KlaraČestitam
Javi nam betu
Curke moje meni je danas stigao paketić od jedne drage forumašice - na burzi sam kupila bodi benkice za naše bebe i to broj 56 (kao najmanji) i taaaako su slatkeMM i ja smo ih vrtili po rukama dobrih 10 minuta. Ovo je prva baby odjeća koja je došla u stan, htjela sam ju ja odabrati, pa sad može stić sve ostalo.
A ja srećom za peglanje još imam vremena - kad zahladi![]()
Jedino što me sada zaokuplja je dijeta na koju me doktorica stavila![]()
Zašto dijeta, Šumskice? Nije valjda šećer?![]()
Klara čestitambiti će to velika lijepa beta
![]()
Ma nije šećer nego je +7 kg do 16. tjedna
Kaže dr. da nisam debela sada, kakva jesam, ali da bi ona htjela da sad usporim de mi ostane prostora za dobivanje na težini kasnije, u 3. tromjesečju.
Dobila sam onu dijetu za dijabetičarke, gdje jedem crni kruh i sir/šunku 5 x na dan...
Ma pretjerivala sam sa slatkišima (tipa 2 krofne za doručak i sendvič s mortadelom oko 12, pa oko 16 ručak, navečer sladoled i tako) i sve se zalijepilo...
Sad ću se opametiti...
Kužim.. malo ćeš usporiti pa će biti bolje.Samo već skidanje s loših ugljikohidrata (bijeli kruh, peciva, sladoled i sl.), će donijeti dobar rezultat.
Računaj da je predviđeno da u prvom tromj. dobiješ 2 kg, u drugom 6-8 a u trećem 4-5. Tako su bar rekli na trudničkom tečaju. Ja dobila više od predviđenog do kraja 2. trom., pa su se uplašili da nije šećer. Zato sam tako reagirala.
Inače, sladoled je, po definiciji moje sestrične koja je savjetnik za mršavljenje najgora moguća stvar koju možemo pojesti.![]()
Naravno, to me ne spriječava da ponovno pošaljem dragog 5 min pred zatvaranje dućana po King u čašici...![]()
Pa to i je plan - ukinuti slatkiše (posebno krofne i kroasane) i uvesti integralni kruh, više voća a manje čokolade i krekera i dva kuhana obroka - a ne bilo koja.
Kod mene je malo teže pratiti te uobičajene tablice debljanja zbog blizanaca - jer se tolerira malo veći prirast težine. U svakom slučaju, smatram to jednako bitnim za zdravlje beba kao i prestanak pušenja - pa mi ne pada teško...samo se moram naviknuti. Sretna sam što smo krenule na vrijeme, sada dok je obilje voća i povrća i dok je početak drugog tromjesečja.
A cijelo vrijeme razmišljam o tom malenom dečku i bebici pored njega...tek sada mi je sjelo kako treba šta se događa...
Klara31 super vijesti, čestitam ti od srca!!!!
Ja obavila pregled sve je ok, cerviks na mjestu, još se dr. zeza mjeri on to meni i pita kolko nam je bio prošli put ja velim 38mm a on se smije sad ispada da je i duži oko 42mm, al veli ok je bitno da se ne smanjuje i veli ležanje se isplatilo i sad moram nastavit tako dalje. slijedeći put idem 3.9. na pregled kad će mi radit 4D ultrazvuk!!
Šumskice, pa da, blizanačka trudnoća ima druge tablice...![]()
Samo ti navali na voće i povrće, integralne žitarice... ima li kod tebe za kupiti Demetrin kruh? Taj je odličan. Najkvalitetniji kod nas.
Ja opet peglam.Danas mi je lakše, već polako ulazi u naviku... (ovo čisto da Malog Misa ne obeshrabrim!)
![]()
Bebica2![]()
Prekrasno! Samo tako dalje! Meni je isto slijedeći pregled početkom 9. mjeseca i jedva čekam....
Mojca nema Demetrin kruha u mom gradu..bar da ja znam. Imamo one od Maurovića u Konzumu i jednu super pekaru iz Labina koja ima prodavaonicu na tržnici. Tamo ima super kruha i integralnih peciva...BTW i ja obožavam sladoled u kasne noćne sate, a ginica mi je rekla da smijem jedan navečer (ali samo jedan pakirani tipa kornet ili štapić ili max dvije kuglice onog iz banjice) i svaka večer mi je veselje
A za robicu - ma ja bih sve već prala i peglala, slagala i kad peglam odjeću od MM-a i svoju sanjarim o malenoj robici. A treba dočekat kraj ljeta da dobijem "obećane" stvarčice i da krenem s pripremama...jako mi je slatko čitati te kako se naveliko spremaš.
Šiškicema sjajno da više ne moraš mirovati
A mučnine će isto brzo proći...
Velikodušna i je ginića s tim sladoledom... ja sebi dozvolia jedan tjedno.
Zbilja, ma koliko je fin, sadrži samo puno masnoće, šećera i kemije.
Ali zato.... budeš li išla u Italiju, toplo preporučam sladoled Grom:
http://www.grom.it/eng/gelaterie.php
Nešto najfinije na svijetu, a sve od prirodnih sastojaka... slobodno se ubij u njemu koliko hoćeš.![]()
ma opustite se cure...... ja sladoled "tamanim" od 02. mj.!!!!!!!!! OBOŽAVM GA otkad sam trudna, inače nisam bila neki ljubitelj, 1 kuglica tu i tamo
mene je gin samo upozorila da ne jedem one na kuglice, zbog salmonela i dr. bakterija koje su u điru jer da je prošle god imala jedan spontani zbog toga, tako da sam na konfekcioniranom
naravno sve opet ovisi kg, ja sam na +14kg do sada i BAŠ ME BRIGA
a što se tiče peglanja, kako mi je bilo mučno u I trom naučila sam peglati sjedeći i to na kompjuterskoj stolici, onoj koja se može podešavati po visini, obavezno se smjestim ispred TV i peglam, niti ne primjetim koliko toga opeglam dok npr traje neki ljubić
Klara31 čestitam na crtici i čekam s veseljem izvještaj Bette!
prvo da Klari čestitam na lijepoj beti!
ja sam sada na 26+ na 9,5 kg.... na zadnjem pregledu na 22+ sam bila na +7,5kg i doktor je rekao da sam u granicama prihvatljivosti.. da ako toliko dobijem još do kraja da je to ok....
Posljednje uređivanje od Jesen82 : 04.08.2011. at 13:16
Klara divna vijest, cestitam od srca i bas si mi uljepsala dan
Bebica super vijest i od tebe sa uzv, bas lijepo da je cerviks uredan i da se opustis zbog svega onoga od prije
Sumskovoce +7 za blizance mi i ne zvuci toliko puno, al naravno bolje je pripaziti i kao sto Mojca rece smanjiti lose uh, a povecati unos proteina, voca i povrca...i ja se od svega najvise bojim kg, za sad mislim da nisam puno dobila 4 kg,17+4, al ja sam u teskoj kategoriji od pocetka, trudim se svim silama izbjegavati losu hranu koja deblja i slatkise, al mi se ponekad bas jede ta hrana, pa si to i prustim, al isto mislim da bi se trebala vratiti na totalnu zdravu prehranu s tamnim kruhom, puno povrca,manje voca i dosta proteina, tako sam jela u prvih 12 tj i za to vrijeme dobila samo 1 kg...od kad sam posla jesti sve pomalo, pocela sam i bujati...
Mojca hvala na ohrabrenju, al mi izgleda nece trebati, jer se dragi dobrovoljno prijavio da ce on preuzeti na sebe da pegla robu za bebaca, ako cu ja biti dobra da mu kuham svaki kao i dosada....hm naravno da sam rekla
svim curkama veliki pozdrav
samo da vas na brzinu sve iscmačemo moje curke i ja
još malo hrabre mame moje, pa ćete doživjeti najveću moguću sreću!!!
uživajte i sretno vam, nemam se baš vremena javljati, njih 2 su stvarno handfull, a još mi se ugnjojila rana od carskog reza pa stvarno ništa ne stignem, a ni ne mogu baš sjediti (ne smim ih niti dizati)
Pinkytebi i curkama ... držim fige da se rana čim prije dovede u red pa da u potpunosti možeš uživati u svojim curkama!
prekrasno pinky,cestitam!
evo sad mog izvjestaja sa danasnjeg ultrazvuka!
danas sam 27+2 i bebica super napreduje,teska 1151gr. i duga252 sve odgovara ... cetiri dana ide unaprijed ,ali dr. je rekao da je to u granicama normale...
danas je i po treci put potvrdio da je djecak ,cak nam je posebnu slicicu spola napravio gdje se vidi jako dobro. dobila sam danas inekciju BETAMETHSon i sutra cu primiti jednu za sazrijevanje pluca ako bi doslo do prijevremenog poroda ,jel su me podvezali ,pa dr. kaze hoce da me pripremi u slucaju za ne daj boze...
eto to je najnovije ...
pusa za sve trudnice!
redovno vas citam ,ali se nekako rijetko javim
Pinkylijepa imena su cure dobile.
![]()
Žao mi je za problem s ranom... sigurno nije lako.Nadam se da će brzo proći i da ćeš uskoro opušteno uživati u majčinstvu.
