti stanje majke i djeteta. Mene nitko ništa nije pitao niti upozorio...a sijedeći uzv tek 20.09. (bit ću 8+4).
    test senzibilizacije za rh- majke se radi u 12 tt, 28tt i 32tt... ja bi na tvojem mjestu obavezno pitala doktora... pogotovo jer ti i muž ste različite rh grupe.. da nije tako ne bi se toliko brinula

i mislim da ono što je bebica 2 ne stoji u potpunosti... test senzibilizacije za rh- trudnice koliko ja znam se radi u trudnoći, a inekcija se prima nakon poroda

ja sam rh pozitivna kao i muž pa ću inzistirati na testu senzibilizacije u 34.tjednu kada bi se za nas i trebao raditi, tako mi je stručna osoba koja je transfuziolog objasnila da je najbolje...vani je to normalana i obavezna praksa...

cijela ta priča antitjela nije uopće jednostavna, i je to želim obaviti...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Jesen82 prvotno napisa Vidi poruku

ja sam rh pozitivna kao i muž pa ću inzistirati na testu senzibilizacije u 34.tjednu kada bi se za nas i trebao raditi, tako mi je stručna osoba koja je transfuziolog objasnila da je najbolje...vani je to normalana i obavezna praksa...

cijela ta priča antitjela nije uopće jednostavna, i je to želim obaviti...
    Može malo pojašnjenje? MM i ja smo oboje 0+ pa su nam objašnjavali da nam nije potrebna senzibilizacija, a gore pišeš da ste i ti i TM oboje RH+, pa ćeš ipak na test.
    Misliš li da bih i ja trebala zatražiti taj test? Daj please malo objasni...

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Može malo pojašnjenje? MM i ja smo oboje 0+ pa su nam objašnjavali da nam nije potrebna senzibilizacija, a gore pišeš da ste i ti i TM oboje RH+, pa ćeš ipak na test.
    Misliš li da bih i ja trebala zatražiti taj test? Daj please malo objasni...
    da hoću... jer je vani to normalna praksa... jedino mi ovdje oko toga kompliciramo... tako da ja odo na taj test u 34.tjednu bez obzira što smo oboje rh+

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

cure nemam vam tu baš što objasniti detaljnije.... priča krvi i svega toga nije 1/1, zapravo je vrlo kompleksna koliko sam shvatila, i iako si rh pozitivan ne znači da ne treba raditi test senzibilizacije... pogotov npr u slučaju primljenih trasfuzija,,,pitajte malo svoje ginekologe... transfuziolozi su mišljenja da bi se trebalo... ja nikome ne namećem svoje mišljenje... samo znam da ću to napraviti i gotovo...

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

nina kaj se tiče rh u prvoj trudnoći nemaš brige, kad rodiš ako bebica bude rh + dobit ćeš zaštitnu inekciju, a ako bude rh- ko ti onda ne treba, al čudim se da te dr. nije pito za krvne grupe, napomeni mu to drugi put!

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Bebica_2 prvotno napisa Vidi poruku
    nina kaj se tiče rh u prvoj trudnoći nemaš brige, kad rodiš ako bebica bude rh + dobit ćeš zaštitnu inekciju, a ako bude rh- ko ti onda ne treba, al čudim se da te dr. nije pito za krvne grupe, napomeni mu to drugi put!
    Znači, u 1.trudnoći 100% nije opasno do, eventualno, poroda? Nitko me ništa nije pitao, a ja sam svaki put od panike pola toga zaboravila pitat. Dakle, do uzv mogu bit mirna?

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

da, al čudim se da te dr. nije slao vadit krv za rh, kod nas to obavezno šalje bez obzira na početku trudnoće, baš ga malo pitaj!

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

TwistedQ od srca čestitam na malenoj lipotici!!!

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

jesen, slazem se sa sumskicom da nam malo pojasnis; muz i ja smo oboje pozitivni i nisam mislila da trebam ista raditi po pitanju toga? mislis da bi trebali? on je b+, a ja a+?

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

test senzibilizacije se radi obavezno kad je majka rh- a otac rh+ i to u 12. 28 i 34 tjednu trudnoće s time da u prvoj trudnoći nema potrebe za tim testom a svaka slijedeća trudnoća je rizičnija i tada se taj test radi. ponavljam ukoliko se beba rodi sa rh+ majka obavezno dobiva zaštitnu inekciju radi stvaranja antitjela a ukoliko je beba rh - nema potrebe za zaštitnom inekcijom.
    sve sam već to prošla jer mi je ovo treća trudnoća, prvo sam imala pobačaj i dobila inekciju jer se u tom slučaju ne zna da li je plod rh+ ili rh-, kad sam rodila blizance odmah su im vadili krv da se vidi rh radi inekcije, oba su bili rh+ i u roku od 72 sata dobila sam inekciju koja te štiti u slijedećoj trudnoći. sada sam vadila krv u 12 tj. sad ću opet u 28. i na kraju u 34tj.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam čula da se ti testovi rade kad su kompatibilne grupe, ja sam - a MM + i nas u prvoj T nitko nije slao na testove iako sam to stalno naglašavala. Ovaj put sam napravila kako pišete u prvom tromjesečju, inzistirala sam kod svojeg ginića, za sada je sve OK, test senzibilozacije je negativan.

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam čula da se ti testovi rade kad su kompatibilne grupe, ja sam - a MM + i nas u prvoj T nitko nije slao na testove iako sam to stalno naglašavala. Ovaj put sam napravila kako pišete u prvom tromjesečju, inzistirala sam kod svojeg ginića, za sada je sve OK, test senzibilozacije je negativan.
    to je ono o čemu ja pričam u prvoj trudnoći nema potrebe al u svakoj slijedećoj da!
    a dal si nakon poroda dobila zaštitu?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naravno, i nakon amniocenteze i nakon poroda. A zašto nema potrebe u prvoj trudnoći?

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

jer se tek nakon poroda ili pred kraj trudnoće stvaraju ta antitjela ako je beba rh+ koja ti mogu štetit u slijedećoj trudnoći!a ako je rh- nema potrebe za zaštitom.
    ima vam po netu hrpa članaka o tome samo proguglaj!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •