Ne znam je li ovo prava tema u koju trebam pisati, ali pretražila sam velik dio foruma i nekako mi se čini da je ovo najpogodnija tema. Ako nije, sigurno ćete me prebaciti na pravo mjesto

Inače nisam osoba koja piše po forumima, ali čitam vas već neko vrijeme i stvarno ste divna ekipa, pa da podijelim svoju situaciju s vama. Vjerujem da ćete imati pametnih komentara. Ono što mene muči je to što sam dan nakon što sam napravila dva testa za trudnoću (jer mi je menstruacija kasnila dva tjedna, ali bilo je jako stresno na poslu, pa nisam ni pomislila da sam trudna) koji su bili pozitivni prekinula s dečkom odnosno dan nakon što sam mu rekla da su testovi pozitivni prekinuo je vezu. Rekao je da to nema veze s tim što sam trudna, ali meni je nekako teško odvojiti te dvije stvari. Naravno da sam odlučila zadržati bebu bez obzira na okolnosti jer se iskreno ne bojim s obzirom da imam divnu obitelj iza sebe, a i moja mama je samohrana majka koja je mene i sestru odgojila bez da smo osjetile da oca nema. Uglavnom, završila sam fakultet, zaposlena sam, odselila sam se od svojih prije nekoliko mjeseci (živim sama) i stvarno mogu reći da sam sve važne stvari nekako odradila. Ono zbog čega pišem je zapravo tata mog djeteta kojeg sam spomenula prije. Nakon prvotnog šoka i riječi da ne želi imati ništa s djetetom i da je jedini logičan potez da pobacim, drugi dan je promijenio priču i rekao je da ćemo sve to zajedno proći i da ne bi mogao živjeti takav život da napusti svoje dijete. Ja sam mislila odlično i bila sam zadovoljna, ali evo otkad je to rekao od njega nikakvih konkretnih aktivnosti. Poslao je jednom poruku "kako si?" i pitao me kad je prvi pregled. Muči me to što ne znam do koje granice tolerirati njegovo ponašanje, da li mu dati vremena (i ako da, koliko) da mu se stvari poslože i slično. Dok on izlazi vani i ide po kavama, ja radim i kod kuće sam sama i borim se s mučninama svaki dan. Mislim da me najviše muči ta nesigurnost odnosno činjenica da uopće ne znam misli li on biti tu ili ne. Rekao je da hoće, ali se ne ponaša tako.
Jeste li vi imale neka slična iskustva? Imate kakav pametan savjet?