Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2653

Tema: MPO trudnoća nakon svega...kako se osjećamo...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Čestitke svima na uspješnim uz-ovima! Poslije toliko muke oko začeća zbilja ne bi bilo ok da nesto ne stima.
    Pitanje: je li taj kombinirani probir isto što i uzv koji se radi na kraju 1. tromj.? Ja sam to radila, ona mjerenja glave, bedrene kosti i nuhalnog nabora i to je bilo ok. Amniocentezu sam odbila jer me strah tih eksperimenata i na kraju otkriva par tih bolesti, sindroma, a dijete ti na kraju može bolovati od tisuću dr. bolesti. A sto bi bio taj anomaly scan? Kakve pak anomalije to otkriva i kad se to radi?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj kaja76 prvotno napisa Vidi poruku
    Čestitke svima na uspješnim uz-ovima! Poslije toliko muke oko začeća zbilja ne bi bilo ok da nesto ne stima.
    Pitanje: je li taj kombinirani probir isto što i uzv koji se radi na kraju 1. tromj.? Ja sam to radila, ona mjerenja glave, bedrene kosti i nuhalnog nabora i to je bilo ok. Amniocentezu sam odbila jer me strah tih eksperimenata i na kraju otkriva par tih bolesti, sindroma, a dijete ti na kraju može bolovati od tisuću dr. bolesti. A sto bi bio taj anomaly scan? Kakve pak anomalije to otkriva i kad se to radi?
    "Između 11. - 14. tjedna trudnoće (najidealnije u 12. tjednu trudnoće) radi se kombinirani probir koji obuhvaća kombinirano praćenje i otkrivanje ultrazvučnih biljega kromosomopatija ("mini-anomaly scan"): nuhalni nabor, maksilarna jezgra, nosna kost, doplerski protok u ductusu venosusu tijekom atrijske kontrakcije i trikuspidalna regurgitacija uz biokemijski probir: određivanje serumskih biljega PAPP-A i free ß-hCG"

"Između 20. - 24. tjedna i "3D anomaly scan" - 3D ultrazvučni pregled pri kojem se detaljno prati fetalna anatomija i otkrivaju eventualne strukturne abnormalnosti fetusa."

http://www.poliklinika-harni.hr/teme..._pretrage1.asp

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •