Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Špricanje pelena sa uljem čajevca razmučenim u destiliranoj vodi?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Špricanje pelena sa uljem čajevca razmučenim u destiliranoj vodi?

Da li tako održavate prljave pelene?

Ja sam jučer počela sa ovom metodom pa me zanimaju vaša iskustva. I kako onda prati pelene? Uzela sam Ecover tekuči deterđent samo za pelene, evo upravo se peru pa ču vidjeti jeli dobro oprao - ali me malo strah jer govore da eterična ulja ne smiju na kožu i ako tretiram pelene ovako moram ih full dobro oprati. Malo sam zbunjena.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E i mene ovo zanima...
    Htjela bih kupiti taj čajevac, ali kako je ona majušna bočica 50 i nekaj kuna glupo mi dati novce ako nije preporučljivo za kožu male bebe.
    Mislim, imala sam ja na umu staviti kap dvije u veliku špricalicu s vodom, ali eto...Ne usuđujem se dok netko ne potvrdi da to nije bad i da bebi od te količine neće ništa biti...
    Opet se pripremam na platnene i stvarno želim em nešto dobro da ih dezinficira dok stoje u kanti, em nešto što će spriječiti smrad da se širi.
    Ocat mi isto jako smrdi.
    Posljednje uređivanje od ana.m : 14.08.2010. at 16:21

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ana, trebaš paziti da kupiš najkvalitetniji čajevac (pojma nemam sad kako se zove, ali bilo je na rodama priče) a ne npr. onaj iz dm-a

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    ana, trebaš paziti da kupiš najkvalitetniji čajevac (pojma nemam sad kako se zove, ali bilo je na rodama priče) a ne npr. onaj iz dm-a
    Ma gledala sam te čajevce jedino po bio dućanima. Sad ne znam da li ima za kupiti negdje bolji od toga. Za dm nisam niti znla da ga drže.
    Neki dan bili u jednom od tih dućana, pa nam teta dala knjigicu s popisom svih ulja i koje čemu služi...Pa mi se čajevac čini idealan za pelene...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Naravno, voljela bih znati kako se zove taj najbolji.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

samo upozorenje za vlasnike pasa: i najmanja količina ulja čajevca je jako opasna za pse, mogu uginuti od toga
    ja sam namjeravala špricati pelene time, ali kad sam pročitala to za pse, odustala sam jer imamo psa, a i strah me smije li baš na bebinu kožu, ako je tako opasan za pse
    ne znam, uglavnom ne špricam i nemam nikakvih problema s pelenama-držim ih u otvorenoj kanti i ne osjeti se nikakav miris u kupaoni, a one "dišu" dok čekaju pranje

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da nema bojazni za bebu, izmedu ostalog, etericna ulja brzo hlape, tako da nakon stajanja, pranja i susenja nista nece ni ostati.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Imam iskustva samo s tetra pelenama. Ništa posebno nisam koristila. Ako je pelena bila pokakana, isprala sam u WC. Inače sam ih stavila u mašinu na ispiranje, pa normalno oprala sa drugom dječjom robom. Ako nije dosta količinski, stavila sam i ručnike. Ne na iskuhavanje. Uvijek na duplo ispiranje na kraju i bez omekšivača. Puno vode, ali beba je važnija od bilo čega.
    Možda se za jedno dijete ne skupi svaki dan, ali svaki drugi sigurno. I ne zasmrde se ,ako su u kanti bez poklopca.

To je moje iskustvo, ne znači da je prihvatljivo drugima. Ja inače perem jako često ( kako mi mama kaže-čistu robu), i svaki dan je jadna perilica u pogonu.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    samo upozorenje za vlasnike pasa: i najmanja količina ulja čajevca je jako opasna za pse, mogu uginuti od toga
    ja sam namjeravala špricati pelene time, ali kad sam pročitala to za pse, odustala sam jer imamo psa, a i strah me smije li baš na bebinu kožu, ako je tako opasan za pse
    ne znam, uglavnom ne špricam i nemam nikakvih problema s pelenama-držim ih u otvorenoj kanti i ne osjeti se nikakav miris u kupaoni, a one "dišu" dok čekaju pranje

Ajme meni pojma nisam imala, a Roza upravo stoji pored kante! Užas, pa zašto, kako ??

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Da li tako održavate prljave pelene?

Ja sam jučer počela sa ovom metodom pa me zanimaju vaša iskustva. I kako onda prati pelene? Uzela sam Ecover tekuči deterđent samo za pelene, evo upravo se peru pa ču vidjeti jeli dobro oprao - ali me malo strah jer govore da eterična ulja ne smiju na kožu i ako tretiram pelene ovako moram ih full dobro oprati. Malo sam zbunjena.
    U špricalicu sam stavila vode i par kapi čajevca iz dm-a, pošpricala pelenu, stavila ju u kantu i poklopila. Pelene sam prala svaki drugi ili treci dan. Cesto sam ih i iskuhavala (u vešmašini). Nikad nije bilo nikakvih problema.

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    Imala sam neke prištiće ove godine i vođena istim ovakvim savjetom kupila razvikani čajevac. Prištići nisu na njega reagirali, ali ih je ovaj iz dm-a zato uništio.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

RozaGroza, ne smijes upotijebiti eu cajevca na psu. Ali to sto stoji kraj kante u kojoj su pospricane pelene nece mu nista skoditi.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A pročitala sam malo po netu, da kaže nikako koristiti na životinjama, ali valjda je OK da špricam pelene, sve dok ne dolazi ona u kontakt s tim.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ničim nisam špricala, samo sapirala jakim mlazom vode (tuš), i iscijeđene su čekale pranje skupa sa ostalim bijelim vešom
    mogle su 'ladno sačekati koji dan, mada sam obično prala jednu mašinu dnevno
    dječiju robu uvijek ispirala još jednom nakon pranja
    ako su većinu robe činile pelene, znala sam napraviti i ispiranje prije samog pranja
    čuvanje na mokro, u vodi sa sirćetom/octom se nije pokazalo kao dobra ideja

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je cuvanje na mokro bilo savrseno. Imala sam jednu veliku vrecu za pranje osjetljivog rublja (znate one mrezaste vrece, ima ih za kupiti u DM-u) i samo bi digla sve iz kante i ubacila u masinu.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je cuvanje u kanti s vodom bilo nedobro

nakon kraceg eksperimentiranja, ostala sam na ideji do koje sam sama "nadosla" - popiskane pelene sam samo ubacivala u kantu (osusile bi se), kakane pelene bi ocistila (jakim (jet) mlazom vode iz tusa - kupatilo je dozvoljavalo da tus razvucem do skoljke) i opet samo ubacila u kantu. jak mlaz vode nije natopio pelenu, al je uspio skinuti stolicu (jer nisam koristila ni papirice) - ostala bi samo fleka. ovisno o "inspiraciji" (citaj - vremenu na raspolaganju ) znala sam kakane pelene, nakon ispiranja, pospricati lagano mjesavinom alkoholnog octa, vode i nekog etericnog ulja (lavanda ili cajevac). no, to nije bilo pod obavezno.

pelene bi se u kanti (otvorenoj) do pranja osusile. ako i nisu - nije nista smrdilo. prala sam ih najkasnije svaka tri dana.

pranje u masini s malo detergenta (praskastog, mislim da sam tad koristila ariel ili slicno), obican ciklus na 60stupnjeva. nikakva dodatna ispiranja ni prije ni poslije pranja. susenje vani na striku ili iznad peci (to zimi).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Litala sad si me podsjetila da ja nisam nis radila s popisanim pelenama, samo sam pokakane drzala na morko.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja pokenjane sperem , i bacim na štrik da se osuše, poberem i odnesem u kupaonu i čekaju svoj red za pranje.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Za sad ovo sa čajevcem dobro funkcionira, čak i sa ovom magnetskom kuglom za pranje!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam isto pelene čuvala suhe.
    Neki lavor je stajao na balkonu, popišane bih samo stavila preko ruba da se suše, a kad su bile suhe onda unutra jednu preko druge.
    Kakane sam prala isto jakim mlazom iz tuša nad kantom, tako da se skine što se može, a onda su se isto sušile na balkonu do pranja, čajevac nisam koristila.

RG, a zašto ne koristiš sodu umjesto deterđenta? To je super za dječje pelene, a neće nadraživati kožu.
    Sad pereš samo s magnetskom kuglom? Kako to radi?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvi put cujem za cajevac i pse.

Mi smo na pocetku drzali pelene u kanti s vodom, octom i eu lavande, ali vrlo brzo smo presli na suho cuvanje + ispiranje pokakanih pelena nad skoljkom.
    Prali s malo praskastog detergenta + dvaput ispiranje.
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 18.08.2010. at 09:56

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mnoge od vas spominju čuvanje na suhom, u kanti...kako ako prije toga pereta pokakanu pelenu, tj. istuširate.
    Ona je opet mokra i tako stoji do pranja, meni je nezgodno ju sušiti do pranja pa onda ipak natočim kantu punu vode i tako pelene stoje.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj je tus imao onu tus rucku s tri razlicita mlaza - onaj najjaci (bas jak, nikad ga nismo koristili za tusiranje, jer bas boli) sam koristila za ispiranje pelene. i ako pelenu drzis okomito, i tusem samo isperes (saperes) kakicu, ne namocis cijelu pelenu, ostane mokra koliko bi bila mokra da je samo popisana - a doduse, i popisane pelene su pocesto bile skroz natopljene...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

al mi je zato uvijek štrik pun pelena, pa dobro to i nebu valjda dugo trajalo, još koju godinu.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mokro-suho podrazumijevam da nisam dodatno mocila/ispirala/cuvala u vodi popisane pelene, bile su mokre samo one koje su bile pokakane pa isprane.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pomikaki, jel ti to pereš samo sa sodom, ja stavim i prašak i sode+ dvostruko ispiranje.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    RG, a zašto ne koristiš sodu umjesto deterđenta? To je super za dječje pelene, a neće nadraživati kožu.
    Sad pereš samo s magnetskom kuglom? Kako to radi?
    Ja isto čuvam na suho, al špricam s tom mješavinom.
    A kugla za sad presuper, oprala sam več nekoliko tura pelena i naše robe, baš sam zadovoljna. Ne koristim nikakav deterđent sa njom, eventualno 1 žličicu ecovera ako je baš jako zaprljano - ali u robicu i pelene od Š ništa ne stavljam.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    pomikaki, jel ti to pereš samo sa sodom, ja stavim i prašak i sode+ dvostruko ispiranje.
    pa zadnja pranja pelena sam obavila samo sa sodom i ok su ispala, ali smo jako rano ostavili pelene i nisam to dugo koristila.
    Sada običnu robu perem s mešavinom praška i sode, pola pola, obično po jednu žlicu od jednog i drugog.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pozdrav,

mi smo kupili pelene, imamo i kantu i odlučili smo se za tzv. suho čuvanje prema Rodinim uputama. Imam i linere za kakicu nego me sad ovo ulje čajevca malo zabrinulo jer imamo i psa.. Može li eterično ulje lavande umjesto čajevca, a da isto ima ta antibakterijska svojstva?

Budući da sam dosad kupovala eterična ulja samo za miris, gdje mi preporučujete da nabavim et.ulje za pelene?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja ih samo odlozim u kantu i operem danas, sutra, zavisi koliko imam drugih stvari za pranje.
    ne potapam i ne prskam sa et. uljima.
    skroz su mi o.k.
    ponekad, stavim sirce u vodu za ispiranje, eto, tek onako kad se setim.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mokru pelenu bacim u kantu, pokakanu isperem, zacijedim i bacim u istu kantu. Imamo poklopac koji ne dihta, ali ništa ne smrdi. Držim poklopac da mi djeca ne prebiru po tome.

Ne špricam octom niti eteričnim uljima.

Operem na 60 + predpranje - nekakav produženi ciklus pa ne ponavljam ispiranje. S vremena na vrijeme zavrtim i na 90 i to je to.

Za prvo dijete sam nakupovala e ulja u Aromanešto blizu Trga. Ostavila skoro 200 kn u dućanu. Ovdje sam pročitala upute za to i mislila sam da je to neophodno.

Sad mi ne pada na pamet ostavljati tolike novce za nešto što nije neophodno.

Dvoje djece mi je bilo u pp u isto vrijeme. Pelene sam odlagala u istu kantu i zajedno prala. Nikad nismo imali problema zbog toga niti smo pokupili nekakve bakterije.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Mokru pelenu bacim u kantu, pokakanu isperem, zacijedim i bacim u istu kantu.
    E super, hvala na savjetu, to mi se čini najjednostavnije i tako ćemo i mi.

Znam da je off, ali mogu li s pelenama prati i one tetra krpice za brisanje guze?

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Naravno da možeš. Ja stavim i bodije, ručnike i ...šta već ima od veša

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

jupiii, super! Hvala, tua, ma znam da kad to krene, sve će ići svojim tijekom, ali sada, unaprijed, sve nešto kompliciram

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

mi se isto pripremamo na korištenje platnenih pelena.
    sjetila sam se da sam pročitala da nije dobro kupati dječake s proizvodima koji sadrže ulje lavande (jer utječe na plodnost, koliko se sjećam), pa iako ispari vjerojatno dosta brzo, vjerojatno ga nije dobro koristiti niti za pelene. mislim da ću se radije odlučiti za čajevac.
    čitala sam i da se često prodaje lažni čajevac, kao što postoji i lažna lavanda i lažni cimet (lažna lavanda je neki križanac koji nema ista svojstva, a lažni cimet također nema svojstva pravog cimeta, a često se može naći jer je jeftiniji. pravi cimet dolazi samo iz sri lanke ili ceylona). latinski naziv tog čajevca je drukčiji. kad sam to pročitala, provjerila sam ovaj iz dm-a i pravi je (ne znam, doduše, koliko je razrijeđen, ali za sada mu vjerujem za ove kućne potrebe).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •