Pinkušo i moje cure su bile na kat i onda su se poslije premjestile u onaj 69 položaj! A da su smiješni tak na kat - jesu!!!![]()
Pinkušo i moje cure su bile na kat i onda su se poslije premjestile u onaj 69 položaj! A da su smiješni tak na kat - jesu!!!![]()
Korky, super story...zelim svim blizanackim majkama takvu trudnocu !!!!
joj mm je nakon uzv prosurfao sve o blizancima i podnio mi detaljan izvještaj-ukratko-treba nabaviti polovnu opremu i po njemu što je prije moguće ih razdvojiti možda čak i u različite sobe da ne bi kad jedno počne plakati nastala lančana reakcija-ali lako je bit pametan u teoriji, baš me zanima kako će to izgledati u praksi.
mi živimo na drugom katu bez lifta, tako da je razvio i cijelu teoriju kako će to izgledati kad ću ja s bebama ići u šetnju...ma cijeli cirkus
...ali prvo treba preživjeti ovih 9 mjeseci isčekivanja....
a ja živim na 4. katu bez lifta, uf
a vidiš, ja sam čitala da ih treba istovremeno buditi i dojiti istovremeno, da ne bi ispalo da dojimo po cijele noći.
ma daj bože da mi sretno dođemo do dojenja.
I moje bebice su smještene kao na kat, bitno je da je sve ok ja sam prvo tromjesječje prošla bez simptoma i super se osječam sada u srijedu čemo saznat spol idemo na 3D ultrazvuk,jedva čekam!
cure, ja ću samo napisati da vas je predivno čitati kao trudnice. meni je to bilo uistinu najljepše doba u životu.
sbonetic, koji si tjedan sad?
andrea, cmoook!
Cure drage, majke malih duplića stvarno vas je prekrasno čitati, rastopim se kada čitam vaše postove.
Ja sam prije par dana išla u jednu dječju radnju da kupim Jelenčici bočice za hapu i onako usput na izlogu prekrasna kolica za dupliće i ja stanem pored njih i gledam ih a prodavačica kaže stvarno su divna i pita mene jeste li vi tek na početku blizanačke trudnoće pa malo gledate kolica. A ja se nasmijem i kažem ne ne nisam trudnica.
A ko zna možda je naslutila jer već se po mojoj glavi vrzmaju misli da ako Bog da sljedeće godine u ovo doba kada Jelenčica navrši godinu dana idemo u CITO ponovno kod dr Šparca po svoju drugu bebu ili bebe.![]()
Pinky sada sam ti 15+6, nisam puno više od tebe! Kako se ti osječaš? Meni je već sve najavljno ja ti s 20 tjedana idem u bolnicu na tjedan dana na razne pretrage i praćenje pošto je potpomognuta dr. želi sve držat pod kontrolom i najavio mi je da računam da od 31/32 tjedna idem do kraja u bolnicu i da će biti sigurno biti carski rez.
cure, i ja uživam čitajući vas, koliko blizančeka!!!
sbonetic, dugo te nisam "vidjela"![]()
ja sam, ko heparinka i rh - dok je muž rh+, napravila već dosta pretraga. prošli mjesec sam vadila 6 x krv, sad moram ponoviti krvnu grupu i rh faktor, napraviti veliki koagulogram, jetrene probe, briseve, papu, svaki mjesec prije nego što odem po mjesečnu dozu heparina moram kontrolirati urin i krvnu sliku, pa mi ni to ne gine i sada.
ali, budući da sam završila na antibiotiku, mislim da trebam pričekati bar 10 dana do briseva, zar ne?
a papu mi se ne mili raditi jer je to ipak čupkanje tkiva, a ja sam sklona krvarenjima i bez inekcija heparina.
mislim da mi i jetrene probe trebaju pričekati neko vrijeme nakon ovolike doze antibiotika (40 tableta) jer na njima piše da dosta remete funkciju jetre.
ništa mi nije govorio za rodilište. ja se još ne mogu odlučiti di ću, u dbk ili st.. na pola puta sam. svi liječnici su mi u st-u, starci blizu st-a, ali st bolnica slovi za mesnicu, dok je dbk rodilište hvaljeno. nemam pojma.
ne znam ni hoću li morati na carski zbog blizanaca+heparina.
mislim da ću tražiti uputnicu za hematologa, pa ću popričati malo s njim.
ni ja nemam nikakvih simptoma, osim spavanja i povremene žgaravice. čitala sam da starije trudnice uglavnom nemaju, a ja imam 37 godina. babac lol
Posljednje uređivanje od cranky : 16.01.2011. at 17:49
i ja isto samo zgaravica i to sada krenula prije 15 dana.... eto starija trudnica kako kaze Pinky
Da li neko zna sta se desava sa "Sandric"? Ona je bas imala mucnine, rece da ce vjerovatno u bolnicu, ne vidim vec duze vrijeme da se javlja na forumu?
Naša Sandric je u bolnici već jedno tjedan dana ušla je u osmi mjesec i normalno je s blizancima ide prije na praćenje sve je ok s njom mora izdržat još 4 tjedna i dečki stižu! Zadnji put kada sam se čula s njom dečki su imali 2300 dobru kilažicu za bliziće, kaže da je ogromna i sve ju boli od težine trbuha!
kinki i beba su ok. imala je hematom zbog kojeg je krvarila, popila dozu eritromicina, krvarenje stalo, bila je na uzv-u u srijedu, bebica ok. preporuka joj je da miruje jer je hematom još tu, pa zato nije online.
joj cure, uživajte u svojoj T. to je stvarno predivno. moje blizanke su navršile godinu dana. čuvajte se, pazite i mazite svoju bušicu.
ivanova:Ma moje su u običnom kimbiću i to još onom manjem 60x120 - imaju svaka svoji, ali za sada još uvijek spavaju skupa (evo, danas imaju 3mj.)vidi njih u rozom joooooooj kak se slatke
jel postoje neki kinderbeti za blizance,stvarno nisam informirana sto se tice takvih stvari...
pinky:Ja živim na 3.katu bez lifta!!!!a ja živim na 4. katu bez lifta, uf
a vidiš, ja sam čitala da ih treba istovremeno buditi i dojiti istovremeno, da ne bi ispalo da dojimo po cijele noći.
ma daj bože da mi sretno dođemo do dojenja.
I crknem dok spustim kolica van!
Što se tiče hranjenja - ja svakako preporučujem istovremeno hranjenje - isprobali smo svašta prvih dana i ovo nam se pokazalo super. Važno je odmah im dati neki ritam. Što se tiče međusobnog buđenja - moje u pravilu jedna drugu ne probude, samo ako je neka tuga u pitanja - onda obje tuguju![]()
Evo još jedne sa twinsićima bez simptoma!Mi smo 20+5, bebe su smještene u istoj posteljici, jedna sprijeda, druga natrag i zasad je sve za pet. Jedino me trbuh počeo sve više zatezati, dosta je težak. Preporučeno mi je "sve lagano" ali mirovala nisam ni dana. Bila je praksa u ST da trudnice sa blizancima idu sa 36 tt u rodilište do kraja trudnoće, ali mi još o tome nismo pričali, jedino mi je dr. najavio od sada češće preglede. Planiramo vaginalni porod.
I ja sam na 4. katu bez lifta, i MM razvija strategiju kako tegliti uzbrdo djecu i kolica, ali vidim da tegle i drugi pa mi je lakše.
Tonili hvala na savjetu, i moji će u početku spavati zajedno, i planiram ih hraniti zajedno. Čini mi se tako puno lakše, kad jednom uhvate ritam.
taman sam htjela pitati, a nisam znala gdje - o tom ležanju po bolnici ako nosiš blizance. danas pričam sa rodicom a ona će, mrtvo ladno da joj je čudno što me već nisu stavili u bolnicu, a da mi garant uskoro ne gine. zašto, pobogu? osim onog spotinga sve je u najboljem redu.
je li to pravilo da nas šalju u bolnicu i u kojem tjednu?
ja se još uvik debelo mislim između st i du bolnice. du je na kraju svita (iako mi je čak i bliže nego st) ali jako hvaljena, a st rodilište slovi za horor rodilište, ali ginekolog u kojeg vodim trudnoću je tamo, moji starci, muž ima ured u blizini st-a, uzimam fragmin u st rodilištu i sve pretrage radim u st-u.... mislim da mi st ne gine.
A mislim da nema potrebe ležat u bolnici ak nema problemosa. Iako, možda samo valja malo prije otić na pregled u trudničku ambulantu - tek tolko da znaju da im stižeš
Mislim, gle, ja sam došla u trudničku sa 33+4 - nalaz koma, otvorena 2 cm skroz do glavice, prof.Đelmiš me odmah ostavio - tokoliza, ne mrdaj, porod može odmah krenut i tak.... A 10 dana prije bila kod doca Radončića i sve bilo za 5 - zatvorena, ušće t oblika....
U tih 10 dana...sto čuda se desilo, a ja sam i doma mirovala....
Uglavnom, prof.me malo pošpotal kaj nisam došla prije....iako mi je nalaz bio ok.
Da, da, ne gine ti ST!Ma neće te sigurno staviti u bolnicu ako ne bude nikakvih problema, samo iza 36 tjedana su slali trudnice s dvojkama radi praćenja beba i skorog poroda. Ko zna, ako je sve ok, možda nas i to zaobiđe. Meni je spominjao bolnicu jedino za slučaj serklaže ako bi trebalo, ali hdB zatvorena sam i cerviks je ok.
E da - i tek kad su se moje cure rodile i kad sam vidjela kak su majušne - tek sam onda postala svjesna neprilika i možebitnih problema da su se rodile tada - kad je bila frka. Ipak smo izdržale još mjesec dana.
I cure - nemojte se opterećivat poričama o rodilištima - O Petrovoj sam svašta pročitala, a nosim samo lijepa iskustva. Možda nije svatko svaki dan raspoložen - pa nisam ni ja. Mislite samo na svoje bebice i na to da ih sretno donesete na svijet. Hotel s 5 zvjezdica vjerujem nitko ne očekuje, a moje je iskustvo pokazalo da, ako i onom najnamrgođenijem udjeliš osmijeh - najčešće ga i on tebi vrati.
Ja živim pored bolnice SD, to bu valjda olakotna okolnost kada postane aktualno
![]()
moze li meni neukoj netko objasiti koja je "fora" s blizancima i posteljicama i kako to ide,ja sam mislila da dvojajcani uvijek imaju 2 posteljice??!!
i kako se blizanci doje u isto vrijeme,svaki na jednu (.)??
denny ima jednojajcane, jedna se blastica podijelila!
evo polozaja
http://i65.servimg.com/u/f65/11/95/03/07/twins210.gif
Ivanova, da -svaka beba na jednu ciku! POgledaj link u mom potpisu![]()
ali znaci ovi koji nisu jednojajcani svaki imaju sjoju posteljicu!?
znaci dojenje je izvedivo,to mora da je veselo!!!
tonili nemas pojma kako sam se namucila da vidim tvoje curke jer ja nisam facebook fan pa sam se morala prikljucit na bratov,nemam riječi za tvoje mišice-zaljubila sam se!!!! svaka cast na dojenju
je, dvojajčani imaju svaki svoju
vidiš da tvoji imaju svaki svoju vrećicu? dennyni su u jednoj vrećici, imaju jednu posteljicu a naši imaju 2.
kopiram:
Jednojajčani blizanci:
- Uvek su istog pola i iste krvne grupe.
- Obično dele iste fizičke karakteristike, kao npr. kožu, kosu i boju očiju kao i telesnu građu, ali ne izgledaju potpuno isto. Nemaju isti otisak prstiju, takođe jedan blizanac može biti desnoruk dok je drugi levoruk
Dvojajčani blizanci:
- Mogu biti oba pola i mogu imati različitu krvnu grupu.
- Mogu izgledati potpuno drugačije, sa različitom bojom kose i očiju.
otvorili su nam i temu o mamama blizanaca 2011.
http://forum.roda.hr/threads/62685-T...C4%87i.....%29
Tonili, preslatke su!
(a zašto su meni počele suze curiti kad sam gledala te slikice???)
Pinky, ja sam jako bliska s krugovima zdravstvenih djelatnika ovdje kod nas...Pošto mi (ja) spadamo pod dubrovačko-neretvansku ž., kod nas se u pravilu trudnice šalju u Dubrovnik, osim ako baš ne NAGLASIŠ da iz nekog razloga želiš u St, a vjeruj mi, svi to pokušavaju naglasiti jer je većina uvjerena da je Split daleko bolji! Iako uvijek postoji "šansa" da će naletit netko ko nije raspoložen taj danDa ti barem malim dijelom olakšam odluku, iz nekog općeg iskustva kod nas...
PS. Mojoj prijateljici je dr spavao na fotelji dok je ona rađala, s tim da joj je babica bila super. Pogađate gdje??? U Dubrovniku, naravno![]()
ma znam tally, a ja ko prava splitsko dalmatinska udana u dubrovačku, po svaku glupost idem u st. a taman sam na pola puta između st i du.
ali zbog svega gore nabrojenog mislim da ću, na žalost, naglasiti da ću u st. uf.
Zedra, ova tema na forum-u je u zadnje vrijeme postala skroz optimistična
Baš mi je drago da si nam se javila i da je sve OK!
ja ne mogu otvarati nijednu temu sa potpomognute osim ove i imunoloških pretraga. uvijek me zaskoči neka tuga i ružna vijest, kad god neku drugu temu otvorim.
Imaš pravo Pinky..ja sam se čak neko vrijeme makla sa rode jer nisam mogla čitati sve te tužne vijesti pogotovo jer sam i ja još u tom rizičnom periodu..
Jedva čekam svoj drugi uzv koji je točno za tjedan dana..