Uh ja sam od jucer bliza otvoru,bila sam vise puta nego citav tjedan ali popila sam sok i kavu sa steviom pa mislim da je to pomoglo.
Ja prijavljujem otvor i blažen san i po noći i po danu. S obzirom da moram samo mirovati i ležati, i niš' se ne trošim, bar nešto da me nije zakačilo.
'Zatvorene' jel jedete na žlicu? Plac je pun poriluka, buće pa si lijepo varivo od buće napravite... i da vidite 'dan otvorenih vrata'
Javljam vam curke da se naša mala slatka štrucica rodila 2.10.![]()
Majuska jos jednom cestitam!
Cure do kojeg tt je normalno osjecat dolje pritisak ko pred m?
Piki i Majuška, čestitam odna vašim smotuljcima sreće i ljubavi!
Majuška, kako je tvoja djevojčica? Jel zdravstveno sve ok, znam da si spominjala da će vas čekati operacija?
Nivesa, još koji tjedan će ti se javljati taj osjećaj...samo polako, dan po dan.
Majuskabravo, cestitam na srecici i kad budes mogla, javi nam neke detaljcice
Nivesa ja sam do negdje 13-14tt osjecala, ne kao u pocetku al se javljalo. Kasnije se postepeno smanjivalo i nestalo.
Blueone obozavam kuhano i stvarno skori svaki dan je ili cuspajz ili juha pa ostalo sta ide po redu. Al to je moj stari problem. Plasi me kad idem svaki dan, isto tako kad ne idem. Moja crijeva kao da nisu dio mog tijela![]()
Majuška - čestitam!!![]()
Ljubilica danas sam 35+1
ma stvarno pazim i jedem i jogurtiće i kompote od jabuka i Mg, pa onda da prostite-otvor 2 dana, pa onda zatvor...ahaha baš kako ljubilica kaže..moja crijeva kao da nisu dio mog tijela, ne znam se s njima nositi
Nivesa cijelo prvo tromjesečjestalno sam imala osjećaj menge..uh..i isto još dan danas ne dam mužu da kupuje wc papir sa bilo kojom mustrom. samo bijele boje..
,a onda u 2.tromjesečju su krenili bolovi, pa sam umrla od straha obavila sve pretrage,sve je bilo ok, pa je to očito bilo samo širenje maternice jer sam sva u trbuhu..probaj se malo opustiti, iako smo sve takve i strijepimo...
Piki i Majuška čestitke od srca
cure hvala za info, ali ja i se i dalje bojim ići kakatikad je proljev to mi je super, ali me izmori i sve me frče..a kad je ono drugo i kad razmišljam da moram malo stisnuti jooooooj...oprostite na detaljnom opisu..ups
Saraya ja cekam da me bas stisne na wc, nema tiskanja, kaj ti je, srce bi me izdalo. Puno mojih prijateljica koje su rodile i zatrudnile bez problema nisu imale taj problem sa kakanjem. Al mi smo u strahu, pazimo na svaki sum, trzaj bebe pa i na wc papir ( i nas je iskljucivo bijeli)
heh, kako mi je poznato ovo sa snježno bijelim wc papirom..takav i samo takav..ja i djeca smo se dugo natezale oko toga..njima što šarenije to ljepše, a meni se od bilo kakve boje na tom papiru, a pogotovo ako ima nešto rozo diže kosa na glavi..i tako evo sve tri trudnoće ja koristim samo i isključivo čišto bijeli papir...zatvor me još toliko ne muči, prođe 1-2 dana da nisam na wc, ali onda popijem onaj bio aktiv u boci, onaj jedan manji mi valjda nije dovoljan i nakon 1 sat sam u wc-u...i to ono totalno pražnjenje, skoro pa ko klistir mi dođe...
Posljednje uređivanje od anabeg : 08.10.2014. at 16:34
Moja prva t je zavrsila kako pise u obdukciji zbog infarkta posteljice. Kako da ja znam da se nece ponovit sada isto?
Nivesa znam da je meni lako reci jer nisam prosla situaciju kao ti, al nemoj odmah na crnjaka. Nazalost, nitko nam za nista ne moze garantirati. Pokusaj odagnati takve misli kad te uhvate. Mislim da je svaka trudnoca prica za tebe
Ljubilica i ja sam mislila da necu imat takve filmove u glavi ali mozak vrti sto na sat. Ova t je totalno drugacija od prve... kao da i nisam t. Da me cice ne bole i ne pikne dolje tu i tam nebi ni znala da sam t....nadam se da ce tak i uavraiz. Dosadno i skolski!
Jutro svima! Jel uobičajeno u trudnoći više žeđati? Po noći se dizati i piti?
Sad sam ujutro mjerila šećer i 4,8 mi je. Još ću ga 1h nakon doručka.
Ja sam prije 10dana radila ogtt šećer na tašte mi je 4.1 zadnji 5.7 od početka trudnoće do sada pijem vode ko deva,a zbog primanje fragmina jednom mjesečno radim komplet nalaze i glukozu nikad mi šećer nije bio viši od 4.5 ovisno što sam pojela i kad sam prestala jesti prije vađenja krvi,sad se dižem barem jednom ponoći idem pipi i obavezno vode se moram napiti jer sam žedna ko da sam pečenku jela a ujutro nekad mi se zna desiti da u roku od 1h po ustajanju popijem i do litre tekućine.
Čestitke majuški...
Ja nisam imala šećeru trudnoći, a bila sam žedna non stop...po noći čim bi se malo razbudila
Majuška-bravo i čestitke!!
Nivesa-želim ti da uspiješ biti jača od svojih strahova, da vjeruješ da će sve biti u redu i šibaš svojoj bebici mir. Znam da je to lako reći,ali nema drugei to je sada tvoja zadaća, tvoja i od nas svih. To dugujemo našim dugoželjenim bebicama.
Curke hvala na info!
Imam ja gest.dijab.,ali ga držim pod kontrolom s dijetom i nisam svaki dan toliko žedna pa me onda ovakav "žedni dan" iznenadi.
Na tašte mi je bio 4,8, a 2 sata nakon doručka 5,2. Valjda je to ok...nemam ref.vrijednosti za kućnu radinost vađenja i kontroliranja krvi.
Cure kad vam se prvi put culo srce?? Ja sam bila danas dr kaze da misli da je manja t pa se samo vidi neki mali plod ali nista jasno...u srijedu idem opet. sva sam u strahu...
joj sorry, sad ti tek gledam potpis!! Bit će to ok..
cure imam novu tegobu..prerezalo me u leđima danas..paralizirajuće pulsiranje u donjem dijelu kralježnice...zaljepilo me za krevet...šta sad??popila Mg i 1000mg lupecet jer boliii...jel imao netko iskustva? hoće li to popustiti ili je uklješten živac do kraja trudnoće??![]()
Posljednje uređivanje od saraya : 09.10.2014. at 14:52
Majuska cestitam!!!
Cure ja sam svoju nesanicu rijesila akupunturom.
Zatvor sa metamucilom ( bijela kutija sa zelenim , pise regular).
E sad najboviji problem je sto imam osjecaj da ce mi ovo moje dijete ispasti iz mene. Toliko me pritisce dolje da imam osjecaj da mu je nogica vec vani a ja sam tek na 27+5.
Sva sreca da vas citam i da nisam jedina s onom ludom idejom da talet papir moze biti samo bijeli![]()
Saraya moju susjedu je bilo popustilo. I mene pocinju boliti kriza i koljenatako se tromo osjecam. I danas mi se cijeli dan spava. Sto je inace ovih 33 tjedna nepoznanica
Aprilili nadam se da je samo osjecaj. Meni je beba bas visoko cijelo vrijeme. Jesi se mozda prehladila ili nesto tesko dizala?
ljubilica prehladila se nisam.... a jesam digla sam prije nekakvih 10 tak dana gajbu s vodom...i muz kad me nije u top pospremio kad je vidio sta radim..al sto je najgore da sam ja to mahinalno uradila, pritom zaboravljajuci da sam trudna...nadam se da to nije okrenulo sve naopacke..al stvarno zadnja tri dana je stanje sljedece...dakle najmanja kolicina tekucine ja moram na pi pi ali pri tom je dole nesnosan pristisak i u slucaju da hodam moram stati i odmoriti... da bi se skoncetrirala da dodjem do kuce... danas na putu uz ducana se upravo to desilo , tako me je presjeklo da sam se jedva do kuce dogegala...evo lezim i nadam se cudu, da ce se smiriti samo od sebe... bebica je jako aktivno i stalno me lupeta
mozda nebi bilo lose UK napraviti. Kad si bila na pregledu? Kad je slijedeci?
ljubilica sta je UK? Zadnji pregled je bio 24.09 a sad sljedecu kontrolu imam 20.10.
Blueone1 i sta ti je savjetovano kad su ustvrdili da ti je cervix skracen? Mirovanje? Ili jos nesto?
Da i ja sam tako mislila ako se nesmiri idem do doktora da vidi sta je. Al od srca se nadam da ce se smiriti majka mu stara.
Ljubilice vjerojatno si mislila na urino kulturu (plavusa!!!) Svaki put kad idem na kontrolu dam urin, nikad nisu do sad rekli da ima neki problem. Pitacu na sljedecem pregledu ako nebudem isla prije.
Ja imam te simptome stalno, cak i po noci kad mi se piski...moram sacekati da se smiri da se mogu popiskiti i ni s od skracivanja niti o od otvaranja. Uz sve one silne kontrakcije ja sam zatvorenija nego prvorotka.
Kris i piski po novome stojecki,od pritiska bez ikakvih napora, urnebesno...na momenat sam se scimala. Oh gdje mi je dostojanstvo
![]()
Cure jel koja morala na torch pretragu? Danas sam bila na uzv i dr je primjetio gledajući glavicu da su moždane komore malo izražajnije, veće pa sumnja da nije bilo neke infekcije. Ja sam se naravno sva smrzla na te njegove riječi. Komorice su 0,77 i 0,78cm a kaže da bi mu bilo draže da su manje al opet je unutar referentih vrijednosti (do 1 cm).
Saraya mene je bilo isto tako prerezalo skroz u donjem djelu leđa i baš je jako bolilo. Pitala sam dr. i reko mi da probam s normabelom i nakon dva dana bol se smanjila i prestala s vremenom.
@Saraya- ak' si se nahladila pa ti se uklještio živac (il' bar imaš takav osjećaj) - probaj se preutopliti na tom mjestu makar se znojila po noći, ili s zamotaj u debelu vunenu deku pa se možda i ne oznojiš toliko. To je jedino što meni pomaže jer se uklještim (zaležim) svako malo budući da spavam u istoj pozi preko pola godine... Znaju mi bit toliko oštri bolovi da dobijem proljev od njih, od muke. Normabel nisam probala, a i s ovim mi je 70% lakše idući dan. Pomaže mi i miris lavande. Mg, omegu i B kompleks pijem redovito. Bez tog bi bilo i jače, i češće.
Saraya smijes normabel od 2mg. Taj sam i dobila od ginica kad sam u drugom tromjesecju imala bolove u trbuhu. Sad ga znam popiti jako rijetko kad vec nekoliko noci ne spavam pa da bar malo ubijem oko.
Krtica radila sam TORCH odmah na pocetku trudnoce kao redovnu pretragu, u mom slucaju je bio razlog boravak macke u kuci jedno vrijeme. To je obicno vadjenje krvi. Ali ako su ti mjere unutar referentnih vrijednosti, nemoj se brinuti
Posljednje uređivanje od ljubilica : 10.10.2014. at 10:30
Saraya - smiješ piti normabel od 2 mg u trećem tromjesečju. Imala sam ga kao terapiju u bolnici, ali popila sam ga samo kad je zagustilo (nakon nekoliko neprospavanih noći ili ako sam imala jaki pritisak dolje).
Krtica - i ja sam napravila TORCH u ranoj T jer se u vrtiću pojavila Peta bolest pa sam morala provjeriti da li sam ju preboljela (i jesam). Kako je ljubilica napisala, nemaš briga ako su ti mjere unutar referentnih vrijednosti.
Danas oko 12 idem vaditi šav od serklaže. Umirem od straha. Držite mi fige.
Blueone1 koliki ti je sada cervix? Mi smo tu negdi po tjednima, moj je danas na cervikometriji bio 34 mm kaže dr odličan, a prije tjedan dana 27 mm, nisam ni znala da se može produžiti.
Ja sam danas kod mjerenja tlaka imala otkucaje srca 166i rekao mi dr odma jedan normabel od 5 mg popiti. Nadam se da se neće ponoviti, užasan osjećaj!
TinaB sretno danas![]()
Posljednje uređivanje od Loly : 10.10.2014. at 11:41
Cure ja idem s pregleda!! 35+3tt otvorena 1prst! Strogo mirovanje,Mg 3x na dan,hospitalizacija u srijedu!!! Ajme...u panici sam!! Pa gdje se mom djecaku toliko zuri??? Sad me tek pati kakanje jooooj!!!
Meni je opet guk profil sjebnut...nataste mi je 5.9, svi ostali super uredni. Opet za tjedan dana nosim krv, ide mi sve to skupa jako na zivce, jos sam i pala na kilama opet sam na +6. Kaze sestra da je to do hormona sto god da joj to znacilo.