-
alimentacija
Bok,
znači ovako, nakon rastave braka dobila sam rješenje o administrativnoj zabrani na dohodak BM, no pošto je on u zadnjih par godina promjenio posao u dvije firme...sve je palo u vodu...pošto mi je na početku davao cash (par mjeseci) nisam obraćala pažnju na to, al sad je malo zagustilo a on se izvrdava već preko godine i pol...da li je dovoljno samo poslati rješenje u računovodstvo dotične firme? ili trebam još što? i kako dobiti zaostatke, ako je to uopće moguće....
mislim moram napomenuti da smo na sreću u relativno dobrim odnosima pa ga ne bih htjela uvaliti u nešto, al da bi mi te pare dobro došle bi.
-
Mi smo jednom dobili u računovodstvu takvo rješenje. Postupili smo prema njemu. Ali smo i dobili rješenje suda o zaostatku pa smo i to oduzimali čovjeku dok ne podmiri dug. (Najviše 1/3 primanja). Pa je dao otkaz. Mislim da za dug moraš podnijeti tužbu. A vjerujem da ako računovodstvo dotične firme dobije rješenje za alimentaciju mora postupiti po tome. Dug ti ne mogu isplatiti dok ne dobiju rješenje od suda.
-
ne nadam se isplati duga, a ne bi ga ni tužila radi toga (stvarno mi nije stalo retroaktivno), ali rješenje ću poslati. Da li se to onda šalje u računovodstvo ili koji odjel?
-
da, saljes u racunovodstvo, ali mozes poslati i samo preporuceno na adresu firme i traziti da postupe po rjesenju. salji preporuceno.
firma je duzna postupiti po tome.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma