kao prvo hvala svima

nasli smo par knjiga i dovukli sa sobom

segrta hlapica imam od prije, imamo i film i ne reagira ali na pjesmice luke paljetka reagira

(napomena, moj mali je trojezican, hrvatski mu je zadnji jezik i ima autizam) sad se sjetio da bi ipak ucio hrvatski pa skupljamo literaturu

filmove na hrvatskom odbija, pjesmice na hrvatskom odbija (djecije zborove) ali te djecije pjesmice odbija na svim jezicima, preferira elektronsku ili klasicnu muziku tako da za sad tu ne mogu nista

problem sa knjigama tipa ivana brlic mazuranic je da je to kao prvo velika razlika u mentalitetu i njemu apsolutno nije blisko to o cemu je rijec.
ovdje citamo price koje su i tematikom i tehnologijom vezane za sadasnje vrijeme

on recimo voli suske en whiske http://www.stripelmagazine.be/pivot/entry.php?id=2666 od njih postoji cijeli serijal knjiga za mlade citace i sve je prekrasno ilustrirano. za djecu koja uce citati postoji cijelo cudo knjiga sa dogadjajima tipa da mama zabunom posalje tatu i klinca u skolu u nedjelju jer je poomjesala dane i oko toga se razvije cijela prica sa kojom se sebastian moze identificirati. kod nas prolaze takve price. sad jos da takve knjige pronadjemo na hrvatskom

nasla sam u algoritmu Andreu Petrlik Huseinović i nije mi sjela a mali se zgrozio nad ilustracijama

btw vecina tih knjiga koje su nam prosle kroz ruke su ilustrirane katastrofa