Stranica 127 od 581 PrviPrvi ... 2777117125126127128129137177227 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,301 do 6,350 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

hvala na savjetu s mrkvicama..inače ih volim grickati, najčešće u hodu dok kuham..a ništa me ne košta da probam navečer pogrickati koju..svaki savjet dobrodošao jer je nepodnošljivo..

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Dan punkcije je dan oplodnje

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo mene s uzv,sve ok,zabetonirana-pa pocinjem s peglanjem robice,AFI 15/16 (to je valjda ok),jedino nas mali mrcina danas na 33+1 procijenjen na 2800 gr,pa sutra idem na OGTT (do sada mi ga nisu ni radili).Malo me frka dijabetesa,nije mi problem dijeta,nego da bebacu nije sto naudio eventualni visok secet....al nadam se da nije,mozda se i dr.malo precijenila u mjerenju,a i tata nam je velik,i mama isto nije mala rodjena sa 3700...pa..budemi vidjeli.Cure u finisu,potjerajte te malene (ja cu naseg nastojat istjerat cim napunim 36tt,ne bih bas radala petokilasa )

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

jo1974, razlika u danu oplodnje kod spontane i potpomognute trudnoće je ta što se trudnoća računa po zm, a ovulacija zna varirati. Varira ona i kod "prirodnjaka", ali mi ivf-ovke pouzdano znamo kad nam je bila ovulacija - tj. je li kasnila. Kod spontane trudnoće to je teško znati (zato se kod prenošenja trudnoće često smatra da je ovulacija kasnila, a ne da se radi o pravom prenošenju).
    Isto tako, često je kod ivf-a ovulacija kad bi i trebala biti. Meni je kasnila jer sam u prethodnom ciklusu bila na žešćoj stimulaciji pa je oranizam bio malo sporiji.

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Mury bravo za super nalaz!
    Ljubilice nije mi jos ispao čep, na uzv u četvrtak dr je rekao da je čep jos visoko. Danas na ctg-u sve u redu, sutra je termin. Bas bi bila sretna da bebica dodje sutra, jer je sv. Kata, a nama stiže Katja <3

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

loly, ja jedva čekam da ti rodiš, pa čekam izvješće iz naše bolnice

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Sretno Loly i nemoj sad zabusavat pa da te preteknem! Ja danas na pregledu, 37+3, mali mali deckic oko 3450g, kud ta djeca prolaze, meni jos nije jasno, ja 3 cm otvorena, bebi glava dolje, sve vise osjecam taj pritisak...
    Mury, jesi na fragminu, mozda ti je i zbog toga veca beba kao i meni, a i kazu da je to stvarno genetski, MM imao oko 4500 g

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mury, sigurno su ti radili guk u sklopu krvne slike pa ne brigaj, proslavit cu kad rodis

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

haha funky jesi me nasmijala..a prođu oni..ovako ili onako..nije to još ništa previše..mislim da ti malecki na kraju neće imati više od 3600-3700..to je još uvik prihvatljivo Moja curka je imala 3450, točno kao tvoj sada i rodila sam jako brzo i lako..jest da je to bila druga trudnoća, ali isto prvi porod, jer je prvi završio carskim.

pea avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja sam prvu trudnocu bila na fragminu beba procijenjena na 4200 rodena 3750.....druga trudnoca bez fragmina, beba po tjednima ista tezina kao i prva
    Prva potpomognuta druga spontana trudnoca a sve potpuno isto

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Finalistice za mjesec studeni: Loly, Ljubilica, Blueone1, Arianm...i ostale koje sam propustila....zelim vam sretno i da sve prodje ok pa da bude plodan ovaj tjedan
    Nakon toga krecemo mi finalistice za prosinac , osim ako koja ne urani...meni se sve cini da ce moj cekati snijeg ko starija seka....a najavljuju pocetkom prosinca
    Kako mi nekako sve brzo proslo, ostalo sad jos malo...skroz mi nestvarno

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    haha funky jesi me nasmijala..a prođu oni..ovako ili onako..nije to još ništa previše..mislim da ti malecki na kraju neće imati više od 3600-3700..to je još uvik prihvatljivo Moja curka je imala 3450, točno kao tvoj sada i rodila sam jako brzo i lako..jest da je to bila druga trudnoća, ali isto prvi porod, jer je prvi završio carskim.
    A znam i ja da moraju proc, ma necu niti mislit....
    Hvala cure na savjetima, odmah sam mirnija,..
    Evo malo vibra za ponit u rodiliste svima sta su blizu velikom danu~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Mury ja sam rodila veliku bebu i nisam imala šečer tako da ne mora značit da ga imaš,moj bebač je u 31 tt procjenjen na 2800

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ma oni i njihove procjene,nju procjenili na 3800 u 39 a bila 3490g i zato me rezali.I jos mi jucer puko jedan sav,zahebajem se da su me unakazili.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Joj cure moje,sto bih ja bez vas !! Sada sam opustenija u vezi dijabetesa kad ste mi naveli svoje primjere,a budem i vidjela nakon OGTT.
    Mare,radili su mi GUK nataste par puta i bio je ok,ali OGTT do sada nisam radila.Nadam se samo da je bebac na tatu dugonog i glavat
    Posljednje uređivanje od Mury : 24.11.2014. at 22:19

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

E da,Funky,jesam na fragminu i to 5000,i bas sam citala da fragminke radaju natprosjecno velike bebe...ma nadam se da ima tu svega od genetike do fragmina,samo ne secera

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Ma oni i njihove procjene,nju procjenili na 3800 u 39 a bila 3490g i zato me rezali.I jos mi jucer puko jedan sav,zahebajem se da su me unakazili.
    Zbog toga su te recnuli!? A svakakve li izlike nadu

Ja sam rodila bebaca od 4200, velikog na tatu, nisam imala dijabetes, a na Fragminu sam bila samo do 12 tt. Nisu mi rezali medicu, a imala sam 2-3 sava koje sam osjecala samo kod brisanja. Mislim da je otegotno bilo i to sto je moj Klempo odlucio izaci kao Superman, sa rukicom uz glavu.

Ne nadam se da ce ni ovaj malisa biti ista manji
    Posljednje uređivanje od maca papucarica : 24.11.2014. at 22:25

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja sam imala gd i fragmin pa cure bile 2200 s 37, mury, guk bi pokazao gd

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bravo mury jako se veselim tvom ljepotanu ma kakav secer.nemas ga.

Joj kad.se sjetim.sto.si sve prosla draga moja al evo fala Bogu sincic je jos malo u tvojim rukama. Prekrasno....
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 24.11.2014. at 23:45

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Plaši me da ću biti loš roditelj. Sa svojima nisam ostvarila nikakvu emotivnu povezanost. Kako ću onda to moći ostvariti sa svojim djetetom?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Plaši me da ću biti loš roditelj. Sa svojima nisam ostvarila nikakvu emotivnu povezanost. Kako ću onda to moći ostvariti sa svojim djetetom?
    Lijepo,ako ne dode odmah,doci ce kroz neko razdoblje brige o bebi.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Meni je 4dana prije termina kad sam rodila procjena bila 3200g,a rodila sina od 3730g.
    Babice su rekla da su znale da je toliki da bi me odma rezale a nisu znale i nisam ni sama pukla i rodila za 5sati(racunam tih 5sati od puknuca vodenjaka doma do rodenja bebe).
    I naravno...prvi porod je bio i jos sam bila natukla oko 23-25kg.

Tako da se ne zamarate procjenama.znaju oni faliti i to dobro.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Vidim da na ovoj temi većinom pišu mamice pred terminom, želim vam svima što brži i bezbolniji porod !!! Ima li koja freška trudnica u panici kao ja ??? Meni je ovo peta trudnoća, imam dvoje dječice i dva anđela izgubljena u prvom tromjesječju. Trenutno sam u 9tt. Bila sam na prvom pregledu prošli tjedan, za sada je sve ok, srceko kuca, formirala se i pupkovina....ali u meni je i dalje strah i panika, samo bi ležala i plakala. Hormoni divljaju. Tražila sam od ginekologa da mi propiše normabele ali sad me strah ih pit da ne naštetim bebici...Ima li koja frikuša kao što sam ja ???

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam sada u 10+4tt

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Zadarmamice, sory nisam skužila da si ti tu negdje kao i ja !!! Kako se osjećaš ??

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
    Zadarmamice, sory nisam skužila da si ti tu negdje kao i ja !!! Kako se osjećaš ??
    Prvo uzasan strah oce li biti sve ok jer sam ciklus prije imala biokemijsku trudnocu.pa sada pijem terapiju 2xdnevno.
    Imam divljeg 3ipo godisnjeg sina .ali nema nosanja pa mi je lakse.jer kad bi ga dizala bolilo bi me.
    Mucnine su mi prestale i sve manje me boli drob.
    Strah...ispocetka ocu li se snaci sa dvoje djece i pogotovo jer je sin kasnio sa govorom.
    Evo bas danas imamo eeg pa sam malo u strahu i pod stresom.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Sretno sa eeg-om, bit će sve ok !!! Kod mene je isto razlika 4 godine između sina i kćeri, i on je bio hiperaktivan ali lijepo je prihvatio seku, čuvao ju je i pomago oko nje !! Meni je još uvijek muka, najbolje se osjećam kroz jutro a najgore predvečer...

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Bebeto, Zadarmamice ~~~~~~~~~~~~ da cijela trudnoća prođe mirno, a porod što brže i lakše

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Anabeg hvala ti !!! Ja bi mogla rodit 100 puta ali ovih devet mjeseci trudnoće me psihički uništi...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Uglavnom govore da je drugi porod laksi od prvog.tjesim se stim jer je moj bio meni super pravi skolski primjer poroda.
    Ali tko ce znat ...

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

I ja se tješim da će sad biti najlakše..drugi porod zbilja brz, a prvi je bio carski..s tim da sam na pregledu 1-2 dana prije tog drugog poroda bila zabetonirana i išlo je tako brzo..sad sam na zadnjem pregledu bila prst otvorena, pa kontam da bi to isto moglo ići brzo..mada ne znači to baš puno ja mislim o tijeku porodu..ali ono moram se tješiti..s tim da mi zaova i svekrva nisu neka utjeha, one kažu da su treće dijete najteže rodile..mislin, ne plaše me one s tim, hahaha, nego su još prije nego sam ja bila trudna, kad je zaova rodila treće dijete komentirale kako su im treći porodi bili najteži..a vidit ćemo..izaći mora, boli to svakako, ali prođe...samo da sve bude ok.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Vidim da na ovoj temi većinom pišu mamice pred terminom, želim vam svima što brži i bezbolniji porod !!! Ima li koja freška trudnica u panici kao ja ??? Meni je ovo peta trudnoća, imam dvoje dječice i dva anđela izgubljena u prvom tromjesječju. Trenutno sam u 9tt. Bila sam na prvom pregledu prošli tjedan, za sada je sve ok, srceko kuca, formirala se i pupkovina....ali u meni je i dalje strah i panika, samo bi ležala i plakala. Hormoni divljaju. Tražila sam od ginekologa da mi propiše normabele ali sad me strah ih pit da ne naštetim bebici...Ima li koja frikuša kao što sam ja ???
    I ja sam 10+4tt

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj tetagogolina prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam 10+4tt
    Kako si?jel nam nosis duplice

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    I ja se tješim da će sad biti najlakše..drugi porod zbilja brz, a prvi je bio carski..s tim da sam na pregledu 1-2 dana prije tog drugog poroda bila zabetonirana i išlo je tako brzo..sad sam na zadnjem pregledu bila prst otvorena, pa kontam da bi to isto moglo ići brzo..mada ne znači to baš puno ja mislim o tijeku porodu..ali ono moram se tješiti..s tim da mi zaova i svekrva nisu neka utjeha, one kažu da su treće dijete najteže rodile..mislin, ne plaše me one s tim, hahaha, nego su još prije nego sam ja bila trudna, kad je zaova rodila treće dijete komentirale kako su im treći porodi bili najteži..a vidit ćemo..izaći mora, boli to svakako, ali prođe...samo da sve bude ok.
    Meni je prvi porod trajao cca.6 sati, drugi 3 sata i sad si mislim treći bi trebao bit peace of cake...a kad si tako samouvjeren obično ti se odbije o glavu ma što ti kažeš sve to prođe i zaboraviš samo da sve bude dobro !!!

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Meni je prvi porod trajao cca.6 sati, drugi 3 sata i sad si mislim treći bi trebao bit peace of cake...a kad si tako samouvjeren obično ti se odbije o glavu ma što ti kažeš sve to prođe i zaboraviš samo da sve bude dobro !!!
    Ja prvog neznam kako i koliko bi računala da je trajao..jer ni truda nisam imala..bila nedilja ujutro, primjetila sam sukrvicu kad sam piškila..pošla u bolnicu na ctg..ctg uredan, sestra kaže odite doma, sve ok..u prolazu doktorica čula priču, pita kad vam ja termin, ja kažem sutra..a ona meni da ostajem..sa djetetom je bilo sve ok, sa mnom sve ok, ctg uredan..otvorena 1prst..dala mi drip nakon par sati..i niiišta..ni truda..nakon 6-7 sati otvorila se na 3 prsta i tako je ostalo..probila mi vodenjak, ni nakon toga nikakva pomaka i negdje u 1sat u noći mi rekla da idem na carski..tako da sam ja uvjerena da je taj moj porod bio isforsiran..virujen da me pustila doma, da bi bila prirodno rodila, možda sutradan, možda kroz koji dan..drugi porod trajao isto tako 3 sata od prve boli do poroda.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo me...neuspjesan pokusaj OGTT-a ! Izdzala skoro sat nakon pijenja one odvratne glukoze,i onda dusu ispovracala i to na stepenicama ulaza u bolnicu I evo cijeli dan povracam,dusu ispustila. Sutra ce mi raditi samo profil secera.Koliko je taj profil vjerodostojan pokazatelj GD?
    Posljednje uređivanje od Mury : 25.11.2014. at 12:15

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mury...
    Ja sam radila samo profil, odbila sam OGTT. Profa je bila zadovoljna s tim.

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Pozdrav cure,evo da se i ja malo javim,jucer sam imala pregled 12+2,zasad je sve super,dvojceki rastu,nuhalni 1,7.doktor zadovoljan,skinuo me sa utrogestana i sad nastavljam sa Duphastonom do 20 tj.2x1,nadam se da ce se nastavit ovako laganini,mucnina uopce nisam imala,cak bi nekad pomislila da nisam trudna,vama zelim puno srece a curama koje uskoro trebaju rodit što brži i bezbolniji porod.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala Mojca na info !!!
    Nadam se da i meni profil bude vjerodostojan pokazatelj gd

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Kako si?jel nam nosis duplice
    Dobro sam, mučnine svakodnevne, pregled 4.12. pa ćemo vidjet koliko nas je...jedan je bio manji i slabiji pa dr. nije bio previše optimističan, al evo guram i strpljivo čekam

Kako si ti??

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Nina 83 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure,evo da se i ja malo javim,jucer sam imala pregled 12+2,zasad je sve super,dvojceki rastu,nuhalni 1,7.doktor zadovoljan,skinuo me sa utrogestana i sad nastavljam sa Duphastonom do 20 tj.2x1,nadam se da ce se nastavit ovako laganini,mucnina uopce nisam imala,cak bi nekad pomislila da nisam trudna,vama zelim puno srece a curama koje uskoro trebaju rodit što brži i bezbolniji porod.
    za dvojčeke, sad me idući put čeka mjerenje nuhalnog, umiiireeeeem

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Tetagogolina i meni je jucer bilo stresno,jos guzva kod gina,nikad doc na red,ali kad sam ih vidjela na uzv smirila sam se,drzim fige da kod tebe bude sve ok.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Nina 83 prvotno napisa Vidi poruku
    Tetagogolina i meni je jucer bilo stresno,jos guzva kod gina,nikad doc na red,ali kad sam ih vidjela na uzv smirila sam se,drzim fige da kod tebe bude sve ok.
    Hvala

Jesi dobila koju kilicu??? ja već 2.5 a povraćam

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

I ja sam na +2,5 kg.ali stalno mi se jede,mislila sam da sam i vise nabacila ali zasad ok,ne brini vec cemo mi to skinut nakon poroda

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj tetagogolina prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro sam, mučnine svakodnevne, pregled 4.12. pa ćemo vidjet koliko nas je...jedan je bio manji i slabiji pa dr. nije bio previše optimističan, al evo guram i strpljivo čekam
    Pošto si u jednoj rečenici spomenula 4.12. (moj rođendan) i moj nick , ja ti prognoziram dvojčeke.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    Pošto si u jednoj rečenici spomenula 4.12. (moj rođendan) i moj nick , ja ti prognoziram dvojčeke.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Sad šalu na stranu, mislim da je uvijek jedan napredniji a drugi slabiji. No - ipak svaki ima svoj tempo. Sve u svemu držim ti palčeve i nadam se da te neće mučiti sa ritanjem i guranjem jer ako budu kao ovaj moj jedan.... ovo je strašno što ja trpim. Takva razlika prvo i drugo dijete, a mislila sam da je prvo bilo živahno...

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Imene ceka ogtt i nekak se ne veselim jer mi se povraca (u 19tt) ak ne doruckujem cim se dignem. Ne znam kak cu tak dugo bez klope.
    Nama danas bio 2. uzv. Beba je super, ali skriva spol. Pocela su me leda boljeti od trbuha i sva sam sretna zbog toga jer napredujemo. Veselim se svakom simptomu (osim migrene), valjda jer sam dugo cekala bebu.
    Meni je ovo 1. trudnoca. Znam da je 2. porod laksi, ali prednost prvog je sto ne znam sto me ceka.

I ja sam brinula -iscekivanje otkucaja, kraj 1. tromjesjecja, testovi za trisomije ... al sad sam odahnula. Jos nije gotovo, al smo dobro, beba kse povremeno javlja i uzivam doma s trbuscicem.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ja sam jedva dočekala to jutro da idem na pretragu (znaš da ne smiješ jesti od 6 navečer??). Ja sam onu glukozu progutala u par gutljaja, mislila sam da ću pasti u nesvjest od nemoći. Dok sam ja gladno gutala jedna cura (isto ogtt) je rigala jer me gledala a nije podnosila slatko tako rano ujutro. Nije mi mogla zgaditi.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

upravo došla sa ctg..doktora nisam vidjela, samo mu je sestra odnila nalaz i kaže da je ok..u ponediljak imam pregled pa ćemo i ctg opet napraviti..stala sam prikopčana nekih pola sata..i taman negdje oko 25minute mi je očitalo neki trud..a ja sam u to vrijeme osjetila kontrakciju..ali doktor kaže da je ok, pa valjda je..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •