Problem je u slijedećem.
Roko je inače jako živahno i razigrano dijete, ali isto tako jako pažljivo.
Kad dođemo u igraonicu ili u park uvijek pazi na drugu djecu da ih slučajno u igri ne udari, kad ide na tobogan propusti svu djecu ispred ako vidi da se neko gura stane sa strane i propusti ga.
Jučer smo bili u igraonici (onoj s lopticama) i Roko se htio provlačiti kroz rupu a tamo je već stajao neki dečkić, manji od njega, ali po dobi procjenjujem da su otprilike vršnjaci. I Roko uredno sjedi i čega da malički se provuče i prođe pa da se on spusti. Odjednom mali počne bez razloga vikat na njega, a nakon toga ga i štipat za rukicu. A moje sunčeko sjedi, gleda tužnim očima i ne reagira.
I sad ja u šoku ne znam kak odreagirat, ne bi se htjela miješat u njihove igre (poučena onim kak je nas mama u djetinjstvu učila da se ne miješa u naše odnose s djecom, nek da mi sami riješimo), već kao pustit ga da se sam izbori, i nisam odreagirala, osim što sam mu rekla nek on napravi krug po lopticama, pa nek se onda vrati, pa će dečkić do tada otić.
Nakon par minuta odreagirali su roditelji od dečkića i odveli ga.
I sad ja pokušava s njim u autu razgovarat i uputit ga kak da slijedeći put reagira i pitam ga Roko, šta ti je dečkić radio, a on veli meni: Mama nemoj Roku to govorit, i opće nije htio o tome pričat.
Imam osjećaj da sam iznevjerila svoje dijete, da je on očekivao od mene da ga zaštitim a ja nisam reagirala.
Kad smo došli do šogorice opet sam ga pitala kaj je bilo opet mi je rekao isto, a onda ga je šogor pitao kaj je to bilo i njemu je odgovorio, tak da stvarno imam osjećaj da sam ga u njegovim očima iznevjerila.
Kak se ubuduće postavit u takvim situacijama? Molim vas pomozite.

Odgovori s citatom
. Govoris mu NE NE NE to ne valja. On se samo smije ko *&^&$%$#%$$^&. bas mi dijete pocinje ici na zivce.
ili cemo trazit novo drustvo
), dakle, nikada mu nisam rekla da mu vrati fizičkom agresijom. Nisam jer ne vjerujem u takve metode.