Zeljka uzivaj.i ja bi apartman.
Dobila sam ga prvi put kad sam rodila.i bilo mi je super.
Zeljka uzivaj.i ja bi apartman.
Dobila sam ga prvi put kad sam rodila.i bilo mi je super.
Od blueone još nikakvih vijesti..nadam se da će se javiti uskoro sa lijepim vijestima..u subotu joj je trebao biti carski, vjerojatno je još u bolnici..
jedno pitanje... u knjizari nije bilo trudnickih knjizica tako da ju ja jos nemam, iduca 2 dana moram ic u bolnicu vadit krv i mokracu i blablabla... koji dokument mi moze posluziti umjesto nje? ne zelim bit bezobrazna ali da ne moram cekati ko inace 2,5h u hladnoj cekaonici punoj bolesnih ljudi nego da mogu uzeti broj pod -trudnice- i odmah uci i obaviti sto imam
Trudnicku dobijes od ginekologa.Moja vise ne daje trudnicke vec ti isprinta nalaz koji nosis sa sobom.Neki daju, neki ne.
gin. mi je rekla da si ju kupim u knjizari, ali ih nema, cekaju da dobijua nalaz jedino imam betu i nalaz od mpo dr., ginekolog mi vodi sve u kompu
ma stavit cu im to pod nos i objasnit situaciju, vald me nece istjerat van i rec mi da cekam
Ivana ja dobila trudničku svaki put od ginekologa..traži od ginekologa da ti svaki put isprinta to što napiše nakon pregleda kad već nema trudničke.
Ma sad im je neka nova fora da više nema T knjižica, nije ni meni moja dala, a kako sam prešla voditi u bolnicu, tamo i onako svaki put dobiješ isprintan nalaz.
Zadarmamice baš mi je drago da je sve ok !!!!Meni je pregled tek za 2 tj....poludit ću do tada...Inače ginekolog mi je rekao da na pregled donesem svoju staru trudničku....i meni na njome piše da sam položila trudnički tečaj i da mi frendica može bit na porodu, valjda će mi priznat to ponovo, ovo je iz 2008 g.
kakvo je to pitanje?
zasto zdravo dijete od 15mj ima prednost nad mojom bolesnom bakom od 82god?
zast zdrav covjek bez noge ima prednost nad mojim bolesnim ocem?
s razlogom postoje rubrike trudnica, djece i invalida. i bez obzira jesam u 6. tjednu ili 18. imam ista prava kao i trudnica u 32.
Posljednje uređivanje od ivana.sky : 03.12.2014. at 09:44
Meni su tek jucer otvorili trudnicku.i dobila sam ju kod ginekologice.
I naravno da imas prednost.nema smisla da budes dugo medu bolesnim ljudima.
Ja cu na transfuziji pitati da mi odmah izvade krv i za labaratorij.pa da samo predam na salteru.tako sam u prvoj trudnoci.to cu obaviti iduci tjedan.
Moram urinokulturu,kompletnu krvnu sliku,i na transfuziju rh.
Briseve mi jos nije vadila.i pitala sam za torch ali je rekla da to nedaju bezveze ...tek ako posumnja da nesto nije uredu.napomenula sam da sam prije god dana imala macu u dvoristu od koje smo svi doma dobili gljivice okrugle po tijelu.pa sam tila provjeriti i za toskoplasmosu.
I rekla sam joj da mi je od brata sin 2x operiran u munchenu.ima rascjep luka aorte tip b.pa je i to rekla da mooozda obavimo dodatne testove ako bude potrebno.
Bila sam kod drzavne ginekologice i zadovoljna sam.dobila je novi uzv i novu ambulantu pa nemoram privatno.
mene isto to sutra ujutro ceka... i onda iduci tjedan jos stitnjaca i valjda sam mirna malo...
koliko cesto se ide na kontrole stitnjace u trudnoci? inace sam isla 1godisnje, na terapiji svaka 2-3mj. a sad mi je rekla dr. da ocekujem da cu ic cesto, samo ne znam koliko je to cesto...
Posljednje uređivanje od ivana.sky : 03.12.2014. at 09:58
Zadarmamica, vjerojatno znaš ali za svaki slučaj, na transfuziju ideš srijedom. Srijeda kao samo za trudnice...
Narodne novine ih uvijek imaju. Možeš i naručiti u njihovom web shopu http://e-trgovina.nn.hr/tiskanice/ii...va/030266.html
Imam pitanje-sta je s temperaturom u trudnoci? Vec drugi dan je ne uspjevam spustit ispod 37,2 ali isto tako ni ne raste preko 38? Ok,imam neku virozicu,malo teze gutam i zacepljen mi nos,popijem lupocet al nije bolje. Jel to za javit se doktoru il da cekam da prodje? Inace kad me uhvati popijem nesto od onih fluova i bude ok,ni ne sjecam se kad sam zadnji put bila kod dr opce prakse.
U 15. sam tj
Ivanasky Na sifri up piše da si trudna i slobodno naglasi. Neznaju oni koliko si trudna
Kris prava je manekenkica![]()
Kris predivna curica i izgleda mi vec nekako veliko
Cure ja sam danas bila na kontroli 35+4 tt i cervix se skratio sad na 15mm...Koliki je kod tebe Fanky? I kod ostalih cura koje miruju?
Ne znam je li ovo prava tema u koju trebam pisati, ali pretražila sam velik dio foruma i nekako mi se čini da je ovo najpogodnija tema. Ako nije, sigurno ćete me prebaciti na pravo mjesto
Inače nisam osoba koja piše po forumima, ali čitam vas već neko vrijeme i stvarno ste divna ekipa, pa da podijelim svoju situaciju s vama. Vjerujem da ćete imati pametnih komentara. Ono što mene muči je to što sam dan nakon što sam napravila dva testa za trudnoću (jer mi je menstruacija kasnila dva tjedna, ali bilo je jako stresno na poslu, pa nisam ni pomislila da sam trudna) koji su bili pozitivni prekinula s dečkom odnosno dan nakon što sam mu rekla da su testovi pozitivni prekinuo je vezu. Rekao je da to nema veze s tim što sam trudna, ali meni je nekako teško odvojiti te dvije stvari. Naravno da sam odlučila zadržati bebu bez obzira na okolnosti jer se iskreno ne bojim s obzirom da imam divnu obitelj iza sebe, a i moja mama je samohrana majka koja je mene i sestru odgojila bez da smo osjetile da oca nema. Uglavnom, završila sam fakultet, zaposlena sam, odselila sam se od svojih prije nekoliko mjeseci (živim sama) i stvarno mogu reći da sam sve važne stvari nekako odradila. Ono zbog čega pišem je zapravo tata mog djeteta kojeg sam spomenula prije. Nakon prvotnog šoka i riječi da ne želi imati ništa s djetetom i da je jedini logičan potez da pobacim, drugi dan je promijenio priču i rekao je da ćemo sve to zajedno proći i da ne bi mogao živjeti takav život da napusti svoje dijete. Ja sam mislila odlično i bila sam zadovoljna, ali evo otkad je to rekao od njega nikakvih konkretnih aktivnosti. Poslao je jednom poruku "kako si?" i pitao me kad je prvi pregled. Muči me to što ne znam do koje granice tolerirati njegovo ponašanje, da li mu dati vremena (i ako da, koliko) da mu se stvari poslože i slično. Dok on izlazi vani i ide po kavama, ja radim i kod kuće sam sama i borim se s mučninama svaki dan. Mislim da me najviše muči ta nesigurnost odnosno činjenica da uopće ne znam misli li on biti tu ili ne. Rekao je da hoće, ali se ne ponaša tako.
Jeste li vi imale neka slična iskustva? Imate kakav pametan savjet?
aprilili mislim da je cervix nešto kraći, moj je bio 3,5-4 cm do prije nekoliko tjedana..ali odmiruj još to malo vremena i nemaš brige..
Preksutra sam i ja 15tt, mene je satrlo prije 10 dana, krenulo kao prehladica i u nedjelju završila na hitnoj zbog 2-dnevne temp 37,2 pa sam se bojala da nije plućna. CRP mi je skočio na 80 i na ORL otkrili gadnu upalu sinusa, dobila neki konjski antibiotik, kapi, inhalacije... A mislim da je sve zapravo započelo s onim normalnim trudničkim začepljenjem nosa, koje obično dolazi s 2. trimestrom. Radije odi do dr, ništa ne košta izvadit malo krvce. Ja moram ponovit nalaz kad popijem atb.
Pa, meni nije toliko bio skracen cerviks, mislim oko 3 cm, sad je kraci, ali sam sad 38+5tt, meni je razlog za mirovanje bilo otvaranje i kontrakcije, medjutim, eto, otkad sam pocela se otvarat, pa sam jos u komadu, tako i ti, samo miruj, vec si skoro usla u 9 mj., tako da nema vise straha bas previse, sigurna sam da ces mirovanjem itekako uspjet doci do bar 37, onda mozes kad god...
Pretpostavljam da stvarno samo lezis, sjedenje skracuje cerviks, kad sjedis na wc-u podigni noge na prste, da rasteretis naprezanje u onoj zoni, to su mi savjetovali kad sam bila u bolnici...i mislim da je dobro drzati jastucic medju koljenima dok lezis...ma vidit ces, jos koji dan ovako, a onda kad se pokrenes sve ce te zivo bolit od lezanja, a beba ce namjerno onda odluciti da nece jos vani...sve su to zlocke male![]()
Ma da stvarno lezim i sva sam se pokocila. Ja isto imam kontrakcije dosta intezivne al primam terapiju pa drze ih pod kontrolom. prekjuce i dan prije bile su bas jake opet i rekla sam MM da il cu se otvoriti ili ce se cervix jos skratiti i ispalo je ovo drugo. Al jos malo i samo da dogursm do 37 pa onda nek moj sin sam odluci kad bi nam upoznavanje organizirao![]()
Mi smo 17+4tt sada. Kod nas hvala Bogu sve u redu. Kuc kuc da ne ureknem. Meni nisu mjerili nuhalni nabor, mislim da ni nema potrebe za to. Iduci tjedan imamo kontrolu. I onda vidjeti, dogovor kako i kad na fetalnu ehokardiografiju. Spominjala mi je i ponoviti papa test. I to je to kod nas.
Moje cure baš kašlju zadnjih dana, od jučer i ja..baš onako nadražujeće, kad počnem ne mogu stati, imam osjećaj da ću se sva razletiti..s čim bi to mogla/smjela pokušati smiriti?
a idem probati..preko dana nekako, sad pred večer me stalno nadražuje..baš mi nije ugodno...
bok cure
čitam vas već jaaako dugo, al nikako da se uključim u priču
malo straha, malo svega ostaloga
ali vidim da se zadarmamica i ja pratimo po trudnoći pa me eto
ukratko, koiko to može biti
nakon dugo godina pokušavanja da zatrudnim, 3 izgubljene trudnoće, konačno sam prije 4,5 godine dobila svoje sunce malo i sreću najveću
nadali smo se naravno i drugoj trudnoći, ali ne... nego cin 3 i klasična konizacija prije 2 godine
dakle fali mi dio crviksa a pojma nemam koliko.
i eto, sad sam opet konačno trudna, danas na pregledu 11+2 tt
svaki pregled naravno samo čekam čuti da je sve ok, ostalo je nebitno
na preglede idem svaka 2 tjedna i uzdam se u volju Božju
obzirom sad imam 37 (u veljači 38 godina punim), a odbila sam amniocentezu,
slijedi za 2 tjedna 4D uzv da se mal bolje prouči bebica
i to je to za sad od mene.
sad valjda vidite zašto me bilo strah 'naglas' izreći vam da vam se pridružujem i zašto sa strahom virkam na temu 'skraćen cerviks'
prva trudnoća, iako ne u samom cvijetu mladosti mi je bila pravo blaženo stanje, nikakvih želja, tegoba niti ičega sličnog..
u ovoj se borum s mučninama, kiselinom/žgaravicom, bolovima povremenim u abdomenu, drugačijem mirisu tijela i šta ja sve znam
al sve stojički podnosim samo da čujem te čarobne riječi 'beba je dobro i mjere odgovaraju tt'![]()
anabeg mislim da smiješ i sirup od trputca u trudnoći
ja nikako ne volim šećer, a posebno to karamelizirano mlijeko ali sam svejedno to pila kad bi me uhvatilo
međutim, jedino mi je sirup od trputca smirio kašalj, ali naglašavam da tada nisam bila trudna
mislim da sam vidjela da se može u trudnoći (ja sam koristila od Holyplanta čini mi se)
hvala alkemičar, ako sutra ne bude bolje, raspitati ću se kod gina ili u ljekarni.
Inače, ja sam na ljeto 2010 također imala CIN3. Rađena mi kolposkopija i biopsija. Na sreću biopsija nije potvrdila nalaz papa testa, nego CIN1. Meni je rađena krioterapija (zaleđivanje) nakon toga nalaz uredan, pa sljedeći opet CIN1. Sad zadnja 2 nalaza uredna.
Anabeg bolje ti zatrazi pomoc cim prije da se ne razbukta. Ja se bas tih prehlada, viroza i upala bojim, jer mi inace nikad ne prođe bez antibiotika. Vucem to tjednima kad me uhvati.
Alkemicar cuvaj tu mrvicu malumoja je malo veca od tvoje
Mene su poceli muciti hemoroidiNikada nisam s tim imala problema i sad sam si tak jadna. Kakva iskustva imate, ako imate i kako ste ih rjesavale? Ja stvarno jedem svasta raznoliko, puno voca, nesto manje povrca, voda, magnezij... Ali eto - snaslo me :/
Alkemičar, dobrodošla! Želim ti laku i školsku trudnoću do kraja.
Da te pokušam utješiti: bliska prijateljica ubrzo nakon poroda dobiva nalaz CIN3. Obavlja konizaciju i dr joj preporuča ili uskoru ponovnu trudnoću ili da ostane na jednom djetetu zbog godina i dijagnoze. Napominje da će u trudnoći morati strogo mirovati. Ona odgađa trudnoću jer nije spremna i ipak ostaje u drugom stanju za par godina. Trudnoća savršeno uredna bez dana mirovanja, rodila savršenu djevojčicu u terminu.
za sličan scenarij.
Anabeg, meni je pomagao ovaj balzam sa prsa http://www.mojaljekarna.hr/3026-thic...aticnjakom.jpg. Mogu ga mazati i djeca od 2 godine, pa vjerujem da mogu i trudnice.
A mi danas bili na pregledu i prvom ctg-u. Bebač procijenjen na 2270 g, mljacka i ljubi svoju posteljicu koja ga hrani ko i stariji mu braco, žderonjići mali. Ne bi se malo odmakli da ih poslikamo prije rođenja, a-a!
Ugl, sve ok osim mojih vena ali sad hdB znam da će se povući čim rodim, pa bar tu paranoju nemam.
Lagano i mi koračamo prema finalu, prebrzo mi prolazi ova trudnoća...