Stranica 21 od 581 PrviPrvi ... 1119202122233171121521 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Twister draga, ko da citam sebe prije nekoliko godina... I nije bas puno pomagalo nista da mi vrijeme prodje sretnije, jedino kad bi mi misli zaokupilo nesto drugo (tv...i sl.) al vrlo brzo su se vracale na neku tugu...sta ako sad rodim... I bas sam imala osjecaj da cu rodit svaki tren, a na kraju malac presisao i termin...
    Imas li ikoju frendicu? Hajd imas nas tu u svakom trenutku pogle koliko pozitivnih primjera ima samo na ovom topiku... Cek nek nadjem jos jedan di sam ja tjesila sebe i druge

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

forum.roda.hr/threads/53061-Prohodna-za-prst-do-ovoja-i-glavice/page2

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Antonijak, strpi se jos mrvicu, bilo je rano. Meni je u 7 tt dok jedva nasao otkucaje srca, i za svaki slucaj rekao da ponovim uzv za sedam dana, kada postanu i brzi i jaci...sve bilo ok.

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

S2000 hvala hvala hvala...pokusavam ja, ali se sve svede na jedno, strah me. Nemam nikog koliko god to cudno zvucalo, od skorijeg vremena smo u ovom dijelu i ne poznajem nikoga, niti sam imala vremena da upoznam (osim doktora) ...citala sam prva dva mjeseca lezanja i sad vise ne mogu...z tv i neki film nemam koncentraciju... Dok mi je bila mama ovdje, sedam dana, vise sam se brinula sta cu sa njom ako se nesto desi...ne poznaje jezik, isprepadace se, itd...tako da, samo da mi je pregurati jos dva tt. Iiiiih.... 32 tt, bebice budu kao gromici. Dolazio mi je na moje insistiranje psiholog (analiticar), rekao je samo da sam predugo i izdrzala, da sam anksiozna ali poslije svega da sam u okviru normale, rekao da pitam ginekologa za anksiolitik, ja pitala i uvalio mi nesto na biljnoj bazi... Jbg...

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

samo pitanje , glava me rastura kaj smijem kupiti kao trudnica od lijekova za bolove i glavu?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    samo pitanje , glava me rastura kaj smijem kupiti kao trudnica od lijekova za bolove i glavu?
    jedino što smiješ popiti u trudnoći je paracetamol, dakle lupocet, on ne prolazi kroz posteljicu.. iako ja nisam ni to htjela piti, trpila sam glavobolje i jedino s čime sam si pomogla je šumeći magnezij, magnezij malo olakša grčenje pa mi je tako znao smiriti glavu..

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

meni pomaže toplo mlijeko ili kamilica

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

snupi, meni je u trudnoci za glavobolju pomagala crna kava s limunom. Pokusaj, bolje nego tablete.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

čitala da je to dobro i za žgaravicu.

twister,

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I za žešći mamurluk (ne gledajte me, nije da sam isprobala...ali morala saaaam)
    nanimira

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Da da,jedini lijek je paracetamol, a odlicna je kafa sa limunom,i to bas ona crna,kratka jaka kafa i cist limunov sok... grozan ukus ali pomaze. A uzrok glavobolje je? Nizak tlak,ili..., vratna kicma,ili jednostavno boli jer "joj se moze"?

Nanimira

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Muma, istu smo tehniku isprobale za mamurluk . Vrh.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

znate ono kad čitate kak se beba oko 38tt spusti niže pa je mami lakše disat...e pa kad prešišate termin opet će se vratiti na staro, s tim da će ovaj put te nožice jako lijepo do pazuha udarati

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ne bi pila nikakve tablete, inace nikakve ne pijem , ali imam problem prije 3 godine sam imala saobracajku pa su bi sivali i glavu i celo, pa osjetim svaku promjenu vremena a i imam niski tlak! popila sam kavu pa mi je malo lakse! Kupila lupocet 500 , za ne daj Boze!!

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj nanimira prvotno napisa Vidi poruku
    Haha miceeek evo vam pusaa :D

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Haha miceeek evo vam pusaa :D

Ajde da pitam cure koje su rodile- dali se lažni trudovi (ne mislim na BH kontrakcije) razlikuju po vrsti boli od samih BH? Znači,ne po intenzitetu ili učestalosti nego baš po vrsti bolova? Meni su BH stezanja i blagi rezovi ali ništ jako bolno, dok čitam da se trudovi očituju kao menstrualni bolovi ( a to baš i nemam jako izraženo,ili ih ne kužim).

BH su mi sad već jake ( ako to uopće jesu one), i česte ali nepravilne pa sad ne znam jesu to stvarno BH kontrakcije ili možda lažni trudovi?
    Posljednje uređivanje od nanimira : 16.11.2013. at 09:31

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ne znam Nani, ali valjda se sprema tijelo na akciju U 40+4, koliko si ti, sve je zagrijavanje pred start.

A meni danas puno žele-smeđeg iscjetka ispalo. Valjda dio sluzbenog čepa. Odmah zvala labor ward, ali rekli su da čekam i vidim da li će prestati. Jbm! Samo da ne krene premature labor! :/

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Lulu koji si tj?

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

34tt

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nanimira, mene je prvi pravi trud bolio kao kad te nešto zašarafi u crijevima i moraš hitno na wc I taman došla dp wc kad ono.......prestane i tak nakon par puta skužih da je počelo.
    Posljednje uređivanje od saf : 16.11.2013. at 12:40

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Lulu već sad je ispao? nemoj me plašit

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Lulu već sad je ispao? nemoj me plašit
    A nešto sluzavo je ispalo možda samo dio čepa
    Sad štrikam kao Nanimira (gdje je onaj štrika smajlić). Samo još i premirem od straha. Idem prati odjeću za bolnicu (đizus! Neću porod sad! Ni mm mi nema- baš zna kad treba na službeni put )
    Posljednje uređivanje od lulu-mama : 16.11.2013. at 12:52

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ma kužim, pa ja bi premrla, isti smo tjedan i sigurno ne očekujem već sad da krene.. Al dobro, pošto može ispasti i 2 tjedna prije, sa 36 je tebi već ok.. daj se samo više odmaraj da ne potičeš porod

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

mene strah samo čitajući vas a šta će tek bit kad porod počne!

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Apsu, Lulu... Opusteno... Bar meni ovdje u 30 tt kazu da se skuliram, da i kad bi se desilo, da je sve ok, znaci sa 30 tt. A vas dve 34... E meni je to san. Kako kaze jedan dok: sa 28 tt mozes poceti disati, sa 30 tt mozes poceti zivjeti, sa 32 tt trebas da proslavis, a sa 34 tt bice sta bude...naravno govorim o manje i vise rizicnim trudnocama.
    Nanimira....sad se fotografisi, za'ebavaj, budalesi...jer su to zadnji dani, mozda i sati, ove trudnoce...nece se vise vratiti trudnoca sa malom djevojcicom... Btw,divno

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Twister, ma da nije strašno roditi sa 34t, srećom to je baš tjedan u kojemu se pluća do kraja razvijaju. Dakle, više nisu potrebni oni lijekovi za expanziju pluća. Ipak, moj još nije ni 2kg. Ja bi radije da bude što kasnije.

Dobre vijesti su da sluz od čepa više nema, ništa ne izlazi. Sad držite fige da nikakvi trudovi ne krenu, da sve ostane ovako kako je.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ma na kraju ćeš štrikat tu po forumu ko nanimira

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Bolje da si nađem neke dobre mustre za štrikariju
    Posljednje uređivanje od lulu-mama : 16.11.2013. at 14:45

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Lulu, prije jedno 2 tjedna sam bila u TA i bila je jedna cura koja je u 34tt dobila trudove i došla u bolnicu, s njom je bila njezina mama i jako se uspaničila a doktor joj je rekao da neka se ne boji, da je beba OK, pluća razvijena i da će sve biti u najboljem redu čak i da se rodi taj tren. E sad, ne znam jel to ovo smirilo ili uzrujalo (nadam se da nije, ako je oprosti,nije to namjera) ali želim ti poručiti da će sve biti u redu, ali potpisujem cure da se buš još naštrikala.

I da, ne znam od kud po hrv. portalima da je sluzni čep blago krvav ( može biti naravno) ali baš sam puno čitala po inozemnim i kažu da je on zapravo gust,bijel,sluzav ( aludira na bjelanjak,šmrklje,hračak-ma divotice) a tek nekad može sadržavati i malo krvi, i to vjerojatno kad ode u jednom komadu i pred kraj trudnoće.

Moj ispada već skoro 3 tjedna i bila sam si presudila porod i kao sve OK, a kad ono....

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    mene strah samo čitajući vas a šta će tek bit kad porod počne!
    Mislim da te uopće neće biti strah nego da ćeš se samo željeti što prije poroditi haha

Tako meni kažu, a sad jel zbog boli, uzbuđenja, pritiska ili čega već- ne znam...sigurno ću javiti, detaljno naravno

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj nanimira prvotno napisa Vidi poruku
    Lulu, prije jedno 2 tjedna sam bila u TA i bila je jedna cura koja je u 34tt dobila trudove i došla u bolnicu, s njom je bila njezina mama i jako se uspaničila a doktor joj je rekao da neka se ne boji, da je beba OK, pluća razvijena i da će sve biti u najboljem redu čak i da se rodi taj tren. E sad, ne znam jel to ovo smirilo ili uzrujalo (nadam se da nije, ako je oprosti,nije to namjera) ali želim ti poručiti da će sve biti u redu, ali potpisujem cure da se buš još naštrikala.

I da, ne znam od kud po hrv. portalima da je sluzni čep blago krvav ( može biti naravno) ali baš sam puno čitala po inozemnim i kažu da je on zapravo gust,bijel,sluzav ( aludira na bjelanjak,šmrklje,hračak-ma divotice) a tek nekad može sadržavati i malo krvi, i to vjerojatno kad ode u jednom komadu i pred kraj trudnoće.

Moj ispada već skoro 3 tjedna i bila sam si presudila porod i kao sve OK, a kad ono....
    Ma nije me uzrujalo. Svaka zena i trudnoca je prica za sebe. Rekao mi je vec doctor to za pluca, da izdrzim do 34. I eto, bas sam danas 34+0, i eto ti ovog cepa

Ja sam citala da sluzni cep moze biti i krvav zbog kapilarica koje pocnu pucati. Te da pocinje ispadati kako se cerviks skracuje.
    Ma OK, sad sam OK. Prestalo je ispadati. Nikakvih kontrakcija nema, osim uobcajenih BH, pa sam se skulirala.

Oprala sam bebinu odjecu i pripremila za bolnicu. Sad se osjecam spremnom, kud puklo da puklo

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Sluzni čep gust, bijel, sluzav? Pa po tome on meni ispada već tjedan dana! ( naravno da sada paničarim, iako znam da je to pojačan iscjedak i infekcija, puding i hračak u jednom) .. neću vas više čitati

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Apsu, može biti da imaš bijelo pranje. Pojačan vag iscjedak.
    Čep je baš onako gust, kao šmrklji ili kao neki puž. Ok, neću opisivat ima tamo tema sa punim opisom i detaljima

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

ahaha, apsu draga pa iscjedak je normalan u trudnoći i većina žena ni ne skuži taj sluzni čep osim ako ga baš ne "traži", ako se do sad nisi iznenadila s tim ne trebaš stvarno brinuti, sigurno to nije sluzni čep. svakakve mi sluziće izbacujemo tokom trudnoće a to znate i same. moji su se mijenjali, od boje, gustoće, nekad svaki dan poplava a onda suva ko barut...i tak

nadam se da nitko trenutno ne večera

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Apsu ne paničari, to je normalan vaginalni trudnički iscjedak...imam ga ja veći dio trudnoće samo mi je sad prema finishu jači
    lulu-mama ipak još malo uspori da izdržite još neko vrijeme!
    Ali drago mi je vidjeti ovu pozitivu jer sam i ja prešla 34.tt i još me uvijek straaaaaaah jer želim da ostanemo što duže 2u1 pošto je bebač manji. Danas se nije javljao uopće do prije koji tren, isplakala sam se ko kiša čitavo popodne. Sad se nešto ipak javlja pa sam mirnija.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Apsu, lulu-mama kako su vam okrenute bebe? Moj je još na zadak

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Moj je na glavici.. gura me nogicama pod rebra A što se tiče ovog micanja, prekjučer na večer smo plakali i ja i dragi, po cijele dane se on meni mrda, gura, nije prošao ni jedan dan od kad je počeo pravo udarati da je bio imalo miran.. zato ni pokrete ne brojim, nemam zašto, stalno se javlja..
    Ali prekjučer.. bio se javio ujutro a ja kako sam cijeli dan bila nešto u pokretu tako nisam obraćala pozornost dal se miče ili ne... Na večer sam legla oko 21h i do ponoći ga nije bilo.. Naaaaaaajgori osjećaj na svijetu.. Pila vodu, čaj, lijevi-desni bok, pila kakao, jela slatko, paničarila, plakala.. Već sam se počela spremat da idem na hitnu kad evo njega.. i tad , kad sam se napokon smirila, sam se sjetila da je u dućanu teti pokraj mene pala kašeta sa limunima, udarilo je strašno, ja sam se prepala užasno, i onda sam shvatila da mi se jadničak valjda toliko prepao da se bio smirio na neko vrijeme i valjda se skrivao ili šta već.. Cijelu tu noć se jedva primjetno pomicao sve dok se ujutro nisam digla, pustila mu muziku neku, pjevala mu, mazila ga i govorila da je sve u redu i onda se opet vratio starom ritmu lupanja.. Srce malo

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Muma, moj je okrenut na glavicu.
    Inače, moj se uvijek barem malo promeškolji kad ga pomazim. Znam gdje su mu leđa, pa ga malo gladim dok se ne počne micati.
    Samo jednu večer se nije uopće javljao i to baš kad sam temperaturu imala. Strašno, koja je to briga.

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Cure, 30 tt i osjetim bebu tik iznad pubicne kosti....nije osjecaj pritiska ali neugodan je feeling...frka mi da se nije previse spustio .

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hm, valjda ako nema osjecaja pritiska bi trebalo biti ok. Čuj, cijela maternica sa svojom težinom pritišće na zdjelicu. Još ako se i beba giba, to pojačava pritisak.
    Probaj sjediti dobro oslobođena jastucima da ti je super ugodno.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Meni je puknuo vodenjak i s njim izletio sluzni čep - bilo je sukrvice u njemu (samo za inf)

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj twister prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, 30 tt i osjetim bebu tik iznad pubicne kosti....nije osjecaj pritiska ali neugodan je feeling...frka mi da se nije previse spustio .
    i meni ti je tako bilo baš negdje s 30 t, isto mi nije bilo jasno što radi tako nisko, al sve je u redu

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Hvala drage... nekako nikad ga ne.osjetim.visoko,iznad pupka ili oko rebara...uvijek nisko. Ali veceras mi se cini malo nize.nego obicno. Sjediti ne smijem, zbog pritiska na grlic ali jastuk pod guzom da smanjim pritisak ... ccmoka najveca ...prave ste

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kako spavate?
    Mislim na pozu, jer sigurno većina ima insomniju

Ja se ne mogu namjestiti. Svaka poza mi je koma. Na boku najgore.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Sad više ne spavam nego što spavam:D

šalim se, slabo spavam od cca 36t, budim se po noći na wc 2-3 puta, beba se jako rita kad sam na bokovima a na leđima je meni muka, pa se nas dvije dogovaramo u hodu - malo ona pava malo ja.

I fore s jastucima ne pomažu, najradije bi si noge za vrat stavila, sad me još i gležnjevi jako bole, ponovno zdjelica i prepone, donji dio leđa i tak...

još se i muž ushrkao nešto...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

twister draga, ne želim ti dizati nikavu paniku, ali čini mi se da smo u istoj situaciji...beba ti je nisko (jači ti je pritisak kad se ona malo nezgodnije miče...imam i ja takvih dana pa me hvata strah), cervix ti se dosta skratio (malo više nego bi trebao)...pokušaj što više rasteretiti cervix, tj što manje sjediti i stajati...i bit će sve 5.
    lulu-mama ja spavam s onim jastukom za dojenje, zaspim na boku a dalje...samo nebo zna Nemam baš problema sa spavanjem...barem nešto.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

jos za sad ko beba, a kasnije vidjet cemo! Vidim da nam je netko jos u jednom komadu!

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja sam se prošli tjedan dosta mučila sa spavanjem, svaki pokret me probudio , svako malo na wc išla.. Sad već 2 dana spavam od ponoći pa do evo sad.. Mislim ne u komadu, odem tu i tamo na wc, ali čim se vratim zaspim odmah.. valjda si skupljam snagu za ono što ne spavam.. A inače, forsiram taj lijevi bok i uspijem zaspati na njemu ali se redovito budim na desnom boku i leđima i malac mi se smjestio desno, valjda ga sila teža po noći tako stavila.. Pomaže mi jastučić pod bokom i među nogama, bez toga se budim od bolova u koljenima i zdjelici.. Grčevi me ne muče jako, uspijem ga prepoznati čim dolazi ( čak me probudi prije nego dođe jer ih stvarno ne volim ) i odma istegnem nogu i opuste se mišići.. Primjećujem da mi buša već lagano smeta, znači kroz 2-3 tjedna ode spavanje pa-pa

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Uf mene zadnjih par dana boli lijevi bok i kuk... A ležim i na lijevoj i na desnoj strani, i na leđima.
    Spavam uglavom u nekom polupoložaju leđa/kuk, i s tim još nemam problema

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •