Stranica 24 od 54 PrviPrvi ... 14222324252634 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 2653

Tema: MPO trudnoća nakon svega...kako se osjećamo...

Makica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

pinky, kako god, ja ti svejedno zelim fini, skolski carski, ipak su to velike cure! zar nije na neki nacin i "procedura" u blizanackoj trudnoci ici na carski?
    uh, lakse mi je sad kada i vi kazete da su to stvarno moje male mrve! ja od prvog dana idem na uzv samo jednom mjesecno. sada u petak me prvi put gledala onako kroz trbuh. kada sam pitala zasto samo jednom mjesecno, dr mi rekla da nema potrebe za vise puta jer je trudnoca odlicna. tesko mi bude cekati mjesec dana, ali bogu hvala da je tako. pa se ne bunim, ni najmanje.
    ja piskim non stop. i nocu i danju. a gornji dio trbuha mi se sjedinio s donjim, iako mi je rano za to. dr mi kaze da moram paziti na kilazu, ali za 15 tt sam dobila 3 kg. koliko ste vi dobile? inace nisam mrsavica, moram fakat paziti, jer sam samo za vrijeme pikanja pa do bete sada zadnji puta dobila 4 kg.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ni ja nisam mršavica. Od pikanja do bete sam dobila 3 kg, a za 11 tt sam dobila 2 kg. Fino sam se zaokružila.
    A kaj ja mogu kad mi je sve fino!

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Slažem se sa zedrom...ja sam rodila hitnim carskim rezom zbog prolapsa pupkovine nakon prokidanja vodenjaka, znači nisam mogla birati i bilo mi je traumatično iskustvo, oporavak katastrofa sada nakon 2mj još uvijek krvarim, a na desnom boku sam počela spavati tek pred 15 dana tako da carski rez nije baš ono da ti izvade bebu i sve prođeš bez boli...znam da vaginalni porod nije lak...

Pinky ovaj post se ne odnosi na tebe i šaljem ti puno vibrica jer ipak je najbitnije da ugledamo svoje bebe žive i zdrave na bilo koji način

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Makica, ja sam sad u 23 tj. i dobila sam 9 kg. Čini mi se dosta.

mayica01 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ja sam evo sutra u 38tt i dobila sam 9kg..kazu da je to super..jela sam koliko mi je organizam trazio..nista vise nego prije trudnoce..

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tražim ja vezu, ali izgleda da sam traljava
    ma strah me je, ko valjda svaku mamu pred porod, hoće li sa bebama sve biti ok.
    već su počeli oni klasika horori u snovima da se svašta nešto užasno izdogađalo. sinoć sam se probudila plačući nakon jednog takvog horora.
    cure su još poprečno/zadak, pa mi za sad carski ne gine.
    ma mene je stara rodila na forceps (ni na vakuum nisam išla) pa sam se naslušala vakuum/forceps horora i ne bi htjela da mi beba zapne i tako se namuči.

makice, i ja sam jednom mjesečno bila na pregledu, cijelu trudnoću. tek mi je ovaj zadnji mjesec pojačao susrete.
    ja sam za sada dobila 12 kg, ugodno sam iznenađena, sve je u stomaku.
    na bebe otpada oko 5 kg i nešto, ostalo... valjda plodna voda i ova vodurina u stopalima i rukama.
    a jedem stvarno sve i svašta. zadnjih mjesec dana i non stop.
    inače sam sklona debljanju, zato i jesam ovako super iznenađena trudničkim kilima.

mayica01 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

pinky stvarno super kilaza za blizanacku trudnocu

aneri avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Kad se priča o kilama da vaas malo utješim.

Ja sam danas 32+3tt i udebljala sam se 16kg.
    Je to blizanačka trudnoća, ali mi se opet čini dosta, ali se tješim da je to tako jer sam gotovo cijelu trudnoću preležala pa se lakše "zaljepilo".

U petak idem u bolnicu do kraja, pa sam na onoj "prekrasnoj" bolničkoj hranii, pa možda ne dobijem puno do kraja.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Malo su me zaintrigirali ovi podaci o kilogramima, pa sam analizirala svoju xls tablicu, koju vodim jer sam sklona debljanju.
    Počela sam se vagati u 9. tjednu i imala sam 1,5 kg više u odnosu na uobičajenu težinu, a dalje je zanimljivo:
    -u trećem mjesecu (9-13 tj.) dobila sam 0,8 kg,
    -u četvrtom mjesecu (14-17 tj.) dobila sam 3,7 kg,
    -u petom mjesecu (18-22 tj.) dobila sam 2,4 kg,
    Sad sam u prvom tjednu šestog mjeseca, baš me zanima što će dalje biti.

Jedem više manje sve normalno, jedino izbjegavam ugljikohidrate, posebno navečer.... osim ako me baš ne uhvati kriza.

Nego, jeste vi radile OGTT?

TwistedQ avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi smo u 30om tjednu a mama za sada uvatila 15 kg. Utjeha je šta sam startala pothranjena sa nekih 53 kila na 168 cm visine.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja sam u 23+ tt dobila 5 kg... Za sad sam zadovoljna, samo se nadam da pred kraj neće podivljat te kile

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mojca mene je moja dr poslala radit OGTT sada, ali mislim da to kod nje ide rutinski jer nema neke indikacije za to.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam radila ogtt mislim u 28.tt, vjerujem da me je poslao zbog velikih beba. nalaz je bio uredan

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i mene je moja upozorila da ćemo raditi ogtt na sl pregledu
    evo me u 26+1tt i sa + 8kg viška, oni koji me znaju kažu da se ne vidi "odotraga" moš' mislit!
    a što se tiče piškenja.......eeeeee pa idem prije spavanja tj. u ponoć, u 03h, i onda oko 05h kad i prestaje spavanje i tako od početka trudnoće (ovo dizanje za WC) ovo NEspavanje me drži zadnjih par dana i nadam se da će me proći jer mi je prerano da već sada krenem bauljati po stanu
    inače pratim ritam bebe, prije ponoći se raspleše i onda oko 06h ujutro, ako tako nastavi i kad se rodi na konju sam! imati ću 5h sna
    pinky sve najbolje ti želim i ako možeš nekako nas izvještavaj kako napreduju trudničko-bolnički dani i kako je prošao porod

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

o blago vam se sa tako malo noćnog piškenja.
    ja doslovno ustajem svako sat vremena do 5 sati, onda mi zna preskočiti do 7 ili 8

aneri, ti u petak, ja tjedan dana iza tebe...

zadnjih mjesec dana sam toliko gladna non stop da stvarno ne znam kako ću preživiti bolnicu od gladi. strava. morat ću dobre zalihe grickalica stvoriti...

nadam se da ću u rodilištu imati net, bar se hvale s tim..

aneri avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

S jedne strane mi je frka što idem u bolnicu, nekako mi sve to prebrzo prošlo, a s druge strane mi drago jer ću bar biti na miru što se tiče svih trudničkih paranoja; šta mi je sad ovo.....itd., mm mi je rekao da mu se čini da ja nekad mislim da je on ginekolog kakva mu pitanja postavljam

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

aneri TM ginekolog hahahahaha i mome je tako ponekad...
    Cure baš ste umjerene s tim kilama, ja sam na zadnjem pregledu kod ginice pričala s trudnicama pred kraj T i jedna mi kaže da je dobila 25 kg, a druga 30 kg
    A moja ginica meni predviđa 15-20 kg zbog blizančeka....a ja kepec od 160 cm, krenula u postupak sa 62, sada sam već na 65 kg hjuuuuuuu...kako ću se samo gegati, da mi je znati...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uf sumsko gegam se i ja sa svojih 180, gegat ćeš se ko pingvinčić.
    ma samo ti jedi kako ti tijelo pita, to je to.
    vidit ćeš kad ti se u 8. mjesecu otvori apetit... ajme.

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja sam na 56 kg u 14 tjednu - 1.6 kg dobila od 10. do 14. tjedna sto me iznenadilo jer nisam uopce jela vise nego inace a sto se odlazala na piskenje tice tu sam ko Sumskica svako dvi/tri ure

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Recite vi meni da li je koja radila kakav ultrazvuk izmedju 18 i 24 tjedna, mene moja dr. salje na to u petrovu a neznam za
    sta to sluzi ???

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj TOMISLAVA prvotno napisa Vidi poruku
    Recite vi meni da li je koja radila kakav ultrazvuk izmedju 18 i 24 tjedna, mene moja dr. salje na to u petrovu a neznam za
    sta to sluzi ???
    to bi trebao biti anomaly scan, oko 20. tjedna najbolje se vidi i kako radi srce.

mayica01 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj TOMISLAVA prvotno napisa Vidi poruku
    sta to sluzi ???
    malo pojasni pitanje? ja idem na ultrazvuk svaka 3,5tj,a sad pred kraj trudnoce svaka 2tj..

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

to ti je anomaly scan
    između 20. - 24. tjedna i "3D anomaly scan" - 3D ultrazvučni pregled pri kojem se detaljno prati fetalna anatomija i otkrivaju eventualne strukturne abnormalnosti fetusa.
    budući da nas sa duplićima ne šalju ni na amnio ni na kombinirani, imamo detaljniji anomaly scan. u principu ti detaljno pregleda sve organe da vidi je li sve ok.

evo ti koristan link sa tabelom kad se šta pregledava

http://www.poliklinika-harni.hr/teme..._pretrage1.asp

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hvala curke

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

aneri u koju ti ides bonicu? ne znam uopce dal si iz zg...
    i ja idem u hospital za 2 tjedna pa do kraja,a dobro...
    za sad se ne mogu zaliti na nista,dobila sam 9 kg a sad smo 30+5 i necete vjerovat al ja uopce ne idem po noci piskiti,prelijepo mo spavat pa valjda zato..
    Meni jos nitko ije potegao pitanje carskog tako da nemam pojma sta namjeravaju samnom a mene strah pitat

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ne znam uopce dal si iz zg...
    skuzila sam po nicku da nisi iz zg

aneri avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ja sam ti s istočne strane lijepe naše.

Meni su rekli da idem na carski davnih dana, tako da me ta dilema ne muči, mene frka kako se to tako približilo, sad sam na onoj našoj listi četvrta po redu

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja sam odmah iza tebe....i meni je brzo proslo..
    zato su ti rekli da ides na carski? mislim jel ima neki razlog ili samo zato sto su twinsi?
    Posljednje uređivanje od ivanova : 22.06.2011. at 13:44

tally avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku

A vi se u trećem tromjesečju žalite na učestalo mokrenje - hahahaha ja mokrim svake noći u ponoć, 3 i 5 ujutro još od transfera valjda će me drugo tromjesečje malo poštediti...
    Sumsko, da te utješim! Meni se normalizralo mokrenje u 18 i 19 tt, a sad je već sve po starom! Živim u wc-u!
    Pinky, ne daj se!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kad sam bila u bolnici imala sam dvije cimerice. Jedna je bila u 30. tj, ja sam bila u 23., a trećoj je vec bio prošao termin. Prva cimerica i ja smo se zalile kako po 3-4 puta noću moramo na wc, a ova treća, s najvećim trbuhom, nije se uopće dizala, lijepo je i mirno spavala cijelu noć. Ima i takvih sretnica

kandela avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo drage moje da se prijavim u klub, jos uvijek sam na oblaku i privikavam se na ovo novo stanje
    Sljedeci tjedan cu vidjeti koliko nas ima

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Dobro nam dosla Kandela! Kolika je bila beta? Sumnjas na blizance?

ina7 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ja sam sada 14+5 i tako sam se navikla na noćne odlaske na wc tako da mi je čudno ako ne odem 3-4 puta noću. I nije mi to tako problem barem mi se organizam priprema za noćno nespavanje kada mrvica na zimu stigne.

kandela avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro nam dosla Kandela! Kolika je bila beta? Sumnjas na blizance?
    prva beta 157, sljedeca 274, doktori zadovoljni, implatacija mi je bila kasnija pa je i beta niza ali skolska, kod mene sve usporeno.
    ne sumnjam na nista jos jer bit ce kako Bog da, neka bude jedna beba i ja sam zadovoljna jer predugo vec cekamo....

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ma da,samo da su bebe u busi,pa 1 ili 2 nije vazno. Ja ne mogu vjerovat da mi je 11tt pred vratima. Jos malo pa sam gotova s tim dosadnim utricima...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nikad ne znaš, Šumskice... tak sam se i ja nadala, pa mi ih je produžila do 16. tj, a onda još 4 tjedna Duphastonea (oralno, 2x1, čisti preporod).
    Ali, sve se to izdrži.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

danas na pregledu, 34+1, jedna beba ima 2900, druga 2750.
    hospitalizacija slijedeći tjedan...

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

super Pinky, još malo i tvoje srećice stižu!
    Sretno do kraja !

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pinky, bebe su za 5!
    Držim fige da do kraja bude sve kako si želiš. Kako su sad smještene?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

još uvijek prva zadak, a druga poprečno. kaže dr da će tako vjerojatno biti do kraja
    hvala cure

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pinky, sretno do kraja!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

U tom slučaju, je carski siguran!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno, Pinky !

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Pinky još malo... šaljem puno pusa tebi i curkama

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pinky mila moja kako je lijepo i ohrabrujuće čitati da su tvoje curice tako lijepe velike bit će sve super, još malo pa su u tvom zagrljaju

Mojca ma zašto su ti produžili utriće do 16tt? Moja ginica mi je rekla još prošli tjedan neka se skidam s njih od ove nedjelje 26.06 postepeno kroz tjedan dana, a slijedeće nedjelje 3.7. je prvi dan bez njih. Aj samo da se ništa ne promijeni na uzv-u u Puli.
    Idem ovog utorka, 28.6. u Pulu na mjerenje nuhalnog nabora kod doktorice koja me pazila u bolnici i jedva čekam da vidim bebice.
    Malo mi je čudno što mene gledaju svakih 15 dana na uzv - a gore čitam vas da imate preglede svakih 30 dana...

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pinky sretno

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pinky jos malo i zagrlices svoje dvije srecice

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pinky, draga, sretno!

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pinky sretno!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Šumskice, ne znam... moja ginekologica je očito jako oprezna. Dok je nije bilo, bila sam na pregledu kod drugog ginekologa u istoj poliklinici, pa mi je on rekao da postoji neka studija koja ukazuje na to da se s produženim utrićima pozitivno djeluje (ne znam točno na što, kako i zašto), ali da nije dokazana. On se te studije ne drži, dok ona da... Isto tako, ona me nije pustila na vježbe, on nije imao niš protiv...
    Mislim da je samo stvar pristupa. A štajaznam, uz 3 mioma, možda me svrstava u posebno rizične... iako, subjektivno, osjećam se odlično. No, oprez nije na odmet.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •