Stranica 117 od 581 PrviPrvi ... 1767107115116117118119127167217 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,801 do 5,850 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Bebu odnili, a ne odbili, glupi mob

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Loly prvotno napisa Vidi poruku
    Da anabeg, imaš pravo, kad je prirodni porod beba je cilo vrime s mamom, ja sam rodila 2010.
    Navecer u 9 rodila, beba sa mnom i tatom bila do 11, tad me pribacili u sobu, bebu odbili i donili ujutro.
    Kris drži se mila, mene zadnjih dana neka zgaravica, uglavnom navecer!
    haha, gledam ja što su tebe pribacili u sobu, a bebu odbili...

tebe tek zadnjih par dana žgaravica?? uuu koja sreća ako je tako..mene to drži doslovno cilu trudnoću..samo je zadnjih par miseci puno gore, prije me samo u ležećem položaju, sad svakako...

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sadie mislim da po novom unazad godinu dana i u Petrovoj bebe budu i po noci s mamom, navodno mozes moliti sestre da ih uzmu po noci na par sati ako nemas snage. Barem tako citam po netu.
    Kad sam tamo rodila prije 3 godine bebe su odnosili od 23 do cca 6h.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Blueone1 prvotno napisa Vidi poruku
    Mene uhvatila panika,spremam,čistim,premečem,bacam...Sutra u DM/Muller pa spremati torbu. Ja još to ništa ne vjerujem. K'o da malo nisam pri sebi !?!?
    Nisam našla spavačicu na gumbe. Di ste vi kupile?
    Ak ti MTČ nije blizu ili neki dućan tog tipa, imaš na placu za malo novaca.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj bugaboo prvotno napisa Vidi poruku
    Sadie mislim da po novom unazad godinu dana i u Petrovoj bebe budu i po noci s mamom, navodno mozes moliti sestre da ih uzmu po noci na par sati ako nemas snage. Barem tako citam po netu.
    Kad sam tamo rodila prije 3 godine bebe su odnosili od 23 do cca 6h.
    To mi je novost. I onda je nekoliko žena u sobi, sve imaju bebe sa sobom, sve plaču i budiš se na svaku? A kad spavaš ta 3 dana?

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne spavaš u rodilištu. Možda ako se potrefi da spavaju sve bebe. Ali zbilja brzo prođe to vrijeme.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Pa di spavaš? Zar nisi u sobi s još nekim ženama koje su rodile i imaju sa sobom bebu isto kao i ti?

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma Sadie pokušavam ti reći da se nećeš tamo naspavati, možda ćeš u par dana spavati svega tri sata.
    To je sve vrlo individualno. Ja sam prije tri mjeseca rodila treće i tek sam s njim spavala jednu noć tri sata i to je to.
    Znala sam malo preko dana odspavati.
    U sobi na SD su minimalno tri rodilje i tri bebe. Soba ima, čini mi se, 10..zamisli orkestar.
    Ali ponavljam, ta tri dana prođu u trenu.
    Napucana si adrenalinom, opčinjena bebom. Ja sam bila sva tri puta i to nespavanje mi nimalo nije smetalo.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ok onda. Već sam mislila kak ću biti zombi.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sadie, bit ces kao zombie kad rodis sljedecih godinu-dvije
    Bebe se bude kad su gladne, kad ih boli, a ti na svaki uzdah i pokret.
    Onda regresija spavanja, jedna, druga, treca, zubi, snovi, puzanje, hodanje, bolesti, temperature....
    Ali za utjehu, naviknes se na spavanje sa prekidima i naucis funkcionirati u polupijanom stanju.
    Govorim ti to ne da bih te preplasila, nije mi to neka fora, nego te citam i ne mogu ne primijetiti koliko si nadobudna (i pomalo irealna; nemoj se ljutiti, been there done that ).
    Te spavanje sa cepicima nakon poroda, planiras novu trudnocu nakon 6 mjeseci...
    Sve je to lijepo, ali kako ces cuti kad se beba pocne meskoljiti i cuclati rukicu od gladi, a prije nego prede u histericni plac?
    Kako mislis bebu od 6 mjeseci odbiti od cice i krenuti sa stimulacijama?
    ...
    Pricaj malo sa drugim mamama
    Imas jos dosta vremena, ali realna ocekivanja znatno olaksaju promjenu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

E bas sam to ja htjela reci sta ti je par dana nespavanja u odnosu na bar godinu (ili vise) dana nespavanja poslije....ha ha...veselje...
    Malo pogledaj temu Ne mogu vise ne spavati da ne ocekujes previse spavanja kad postanes mama jednom malom slatkom bebacu.

Zato su meni ti cepici od voska puno pomogli prvu godinu inace bih bdjela nocu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Maca papucarica je pogodila u sridu

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Čepiće za uši sam spomenula jer sam mislila da bebe nisu s nama pa da spavam bar tih nekoliko noći u bolnici, jer doma znam da toga više nema.
    Znam da ću biti zombi, ali u rodilištu je, pretpostavljam, teže jer je sve još fakat friško od poroda. A doma imaš svoju komociju pa je ipak lakše. Znam da ću se buditi na svaki šum i da ću jedva spavati.

Planiram ubrzo na iduće baš zato što jesam realna i znam da mi ističe garancija na jajne stanice, koje su već sada lošije kvalitete (zbog čega smo i morali ići na mpo). Neću odmah na stimulaciju - dok riješimo konzultacije i izvadim nove hormone, pa imam 3 smrzlića zalihe i tek onda stimulacija. Da mi nije frka zbog godina, ne bih se žurila. Mislim da će beba biti sretnija što će dobiti bracu ili seku neg što ću dojiti koji mjesec duže. Sad mi je trebalo 7 zametaka, a za 1,5-2 godine (kad mi otpada HZZO, a stimulirani sa svim troškovima košta u prosjeku 15.000) ne želim niti razmišljati koliko će ih trebati + vrijeme do uspješnog postupka (o mogućnosti gubitka trudnoće ne želim ni misliti).

Al sve su to planovi u nadi da neću završiti na carskom.
    Volim biti informirana i znati sve odmah čim se toga sjetim. Onda planiram okvirno, i u hodu finiširam planove i želje. I riskiram da ću ispast nadobudna. Al ja jesam štreber pa se ne uzbuđujem oko toga.
    Bitno je da sve bude ok s ovom trudnoćom i bebicom. A onda idemo dalje.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pod cijenu da ispadnem glupa, što znači to da doma nema spavanja? Zar bebe toliko plaču (zaista nisam imala bliskih susreta s djecom i cijeli teren mi je ekstra nepoznat)? Zar bebe ne spavaju veći dio dana? Ili je to nespavanje povezano sa strahom nekim i promjenom hormona?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 02.11.2014. at 22:46

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Pod cijenu da ispadnem glupa, što znači to da doma nema spavanja? Zar bebe toliko plaču (zaista nisam imala bliskih susreta s djecom i cijeli teren mi je ekstra nepoznat)? Zar bebe ne spavaju veći dio dana? Ili je to nespavanje povezano sa strahom nekim i promjenom hormona?
    Pa čuj ako si extra sretnica beba ce ti fino spavati
    Al ako budeš ko vecina nas smrtnika, beba ce se sigurno buditi nocu, što znaci nema spavanja u komadu. U mom slučaju svako 1ipo-2sata.
    Bebe često imaju grčeve prva 3 mj pa onda i to ukljucuje nespavanje, pa zubi, pa krene puzanje, hodanje što opet znaci nespavanje, amo reci od uzbuđenja, ukratko neeeeeeema spavanja.
    al ako te tješi organizam se navikne i nauči na sve to, tako da ti to sve opet dođe pod normalnno
    Posljednje uređivanje od Ninunanu : 02.11.2014. at 22:54

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Eto, ja sam bila sretnica i moje cure su dosta brzo pocele spavati noc..prvih mjesec do dva ne naravno, ali kad bi se probudile nije bilo placa..nahranim ih i nastave spavati..mlađa je doduše cikila dvije godine i pred sam kraj tog dojenja je spavala losije nego kad je bila novorođenče. ..nisu imale ni grčeve hvala bogu..ali i usprkos svemu ovome ja sam jako loše spavala pogotovo s prvim djetetom..kad je spavala dugo lovila me panika zašto dugo spava, kad nije spavala panika zašto ne spava, kad uzdahne zašto je uzdahnula itd, itd mogla bih ja sada nabrajati..uglavnom sam ja sama sebi bila kriva zašto se nikako nisam naspavala tih prvih pa skoro godinu dana..ali kako mi nismo sve iste, tako ni sva djeca nisu ista..
    Posljednje uređivanje od anabeg : 02.11.2014. at 23:15

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sadie

znas sto ja sam uvjerena da ces ti to i ostvariti.
    Drzim ti fige i sretnooooo!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hvala ljudi.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Dobro jutro zene drage, evo pozdrav s trosjeda, svoje mirovanje shvatila sam stvarno doslovno, tako da se samo premjestam s kreveta na trosjed i obratno....sreca, muz je na raspolaganju i koristim ga maksimalno...vec me pomalo sve bolucka od lezanja, ali bas me briga, samo da proguramo bar jos dva tjedna...
    Ima li sta novosti?

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jao zlo mi je od ranog jutra bas sam nikakva i samo cekam jel ce krenut... Bit ce ovo dug radni dan. Moja prva "muka"

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Kod mene nema. I dalje mi je zlo, doslovno kada disem imam osjecaj da cu povratiti, jos uz to imam fleshbeckove na pocetak trudnoce jer se jednako osjecam samo sa vecim trbuhom...imam osjecaj da nikada nece iz mene van

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni se danas bas nekako lezi.. Odvela sam curu u vrtic i sad cu malo odmarat i probati zanemariti misli sta bih jos po kuci trebala pocistiti i pretumbati

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ni kod mene niš, srećom pa nemam mučnine kao Kris...baš mi je žao što te još i to sad muči..
    Ja dalje čekam pregled u četvrtak, a nakon četvrtka ću vjerojatno hodačastit u bolnicu svaki drugi dan...jeeeeej baš sam vesela

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Nema veze praviti cu ti ja drustvo Ne gine mi bolnica, secer mi je opet povisen nataste, samo ovisi koji dan idem, vidjet cemo u srijedu.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ajde curke sad če to brzo proći.
    Sadie potpuno te razumijem da te hvata panika,kod mene ima dana kad nisam svjesna da ču uskoro postati mama,a ima dana i to češće njih kad me hvata panika jer iskreno neznam kako ču sve to sama muž ide na teren več sam najavila sestri da uzme godišnji iza nove godine a poslije nje dolazi mama,barem dok ne naraste malo i dok se nesinkroniziramo,neki dan muž pita dali da naruči baby alarm na što smo se smijali jer sam mu odgovorila da to meni neće trebati jer ja nemam u planu spavati,po glavi mi sto situacija kako ču ovo kako ču ono,sve se nadam da kad rodim popalit će se sve te silne lampice i bit će sve ok.
    Bilo je riječ i o ponovnom pokušaju za drugu bebu ja najvjerojatnije idem na carski ali raspitivala sam se o tome i nije preporučljivo tako brzo krenuti u novu trudnoču,meni je preporučeno nakon godinu dana još bolje nakon godinu i pol ,imam još 3 neiskorištena postupka na teret hzzzo tako da beba ako ima želju sisati imat će na raspolaganje barem godinu i tri mjeseca za to .

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Neke bebuske gustaju kod mamica u busi, a neki skakavci kao moj jedvo cekaju vani...znaci upravljaju nama i prije rodjenja...za sve male sefice i sefove~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Danas sam dobila nalaz urinokulture- napokon, nakon sto cijelu trudnocu vucem e.coli, nalaz je napokon uredan

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Bravo Funky

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Sadie

znas sto ja sam uvjerena da ces ti to i ostvariti.
    Drzim ti fige i sretnooooo!
    Hvala ti.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

I dalje u komadu. Sada sam vec toliko luda da racunam da je 06.11.pun mjesec i taman 39tt, madam mozda odluci izaci tada

Grozna mi je pomisao na indukciju

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

stvarno ti želim da izbjegneš indukciju

Pregled mi je danas u 9...pijem kavicu i psihički se pripremam za sljedeći korak; brijanje!!

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja se bojim same sebe, da ce me dotjerati do ludila pa kada mi kazu indukcija da cu pristati na sve hahahaha. Tesko mi je vise mucnine podnositi, trbuh i nije problem ali te mucnineeeee.

Drzim fige za pregled

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja sam se pred kraj uvijek osjećala ;božemepomozi;..samo sam željela da krene i da završi..dosta mi je bilo sebe same..uvijek sam govorila da trudnoća traje toliko koliko traje jer mislim da žene psihički više nebi izdržale..fizički još i nekako, ali psiha pred kraj odigra veliku ulogu..ja više nebi mogla ni ležati, ni sjediti, ni spavati, ma sve mi je smetalo, sve mi je bilo teško..i poslije svake trudnoće mi je neko vrijeme tako falio trbuh..haha..baš falio....
    Posljednje uređivanje od anabeg : 04.11.2014. at 07:02

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da...taj kraj je uvijek bio najgori i najteže mi padao...čitavo vrijeme strepiš da ne krene ranije i onda dođe period da se pitaš kad će više? Živčeki rade svoje, no sretna sam što spavam ko top. Jedino me malac probudi svojim tulumarenjem, čovjek bi mislio da više nema toliko mjesta, ali kad kreneeee....tulum samo takav!
    anabeg, sretno na pregledu
    KrisZg, ~~~~ da ti što prije samo krene i da izbjegneš tu neželjenu indukciju
    Ja imam još par dana do termina, znači imam još dobrih 2 tjedna za rodit

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa Vidi poruku
    Da...taj kraj je uvijek bio najgori i najteže mi padao...čitavo vrijeme strepiš da ne krene ranije i onda dođe period da se pitaš kad će više? Živčeki rade svoje, no sretna sam što spavam ko top. Jedino me malac probudi svojim tulumarenjem, čovjek bi mislio da više nema toliko mjesta, ali kad kreneeee....tulum samo takav!
    anabeg, sretno na pregledu
    KrisZg, ~~~~ da ti što prije samo krene i da izbjegneš tu neželjenu indukciju
    Ja imam još par dana do termina, znači imam još dobrih 2 tjedna za rodit
    hahahha...ma krenit će to baš u onom trenutku kad se budeš najmanje nadala..brzo nadam se

A ništa, ja odoh u pohod na dlačice..nadam se da ću iz ovog dvoboja ja izaći kao pobjednik...

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

anabeg kaj ima novoga???

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    anabeg kaj ima novoga???
    da anabeg..... jesi je čerupala? Ja sam se svojoj ginekologici prestala ispričavati za obraštenost, iskreno rečeno - živo me briga. Dobro baš me nije skroz briga... kad se sjetim koliki studenti i doktori su me vidjeli kad sam skoro pred par dana ono bila hospitalizirana. Morat ću to rješiti.
    Kako je prošao pregled?

Što se tiče te moje situacije sa krvarenjem, nalaz briseva kaže da samo imam gljivice kvasnice. (!!??) Ja sam očekivala ko zna šta, kakvu beštiju. Dobila vaginalete i to je to. I sad imam upitnik ?? šta je uzrokovalo krvarenje?
    Posljednje uređivanje od Optimisticna : 04.11.2014. at 13:03

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ja se nikad nisam niti sjetila ispričati za obraštenost. Nek ne gleda. Kad sam išla mpo dr-u, a išla sam privatno, mm je provalio da se ne bih trebala niti prati danima koliko to sve plaćamo pa nek patnjom zaradi lovu.
    Gljivice kvasnice? Sad moš tijesto peći.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se nikad nisam niti sjetila ispričati za obraštenost. Nek ne gleda. Kad sam išla mpo dr-u, a išla sam privatno, mm je provalio da se ne bih trebala niti prati danima koliko to sve plaćamo pa nek patnjom zaradi lovu.
    Gljivice kvasnice? Sad moš tijesto peći.

zovem te na ručak!!

(isusek-isusek)

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Evo me...nalaz malo "gori" nego prosli put..uloziva 1/2 clanka...usce znak Y...nista alarmantno, ali jos makar sljedeca 2 tjedna vise mirovati jer bi pod vecim pritiskom moglo doci do otvaranja..moj mišić lijepo napreduje, procjenjen na 2650gr... ctg sljedeci tjedan, a pregled za 2 tjedna...danas sam 34+4..

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

šalu na stranu, tako mi je rekla doktorica. Kvasnice. Neka candida je uglavnom. Ajde ko da ti nisi imala gljive nikada. (rižoto s gljivama) mmmmmmm

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

E i uspila sam obaviti soping...sad sam mirnija..sad jos to sve malo oprati i spremiti u torbu...

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    Evo me...nalaz malo "gori" nego prosli put..uloziva 1/2 clanka...usce znak Y...nista alarmantno, ali jos makar sljedeca 2 tjedna vise mirovati jer bi pod vecim pritiskom moglo doci do otvaranja..moj mišić lijepo napreduje, procjenjen na 2650gr... ctg sljedeci tjedan, a pregled za 2 tjedna...danas sam 34+4..
    Ajde još dva tjedna ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

I ponosna sam kako sam sredila svoju gospodju jutros..ostalo je nesto cuperaka ali nista strasno...haha....mozda moj gin misli da ja to tako zelim...

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

tako je.... objasni čovjeku da se to sada tako nosi.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Da, da cuperci su vam sada IN doktore..
    Posljednje uređivanje od anabeg : 04.11.2014. at 13:29

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Loly? ???

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    šalu na stranu, tako mi je rekla doktorica. Kvasnice. Neka candida je uglavnom. Ajde ko da ti nisi imala gljive nikada. (rižoto s gljivama) mmmmmmm
    Volim dinjstati dosta luka koji dosta miriši pa valjda nisam skužila.

Anabeg, čuperci.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Jooj kako ja nekad zavidim našim muškarcima..ok, volim ja što sam žena i sve je to super, divno, krasno..ali bome je i njima lipo..recimo, sve što tribaju da bi dobili dijete je.... znamo svi što..ne trebaju biti trudni, ne trebaju roditi..ne muče muke ni sa čupercima, ni sa gljivama, pa taman i kvasnicama uff...neka mi oproste svi muškarce koji će ovo pročitati, eto trenutno sam u takvom raspoloženju da vam zavidim, na onaj zločesti način :LJUBOMORNA;

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

E da, zaboravila sam prijaviti najbolniji rucni pregled u ovoj trudnoci i od tada hodam ko pokakana..kosti me sve bole dolje..neznam jel to do pregleda ali nakon njega se tako osjecam...

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Je muškima puno lakše, al ne bih se nikad mijenjala s njima. Tek sam na početku 2. 3mjesječja i daleko sam od svega što ste vi koje ste pred porod prošle u trudnoći, ali jedva čeka osjetiti bebicu majušnu kak se miče. A on to neće nikada osjetiti. Koliko god se oboje veselimo bebi, ja sam joj bliže. Osjećam se baš povlašteno zbog svega toga. I neće on biti doma s bebom dok sam ja na poslu. O, ne. Obrnuto.
    Sam nek on mene opet napumpa (al idući put bih rađe iz 1. postupka) i ja ću sve to "trpiti".

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •