Hvala cure. Ginekolog mi je sjajan, ali samo u smislu da apsolutno nikada ne radi problema kada trebam uputnice (a čujem da neki socijalci znaju jako zezati). No trebali ste vidjeti kako me ismijao kada sam mu govorila da dr. iz Merkura traži uputnicu za kombinirani. On je tvrdio da je kombinirani zapravo double test i da nuhalni nabor nema veze i također nikako nije mogao shvatiti zašto trebam vaditi krv za kombinirani unutar 48 sati od nuhalnog. Njemu su to sve bedastoče. U jednom trenu je pozvao sestru i rekao "Dajte vi vidite jel razumijete o čemu ova govori". Onda su se oboje smijali kako sam ja bedasta i ništa kao ne kužim. Ma užas.

Najgore je što mi je trudnoća poćela s 2 navrata bolnice ukupno skoro mjesec dana i nakon toga su me nastavili tamo pregledavati "voditi?", tako da još nemam ni onu trudničku knjižicu i nisam sigurna trebam li ići kod mog ginekologa voditi trudnoću ili je to u bolnici zapravo to. Buni me to što mi frendice koje kod ginekologa vode trudnoću na pregledu daju mokraću, mjere im kilažu, opseg trbuha, provjeravaju prstima cerviks i svašta, a moji pregledi su samo ultrazvuk. Moj ginekolog je kada sam ga pitala o tome rekao da na sljedećem pregledu (idući tjedan) pitam da mi apsolutno jasno dr. kaže hoće li on voditi trudnoću ili moj socijalac. Najgore je što ja ne vjerujem baš tom socijalcu (iz očitih razloga), a opet ne znam jel ok da vodim trudnoću bez knjižice i ovih potpunih pregleda. Totalno sam zbunjena u vezi toga.

Što sam se raspisala. Dakle curke mislite da mogu mirna srca odbiti taj triple? Iskreno ja i ne bih išla na njega, znam da je manje pouzdan, a i zašto se mrcvariti i eventualno prestrašiti ako nalazi budu ambivalentni?