Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
A dajte mi pojasnite u 20 tt taj anomality scan-šta je to? Je li to taj uzv kojeg je moja ginica spomenula?
je, to je to, iako i ne mora nuzno biti 3D. anomaly scan je detaljni uzv pregled kojim se provjeravaju svi organi i anatomija bebe/beba.

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
Ma joj znaš prepalo me kad sam stavljala utriće i skužila da je otvor cerviksa tako da može stati vrh prsta, a pošto nemam pojma o tome ne znam jel to ok ili katastrofa. Jedva čekam taj pregled.

joj ValaMala ovo me bas dobro nasmijalo, al znas zasto? jer su iste muke i mene mucile!!! i naravno da sam tako slikovito i doktoru opisala svoje brige. odmah mi je pogledao cerviks na uzv i izmjerio ga - sve savrseno, cerviks preko 40mm, unutarnje i vanjsko usce zatvoreni.
tako da nemoj se brinuti, zaista ne vjerujem da se otvaras vec sada. a uostalom i mirujes tako da stvarno si ne cinis nikakvu dodatnu stetu.
nemoj zudjeti za vaginalnim pregledima cerviksa u trudnoci, jer su to jako subjektivni nalazi. cerviks se moze gledati i uzv (vaginalnom sondom) kada se izmjeri njegova duljina i pogleda se unutarnje usce (normalno zatvoreno je T oblik, a kad se pocne otvarati Y, V ili U) i vanjsko usce. takvu izmjeru je najbolje napraviti imedju 15-22tt kada se prema tom nalazu procjenjuje i eventualni rizik prijevremenog poroda.
evo link na clanak na tu temu: ultrazvucna cervikometrija