Stranica 52 od 54 PrviPrvi ... 2425051525354 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,551 do 2,600 od 2653

Tema: MPO trudnoća nakon svega...kako se osjećamo...

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Cure mala pomoc. U subotu sam pocela lagano krvariti,jucer je malo stalo ali danas je spoting malo jaci. Krv je tamna i smeckasta. Dr. je rekao da se to zna desavati ali kako znati da je vrijeme za uzbunu. Bol ne mogu usporedivati sa nicim jer me svasta boli od prvog dana.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Klafra, oprosti, kakva je to snappy kopča?
    I kažeš pocketice su bolje od fitted? Hm... to mi je dobra informacija. Hvala.

Šumskice, bravo za kolekciju, ja sam kupila 20 tetri, već davno... ali više da služe ko zaštita za kolica, krevetić, ramena... Vidim da ću morati kupiti bar još jedan paket.
    Ajme meni koji tipfeler u tvom imenu Klara. Sorry.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 12.09.2011. at 14:52

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

lasta, betu nisi ponavljala? Obzirom da u tako ranoj trudnoci beta govori najvise od svega, ja bih provjerila kako je sa betom.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    lasta, betu nisi ponavljala? Obzirom da u tako ranoj trudnoci beta govori najvise od svega, ja bih provjerila kako je sa betom.
    I ja potpisujem a nadam se da je smedjkasta krv ostatak implantacijskog krvarenja.Najbolje je da ides dr.Kod kuce se samo mozes sekirati.

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

lasta, ja sam imala u dva navrata krvarenje, isto sam išla na hitnu provjeriti jer sam se bila prepala. ali nakon što su pogledali uzv sve bilo ok. bili u pitanju neki hematomi. samo su mi rekli da mirujem i koristim idalje terapiju koju sam do tada imala ( utrogestan 3x2 se inače daje kod krvarenja ali ja sam ga već koristila tada ). i sve je prošlo ok. tako ne brini i meni su rekli da je česta pojava. ali isto ako ti ne bude prestalo otiđi do svog dr nek te pregleda uzv.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Klafra, oprosti, kakva je to snappy kopča?
    I kažeš pocketice su bolje od fitted? Hm... to mi je dobra informacija. Hvala.
    ...
    Ova kopča, mi smo kupili jednu na eBayu i dovoljno je:
    http://www.cheekymonkey.ca/SnappiFasteners.htm

Sa Sunčicom nisam koristila tetre, šivala sam fitted pelene imala ih brdo Tada sam uživala u tome ali sad mi se neda pa mi je ovo jednostavnije.
    A
    to s pocket i fitted je moje iskustvo, možda bi ti neke mame rekle suprotno. (S time da ja nisam imala pelene s markicom, pričam o običnim pamučnim materijalima.)

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj lasta prvotno napisa Vidi poruku
    Cure mala pomoc. U subotu sam pocela lagano krvariti,jucer je malo stalo ali danas je spoting malo jaci. Krv je tamna i smeckasta. Dr. je rekao da se to zna desavati ali kako znati da je vrijeme za uzbunu. Bol ne mogu usporedivati sa nicim jer me svasta boli od prvog dana.

Ja sam imala smečkasti iscjedak 7 punih dana i onda odjednom prokrvarila obilno kao stvari,odmah išla na uzv i srce kucalo,krvarenje stalo nakon 2 dana,ali evo smečkasti iscjedak traje već 3 tjedna,sljedeći uzv isto bio ok. Kad krene krv valja otić na uzv,a dok je smečkasto nazovi gin i vjerujem da će ti reć šta i meni mirovanje i ležanje pa u slučaju krvi odmah doć. Ako nisi na utrogestanima onda ajde odmah u gin. i dat će ti ih. Ja sam ih već bila uzimala od ET.
    Nemoj se pripast ako bude komadiča i žilica,gin mi je objasnio da to nisu žilice (mada izgledaju 100% kao da jesu) nego bjelančevine nekakve...

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

lasta, i ja bih ponovila betu, i svakako bi nazvala dr sutra opet za pregled, naravno, ako ne stane do tada , sto ti od srca zelim. vjerojatno nije nista, ali za tebe je najbolje da ponovis, pa da se smiris i ne sekiras vise. ja bih tako.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cure, ja sam sada stala na vagu i zaustavila se na 91,5 kg! Ne znam što da radim, već sam dobila 10tak kg, ovo me već počelo zabrinjavati. U čet idem kod svoje doktorice pa ćemo malo o tome porazgovarati.

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ajme cure vi ste već sve kupile ... ja ništa samo jednu malenu haljinicu jer sam htjela da malena prvu stvar koju ima bude od mene.
    Sad me panika ulovila kad vidim da sam na dvoznamenkastom broju a ništa kupila nisam

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nea, pa stigneš! Čekaj neka malo vrućine padnu, pa u akciju!

Andream, šišam te o kilaži!

Klara, fora je ta kopča, nikad vidjela! To što kažeš da pocketice mi se čini logično, brže se suši, natrpaš unutra tetru ili uložak... mislim da će u našoj "kolekciji" biti više pocketica nego fittedica. Šumskice, što ti kažeš?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mojca, ma ne brinem ja zbog kila ( u prvoj sam natukla čak 101, koliko mi je sada bila i prva beta, he he), nego zbog naglog prirasta. Toliko kila a tek 16 i pol tjt, ajme majko mila kako li ću tek izgledati pred kraj... Vjerojatno će me slati na OGTT i KKS, to još nisam radila do sada.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hm, to je malo puno, sad sam gledala, ja sam do tad dobila 6 kg.... a i to je puno.
    Kad ti je sljedeći pregled?

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja sam dobila 5 kg do sada, parilo mi se puno
    Ja sutra idem po drugi put na KKS i U.
    I da malena nam ima sada 1000 g
    Mojca u pravu si

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Klara i Mojca moja šogorica - iskusna majka 2 platnenih pelenaša isto dijeli mišljenje da su pocketice bolje od fittedica i to zbog brzine sušenja, prilagođavanja debljine sloja za upijanje (i ona je umetala presavijene tetre unutra, ponekad još pored toga uloške one, većinom za noć) i zbog toga što se fittedice znaju izvitoperiti i ponekad dođu tvrde. Imala je i jednih i drugih, sve sam i ja naslijedila od nje, ali ako se baš komentiraju preferencije -tu su argumenti
    Klara šta bi ova kopčica bila umjesto švedske na vrh "paketića" ili?
    andream prirast ti je dosa nagao, 10 kg u 16tt je dosta, vjerojatno ćeš čuti što i ja u to doba - dijeta za dijabetičarke (koja i nije toliko loša). Ja sam tada (u 16 tt bila na +7kg) sada sam na +8,5 a 22 tt. I ne gladujem, nego se ne prejedam hedonističnom hranom (čitaj kroasani, sladoled i mortadela) kao na početku. Sada ljuštim crni kruh i džemove s min 60% udjela voća - i svejedno uživam.
    nea sad ćeš ti u nabavu - jednom kad kreneš to ide kao lavina
    lasta ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude OK i da se hematom smiri. odi ipak ponovit betu ili na UZV, da budeš mirnija

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da, bit će da je hrana uzrok, uopće se ne pazim i jedem sve što mi "padne" pod ruku, čitaj zub. Ima tu i puno kruha i slatkoga, sad ću to reducirati. Imate kakve ideje? U čet imam UZV i briseve, vrlo vjerojatno da će me slati zbog kila i na druge pretrage. sad sam mjerila tlak, dosta je niski, srećom.

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja ti i nisam baš osoba za djeliti savjete po pitanju kilaže jer sam prije T jela jednom dnevno.
    Sad sam se popravila ali i dalje ne jedem 5 obroka.
    Svakako izbaci odnosno reduciraj sokove kupovne, gazirano, sladoled i raznorazne slatkiše i pokušaj se ne pretrpavati iza 19:00
    Meni najteže pada apstinencija od sladoleda i krafni
    Posljednje uređivanje od nea0902 : 12.09.2011. at 22:42

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam u 23 tt dobila 9 kg.
    Mislim da bi prikupila i više da nisam izbacila sokove i slatko.
    Ali i dalje puno jedem.
    Sad se spremam na vađenje krvi pa ćemo vidjeti.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hej curke, jucer bili na pregledu i sve je super. Ja zatvorena, bebica aktivna i velika. Vidjeli smo da bubrezici lijepo rade. Imam posteljicu u 2 dijela, succentiriatu, naravno prepala sam se kad je to rekao, no ispada da je to samo jedan od drugacijih oblika posteljice i nije opasan za bebu. Jedino kasnije nakon poroda trebaju pripaziti da ta drugi manji dio ne zaostane u meni.

Dobila sam spasmex po potrebi za grceve, no evo vec par dana ih i nemam, pa mozda nece ni zatrebati. Sljedeci tjedan idemo na 3d uzv kod dr. Radoncica u Vili, veselim se tome i nadam da cemo vidjeti sve dobro i da bebolina nece divljati bas tada.

Sto se kilda tice, iznenadila sam se. Cinilo mi se da sam bas dobila na moru, a ono nlu 18+3 60,5kg, dakle oko +2,5. Hvala bogu za to. Eto, to je nas mali izvjestaj.

Sto se tice kvarenja, nisam misljenja da treba sada ponavljati betu, bit ce dovoljmo da je pogledaju da vide da je sve ok

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

valamala, super za uzv i aktivnu bebicu!!!!!! ti fakat super stojis s kilazom, blago tebi!
    i ja muku mucim, danas 28tt i u plusu sam tocno 10 kg. ali sam sa puno kila ostala trudna i to je sada 88 kg! trbuh mi je kao balon, i jedva se obucem, pogotovo popodne ili navecer ako negdje idemo, kad mi je zeludac pun. bojim se da cu prijeci stotku do termina, ma garant. a kako da ne jedem, budem gladna kao vuk, jedino sam koji put znala veceru preskociti, ako kasno rucam.
    i koliko god da se mazem s tim uljima po trbuhu, pocela sam u donjem dijelu pucati, i to dosta. kako ne bi , trbuh mi je kao fotelja.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Makice Uz malo truda poslije poroda otiće dosta toga kada budeš dojila a poslije i trčala po kuči za obavit nešto dok beba spava,ili brzim hodom gurat kolica...uostalom ti imaš dvojke,otiće puno kila odmah

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ja sam tek na početku a već jedem 5 obroka dnevno,stalno nešto,ali slatko ne,ne privlači me,a sladoled mi se gadi! To je stvarno čudo,jer ja obožavam sladoled,svakakvi mi se gadi i onaj Quadro

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo jučer navečer smanjila sam obrok, preko noći išla par puta na pi-pi i ujutro vaga na 89,5, dakle 2 kg manje nego to popodne. Sad se pitam je li moguće da je to od vode? Bebica je inače za tjedan dana skoro veća od pravih tjedana, a možda imam i višla plodne vode kao što sam imala u prvoj trudnoći, tzv. polihidramnion.A inače i ja baš ne jedem čokoladu koju sam prije doslovce tamanila, jučer sa šmizlom pojela mali komadić čokolade s rižom i toliko mi je bilo ružno u ustima da sam morala odmah pojesti nešto kiselo. Najviše mi paše onaj "sokić" koji ostane nakon salate, jabučni ocat, mmmmm.... tko bi rekao da nešto tako kiselo može biti najukusnije!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A inače što se tiče kila, ja sam u prvoj T dobila točno 21 kg i dr na SD mi je rekao da to nije puno obzirom na moju visinu (175). Tako da ovisi vjerojatno i o tome, netko tko je dosta niži s istim tim kilama vjerojatno bi se osjećao kao tenk (ja sam začudo bila jako mobilna, vozila auto, kretala se non stop, kile mi uopće nisu smetale do samog poroda).

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Andram, treba se vagati uvijek u isto vrijeme... najbolje ujutro, ja to obavim nakon stolice, a prije doručka, tak mi pokaže najmanje.
    Variranje za 1 - 2 kg, je uobčajeno, trudnice su skolne zadržavanju vode u organizmu, pa bi ja to tome pripisala.

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ma i meni bude razlika od skoro 1 kg po pitanju jutarnjeg i popodnevnog vaganja; zato pribjegajem jutarnjem
    Mada doma se vise ni ne vazem

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A niš, ja od sada priznajem samo jutarnje vaganje, bez jela i praznog mjehura

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Drage moje ja sam 31tt sa kilama jako dobro stojim +6 slatko ne jedem jer mi ne pase nije ni prije trudnoce.kruh samo razeni a tako sam i prije jela.
    Od stvari za bebu jos nisam kupila nista ali jos imam vremena.
    Vec mi je zakazan carski u spinalnoj anesteziji za 8,novembar
    Super se osjecam i pokretna sam samo se brzo umorim kad hodam ali to pripisujem losoj kondiciji

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

pretorija, svaka cast na kilicama!
    a jos malo i vidjet ces svoju bebu!
    ja stalno razmisljam o tome kako izgledaju, na koga ce biti, jer su dvojajcani, ahhhhh! nadam se da ce imati tamnu put na taticu, jer sam ja sva svijetla i pjegava.

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa sad...... kad vas čitam o vašim kg.....ne stojim ni tako loše, to ja sebe tješim
    uglavnom, moj miško još ne bi van, zatvorena sam kompletno i sl. pregled za 7 dana.......uf

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo i nas sa UZ.Bebica je 10cm duga,sa nogama 15cm,mahala nam je kao da zna da je gledamo.Dr je pokusavao da vidi spol jer je bas onako fino rasirila noge i prvo je rekao da je zensko a onda da je musko tako da smo odustali Sta god da bude mi smo spremni nalazi krvi koje sam htjela da radim zbog preporuka za eventualnu amniocentezu su odlicni tako da je dr. ne preporucuje a i ja Konacno sam pitala i za nalaze trombofilije koje sam radila u petom mjesecu,kaze dr. da mi je snizen S protein i da je to blaza trombofilija,tako da je ipak bilo indikacija za fragmin(ja sam ga pocela uzimati i prije nego sto su stigli rezultati nalaza,a meni je najveca potvrda dijagnoze ovo malo zlato sto raste li raste)

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Cure bravo za super UZV-e. Ja nestrpljivo čekam svoj UZV br. 2. Još nisam sastavila listu pitanja za gyna, imate preporuku za koje važno pitanje u 10 tt?
    Kako vidim sve ste vadile po nekoliko puta betu, a ja samo jednom i rekli mi da je to dovoljno, a sad mi malo žao jer se iz nje dosta toga vidi. Grčevi tj bolovi u donjem dijelu trbuha prestali negdje početkom 8.tt i već neko vrijeme me baš niš ne boli, čak ni cike. Prvi tjedni su mi bili grozni, nisam mogla nositi ništa teže od kile. Ah da, jedino me još stolica muči ali s voćem se i to da riješit.... Što se tiče platnenih pelena mogu vam reć da mi nisu pale na pamet dok nisam vidjela vašu raspravu o tome Čini mi se da sam najstarija na ovom forumu, a najmanje tradicionalna...........ja ću bit mama-babaroga
    ,

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Baj d vej, nisam ni udana a i ne želim biti. Nemojte me krivo shvatiti, totalno poštujem instituciju braka i svaku odluku - civilni brak, crkveni brak čak i gey brak ali nije za mene i gotovo, međutim nešto me brine. Prije par godina znam da je bilo neke frke s priznavanjem očinstva prilikom rođenja djeteta bez obzira što ga otac priznaje na sva zvona (još jedna od bedastoća naših nepismenih glavonja). Dali se po tom pitanju nešto promjenilo ili će mi u novinama u rubrici "Rođeni" pisat samo moje ime i ime bebača? Moram priznati da me uvijek ražalosti kad tako nešto vidim jer odmah pomislim da su mama i beba napušteni od neodgovornog oca!!! Inače imam ovjerenu izjavu o vanbračnoj zajednici koja je bila neophodna zbog IVF-a.

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

nina 70 nažalost koliko ja znam a mislim da se još nije niš promijenilo pisat će samo ime mame i bebe a onda kad idete u matični riješit papirologiju tamo tata priznaje očinstvo i upisuje se kao otac!
    il možda treba inzistirat u bolnici kad uzimaju podatke za u novine da upišu oca!

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Nina70 bas ces biti super mama. A i sto se tice tih vanbracnih zajednica mislim da smo ostali konzerve.
    Danas sam bila kod svoje dr. i ona me odmah uzela na uz. Imamo gestacisku i zumancanu. Nema hematoma,UZ uredan po njoj trebala bi biti i uredna trudnoca,ali i dalje krvarim. Nakon onog jucer zbilja sam mislila da je gotovo ali nije. Nema nekog objasnjenja zasto krvarim,zna se desiti nekim zenama(na kraju smo ja i mm zakljucili da spadam pod skupinu neke zene)

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Bebice ja ću ih tužit ako ne stave imena svih sudionika!!!

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Lasta dobro da si išla na pregled, sad si barem mirna. Mislim da smo sve kojima je to 1.trudnoća prezabrinute i to je normalno.

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

A si me nasmijala, ima tu onda još tih sudionika
    Tako je ti ih tamo zaskoči i ne daj da izostave bitne ljude!!!

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ma ja sam kod zene isla samo na razgovor a ona odmah uz. Nije mi bas svejedno bilo jer to se pretvorilo u dva puna uloska. Pomirila sam se sa time sve isplakala i opet danas plakala kod nje. Puno placem u zadnje vrijeme. o samo kako sam naricala kada mi je teta iz laboratorija rekla da mi je beta dobra. Profesionalna narikusa
    I ti mislis da ces biti mama-babaroga. Sta cu biti ja???

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

alma i lasta, jupiiii za super uzv!
    lasta, znam curu koja je krvarila skroz do 3 mjeseca, i to poprilicno. rodila zdrave dvije bebe! ali bilo je sve ok! samo je morala vise mirovati i lezati, sto znam da nije lako. proci ce i to! bitno da si ti mirnija!
    ja se veselim skorasnjem sopingu, do sada smo dosta toga nakupovali za bebace, sada mi samo jos trebaju jastucici za iznijet ih iz bolnice. ne biste vjerovali, u mojoj cijeloj zupaniji samo jedna vrsta jastuka, tocnije navlake. pa to nigdje nema. htjela bih sto vise toga rijesiti dok sam jos mobilna!
    cure, hocete koristiti omeksivac za rublje za djecju robicu dok su jos mali? mene svi odgovaraju od toga, cak savjetuju da perem na ruke neke stvari. zar nisu dobri ovi sensitive deterdženti i omeksivaci? i ne daj boze da spomenem susulicu za rublje, kao, ono, luda sam skroz. sto vi mislite?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj nina70 prvotno napisa Vidi poruku
    Bebice ja ću ih tužit ako ne stave imena svih sudionika!!!
    Nisam ni znala da ima šanse da nekog izostave...
    Koja država! Grozno!

Ni mi nismo vjenčani, baš me zanima što će se dešavati.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Lijepo je čitati dobre vijesti s utz-a
    Makice ja sam ovih dana počela prati robu i ne koristim omekšivač, ali deterdžent da i to onaj baš namjenjen za pranje dječje robice iz dm-a, kg košta oko 25 kn. Ne vidim razlog zašto ne bi koristila sušilicu. Trenutno je ne koristim jer je vrijeme idealno za sušenje robe, ali kad počnu one jesenje kiše naravno da ću je koristiti.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

alma, super za bebicu i dobar uz.

lasta, vesele me dobre vijesti. kolika ti je nova beta?

cure, vaše je pravo da ne želite ići u novinske popise tipa u bolnici danas rodile... to su osobni podaci za čije objavljivanje i bolnica i novine trebaju imati vaš pismeni pristanak. ako bolnica objavljuje te podatke bez vaše privole krši prava pacijenata.
    zamislite samo rubriku-danas u bolnici operirali žuč -pa navedu imenom i przimenom 10 ljudi.
    ok, rođenje djeteta je velik i lijep događaj, najljepši od svih mogućih događaja na svijetu, ali je ipak to samo osobna i obiteljska stvar za koju ne bi trebalo ići u medije bez pristanka. naše su bolnice prilično komotne po tom pitanju. jesu li vas tražile pristanak da objave imena u novinama-nisu. dakle, nema objave.

bolnica je dužna matičnom uredu dostaviti podatke o rođenju u kojem se navodi ime majke i spol djeteta, datum, vrijeme i mjesto rođenja.
    roditelji poslije upisuju dijete u matične knjige. ako su vjenčani, automatski se kao roditelji upisuju bračni partneri. ne znam kako je kod izvanbračne zajednice.
    kad otac i majka nisu u zajednici, otac u zapisnik izjavljuje da je otac, i onda se ti podaci upisuju u podatke o djetetu.

priznavanje očinstva kad roditelji ne žive u zajednici traje 5 minuta po već pripremljnoj špranci. ali, uvijek neki ali... tada u izvodu iz matične knjige za dijete kod imena oca stoji napomena da je otac tim i tim dokumentom priznao očinstvo, što meni djeluje diskriminirajće i nepotrebno je navoditi u dokumentu djeteta ako već postoji odvojeni dokument kojim otac priznaje očinstvo.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 14.09.2011. at 08:21

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    Klara šta bi ova kopčica bila umjesto švedske na vrh "paketića" ili? ...
    Umjesto ziherice. Stavim kopčicu na tetru, preko toga zaštitne i gotovo. Ima negdje na forumu cijela tema o tetra pelenama, u podfrumu o pelenema.

Citiraj Makica prvotno napisa
    ja se veselim skorasnjem sopingu, do sada smo dosta toga nakupovali za bebace, sada mi samo jos trebaju jastucici za iznijet ih iz bolnice. ne biste vjerovali, u mojoj cijeloj zupaniji samo jedna vrsta jastuka, tocnije navlake. pa to nigdje nema. htjela bih sto vise toga rijesiti dok sam jos mobilna!
    cure, hocete koristiti omeksivac za rublje za djecju robicu dok su jos mali? mene svi odgovaraju od toga, cak savjetuju da perem na ruke neke stvari. zar nisu dobri ovi sensitive deterdženti i omeksivaci? i ne daj boze da spomenem susulicu za rublje, kao, ono, luda sam skroz. sto vi mislite?
    Nisam znala da se jastučići još uopće negdje mogu kupiti. Mi smo bebicu iznjeli iz bolnice na rukama, u autu je čekala sjedalica. Prvu bebu smo u bolnici stavili u sjedalicu, bilo nas je strah nosit je na rukama.

Isto tako je i s omekšivaćem i deterđentima. S prvom bebom sam sve odvajala, sad odvajam samo po bojama, kao za nas velike. Jedino pelene perem posebno, jer u njih je stavljam omekšivać.

Čitam vas kad pričate i kilama i smješkam se.. ja sam skinula već 5 kg, ali još ne stanem u ništa osim trenerke

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Makica prvotno napisa Vidi poruku
    alma i lasta, jupiiii za super uzv!
    lasta, znam curu koja je krvarila skroz do 3 mjeseca, i to poprilicno. rodila zdrave dvije bebe! ali bilo je sve ok! samo je morala vise mirovati i lezati, sto znam da nije lako. proci ce i to! bitno da si ti mirnija!
    Makice, nas je cak i pedijatrica na prvom pregledu upozorila da ni slucajno ne koristimo omeksivac i da bar prvih 6 mjeseci bebin ves peremo odvojeno od naseg (ja ga i dalje perem odvojeno)... samo maaaalo deterdzenta je dovoljno. a koristenje susilice - dapace - od nje je robica jos meksa i njeznija...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Makice, ima jastuka, slučajno sam jučer naletjela na njih u virtualnoj šetnji. Malo su drugačiji od onih klasičnih... ali funkcionalno, to je to.
    http://www.barbarela.hr/sto-radimo/baby-jastuci

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Bebica, Lasta morala sam naprasno napustiti net jer me md kritizira zbog noćnog bauljanja, a rano se dižem. Hihi, i nakon svega mu kukam da sam umorna
    Mojca da i mene je zgrozila ta diskriminacija nevjenčanih parova i čitajući Inesz vidim da se niš nije promjenilo
    Inesz ma nisam baš tip za objavu privatnih događanja (tipa vjenčanja, godišnjica braka...), ali ovo o objavi rođenja u novinama mi je čak simpa. U Rijeci se to oduvijek moglo pročitati u Novom listu i bojim se da im ne pobjegne objava bez mog odobrenja. Ne znam da li je to normalno ali ja to volim pročitati (kao što starčići čitaju osmrtnice i onda sam primjetila da u Rijeci ima puno samohranim majci što me baš pogodilo jer po tome ispada da su Riječani neodgovorni očevi. Zatim mi se upalila lampica da to ipak nije razlog nego kretenski zakon koji diskriminira bebe iz vanbračnih zajednica. Jedino bih se (možda) zbog toga dala nagovorit na udaju, ali zar da popustim onim papcima što nam kroje sudbine???

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Cure...meni se u zadnja dva dana pojavio neki vodenasti iscjedak i iritantno peckanje....zvala sam jutros mog soc. gin. misleći da idem na briseve...a on mi onak mrtvo hladno kaže...uzmi si canesten kremu i vaginalete...jel netko od vas koristio to tijekom trudnoće!?

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

nina70 neće oni ništa objavit bez tvoje dozvole, ja kad sam rodila drugo jutro je došla teta iz administracije u sobu po podatke za matični i onda te pita da li želiš objavu u novine ili ne!
    a sad si još zamisli moju situaciju, rodila u 23+4 tj.tr. (na samoj granici pobačaja) nit sam bila sigurna za imena, nit se znalo šta će bit sa bebicama, zapravo već se pretpostavljalo da neće bit pomoći a ova mene pita dal ću stavit u novine, ja ju gledam u čudu i velim gospođo pa šta vi ne vidite kakva je situacija, skoro sam ju pitala di ćemo objavit pod rođene il pod osmrtnice (malo crnog humora al!?)
    i sve to u Riječkom rodilištu!

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Iva Mia 2009 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure...meni se u zadnja dva dana pojavio neki vodenasti iscjedak i iritantno peckanje....zvala sam jutros mog soc. gin. misleći da idem na briseve...a on mi onak mrtvo hladno kaže...uzmi si canesten kremu i vaginalete...jel netko od vas koristio to tijekom trudnoće!?
    ja nisam al sam čitala da neke cure jesu!mislim da ne smeta, možda bolje nego da ti se kakve bakterije ili gljivice nastane tamo di ne treba!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •