Neki dan kad smo bili na trudničkom tečaju, doktorica je rekla da u Americi savjetuju uzimanje željeza svim ženama u trudnoći, bez obzira na nalaze!? E pa sad! Čak neki savjetuju i cjeloživotno uzimanje željeza!?

Ja imam problema s anemijom već godinama, valjda su i miomi tome doprinjeli, stalno kontroliram feritin (zalihe željeza u jetri), koji mi nikad nakon više mjesečne terapije nije bio tako dobar ko sad! Pala sam u nesvjest i odjurila svom hematologu, starom čiči u penziji, koji je rekao da nek dalje kontroliram i ako ne bude padao, da nema potrebe da uzimam željezo. To što su mi smanjeni hemoglobin i hematokrit je normalno za trudnoću, važno je da su UIBC i TIBC (zasićenost i potreba) u ispravnom omjeru. Budući mi je dr. R. dok je bio na zamjeni rekao da uzimam željezo, ja ga ipak uzmem ali ne svaki dan, osim toga ima ga oko 50mg u Elevitu. Mislim da je moj dobar feritin rezultat izostanka mjesečnice i stresa na poslu.
I još nešto, i jedan i drugi su rekli da je feritin jedini istinski pokazatelj anemije u trudnoći.

Nea, ne znam što je to, ali vjerujem da su jedini ispravni oni sokovi koje doma napravimo od visoko kvalitetnih friško ubranih namirnica (voća ili povrća) isključivo organskog porijekla, i to u sokovnicima s jako niskim brojem okretaja jer oni jedini je uništavaju enzime. A o tome da je većina vitamina foto i termo labilna da ne govorim... da sa stajanjem gube na kvaliteti isto. Svi ostali sokići su mi upitni, a ove kriterije je gotovo nemoguće zadovoljiti, pa bez obzira na sva moja znanja o ispravnom soku, rađe posežem za Elevitom. Sokovnik rabim samo za gušt.