-
cure, nemojte se toliko paranoizirati oko prehrane - moja je trudnoca bila teska i puna svakojakih komplikacija, strogo sam mirovala 5 mjeseci pa sam samo citala i citala i kad nisam bila u bolnici, dr-ima sam svaki put isla s popisom od 2 stranice pitanja... zbog svih tih problema kopala sam sve zivo i nezivo da bih izbjegla druge potencijalne komplikacije. i zakljucak je da se smije jesti sve osim mlijecnih proizvoda od kumica s placa. znaci samo obradjeni sir i vrhnje iz ducana. riba se mora jesti. jedino se ne preporucuje morski pas i sabljarka, a tuna u manjim kolicinama. inace je gotovo sva riba puna nametnika pa je vazno da je dobro ociscena. i za ribu se zapravo samo preporucuje da se ne jede ista vrsta ribe vise od jednom tjedno. tuna iz konzerve je ok, ali ne precesto.
od povrca je sve dozvoljeno, ali uz temeljito pranje zbog listerije i dr bestija. znaci, bez brige zbog salate...
nedavno me trudna frendica uspaniceno nazvala jer joj je netko rekao da ne smije jesti jagode, a stamanila je valjda pola kartona... mislim da ljudi cesto brkaju sto se ne smije u trudnoci s onim sto se ne smije za vrijeme dojenja - kikiriki i jagode, kao i citrusi i kravlje mlijeko se ne preporucuju na pocetku dojenja jer su jaki alergeni, ali u trudnoci su dozvoljeni. i zelena se salata (uz grah, mahune i sl.) ne preporucuje na pocetku dojenja jer napuhava...
dakle, bez brige - uzivajte u trudnoci i hrani, ali pazite sto i koliko jedete - to vam je bitno zbog beba, ali i gestacijskog dijabetesa i sl.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma