Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 61 od 61

Tema: Pusenje, iskreno

Početno pusenje

Draga Greska zao mi je sto si naisla na ovakve uvredljive komentare od strane nekih cura ti si ipak priznala svoju gresku ali neke su se blago receno isfrustrirale na tebi. ja ti mogu reci da sam pusila.Ali kad sam krenula na umjetnu i bocela se bockati smanjila sam na 5.max. a kad sam radila embrio transfer jednostavno sam prestala iako nisam znala da cu ostati trudna .evo sad sam u 12 tjednu i nepusim niti pijem kafu a pila sam je jos dok sam isla u vrtic sa 5 godina (baka me razmazila) znaci toliki sam bila kafedzija da bez 5-6 kafi nisam mogla zamisliti svoj dan ali sada ni jedne ne sto mi se gade ali jednostavno mi zao da trujem svoju bebicu. ja ti necu govoriti ovakva si onakva si jer znam sta je cigareta ali dajem ti savjet samo zamisli svoju bebicu u tibi kako sjedi u dimu svaki put kad pozelis da zapalis i vidjeces da ces ako nista smanjiti ako ne i prestati. sta god da uradis zelim ti puno srece i ugodnu trudnocu.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

karmen, meni je taj "klik" bio moj sin. I definitivni "klik" desio se par tjedana pred porod, kad sam definitivno shvatila da ću biti mama (do tada sam bila "u filmu"). Pušila sam 20 godina i to preko kutije dnevno. Sada stvarno nemam potrebu za cigaretom. Nikakvu. I nadam se da će tako ostati.

I neko je napisao da je ovaj topic ispao samo hvalisanje i predbacivanje.

Ja se sasvim iskreno PONOSIM sa svojim nepušenjem, i HVALITI ću se cijeli život s time. Jer je za to ipak trebala volja i snaga. Moja snaga je bio moj sin.

A predbacivanje? Ja ovaj topic nisam tako shvatila. Jedino što se predbacuje to je olako shvaćanje štetnosti od pušenja, ne samo za majku već i za dijete. A nigdje nisam primjetila da je ijedna cura nekoj drugoj predbacivala pušenje. Pušenje i nepušenje je ipak samostalna odluka svakog od nas. Kao i suočavanje sa posljedicama.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj karmen prvotno napisa
    nisam čula za slučajeve da pušač nakon prvog pokušaja odmah prestane
    moj slučaj, ali jer sam ostala trudna, vjerojatno inače ne bih, samo sam pričala kako bih trebala i čekala taj klik (tako sam se izvlačila

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Greška evo meni je samo krivo za neke komentare koje sam pročitala ovdje u vezi pušenja.
    Za cure koje su se tako iskalile na tebi i tako te osudile zbog tebe a ti si samo htjela podršku da prestaneš i bez osuđivanja al nažalost u našem društvu još uvijek postoje ljudi koji samo poznaju osudu kao da živimo u dobu inkvizicije pa taman da još počnemo paliti opet žene koje puše, ili šta ja več znam.
    Stvarno sam se razljutila jer svatko ima pravo raditi šta hoče, pa zato smo se i borili za demokraciju.
    Ja ti dajem podršku da prestaneš pušiti jer nikada nije kasno i nadam se da če sve proći ok.
    Samo naprijed i glavu gore! I probaj bez cigarete!

mango

Početno

Cigarete su velika napast i ko to nije probao ne moze ni da sudi. Ja pusim 15-tak godina. Redovno, ali kontrolisano. Kutija mi traje po 5 dana i cim primetim da sam krenula da skracujem, ja pauziram 10-15 dana. Nije lako, ali pali sve ove godine.

Tri puta sam bila trudna (jednom spontani) i svaki put kad vidim + ja sebi dam 10 dana da prestanem. Prvi put je bilo najlakse, ali evo, sad sam seti mesec i poslednju sam cigaretu zapalila u julu, na sahrani drugarice.

Kao sto vidis ja sam od onih koji ne mogu da prekinu potpuno. Cak ne vidim ni neku posebnu svrhu, tesim se malim brojem cigareta.
    Ali nadjem snage da ne pusim dok sam trudna. Nisam ni dok sam dojila starijeg klinca. Pokusaj tako da razmisljas, mozda ce ti biti lakse ako nemas utisak da donosis konacnu odluku.

Veoma je vazno da ne pusis ili minimalno pusis dok beba sisa jer se oko 70 odsto unesenog nikotina rastvori i mleku jer je puno masti. Veruj mi da sam dozivela sok kad sam videla kako izgleda mleko majke koja pusi!
    Sivo i smrdi.

Eto, nadam se da ces se osokoliti i sa mojim malo drugacijim iskustvom. Sta da ti kazem, maleni je prestao da sisa 13. aprila, ja sam 14. kupila cigarete. Dzaba svih prethodnih godinu ipo nepusenja.

A ako bas ne mozes da prestanes bar uvedi pravila kojih ces se sama ti pridrzavati, a onda i ostali. MM pusi, ali nikada, ama bas nikada u stanu. Sme u kuhinji koja je odvojena od ostalih prostorija i na terasi.
    Ne pravimo popuste ni za najdraze goste. Jednostavno pusenja u blizini deteta nema. Ko nije u stanju to da postuje, nije ni dobrodosao.

Ja u stanu ne pusim i mislim da me dete jos uvek nije videlo sa cigaretom iako ima 5 god. Nije uvek jednostavno, ali moje pusenje je moj problem i ne postoji nijedan jedini razlog da ga moje dete na bilo koji nacin deli sa mnom.
    Daj Boze da on nikada ne uhvati cigaretu u ruke.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ja ne odobravam pušenje, ali fakat mi nisu jasne izjave nekih od vas koje tako nonšalantno kažu, jednostavno baciš i to je to,
    te osobe sigurno nisu bile pušačice, jer da jesu, znale bi da to nije tek tako, pušenje je ovisnost kao i droga, a nisam čula da se ovisnosti olako rješava preko noći
    svog ginića sam nekoliko mjeseci prije trudnoće pitala da li je bolje da sad prekinem s pušenjem da se tijelo na vrijeme očisti, pitao me koliko cigareta dnevno pušim. nakon što sam mu rekla ca. kutiju dnevno, kazao je: " pa znate i sami da ne bute prestali pušiti", i kao što sam već napisala da do 10 cigareta nije štetno za plod.
    moram napomenuti da se radi o jako renomiranom zagrebačkom ginekologu zahvaljujući kome (nakon 2 spontana) imam urednu trudnoću.
    da me on kojim slučajem uplašio i inzistirao da prestanem, možda bih i uspjela, a možda ipak ne.
    moje neprestajanje ne znači da mi nije stalo do bebe!
    živcira me što se uvijek nađu "pametne" kojima neće pasti na pamet npr. osuditi trudnicu koja se hrani u fast food-u, jede tone slatkiša, ne kreće se (ne mislim na trudnice koje su na mirovanju), u tom slučaju je trudnicama sve dozvoljeno samim tim što su trudne, nema veze što dižu svoje muževe u 2 ujutro da im donesu hambić iz mc donaldsa, to je u redu
    žene, pogledajte kompletnu sliku, ja se hranim zdravo, ne sjećam se kad sam zadnji put pojela bijeli kruh, bijelu rižu i ostale nezdrave namirnice, svaki dan prošetam na svježem zraku 30-60 min, nisam živčana, zadovoljna sam i to sigurno pozitivno utječe na moju bebu!

E sad... Ja neću "vikati" na tebe zbog pušenja jer smatram da pušenje u trudnoći nije najveće zlo u bez obzira što će mnoge cure moje mišljenje popljuvati. Naravno da ne govorim o kutiji na dan, već o nekoj "razumnoj" količini.
    Ja bih se htjela osvrnuti na ovaj boldani dio. Ja sam bila prava pušačica (ma što to značilo) dugi niz godina. Od srednje škole. Pušila sam cca kutiju dnevno, a kad bih išla "van" i dvije ako je trebalo. Nikada u svom pušačkom stažu nisam provela niti jedan dan bez cigarete što i nije baš za svaku pohvalu. Međutim, kada je test pokazao da sam trudna ja sam sama sebi rekla "sada je bilo dosta jer više nisi sama" i to je bilo to. Ja sam se riješila cigareta s takvom lakoćom da mi ni dan danas nije jasno kako. To mi je bila jednostavno prirodna i jedina moguća odluka u tom trenutku. Vjerovala ili ne (a zašto bih te lagala?), ali otkako sam ugasila zadnju cigaretu ja nisam imala nikakvu krizu. Ništa. Kao da nikada nisam pušila.
    Danas - ono što sam već rekla. Nit mi smrdi nit miriši. Želje nemam, potrebe još manje, a kad se sjetim smrada kuće i sebe svojoj familiji (poglavito djetetu!), ne pada mi na pamet propušiti ponovo.
    Ne znam... Valjda je stvar karaktera?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nisam čula za slučajeve da pušač nakon prvog pokušaja odmah prestane...tu se neki klik u glavi mora desiti...
    ja sam uvijek govorila da cu prestat pusit najkasnije kada zatrudnim. kad sam vidjela pozitivan test, jos sam 2 dana popusila po 2 cigarete i pozdravila se s njima. netko je napisao da je taj "klik" bio sin- upravo tako- moja beba, za nju bi ucinila sve!!!!
    i tesko je izdrzati kad svi oko tebe puse, i tesko je izdrzati kad su oko tebe cokolade, kolaci i svi tako slasno uzivaju, gustaju u vinu, pivi...ali za bebebu nije neizdrzivo. stvar je karaktera!

ko sto rekoh- za bebu sve!!

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nisam čula za slučajeve da pušač nakon prvog pokušaja odmah prestane...
    Stvar karaktera!! MM je pušio 14 godina kutiju do dvije dnevno. Jedno jutro se probudio i izjavio da od tog dana ne puši. Ja sam crkavala od smijeha, međutim nikad više mu nije palo napamet, niti zamirisalo, a ja ga sad ne mogu ni zamisliti s cigaretom, kao da nije nikad pušio. Ja sam pušila cca 4 godine i molila sam ga da mi pomogne prestati pušiti. Bacio je cigarete i rekao "Da vidim kakav ti je karakter"? Mislim 'ko bi mu od srama rekao da nemam karaktera, ali i godinu dana poslije mi je znalo doći da zapalim.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam pušila kutiju ( najmanje ) dnevno, a prestala sam onda kada smo po ozbiljno počeli raditi na bebi. Jednostavno sam odlučila prestati jer sam htjela prebroditi krizu prije trudnoće. Beba mi je bila dovoljna motivacija... Znam da nismo svi isti i da nije lako prestati pušiti, ali to je nešto što moraš riješiti sam sa sobom, a kritike i uvjeravanja drugih su totalno bez učinka.

MM je nekoliko puta prestajao pušiti, a zadnje prestajanje je urodilo plodom :D . Motivacija mu je bila NOVI AUTO jer nam je za ratu taman falilo toliko koliko je on mjesečno trošio za cigarete.

Eto sad smo jedan i drugi nepušači i totalno smo hepi zbog toga!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj spooky prvotno napisa

Motivacija mu je bila NOVI AUTO jer nam je za ratu taman falilo toliko koliko je on mjesečno trošio za cigarete.
    A ja se svaki dan pitam gdje su mojih trideset kuna dnevno * 8 mjeseci?!? Valjda u ovih +17 kg!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Razumijem da je teško prestati pušiti,i ja sam tamo bila, pogotovo ako nemaš podršku i ako oko tebe svi puše. ali ne razumijem da ljudi puše u istoj prostoriji u kojoj su djeca i da imaju grižnju savjesti, a da ništa ne poduzimaju u vezi toga. Moj savjet mamama pušačicama i onima koje će postati ubrzo mame, smanjite pušenje, ne pušite u prostorijama u kojima borave djeca, jer uz to što ih trujete vi ste im uzor, znači o vašem ponašanju najviše ovisi kakav će stav prema pušenju zauzeti. Pušenje im baš i ne treba u životu. Grozno je primiti bebu u ruke, a ona zaudara po dimu cigareta. To je zanemarivanje djeteta.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •