Stranica 125 od 581 PrviPrvi ... 2575115123124125126127135175225 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,201 do 6,250 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

aprilili avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Danas sam 33+2. Nisam otvorene a ostajanje u bolnici sa onim prvim trudovima na 7 minuta su se desili kad sam bila 32+3.
    Doktor je isto rekao najvise zbog mogucih komplikacija neka nas u komadu barem jos 2 tjedna.
    Ja sam jos uvijek zatvorena skroz. Samo se cervix skratio za 2 cm. Mene kad cope trudovi to je jako ocito i bolno...kao da neko stiska loptu tako se trbuh napne jako ko da ce se prepoloviti. Sad pod ljekovima je dobro. Pokusavam se umiriti koliko god je to u mojoj moci i izgurati jos barem ta 2 tjedna, dan za dan.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ma samo ti lezi, vidis otkad se ja otvaram, pa sam jos u komadu, a lijekovi, znam, razumijem te, dosta nam je u postupcima bilo inekcija, hormona, punkcija, ultrazvukova ..i ja se svaki dan zapitam koliko je moglo utjecati i na dijete, ali takva nam je sudbina, ma nase ti bebuske sve to mogu podnit...a ti si ipak ranije dobila trudove, lijekovi ce ti ih zaustaviti, a ti miruj i budi sretna sto ipak zivimo u vremenu da ni prijevremeni porod nije neka tragedija, danas se rode palcici sa manje od 1 kg, pa se izbore za zivot, kud ne bi nasi iz IVF-a, moj po uzv 2 tjedna veci, jel i tebi veca beba, meni je zbog fragmina

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Hvala svim nasim forumasicama, narocito viserotkinjama na savjetima i podrsci, spasavate moje tankusne zivce

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Cure samo mirujte i slušajte svoje dr., ja sam od 29 tt sa skraćenim cervixom i otvorena malo, dr. rekao da izdrzim bar do 34 tjedna, samo uz mirovanje i magnezij, evo sutra 39 tjedan i cini mi se da bebica neće tako skoro vani!

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Loly ti si zaj... doktore
    Miruj, Funky. Beba još nije spremna za van. Izdrži još koji tjedan, s razlogom ti je dr dao sve tablete.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Cure moje samo polako i mirno ,nisi ni prva ni zadnja Aprilili lezi i samo lezi izgurat češ ti i 4 tjedna a ne dva,ja i ti ćemo zajedno roditi,tvoja je čekana bebana 5god. mojeg princa ja čekam 15 god.
    Danas sam se stoliko preforsirala da još nemogu doći sebi ali sve sam kupila za bebaća i sad mogu se baciti na pranje i peglanje fali mi još autosjedalica-nosiljka,kadica,papersice i to je to i sebe opskrbila sa uloškama i ja spremna.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Loly pa ti jos malo

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja danas kod dr opce prakse i dobila antibiotik...upala disnih organa
    Bila na roditeljskom maloj u vrticu i bilo mi neugodno, skinula sam se do kratkih rukava i preznojavala....haha prava trudnica

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Je Željka, eto me super finalu!
    Uh pa kud sad i ta upala! I meni je stalno vruće, preznojavam se, a inače sam zimogrozna strašno.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A ja dok nisam isla na porodiljni zdrava i bas se hvalila kako nikakvih problema i onda sad pred kraj dvije upale sinusa i grla za redom....smrc. Samo da se oporavim do poroda, trebat ce mi energije

Loly, sretno i da ubrzo grlis svoju bebusu i da porod buse lagan i skolski
    Sve koje miruju, da uzivaju i odmaraju...brzo ce proci

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Ima 3 kg, jako je nisko...utzv opet u pon i i petak u bolnicu ako nece sama prije. Jao mama moja!!! Sta mene čeka!

Sve vi koje morate mirovati- NE ZEZAJTE SE! Beba mora unutra biti sto dulje!!! Nema nikakvih poroda sa 35. tt.! Zdurat cete vi i dulje! Lakse je sada lezati i napraviti sve u vasoj moci da se ne rodi ranije nego kasnije hodočastiti po pedijatrima, Goljacima.... Zato MIR S VAMA !!!!

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cure ne mogu se prestati podrigivati, zeludac mi je valjda u nebesima. Kad se dignem i pocnem hodati sve me zateze od tezine trbuha, tko ce izdrzati jos 6 tjedana...

Sad kad sam gotova s kukanjem svim hrabricama koje su slijedece na listi zelim brze i sto bezbolnije porode ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Blueone1 prvotno napisa Vidi poruku
    Sve vi koje morate mirovati- NE ZEZAJTE SE! Beba mora unutra biti sto dulje!!! Nema nikakvih poroda sa 35. tt.! Zdurat cete vi i dulje! Lakse je sada lezati i napraviti sve u vasoj moci da se ne rodi ranije nego kasnije hodočastiti po pedijatrima, Goljacima.... Zato MIR S VAMA !!!!
    Potpis na sve navedeno!!!

Ja sam svoju curku rodila u terminu (37+4), ali smo na uzv mozga otkrili krvarenje 1-2 stupnja i cijelu 1. godinu smo morale na Goljak fizijatru, neuropedijatru i fizioterapeutu na vjezbice. Moja srecica je na srecu zdrava i nemamo vise nikakvih problema, ali da vidite kakvih sve slucajeva ima gore u bolnici srce vam se slama

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Evo da prijavim i ja; bolesna sam kao malo dijete. Boli grlo, nos zacepljen,isijava iz očiju
    Pijem caj s medom, aquamaris u nos, mandarine...... Za ne povjerovati

aprilili avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj funky prvotno napisa Vidi poruku
    Ma samo ti lezi, vidis otkad se ja otvaram, pa sam jos u komadu, a lijekovi, znam, razumijem te, dosta nam je u postupcima bilo inekcija, hormona, punkcija, ultrazvukova ..i ja se svaki dan zapitam koliko je moglo utjecati i na dijete, ali takva nam je sudbina, ma nase ti bebuske sve to mogu podnit...a ti si ipak ranije dobila trudove, lijekovi ce ti ih zaustaviti, a ti miruj i budi sretna sto ipak zivimo u vremenu da ni prijevremeni porod nije neka tragedija, danas se rode palcici sa manje od 1 kg, pa se izbore za zivot, kud ne bi nasi iz IVF-a, moj po uzv 2 tjedna veci, jel i tebi veca beba, meni je zbog fragmina
    Nije moj nista specijalno veci od prosjeka ..malo je al nista posebno.

aprilili avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Blueone1 prvotno napisa Vidi poruku
    Ima 3 kg, jako je nisko...utzv opet u pon i i petak u bolnicu ako nece sama prije. Jao mama moja!!! Sta mene čeka!

Amen To mi je i mama rekla.

aprilili avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja se danas osjecam konacno dobro. Lezima al stvarno lezim po cijele dane ...sad je lakse sveki me sluzi.
    Ljubilice zelim ti brz oporavak !!!
    Cure moje ko god ima priliku nek si kupi maticnu mlijec ja cu je zagovarati do kraja zivota jel nikad nemam gripu ni prehladu od kad je uzimam.
    Ali ne onu u kapsulama i apotekama nego onu cistu od pcelara.
    jo1974 kad ti rodis to treba proslaviti uz vatromet... 15 godina draga moja, meni je mojih 5 bilo kao vjecnost..ali hvala dragom Bogu jos malo i mi cemo biti MAME

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ne da lezim, nego stvarno samo lezim, naravno da je bebi bitan svaki dan, volila bi ja i do termina doc, ali ako i krene ranije stvarno nece biti do mene...dizem se samo do u wc....vjerujem da se i moje ostale lezalice ponasaju isto, pa sto nam dragi Bog da!
    Prehladjene nase, isto na odmor i da sto prije prodje~~~~~~~~~~~~~~~~
    Loly javljaj novosti, a tko je jos u finalu?

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da prijavim i ja; bolesna sam kao malo dijete. Boli grlo, nos zacepljen,isijava iz očiju
    Pijem caj s medom, aquamaris u nos, mandarine...... Za ne povjerovati

Probaj se inhalirati s kamilicom i kap sinusana

Mene ubise vise ova prehlada, ko zombi sam od nespavanja jer sad odem desetak puta po noci na wc , pa kasljem pa se popi...., pa ne mogu spavati od kaslja pa sad mi i malena pocela kasljati...

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Danas, 36+4..prst otvorena..rekao mi je da je to ok..procjenjen na 3kg..ctg uredan...

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

e da, za one koje zanima do kad uzimati magnezij...rekao mi je da mogu još ovaj tjedan, pa da prestanem uzimati ove što uzimam i neka pređem na šumeće od 80mg, da to mogu do kraja...

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Eto nas Anabeg sa istom dijagnozom, hahaha, ja cu odlezati jos koji dan, a ti bice razgibana trceci za curama?
    Bravo za pregled, kad ti je opet, meni su rekli sad svaki tjedan, s tim da mi jucer nisu radili uzv

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja ću isto mirovati još koji dan..iskoristit ću vrijeme za mirovanje dok mi je muž doma..u subotu ide, pa će gotovo nemoguće biti mirovati, ali dobro tad ću biti 37 tjedan..za tjedan dana imam ctg, a za 2 tjedna uzv ako će sljedeći ctg biti uredan...nego sad gledam što mi je napisano u trudničkoj i kaže: cervix 2/3 članka, otvoren za 1p do glavice koja balotira? što ovo znači?

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

aha, evo malo sam proguglala..koliko sam skužila ok je dok balotira, znači da glava još nije zauzela konačnu poziciju za porod, to jest nije još skroz nisko...

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Eto stvarno nam je nalaz isti! Samo ja to iza nisam razumila svrakopis doktora, sve isto pise i meni!

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja sam ostala malo onako šokirana kad mi je rekao da sam prst ovtvorena, jer sam u obadvije trudnoće bila betonirana do pred samog poroda..tako da ono već sam se vidila u rađaoni danas, sutra Doktor nije pravio strku, rekao mi je da je to sve još uvijek ok...

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Čitam i zavidim vam još malo i držite svoje malene u rukama.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Brzo će to proći ivekica Ja sam se cijelo vrijeme žalila da mi trudnoća sporo protječe, da imam osjećaj da sam godinama trudna, kad ono, evo me skoro u finalu...samo neka sve protječe u redu i brzo ćeš i ti svoje maleno imati u krilu...

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I meni se cinilo kako ima puno vremena, a sad mi se cini da je sve tako brzo proslo

Meni na zadnjem pregledu pise : cerviks 1 čl, za 1 p do unutrasnjeg usca koje je jos zatvoreno

To je bilo u petak , danas sam 37 tt

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam ostala malo onako šokirana kad mi je rekao da sam prst ovtvorena, jer sam u obadvije trudnoće bila betonirana do pred samog poroda..tako da ono već sam se vidila u rađaoni danas, sutra Doktor nije pravio strku, rekao mi je da je to sve još uvijek ok...

Meni su rekli da je prst normalno za viserotkinje

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nemoj mi nista pricat, a mozes mislit meni prvo dijete, inace doktori kazu da je za viserotkinje malo otvaranja sasvim uredan nalaz, pa evo i ja otkad mirujem, cak mi sad pise da sam manje otvorena nego prije 10 dana...kakva radjaona, neka nas, koristi priliku za odmor maksimalno
    Zeljka neka tako bude jos neko vrijeme!

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ma i ja bi da jos malo potraje da se oporavim i dovrsim jos neke poslove "gnijezdenja"...

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nekakvo zatisje ovdje...ima li kakvih novosti?

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Evo mene s pregleda,cervix i dalje na 1 čl,zatvorena, danas 38+3. Za 5 dana ctg,uzv i amnioskopija. I meni rekao dr. da prestanem s mg. Sve je spremno tako da samo čekamo...i sad me počelao bitiiii strahhhhhhh...

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Kod mene sve ok, danas 36+5, jos koji dan i pocimam polako mrdanje bar po kuci..nasi finalisti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mene sada isto pred kraj malo pocela loviti frka, a pravim se da nije....sve mi se sad cini da nista nije spremno

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Trudnice koje ste u finalu i pred kraj blago vama, rado bi da zaspim i nadem se na kraju. Nekako nemam snage za jos 24 tj. Uhvatila me neka upala grla, dobila antibiotik.. A od juce ujutro lice mi je nateklo, navecer je pocelo i bolit na dodir, jedva sam spavala. Tako sam natecena, mislila sam da je mozda zbog grla, ali moja dr kaze da to nemoze biti od tog i da bi trebala ginekologinji. Ta bol mi danas cjeli dan stvara i glavobolje. A tlak mi od juce stalno pada. Imala sam 70/39, pa 86/60, pa malocas 84/40. A kad god mi kod dr i ginekologinje mjere tlak uvjek se pravi normalan.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Nadam se da će ti to sve što prije proći. Bit ćeš dalje zdrava i brzo ćeš i ti dočekati svoje finale. Kod mene je zdravlje baš suprotno - upale grla budu jako blage i prođu za 2 dana (inače budem bolesna po tjedan dana i dobijem antibiotik), astma se popravila kao da ju nit nemam. Tlak mi je i dalje nizak, ali prihvatljivo, koža mi je super. Jedino me živciraju česte glavobolje i migrene, al mora me nešto zezati.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj AdrianovaMamica prvotno napisa Vidi poruku
    Trudnice koje ste u finalu i pred kraj blago vama, rado bi da zaspim i nadem se na kraju. Nekako nemam snage za jos 24 tj. Uhvatila me neka upala grla, dobila antibiotik.. A od juce ujutro lice mi je nateklo, navecer je pocelo i bolit na dodir, jedva sam spavala. Tako sam natecena, mislila sam da je mozda zbog grla, ali moja dr kaze da to nemoze biti od tog i da bi trebala ginekologinji. Ta bol mi danas cjeli dan stvara i glavobolje. A tlak mi od juce stalno pada. Imala sam 70/39, pa 86/60, pa malocas 84/40. A kad god mi kod dr i ginekologinje mjere tlak uvjek se pravi normalan.
    jesi se javila svojoj ginekologici?

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ti moras ginekologu! Ne znam jesi bila al vrjeme je da odes.
    Posljednje uređivanje od nivesa : 19.11.2014. at 21:01

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Danas je ginekologica radila ujutro, a dr opce popodne pa sam isla prvo njoj na pregled da vidim sto je, a sutra mi ginek radi popodne pa cu zvat jel me moze primit. Al imam dojam da ce reci da mi nije nist. Imam osjecaj kao da sam svom tijelu napravila kratki spoj.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Bila sam prije 2 dana kod nje na pregledu, ali me nije pregledala jer su mi napravili pregled tjedan prije u bolnici.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Tlak ti treba izmjerit i pogledat zakaj si naotecena.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

A tamo mi uvjek ispadne tlak nekak u normali, ali moje lice uzas.. Ne volim se ni pogledat u ogledalo sad, najgore sto ne prolazi. Inace kad nesto otekne splasne poslije, ali ja ne oticem nikad. Ovo kao da je neka zesca upala. Neznam sta reci..

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

A da ti nije kakva reakcija na antibiotik? Što si dobila? jesi takav antibiotik već pila?

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Dobila sam amoksicilin, ali tek sam veceras popila prvu tabletu tako da nije to. Al sto boli, boli. No bar busa ne boli.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Nemoze ti rec da ti nije ništa natecena si i boli hm neznam nebi to olako shvaćala, kakav ti je večeras rad tlak ?isto nizak?
    Posljednje uređivanje od željkica : 19.11.2014. at 21:58

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Otidji u dezurnog ne cekaj

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ako oteklina ti i dalje nije splasnula, ja bih na tvom mjestu isla odmah na hitnu gdje imaju i ginekologa.
    Da li je cijelo lice ili samo jedna strana? Meni je prosli mjesec samo lijeva strana bila malo natecena ali bolilo za poludit od upale celjustnog sinusa, no meni je antibiotik pomogao.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

A tamo mi uvjek ispadne tlak nekak u normali, ali moje lice uzas.. Ne volim se ni pogledat u ogledalo sad, najgore sto ne prolazi. Inace kad nesto otekne splasne poslije, ali ja ne oticem nikad. Ovo kao da je neka zesca upala. Neznam sta reci..
    Kad mjeriš tlak kod dr-a hoće biti viši nego doma, pa ti nima objasni da ti je nizak kad izmjere da je relativno normalan.
    Ak nećeš ići na hitnu, samo se pojavi kod ginića. Kad te vidi takvu, primit će te.
    Ali na hitnoj bi te bolje obradili i to sad odmah, a možda te ginić ionako pošalje u bolnicu na neku pretragu il na vađenje krvi. Umjesto da čekaš do sutra popodne, već ćeš noćas znati što ti je i počet koristiti terapiju.
    Posljednje uređivanje od Sadie : 20.11.2014. at 00:58

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •