Citiraj Iva Mia 2009 prvotno napisa Vidi poruku
Curke jel ima možda ovdje netko od vas informaciju kada se povećava doza fragmina/heparina u kojem t.t....ja sam još uvijek na 2500 IU; 0,2 ml...trebala bih se povećavati ali ne znam kada!?
To pitanje i mene pomalo muci. Zapravo, ono sto bih voljela znati jeste na koji nacin se kontrolira da li je pocetna preventivna doza heparina dovoljna ili bi ju u nekom trenutku trebalo povecati?

Moj gin. kaze da ne treba nista povecavati i tek na moje insistiranje mi je dao provjeriti koagulogram. U tom koagulogramu su osim onih nekih "standarnih" parametara radili jos samo fibrinogen ali ne i d-dimer. I sve mi je u redu osim fibrinogena. I sad ja ne znam koliko je zabrinjavajuca ta vrijednost fibrinogen, da li ona sama, bez d-dimera, dovoljno govori i da li je vec to mozda dovoljno za povecanje doze heparina...

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
Cure, vec u par navrata, obicno navecer, mi se dogodi da mi na jednoj strani trbuha, nisko gdje je maternica, iskoci kao brezuljak, kvrga tvrda. Ne znam da li da se brinem, u ponedjeljak imam pregled, a ponekad mi se zbog takvih stvari cini predaleko. Kada se to dogodi, nista me ne boli, traje nesto sekundi i onda se vrati u normalu.
Isto se i meni pocelo desavati negdje u to vrijeme trudnoce u kojem si ti sada. Ja sam mislila da su to BH kontrakcije. Vi koje ste po tom pitanju iskusnije, kako znate da je to beba, a ne BH kontrakcije? Ili drugacije receno, kako se prepoznaju BH kontrakcije?

Jos u vezi OGTT. I ja sam to jedva prezivjela. nea0902 kazes da si pila samo 1.5 dl tekucine? Sretnica! Meni su dali 3 dl! Nije ni cudo sto mi je onda GUK nakon 2h bio 9.5. Visoko znam, ali nekako me to uopce ne zabrinjava. Na srecu ni moj gin. ne misli da je to sada nesto alarmantno, osim sto ce trebati ponoviti nalaz...

I za kraj, i mi smo jucer bili na UZ pregledu i sve je super. Mjere odgovaraju taman za 23 tt koliko smo napunili, a bebica ima vec 550 g.