![]()
sekasuper je bebica, a sad polako gurati dalje i rasti mami ispod
pinky![]()
ema i maša - divno!!! Uživaj draga
![]()
evo i ja da se malo javim u vezi kg sad sam, 25+3 i dobila samo malo manje od 5 kg tako da sam jedva cekala pregled da vidim ako je sve ok
dr. mi je rekao da se ne brinem da je beba ok 880gr. i da nemoram da se debljam jer mi je trbuh mali i svi me pitaju dal jedem dovoljno vec mi je neugodno.
prije trudnoce sam morala pazit na ishranu a sada super nista me se ne lovi mislim da mi hormoni dobro cine.
jedino nista slatko ne jedem inace nisam ljubitelj slatkog a sada jos manje jedino voce dosta jedem.
i vecinom pijem vodu i cajeve i svako jutro friski sok od 1 cikle 1 mrke i mandarinka ili limun 1 to mi dragi pravi![]()
Evo me malo i kod vas. Vratili se s mora, ja sam se pošteno nakupala i najurcala po Istri i okolici (srećom pa mučnine kod mene uvijek kreću negdje od kasno popodne pa skroz do navečer). I dalje ne volim slatko, što kiselije to bolje. A trbuh mi je već pravi trudnički, kao u trećem tromjesečju (uistinu bez pretjerivanja). E sad me čeka sva ona dijagnostika ...
Joj andream, znam kako ti je.
Mi smo u srijedu obavili amnio i sad čekamo...
MIa, gdje si radila ac? Jesi radila kombinirani probir prije toga?
Jesam, kombinirani mi je bio loš. Anomaly scan ok no ipak smo se odlučili za amnio.
Sve sam radila u Viliju.
I ja sam u 12 tj. radila kombinirani i nije baš dobar pa je sad na redu tripl test..
Nadam se da u Vinogradskoj neće biti problema s naručivanjem.
Ja sam sve to prošla u prvoj trudnoći pa znam što mi je za očekivati. Mene je dr A slao prvo na kombinirani koji nije bio tako loš (jedino biokemijski rizik nešto lošiji) ali zato double katastrofa i rekao da idem na ac. Sad ću u ovoj trudnoći raditi ipak samo kombinirani za koji unaprijed znam da će biti loš i gotovo sigurno ću na ac. Na double i triple test i ne pomišljam jer mislim da nema smisla, manje je pouzdan i često puno lošiji i od kombiniranog.Moram priznati da sam nekako smirenija u ovoj T jer znam kako sve to izgleda,što mi je za očekivati i koji su rizici za sve to skupa.
klara, cestitam na pozitivnom testu i ogromnoj beti!
sumskice, bravo za tebe i tvoje bebice! znat ces sigurnije slijedeci put spol! prekrasnooooooo!
pusa pinky i malim ljepoticama!
andream i mene je dr. A poslao na kombinirani, kad su stigli nalazi komentirao je da ne paničarim da često MPO trudnicama budu takvi rezultati a bebe žive i zdrave.. ( dokaz i tvoj preslatki mišek)
S jedne strane se pitam jel ima uopće smisla ići dalje na pretrage jer to su ipak statističke vjerojatnosti..a s druge strane opet ću sve obaviti što preporuče.. zbog svoga mira.
Posljednje uređivanje od Šiškica : 06.08.2011. at 09:51
Meni su rezultati kombiniranog bili odlični. Jedino je dobni rizik na bio povišen (1:84 što je za očekivati i nije me uzrujalo)... pa je dr. savjetovala da ne idem na AC (miomi), što sam ja s oduševljenjem prihvatila, jer mi je pomisao na tu veliku iglu tako blizu bebe bila nepodnošljiva.
Frendici su pak rezultati kombiniranog bili strašni, išla je na AC, na koncu rezultati savršeni! Ali, tih nekoliko tjedana izmađu kombiniranog i rezultata AC bili su izuzetno stresni za nju, rekla je da nikad ne bi radila kombinirani da je znala što ju čeka, da bi uredno čekala AC na koju je ionako spremala ići.
Iz svega toga, zaključak je da, ako vam je AC prihvatljiva, preskočite testove, oni su ionako samo statistika. Double i triple su bar meni osobno nedovoljno pouzdani, double je pouzdan 60-70%, a triple tek oko 50%.
Ako vam je amniocinteza, kao meni, neprihvatljiva, preporučam samo kombinirani. Uz anomality scan u 20. tt, naravno.
Šiškice, ne razumijem kako nalazi kombiniranog mogu biti lošiji za MPO trudnice? Da li ti je to doktor objasnio?
Onako općenito, rezultati kombiniranog su lošiji zbog primanja hormonalnih terapija (a mi smo svakako primali raznorazne hormone prije T), negdje sam čak pročitala da se sve to kumulira u našem organizmu i može na to utjecati. Kod mene je bila u prvoj trudnoći i početna blizanačka trudnoća, što je imalo rezultat i na loš nalaz biokemijskog rizika. Dr A je o tome tada pisao i neku studiju i sve mu je to još bilo zanimljivo, kasnije sam mu čak fotokopirala sve moje nalaze uključujući i na sreću dobar rezultat ac.
Cure, do kad ste uzimale utriće? Jeste li postupno smanjivale ili ne? Ja sam za sada na 3 puta 2 tbl, a kako mi više nema ekipe na odjelu zbog g.o., a štreberski sam tip, zanimaju me vaša iskustva.Razmišljam da stanem s 13. tt, postupno, nadam se da je to OK?
Ja sam uzimala 3x2 do 13 tt. Nakon toga sam tjedan dana uzimala 3x1.