Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Strije-čime mazati trbuh?

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno Strije-čime mazati trbuh?

Molim za pomoć !
    Već duže vrijeme koristim samo prirodnu kozmetiku, ali nisam baš upućena u prirodna ulja, miješanje i sl. Napokon sam trudna i trbuh mi je već sad dosta velik ( 17 tt) , a inaće sam mršavica pa se bojim da mi koža ne popuca. Za sad koristim Melvitinu kremu " Pour maman" za prevenciju strija, ali to je nešto novo na našem tržištu pa nisam sigurna koliko je učinkovito. Pa ako netko ima preporuku ..nešto prirodno..ili neka ulja.. bila bih zahvalna

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moram te razočarati, ali ja mislim da ništa nije učinkovito previše
    najjednostavnije ti je kupiti bademovo ulje u ljekarni i time se mazati, košta par kuna

ja se u prvoj T nisam mazala (možda 10-ak puta s bademovim uljem) i nisam dobila strije
    sad sam u 24. tjednu i tu i tamo se namažem nekom kremom protiv strija za trudnice, ali ne zato jer vjerujem da me ona "šiti" od strija nego mi se koža ljušti nakon tuširanja jer nam voda ima puno klora u sebi

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Maži se sa tim badmovim uljem, glavno da ti koža ostane cijela i ne popuca, a nekima koji su skloni tome niti brdo
    kozmetike ne pomaže.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam u prve dvije, (pa tako i sad u trećoj) koristila Eucerin ulje protiv strija od 14-15tj pa sve do poroda(a i kasnije, sve dok nisam potrošila bočicu do kraja...).....
    Mažem se jednom dnevno, u prve dvije sadm dobila po 10kila,
    a sad mi je 7,5mji dobila sam 5,5kg.....
    Ni sam jednim nisam imala neki preveliki trbuh, niti jednu striju ....
    Nadam se da će tako i ostati.....

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

i meni se čini da je bitno mazata si bilo kakvim uljem .. prvi sam put koristila weledino nekakvo ulje i nemam niti jednu...
    a sad sam uzela u DM-a ****-ovo ulje i mažem se svaki dan pa šta bude

arwenzg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam u prvoj trudnoći koristila mustelinu kremu protiv strija i još neke kremice i ulja i svejedno sam dobila strije :/ Tako da mislim da je netko jednostavno skloniji pucanju kože jer mu sama po sebi nije dovoljno elastična, ali svejedno sad u drugoj trudnoći koristim također (kršitelj koda)ovo i bademovo ulje, pa ćemo vidjeti!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

obično bademovo ulje, početi mazati prije nego trbuh navali rasti kako bi se koža pripremila, i nastaviti i nakon poroda dok se trbuh ne smanji (isto vrijedi i za grudi, pogotovo kad nabujaju u prvim tjednima dojenja).

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da, grudi često znaju popucati u prvim danima nakon poroda, kad nadođe mlijeko....
    Tako da svakako nastaviti mazati (i masirati...) nakon poroda....

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Koristim Vichy kremu protiv strija i zasad mi je ok. Sad sam u 21.tj. i zasad nemam strije, a namažem je otprilike dva puta tijekom dana.

sandi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

nedavno sam rodila, 32 su mi godine, tijekom puberteta dobila sam dosta strija po bedrima, ledjima i prsima, naravno ocekivala sam ih i u trudnoci. No, svakodnevno sam se po 2 puta mazala vlaznu kozu trbuha s obicnim johnson baby uljem i bome da pokucam na drvo izostale su.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

E super, baš vam hvala na savjetima ! Prvo ću počet s tim bademovim uljem... Naime već sam dobila 3kg - sve u trbuh (nešto i u grudi ) , što od stimulacije, pa utrogestani ... a i imam te napadaje gladi (moram jesti svaka 3 sata), pa mi se trbuh stvarno jako povećao ! Iako mi ginekologica kaže pošto sam bila dosta mršava da tek sad dolazim k sebi Ali meni je to previše- često me i trbušni mišići bole kako mi je sve napeto i rasteže se.. A opet kad sam gladna moram jesti inače mi je mučnina ,slabost, glavobolja... I tako ukrug..

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

bademovo ulje topla preporuka... ja ga koristim navečer, nakon tuširanja
    ujutro stavljam ulje protiv strija od Olivala (bademovo, maslinovo i ulje pšeničnih klica mix.)
    sada sam u 28. tjednu, nabila 7 kg i to sve u trbuhu i grudima, ali još niti jedne strije, da pokucam u drvo

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

koristim od karite (shea) maslac, proizvođač pranarom.
    to mi je preporučila ljekarnica kad sam je davila da bi nešto bez aditiva, ona kaže da je ovo super, bez aditiva i nerafinirano.
    košta 50ak kn, kutijica 100ml, jako je mastan i lijepo se razmazuje.

marilka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

eto cini mi se da svi ovi odgovori idu u prilog tome da se ne trebaju davati veliki novci za najskuplje kreme, vec samo biti uporan i kontinuirano se mazati iako ni to nije garancija uspjeha
    ja sam u 25 tjednu i vec sam jutros primijetila dvije tri male strije na grudima,,, a mazem se svaki, svaki dan uljem,,, no ocito je da ako si skloniji tome i koza nema dovoljno elasticnosti, popucat ces bez obzira na mazanje

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

u prvoj trudnoći sam koristila johnson baby gel(neznam dali tog još uvjek ima u prodaji)ali iz razloga ,kaj me koža svrbila od rastezanja i s obzirom da sam dobila 27 kg nisam dobila niti jednu striju.u drugoj trudnoći se nisam sa ničim mazala i isto tak niti jednu striju nisam dobila.

mare- avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

cijelu trudnoću mazala sam se afroditinim bademovim uljem i nisam dobila nijednu striju..

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam se mazala i bila ponosna kako nemam niti jednu striju i onda tri dana prije termina, beba se naglo spustila u zdjelicu i ja sam osjetila kako mi koža puca. Mislim da mi tada niti sve kreme svijeta ne bi pomogle jer je to spuštanje bilo tako naglo da to moja koža jednostavno nije mogla izdržati.

Inače, sam i u pubertetu dobila dosta strija. I mama i sestre mi imaju strije, tako da mi se čini da je to i genetski.

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ulje pšeničnih klica - aromatica

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

apsolutna je istina da skupe kreme pomazu jednako kao i najjeftinija opcija - bademovo ulje. koža ne pita kolko košta nit koja je marka. glavno da je uvijek namašćena. a genetika jedina odlučuje.

ja sam isto u 1. trudnoći popucala 3 dana pred porod. imala sam mega ogroman trbuh, prenijela dečka 8 dana i na samom kraju popucala oko pupka. a sad u 2. trudnoći se to oko pupka nažalost samo širi i nekad me baš jako boli. mazuckam se, al nema pomoći, već je načeto.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam se mazala običnim maslinovim (domaćim) uljem i rezultat isto - bez strija

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

koristila sam shea maslac poslije poroda (za grudi i trbuh) a u trudnoći mješavinu za strije s oshadi stranice na internetu. u prvoj trudnoći sam koristila bademovo ulje a za grudi kremu za bradavice lanishnoh (ili tako nekako, uglavnom lanolinska krema). nemam uopće strija, i struk mi je kao prije poroda (inače imam uski struk i špek na guzi).

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

A ja sam u prvoj trudnoći koristila Afroditinu kremu protiv strija u kombinaciji sa bademovim mlijekom i ispalo je odlično, ni jedna strija! A sada, u drugoj trudnoći koristim Chiccovu kremu i oduševljena sam koliko se dobro upija, razmazuje i nadam se da ću i ovoga puta proći bez strija!

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mazala sam se i opet se mazem najcesce bademovim uljem (na mokru kozu), ****-ovim uljem i Olivalom (ne svim odjednom , nego kako koju vecer), a svako jutro trbuh namazem i mlijekom ili losionom, koje mi dojde pod ruku.
    Dokaz da je stvarno genetika u pitanju je moja prva trudnoca....
    Trbuh sam stalno necim mazala dok nisam rodila, poslije nista jer tek sad vidim da se preporucuje mazati i nakon poroda dok se koza ne stisne. Dakle, tu sam s mazanjem zakazala.
    Grudi nisam mazala ni prije ni poslije poroda jer mi se nekako nije dalo i zanemarila sam ih (a stvarno su se bile povecale, posebno kad je doslo mlijeko). Dakle, i tu sam zakazala s mazanjem.
    Rezultat: ni jedne strije ni na trbuhu koji sam mazala do poroda, a ni na grudima koje uopce nisam mazala
    Moj zakljucak: stvar je genetike

Unatoc tome, ja se opet stalno trackam po trbuhu, valjda ima nesto psiholosko u tome pa se osjecam bolje

Pozdrav!

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Neli prvotno napisa Vidi poruku
    bademovo ulje topla preporuka... ja ga koristim navečer, nakon tuširanja
    ujutro stavljam ulje protiv strija od Olivala (bademovo, maslinovo i ulje pšeničnih klica mix.)
    sada sam u 28. tjednu, nabila 7 kg i to sve u trbuhu i grudima, ali još niti jedne strije, da pokucam u drvo
    evo update: sutra ulazimo u 34. tjedan i isti recept još uvijek funkcionira, za sad nema strija, a nabujalaaaaa sam
    vidim da je bitno i nakon poroda nastaviti s mazanjem pa s bademovim namjeravam nastaviti i nakon poroda

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

babylove bademovo ulje obično, 250ml nekih 13kn na odjelu za bebe. ni jedna strija. moja se mama mazala s običnom niveom ona masna krema - isto ni jedna strija. samo da je koža mekša, koliko možemo učiniti, ostalo je genetika.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nije samo do kozmetike, nego i do genetike (količina vlage u koži, kolagena,....). Neke stvari ne možemo popraviti niti najskupljim kremama. Ali se može lijepo srediti kod kirurga plastičara poslije ).

No kad već razmazujemo kozmetiku: mazala sam Mustelinom 9 months double action strech marks i nemam niti jednu striju iz te trudnoće. Skupo ko vrag (cca 280 kn u ljekarni!). U ovoj recesijskoj trudnoći sam si kupila istu tu kremu, ali na francuskom e-bayu, i došlo me dosta jeftinije (naletih na neku akciju 2 kreme u paketu....).

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

koristila sam bademovo ulje i kokosov maslac (fakat je mastan).
    dobila sam par strija i to onih zadnjih dana prije poroda kad mi se trbuh počeo spuštati.
    grudi sam mazala dosta dugo poslije poroda jer su bile kao baloni i nisu popucale.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo ja koristim bademovo ulje i super mi je.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo ja sam 34. tjedan i mažem se recimo 1 tjedno ako se sjetim (grudi ne, nisam ni u prvoj T)
    za sad strija još nema

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja sam se mazala sa bademovim uljem i dobila par strija pa bokovima, i po nogama. nakon poroda strije su se produbile i još sam ih dobila i po trbuhu . mm kaže da ih sigurno nije bilo prije poroda jer me ona mazao. u svakom slučaju treba se mazati i nakon poroda... bar tri mjeseca.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj ddee prvotno napisa Vidi poruku
    u svakom slučaju treba se mazati i nakon poroda... bar tri mjeseca.
    E, to je dobro znati!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ja sam dobila nešto strija nakon poroda jer se nisam stigla mazati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •