Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Osip po glavi

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Osip po glavi

Pozdrav mame (i tate)!

Moja curica ima 3,5 godine i u posljednjih dva mjeseca ima nekakvi osip po glavi, pretežno zatiljku i iza ušiju. Dr kažu da je to od znoja i vrućine i da netreba ničime mazati ali ona se ne prestaje svrbiti. Inmteresira me da li je netko imao slično iskustvo i kako ste to riješile'

hvala

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

T ima često osip od znoja po vratu i isto ju svrbi. Čim ga primjetim namažem sa fenistil gelom. Osip će prije proći ako joj digneš kosu, tuširaš ju samo vodom, oblačiš u pamučne prozračne majice.....
    Jedne godine sam imala super sprej od Avene od kojeg je svrbež brzo nestajao, sad ga stalno imam namjeru kupiti ali zaboravim

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sada čitam ponovo tvoj post i više nisam sigurna da li sam dobro razumjela.
    Mala ti ima unatrag dva mjeseca povremeno osip ( tak sam shvatila prvi put ) ili konstantno (tome sam sklonija nakon drugog čitanja )?
    Ako ima konstantno osip, a nema dugu kosu koja je stalno spuštna to je onda za dermatologa, pri povremenom osip probaj ono što sam ti napisala u prethodnom postu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ima dugu kosu, zato i dermatologinja u Klaićevoj kaže da je od znoja, pa ku neće slati na pretrage za sada! Budem probala s Fenistilom, hvala. Kako se zove taj sprej od Avene?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja isto mislim da može biti od znoja. Moja M se isto tako češe kada je jako toplo i znoji se!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ana-g prvotno napisa Vidi poruku
    Ima dugu kosu, zato i dermatologinja u Klaićevoj kaže da je od znoja, pa ku neće slati na pretrage za sada! Budem probala s Fenistilom, hvala. Kako se zove taj sprej od Avene?
    mislim da je to obična termalna voda ali ipak pitaj u apoteci da li je to preporučljivo za takve stvari :zaboravna:.

I mi idemo u Klaićevu i od svih dermatologa ona mi je najbolja ( dr. Pustišak ) jer je jedina koja ako u nešto nije sigurna šalje dalje, a ne eksperimentira.......barem je tako bilo u našem slučaju. Ona mi je rekla i za fenistil ( na čistu kožu u tankom sloju na osipano mjesto, par puta dnevno )

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa Vidi poruku
    I mi idemo u Klaićevu i od svih dermatologa ona mi je najbolja ( dr. Pustišak ) jer je jedina koja ako u nešto nije sigurna šalje dalje, a ne eksperimentira.......barem je tako bilo u našem slučaju. Ona mi je rekla i za fenistil ( na čistu kožu u tankom sloju na osipano mjesto, par puta dnevno )
    nadam se da je to fenitil gel, a ne kapi???

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    nadam se da je to fenitil gel, a ne kapi???

je,je dobro se nadaš , riječ je o fenistil gelu ( to sam napisala par postova prije ), u tankom sloju se namaže područje koje svrbi. Mada, ako je svrbež jači, a zahvačeno područje veće vjerujem da je u tom slučaju bolje dati kapi.........ja osobno nisam pristalica kapi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •