Cure, imam pitanje.
Sutra nam je termin.Zasad nemam nekih simptoma, osjecam se isto kao i prije tjedan, dva.
Moja ginekologica me narucila sutra na jos jedan pregled i rekla da nakon toga idem na plodnu vodu. Dakle od petka.
Jel to inace tako il bi prvi pregled plodne vode trebao biti na dan termina?
Zeljka33 ma kupanje je preporucljivo, dapace ako je sve ok. Al moja je zakljucila da je jos prehladno more. Sad ga znaj. Ne treba puno da se ja pocnem preispitivati.
Funky jel tak da je super bez njih? Ja mislila da vec danas nece biti iscjetka, kad ono i danas. Pa cijela zaliha je u meni vec 4mj. Koji ste tt?
Meni je nisu ni stigli gledat jer sam došla rodit koji dan prije termina, ali bio je dogovor otprilike od termina, čini mi se
Cure u kasnoj trudnoći, otiču li noge? Moje su koma zadnja dva-tri dana, a i primijetila sam od sinoć da mi desna noga otiče više od lijeve, ne znam otkud to, možda nesvjesno sjedim u nekom položaju da je u njoj slabija cirkulacija![]()
Tangerina upravo sam krenila pisati otečenim nogama, kad vidim tvoj post o istom problemu. Samo što sam ja tek 16+2 i jučer su mi noge bile katastrofa. Otekli i prsti i sve oko koščice, mada sam jučer dugo sjedila, u dva navrata po 3 ure, pa se iskreno nadam da je od toga.
U prošloj trudnoći sam rodila sredinom srpnja pa nisam bila otečena ništa.
Meni su preko vikenda noge bile koma, samo je meni lijeva noga bila puno više naotečena nego desna. Uopće mi se gležnjevi nisu vidjeli, sve je bilo spojeno. Stavljala sam hladne obloge, hodala po moru i držala noge na povišenom i sada već tri dana, na sreću, su u normalnom stanju.
I meni je puls oko 90 ne zamaram se s tim
Tlak nizak
Ja pijem jos partusisten a i ormidol za srce 50mg dnevno
Nego da vas pitam jel uzimate dodatno kalcij ? Ja pijem elevit u njemu ima 125 mg kalcija
Ali su me zubi počeli bolit pa jel kasno da krenem sa kalcijem sada u 27 tj ?
I koji ??
Hahahahaha ti si izracunala...nije ti ni meni puno manje, od sredine 3. mjeseca do jucer 3×2...
ma nije da nisam zahvalna tom slavnom cuvaru trudnoce,ali,imam osjecaj da ce curiti iz mene jos mjesec dana!
mi smo ti danas 13+6, vidili smo bebu jucer na 3d ,koje super snimke, nisam cilu noc spavala od srece i olaksanja sta je sve ok![]()
i meni su otečene noge, ja sam u 37tt. kako su počele vrućine, moji zglobovi prsti i općenito stopalo je otečeno, a navečer je baš ..
Evo jos sam u komadu.![]()
Ono prije dva tjedna sto sam mislila da je plodna voda (produbila se skroz mokra) ipak nije bila. Rekli mi da to moze biti il obilna vaginalna sluz pred kraj il cak dio vode izmedju ovoja, gdje zna isteci 2-3dcl.
Uhvate mene kontrakcije, al sve su to lazne s obzirom da ne boli nista. Nekad malo kao da cu stvari dobiti, al vrlo brzo prodje.
Curi se bas ne zuri, a opet mozda veceras prekine gledanje utakmice!![]()
Evo javljam vam se iz sigurnosti doma svog.
Danas su me otpustili, napravili su mi UZV i potvrdili da čekamo sina tako da nam krajem listopada stiže mali Jan. Inače sve je ok; on super napreduje makar izgleda da će biti sitna beba kao i seka (uspoređujem mjere i skoro su identične, a ona je rođena sa 2540 g). Sada ima 300 g i jaaaako je zijevao, miš mali umorni.
Šav mi je ok i kontrola za 3 tjedna.
Imam dvije trudnoće iza sebe i koliko se sjećam noge su mi počele oticati zadnjih mjesec-dva..sad sam trudna 14tjedana i već par dana primjećujem da su mi noge lagano otečene..kad legnem sat vremena lagano se povuče ali kad stanem na noge nakon nekog vremena opet izgledaju isto...na kilaži ne dobivam puno, to jest u ova 3 mjeseca sam možda 1-2 kg dobila ali sam imala puno kg kad ostala trudna...Jel normalno da noge tako rano otiču??
anabeg, gledam ti datume u potpisu, u prve dvije trudnoće zadnji mjeseci su bili u ljeto.
Mislim da ove vrućine imaju dosta veze, iako ima i kraj trudnoće. Baš sam se jutros pitala kako zimske trudnice išta obuju, meni i japanke smetaju, a kupila sam broj veće
I meni su stopala otecena, nozni prsti ko cevapi, a burma ce uskoro u kutijicu. Nemam viska kg, jednostavno me ova sparina i vrucina ubija. A nisam na suncu osim ako je bas bas bas nesto vazno. Al i to odem autom. Setam ujutro ili predvecer i to u japankama s debljim potplatom.
ma ovo je najgore vrijeme za sve sklone oticanju, em vruće em sparno, užasno je.
meni danas - nikad gore. noge su mi stalno dignute, pijem čaj od koprive koji je netko preporučio na temi o debljanju u trudnoći, ne jedem slano ni začinjeno, al slabe vajde, tj ko zna na šta bih ličila da to sve ne radim.
znaš da sam i ja maloprije razmišljala o tome kako su mi zadnje dvije trudnoće završavale u ljetu pa sam možda zato mislila da su mi noge oticalo isključivo zato jer je kraj trudnoće..Da, vjerujem da ove vrućine imaju itekakve veze..Ove godine ću po prvi put najviši stupanj trudnoće prolaziti na zimu (ako nam zima stigne do 12-tog miseca) pa javim što sam obuvala..![]()
Cure, skidajte prstene na vrijeme. Ja sam u prvoj trudnoći mislila da imam vremena i došao taj dan a prsten neće dolje nikako. Na kraju hitan carski i netko od dr predložio da ga režu ali na kraju srećom ipak nisu.
slažem se oko skidanja prstena, pogotovo sada, kad je toplo i dodatno otičemo.
ja sam svoj morala rezati jel mi bilo žao skinuti na kraju zaboravila.
sad čekam da rodim pa ću ga opet ići popraviti.![]()
Onda sam ja jedina da prsten šeta tj da je postao velik u trudnoci
Hmmm
Crvenkapice ocito nisi sklona nakupljanju vode, ja jesam. Zato volim anticelulitne masaze ljeti jer me preporode. Sta cemo ovo ljeto, neznam! Bar mi se stolica regulirala pa je lakse bar na tom podrucju
U prvoj T nisam imala problema s oticanjem pa se nadam da neću ni sada. I meni prsten pliva.
Piki mos si mislitida vidis sta sve ujutro na taste progutam, i ne isla na wc
![]()
Cure koje ste prestale s utricima, kakav vam je iscjedak? Meni se smanjio drasticno, al ponekad samo pljucne van i posto imam vateni ulozak, rekla bih da je neke floruscentno zelene boje!??!?! Pretpostavljam da je to normalno, ipak ih je cijelo cudo u meni. Bas sam vam ga docarala![]()
Ja ih pijem 3x2 jer se bojim infekcije i nemrem smisliti tu zvaku u meni...gadilo mi se sve to skupa kada sam ih stavljala i kada mi je ginicka komade zvlacila iz mene:bljak: ne popijem ih uvijek 3x2 jer fizicki ne mogu podnositi tu strganost![]()
Od dosta žena koje su imale 3+ trudnoće sam čula da im je svaki novi porod bio lakši..jel mislite da je to zbilja tako ili je to sve individualno?? ja sam nekako mišljenja da težina ili lakoća poroda nema veze s tim koji put rađaš..recimo, moja zaova mi je rekla da joj je treći porod bio najteži..ja sam prvi porod završila na carskom zbog nenapredovanja poroda, a drugu curku sam rodila jako brzo i lako..oko 3 ujutro sam došla u bolnicu sa laganim trudovima, a u 5.45 sam rodila..joj kad bi i ovaj porod bio takav![]()
Jesam, opet umjesto normabela. Propustile ste moj post gdje se hvalim kako sam saznala novu info sa Merkura gdje mi je rekla da oni odavno ne daju normabele nego utrice za kontrakcije...koje nazalost imam od cca 10tt. Tada me zamjena od moje stavila na normice a ova moja kada sam joj spomenula, slozila se s time i stavila me na utrice. To je razlog zakaj daju u 2. tromjesjecju a cak i vise utrice...glupe kontrakcije, tonizirana maternica itd...
Kaj da ti kazem, od 13h:budna samo da bih pojela, rucak zavrsila probudivsi se nakon sat vremena dremuckanja(sva sreca uspjesno) pojela, vratila se u krevet i ustala se sada. Sva sreca djeca znaju kako to djeluje
Kaj se poroda tice, ja bih svoj treci tako zeljela zaboraviti. Inducirani u 17tt, 18h trudova. Drugi je bio 12h isto inducirani ali je bio mila majka prema ovome.
ja na nogama sad imam jedan tanki sloj laka, koji mogu brzo i lako skinut ako ustreba
Pročitam/čujem/naletim na nešto o trudnoći koja nije dobro prošla i totalno se prepadnem. Nije to realan strah inače, ali u datom trenutku me preuzme. Onda ide malo razgovora sa samom sobom, tipa "pa ti nisi normalna o čemu razmišljaš", "e kad bi se sve žene tako prepadale", "a kako si curu rodila", "ne zaboravi da je sve u najboljem redu s trudnoćom", itd. Ma ne znam, ništa od toga nije postojalo kad sam s curom bila trudna...
Ja sam isto sva isprepadana. Jos uvijek gledam u ulozak cim ostatci utrica pljucnu vanko bolesnik neki
Hej curke da vas sve pozdravimJa sam sinoć došla s mora i bilo je fenomenalno.
Kupala sam se,čitala u hladovini i uživala. Ja sam 36 tt danas, trbuh je ogroman i more mi je ovak velikoj baš pasalo.
Lakiram. Sad su mi bas lijepi dugi i nalakirala sam ih čim sam dosla iz bolnice. Kroz par dana će mi frendica doći napraviti pedikuru. Još samo da mogu do frizera... Bas mi se nekako licka.
Sani - bas sam ljubomorna jer ovu godinu neću vidjeti more![]()
Sta ja znam kažu da lak šteti plodu, bebi... I meni su nokti narasli ko nikad i bas ih imam želje nalakirat, a nozne nema šanse ne mogu se sagnuti
I ja neću vidjet more ovo ljeto ali dobro , dogodine u troje <3
nisam čula da lak šteti plodu, osim da se zatvorim u wc i snifam ga, ne vjerujem da su to neke bitne količine toksina
samo znam da se ne smije u rodilište s nalakiranim noktima, jer nokti poplave kad... se nešto dogodi
ja živim na moru, ali se još nisam kupala, meni to i dalje izgleda prehladno
Pozdrav ekipa...
evo jedne nove, friške, pomalo paničneprema mojim procjenama trenutno sam u 8 tjednu, odnosno od sutra krećem u 9 tjedan... u srijedu sam naručena na prvi pregled i do tad mi se čini da ću poluditi...pa me eto tu među vas malo iskusnije da me umirite svojim savjetom/riječima :D za sad mi se čini sve ok. nemam krvarenje (nisam ga imala od zadnje menge) jedino imam malo pojačani iscjedak...ali eto, ipak imam mali milijun pitanja... sve infekcije se mogu lako/više/manje lako izliječiti jelda... mislim... ne bi se zbog toga morala prekidati ... uf..luda sam od tih misli i jedva čekam srijedu da odradim pregled... pa ako ima netko da me umiri, pliz cure pišite
![]()