Stranica 135 od 581 PrviPrvi ... 3585125133134135136137145185235 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,701 do 6,750 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

super za dobre nalaze
    ja sam svako 10-11 mjeseci uredno na godišnjim preglednima i cin3 se odjednom stvorio
    rađena kolposkopija i biopsija koje su potvrdile cin 3,
    pa je pustio da prođe 3 mjeseca pa opet isto, ali i nalaz isti
    zato je rađena konizacija i obrada je potvrdila da je bio cin3
    iza toga 2 uredna nalaza

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam je li ovo prava tema u koju trebam pisati, ali pretražila sam velik dio foruma i nekako mi se čini da je ovo najpogodnija tema. Ako nije, sigurno ćete me prebaciti na pravo mjesto
    Inače nisam osoba koja piše po forumima, ali čitam vas već neko vrijeme i stvarno ste divna ekipa, pa da podijelim svoju situaciju s vama. Vjerujem da ćete imati pametnih komentara. Ono što mene muči je to što sam dan nakon što sam napravila dva testa za trudnoću (jer mi je menstruacija kasnila dva tjedna, ali bilo je jako stresno na poslu, pa nisam ni pomislila da sam trudna) koji su bili pozitivni prekinula s dečkom odnosno dan nakon što sam mu rekla da su testovi pozitivni prekinuo je vezu. Rekao je da to nema veze s tim što sam trudna, ali meni je nekako teško odvojiti te dvije stvari. Naravno da sam odlučila zadržati bebu bez obzira na okolnosti jer se iskreno ne bojim s obzirom da imam divnu obitelj iza sebe, a i moja mama je samohrana majka koja je mene i sestru odgojila bez da smo osjetile da oca nema. Uglavnom, završila sam fakultet, zaposlena sam, odselila sam se od svojih prije nekoliko mjeseci (živim sama) i stvarno mogu reći da sam sve važne stvari nekako odradila. Ono zbog čega pišem je zapravo tata mog djeteta kojeg sam spomenula prije. Nakon prvotnog šoka i riječi da ne želi imati ništa s djetetom i da je jedini logičan potez da pobacim, drugi dan je promijenio priču i rekao je da ćemo sve to zajedno proći i da ne bi mogao živjeti takav život da napusti svoje dijete. Ja sam mislila odlično i bila sam zadovoljna, ali evo otkad je to rekao od njega nikakvih konkretnih aktivnosti. Poslao je jednom poruku "kako si?" i pitao me kad je prvi pregled. Muči me to što ne znam do koje granice tolerirati njegovo ponašanje, da li mu dati vremena (i ako da, koliko) da mu se stvari poslože i slično. Dok on izlazi vani i ide po kavama, ja radim i kod kuće sam sama i borim se s mučninama svaki dan. Mislim da me najviše muči ta nesigurnost odnosno činjenica da uopće ne znam misli li on biti tu ili ne. Rekao je da hoće, ali se ne ponaša tako.
    Jeste li vi imale neka slična iskustva? Imate kakav pametan savjet?
    kao da odprilike citam svoju priču.
    Draga moja pusti ga i ne ocekuj previše. To ti je najbolji savjet koji ti mogu dati.
    Od moje maalene tata je imao takve promjene raspoloženja svako koji mjesec, od obecavanja zvjezda do ne javljanja po par mjeseci.
    On je došao sebi kada se malena rodila s tim da mi se samo pojavio u rodilištu dan nakon što sam rodila, možeš mislit šoka.
    Što se tice toleriranja, neznam, to je samo na tebi. Sve ovisi koliko imaš živaca za sve to. Mene je moja majka spasila što bi me smirivala svako toliko da ne poludim
    Ja sam ignorirala uglavnom i ne bih mu uopce odg na poruke, al eto kad se napokon pojavio popustila sam jedino zbog svoje malene jer ipak zelim da ima oca.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hvala cure
    super mi vas je čitati, a posebno ovako kad do finala dođete
    vidim da vas ima i dosta koje ste prošle MPO
    moj naklon

i nek samo ide školski i dalje

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj alkemicar prvotno napisa Vidi poruku
    super za dobre nalaze
    ja sam svako 10-11 mjeseci uredno na godišnjim preglednima i cin3 se odjednom stvorio
    rađena kolposkopija i biopsija koje su potvrdile cin 3,
    pa je pustio da prođe 3 mjeseca pa opet isto, ali i nalaz isti
    zato je rađena konizacija i obrada je potvrdila da je bio cin3
    iza toga 2 uredna nalaza
    I ja obavezno radim godišnje preglede, gin se odmah čudio kako je moguće cin3, a nalaz prije toga uredan..meni eto srećom biopsija nije potvrdila nalaz pape, jer da jest isto bi morala na konizaciju. Tako da smo to rješili zaleđivanjem..meni je nakon ne sjećam se točno koliko ispao neki komad, neznam kako da to bolje objasnim, to je valjda onaj dio tkiva koji se zaledio i koji se odljuštio s vremenom.
    Glavno da je sada ok i ~~~~~~~~~~~~~ da bude sve savršeno do kraja!

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Meni su u prosloj trudnoci na papi nasli cin 2, i kad sam rodila radila ponovno papu i nalaz bio prosto savrsen. Taman u to vrijeme promjenila sam ginekologinju i ona kad je vidjela koliko mi je prvi nalaz bio los, tamo je podcrtala crveno cin 2 ide prema cin 3, bilo joj je tesko pocjerovat da je drugi nalaz bio savrsen, rekla mi da se ne veselim previse i ponovila papu. Na zadnjem nalazu cin se ne ocitava ipak vise, nego samo ASC-US. Sto je to, iskreno nemam pojma. Meni samo laknulo da nema vise cina, jer sam si najgore scenarije imala u glavi. Dakle moj se cin 2 povukao nakon poroda, a i cula sam neke price da se u trudnoci zna povuc, ali ne uvijek.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ninunanu, hvala ti na odgovoru. Nekako mi je lakse kad znam da ima još takvih priča. Ima dana trenutno kad ga ignoriram jer se umorim od toga, ali ima dana kad mi treba podrske, pa popustim i popričam s njim onako normalno o svemu. Kakva ti je situacija sada? Viđa malenu često, pomaže ili je to isto svake prijestupne kad mu dođe?

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

maybe od prve trudnoće sam non-stop na stand by što se tiče hemeroida. Obavezno poslije velike nužde pranje HLADNOM vodom, ako nisam doma bez vlažnih maramica ne izlazim, a ako slučajno (HB davno nije) dođe do toga da počnu ozbiljnije zezati, samo mažem domaćom svinjskom masti (malo gurnem i unutra jer imam i unutarnje i vanjske, sorry na detaljima). Meni je to dovoljno za normalno funkcioniranje. I pazim da me ne uhvati zatvor, ali to je u T nekad neizbježno.

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni je ocito danas izbio i bas me boli Za svinjsku mast nisam cula. Probat cu. Mene je primio zatvor pa je valjda zato krenulo. A uvijek pazim kaj jedem. Grrrrrr. Hvala ti Stork

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Nisam se dugo javljala..sad smo punih 24 tjedana.
    Vec vise od tjedsn dana muku mucim s hemeroidima koji su jako bolni. Mrvi, ali samo mrvicu je bolje nego kad je pocelo. Mazala sam s Faktu i s nevenom.cistim.
    Problem mi je upravo nuzda. Iskljucivo brisanje vlaznim maramicama i nakon toga tusiranje..ali sad sam vec zabrinuta da to tako akutno dugo traje. Nikad mi tako nije bilo. Bila sam kod dr. I bome cu ici ponovo na kontrolu. Sve me strah poroda sto ce se dogoditi ako se to ne sredi

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Naišla sam na neku temu na stranom forumu. Ispada da je česta pojava koja se dešava prilikom rađanja ta da dijete pritisne crijeva, i jel, nešto izađe van.
    Umrijet ću ako mi se to desi. Može li se kako to spriječiti? Otići na wc prije poroda ili takvo što?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 03.12.2014. at 22:49

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ninunanu, hvala ti na odgovoru. Nekako mi je lakse kad znam da ima još takvih priča. Ima dana trenutno kad ga ignoriram jer se umorim od toga, ali ima dana kad mi treba podrske, pa popustim i popričam s njim onako normalno o svemu. Kakva ti je situacija sada? Viđa malenu često, pomaže ili je to isto svake prijestupne kad mu dođe?
    sad je ok sto se tice malene, viđa je kad hoce ugl 2-3 puta tjedno, nas odnos je onako služben i mislim da ce tako i ostat jer teško da cu preci preko tih 9mj. to su nezreli muškarci koji si nemogu posložit kockice u glavi i teško odrastaju
    koliko si trudna sada?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa rade klistir prije poroda.

Ali meni ni to nije pomoglo

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Naišla sam na neku temu na stranom forumu. Ispada da je česta pojava koja se dešava prilikom rađanja ta da dijete pritisne crijeva, i jel, nešto izađe van.
    Umrijet ću ako mi se to desi. Može li se kako to spriječiti? Otići na wc prije poroda ili takvo što?
    obavlja se klistir prije poroda, znaci ociste ti crijeva

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Cure imam jedno pitanje. Moja terapija je 2x3 vaginalete utrogestana, a sad sam dobila i Geonistine koje stavljam prije spavanja. Zanima me može li se u isto vrijeme staviti i Geonistin i utrogestan. Prije spavanja sam stavila obadvoje i sad ne znam jesam li trebala odvojeno. Nisam se to sjetila pitati dr.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Meni je dr rekla da su hemoroidi posljedica proširenih vena na debelom crijevu i jedino ih tuširanje hladnom vodom može ublažiti. Dok mažeš bilo kakvu mast, probaj umasiravati prema unutra, kao da ih vraćaš, primire se oni. A kad me primi zatvor, popijem ujutro limunadu ili sok od naranče pa iza toga jače zaslađenu kavu pa na to sve, nakon pola sata, domaći kefir (sama radim od kefirnih zrnaca). Još se nije dogodilo da ova suluda kombinacija ne proradi, samo ne smiješ van iz kuće poslije toga jer se u jednom trenu doslovce možeš us...

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Puno žena kaže da su se prirodno čistile, odnosno osjetile potrebu nekoliko puta prije poroda obaviti nuždu, evo i ja sam među njima. Odlično se priroda pobrine za puno stavki, ali mislim da ti to ne bi trebalo predstavljati tako velik problem...
    A i bez brige, tu je stari "dobri" klistir.
    Sretno trudnice

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Ninunanu prvotno napisa Vidi poruku
    obavlja se klistir prije poroda, znaci ociste ti crijeva
    Jao. To je još i gore!

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Pa rade klistir prije poroda.

Ali meni ni to nije pomoglo
    Isti slucaj samnom.

Nikad prije niti poslije nisam imala hemeroide, ali nakon poroda je izasao 1, mazala ga faktu masti i kroz cca 10-ak dana se povukao

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nesanica anyone?

Danas popodne mi je pregled s 36tt i vidjet cemo jel moj bucko poceo konacno dubiti na glavi pa sad vrtim filmove u glavi i ne mogu zaspati....

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj Ninunanu prvotno napisa Vidi poruku
    sad je ok sto se tice malene, viđa je kad hoce ugl 2-3 puta tjedno, nas odnos je onako služben i mislim da ce tako i ostat jer teško da cu preci preko tih 9mj. to su nezreli muškarci koji si nemogu posložit kockice u glavi i teško odrastaju
    koliko si trudna sada?
    On pokušava da ne bude služben ili je tako s obje strane? Mene isto muči da ako se sad u ovih 9 mjeseci ne iskaže da neću moći prijeći preko toga kasnije.
    Sutra idem na prvi pregled tako da ne znam baš točno, ali ako računam od zadnje menstruacije (pročitala sam da tako računaju) trebala bih biti u 9.tjednu

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj bugaboo prvotno napisa Vidi poruku
    Nesanica anyone?

Danas popodne mi je pregled s 36tt i vidjet cemo jel moj bucko poceo konacno dubiti na glavi pa sad vrtim filmove u glavi i ne mogu zaspati....
    Koja nesanica, ja zaspem u 10 pa do 8, nikad bolje nisam spavala, ne mogu virovat....sol na ranu, ha?
    Dobrodosli u 9 mj, i nadam se da se bucko okrenuo kako treba, javi kako je bilo

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Alkemičar dobrodošla među trudnice !!!! Da ti trudnoća protekne sa što manje briga !!!

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ne znam je li ovo prava tema u koju trebam pisati, ali pretražila sam velik dio foruma i nekako mi se čini da je ovo najpogodnija tema. Ako nije, sigurno ćete me prebaciti na pravo mjesto
    Inače nisam osoba koja piše po forumima, ali čitam vas već neko vrijeme i stvarno ste divna ekipa, pa da podijelim svoju situaciju s vama. Vjerujem da ćete imati pametnih komentara. Ono što mene muči je to što sam dan nakon što sam napravila dva testa za trudnoću (jer mi je menstruacija kasnila dva tjedna, ali bilo je jako stresno na poslu, pa nisam ni pomislila da sam trudna) koji su bili pozitivni prekinula s dečkom odnosno dan nakon što sam mu rekla da su testovi pozitivni prekinuo je vezu. Rekao je da to nema veze s tim što sam trudna, ali meni je nekako teško odvojiti te dvije stvari. Naravno da sam odlučila zadržati bebu bez obzira na okolnosti jer se iskreno ne bojim s obzirom da imam divnu obitelj iza sebe, a i moja mama je samohrana majka koja je mene i sestru odgojila bez da smo osjetile da oca nema. Uglavnom, završila sam fakultet, zaposlena sam, odselila sam se od svojih prije nekoliko mjeseci (živim sama) i stvarno mogu reći da sam sve važne stvari nekako odradila. Ono zbog čega pišem je zapravo tata mog djeteta kojeg sam spomenula prije. Nakon prvotnog šoka i riječi da ne želi imati ništa s djetetom i da je jedini logičan potez da pobacim, drugi dan je promijenio priču i rekao je da ćemo sve to zajedno proći i da ne bi mogao živjeti takav život da napusti svoje dijete. Ja sam mislila odlično i bila sam zadovoljna, ali evo otkad je to rekao od njega nikakvih konkretnih aktivnosti. Poslao je jednom poruku "kako si?" i pitao me kad je prvi pregled. Muči me to što ne znam do koje granice tolerirati njegovo ponašanje, da li mu dati vremena (i ako da, koliko) da mu se stvari poslože i slično. Dok on izlazi vani i ide po kavama, ja radim i kod kuće sam sama i borim se s mučninama svaki dan. Mislim da me najviše muči ta nesigurnost odnosno činjenica da uopće ne znam misli li on biti tu ili ne. Rekao je da hoće, ali se ne ponaša tako.
    Jeste li vi imale neka slična iskustva? Imate kakav pametan savjet?
    Situacija ti nije idealna ali je idealnija nego ona u kojoj si se mogla naci. Muski su jako cudni kaj se trudnoce tice a i inace. Nekako mislim da njima fali empatija, tj. sposobnost da se stave u tude cipele bez prozivljenog iskustva. Vezu se vecinom za bebu kada se rodi. Ovisi o vasem odnosu, prema ovome sto pises...ne vidim neku ludu ljubav ovdje? tvoja trudnoca i vas odnos su dvije razlicite stvari, po meni je najbolje da si poslozis u glavi da ces to sama, kako kazes imas divnu obitelj i paznje ti nece nedostajati (mozda hoce u vidu intime sa partnerom, ali kao sto sam rekla ovisi o vasem odnosu) On je bebin tata, bio on tu ili ne i to nemres promjeniti. Mnoge zene uspjevaju same u tezim situacijama, od rodenja bebe pa i sa vecom djecom a eto tu imas i svoju majku.

Ne pristaj na nista sto te moze iznervirati, ne opterecuj se vasim odnosom ako vidis da ne ide, ako zeli ici na preglede neka ide ako te to ne nervira. Ti odlucujes. Posveti se sebi i bebici. Tvoje vrijeme za ljubav ce doci, bilo sa njime ili nekim drugim.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ne muči me čista nesanica, ne znam kako bi to opisala..ono spavam, ali imam osjećaj da sam svjesna/polusvjesna cilu noć..spavam, a opet svaku uru pogledam na mobitel koliko je sati...i tako dođe jutro, ali ujutro se osjećam ok, odmorno i naspavano..mene od popodne pa dok ne zaspim love neke čudna stanja, strahovi i svašta nešto..ali dobro je, guram nekako..i cure moje tako ja evo skoro dočekaše svoga muža u komadu..sutra navečer je doma nadam se da se ne veselim prerano....

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    Ne muči me čista nesanica, ne znam kako bi to opisala..ono spavam, ali imam osjećaj da sam svjesna/polusvjesna cilu noć..spavam, a opet svaku uru pogledam na mobitel koliko je sati...i tako dođe jutro, ali ujutro se osjećam ok, odmorno i naspavano..mene od popodne pa dok ne zaspim love neke čudna stanja, strahovi i svašta nešto..ali dobro je, guram nekako..i cure moje tako ja evo skoro dočekaše svoga muža u komadu..sutra navečer je doma nadam se da se ne veselim prerano....
    Ma daj, sta ti je, kad smo do ovdje dosle sad idemo na bar 40tt...a spavanje, kazem vam, meni nikad bolje, bas mi je zao za neispavane kolegice, ionako je pri kraj sve teze, jos i nespavanje ..

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

To meni moja mater svaki dan ponovi, kao već 2 tjedna strepim hoću li dočekati muža, a da ću na kraju i prenijeti..A ne bi ni to volila..a ko bi meni ugodija, pa ja bi ovako, pa ja bi onako...

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja sam u prvoj trudnoći dobila klistir, očistila se , al kad je krenuo porod od tiskanja sam osjetila da je ispao još jedan komadić ...nije mi bilo neugodno jer se zna dogodit, a kažu i da su ta djeca "sretna" djeca"

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

To meni moja mater svaki dan ponovi, kao već 2 tjedna strepim hoću li dočekati muža, a da ću na kraju i prenijeti..A ne bi ni to volila..a ko bi meni ugodija, pa ja bi ovako, pa ja bi onako...
    Pa da, bas smo neke zavrnute, i ja cas, ne daj Boze prije vrimena, cas, nemoj molim te prinit...a sad pomalo hvata i trema od poroda, sreca suprug ide s nama, pa se manje bojim...

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Je, je puno to znači kad imaš nekoga pored sebe..neće nam oni umanjiti fizičku bol, al je lakše kad znaš da je tu pored tebe. Jest da mu u onoj agoniji ponekad poželiš iščupati ruku i sl, jer on je "kriv" zbog toga što ti se trenutno događa..
    Posljednje uređivanje od anabeg : 04.12.2014. at 10:41

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Vjeruj mi.... živoooo će ti se fućkati i ako zase*** i babicu i doktora. Ti si u jednom drugom filmu i toga nećeš biti svjesna. Meni se desilo da je nešto izašlo i babica me samo obrisala sa kompresom (koliko se sjećam). Inaće jedna moja kolegica, inaće jaaaako fina, nije bila zabrinuta oko ničega, nego samo oko toga. Isto tako kao ti:" Ona će umrijeti". Moš mislit. I kad sam je pitala kako se nosila s "tom" situacijom, rekla je da joj to taj moment nije ni palo na pamet, živo ju je bilo briga. Na to se smijala ko luda kad smo pričale o tome. Ali to je tako, kad rađaš i napinješ se postoji šansa i da se pokakaš i da prdneš (ne jednom nego ohoho puta...). Sve to ide u rok službe, tebe kao majke i ljudi koji su izabrali porodnišvo kao profi službu. Opusti se i uživaj!

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

A jadni muzeki, neka i oni ponesu dio bolova....znaci da mu kazem da cuva ruke?

SanjaS, ma uzivaj u svojoj trudnoci, a on neka izidje najprije iz puberteta... Sreca si dovoljno situirana da mozes zdrave pameti i mirne duse odlucivati o svojoj vezi i svom zivotu...samo polako, vidi kako ce se situacija razvijati, ali ti budi ta koja odlucuje o vezi, on bi jedino trebao odluciti hoce li biti tu za svoje dijete ili ne...

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    Vjeruj mi.... živoooo će ti se fućkati i ako zase*** i babicu i doktora. Ti si u jednom drugom filmu i toga nećeš biti svjesna. Meni se desilo da je nešto izašlo i babica me samo obrisala sa kompresom (koliko se sjećam). Inaće jedna moja kolegica, inaće jaaaako fina, nije bila zabrinuta oko ničega, nego samo oko toga. Isto tako kao ti:" Ona će umrijeti". Moš mislit. I kad sam je pitala kako se nosila s "tom" situacijom, rekla je da joj to taj moment nije ni palo na pamet, živo ju je bilo briga. Na to se smijala ko luda kad smo pričale o tome. Ali to je tako, kad rađaš i napinješ se postoji šansa i da se pokakaš i da prdneš (ne jednom nego ohoho puta...). Sve to ide u rok službe, tebe kao majke i ljudi koji su izabrali porodnišvo kao profi službu. Opusti se i uživaj!
    ogroman potpis na ovo
    kad se i sebe sjetim uvjek mi je bilo ajme što ako...
    dok sam bila u trudovima mislila sam si samo vadite je van pa makar da prostite i govna letila

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam ih pošteno zas**** oba puta jer se nisam uspjela ocistit ali nisam to uopce shvatila kao neki bed niti su me krivo gledali ili nesto slicno, sve je to normalno na porodu...nagledaju se oni svacega...

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

sjećam se u magli pred sam izgon da je sestra pogledala babicu i pitala: jel je? ova je kimnula glavom..neznam dal se radilo o tome da sam u tom času pukla ili sam se i ja pokakala...u svakom slučaju za 2 minute je sve bilo gotovo, pa jel sam pukla baš u tom času ili se pokakala tako svejedno..

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Situacija ti nije idealna ali je idealnija nego ona u kojoj si se mogla naci. Muski su jako cudni kaj se trudnoce tice a i inace. Nekako mislim da njima fali empatija, tj. sposobnost da se stave u tude cipele bez prozivljenog iskustva. Vezu se vecinom za bebu kada se rodi. Ovisi o vasem odnosu, prema ovome sto pises...ne vidim neku ludu ljubav ovdje? tvoja trudnoca i vas odnos su dvije razlicite stvari, po meni je najbolje da si poslozis u glavi da ces to sama, kako kazes imas divnu obitelj i paznje ti nece nedostajati (mozda hoce u vidu intime sa partnerom, ali kao sto sam rekla ovisi o vasem odnosu) On je bebin tata, bio on tu ili ne i to nemres promjeniti. Mnoge zene uspjevaju same u tezim situacijama, od rodenja bebe pa i sa vecom djecom a eto tu imas i svoju majku.

Ne pristaj na nista sto te moze iznervirati, ne opterecuj se vasim odnosom ako vidis da ne ide, ako zeli ici na preglede neka ide ako te to ne nervira. Ti odlucujes. Posveti se sebi i bebici. Tvoje vrijeme za ljubav ce doci, bilo sa njime ili nekim drugim.
    Ne znam kako bih to opisala, ali ja jesam i dalje zaljubljena i jako mi je stalo do njega. Samo što eto očito se on odljubio. Iako, kažem prekinuo je dan nakon što sam rekla da je test pozitivan. Ne mislim se na njega osloniti niti očekujem puno, samo sam eto htjela čuti tuđa mišljenja o situaciji. Jako si lijepo sročila ovu zadnju rečenicu, hvala ti puno

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

SanjaS, ma uzivaj u svojoj trudnoci, a on neka izidje najprije iz puberteta... Sreca si dovoljno situirana da mozes zdrave pameti i mirne duse odlucivati o svojoj vezi i svom zivotu...samo polako, vidi kako ce se situacija razvijati, ali ti budi ta koja odlucuje o vezi, on bi jedino trebao odluciti hoce li biti tu za svoje dijete ili ne...[/QUOTE]

Uz ove mučnine koje imam i uz to što radim, nije baš da uživam na samom početku, ali mogu reći da uživam na neki način. Dugo sam htjela bebu i očito je ona odlučila da je meni vrijeme da postanem mama Znam da bih si trebala dati vremena da vidim kako će se situacija razvijati, ali tako bih voljela znati na čemu sam što prije. Sutra mi je prvi pregled, pa sam malo i u nekom strahu, a popodne ćemo se naći pa porazgovarati o svemu nakon pregleda. Hvala ti na savjetu

aprilili avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj maybe--- prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ocito danas izbio i bas me boli Za svinjsku mast nisam cula. Probat cu. Mene je primio zatvor pa je valjda zato krenulo. A uvijek pazim kaj jedem. Grrrrrr. Hvala ti Stork
    Ako mozes naci u ljekarni metamucil za probavu je fantastican. Ja ga pijem svaki dan, sad samo jednu zlicu i sve funkcionira super. Trudnoca ko trudnoca nikad dovoljno vlakana bez obzira na zdravu prehranu...Sto se tice svinjske masti ta mast mora biti oprana u 9 voda...tako stare bake kazu...sto znaci nesmije biti slana...iz mog iskustva najbolje se rijesiti zatvora i poslje svake vizite toaletu oprati se hladnom vodom i dobro posusiti to podrucje, jel mislim da je jako bitno da je sve suho iza. Ja sam svoju situacijus sredila u tjedan dana.

aprilili avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Kad muzic stigne spavaces ko beba

aprilili avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj alkemicar prvotno napisa Vidi poruku
    hvala cure
    super mi vas je čitati, a posebno ovako kad do finala dođete
    vidim da vas ima i dosta koje ste prošle MPO
    moj naklon

i nek samo ide školski i dalje
    Dobro nam dosla i zelim ti mirnu skolsku trudnocu do kraja.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ja sam pos***o sretno dijete
    dogodi se...

aprilili avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Curke jel nekome treba Utrogestana i Duphaston tableta ? Mama se u nedjelju vraca za Zagreb, meni vise netrebaju pa ako nekom treba poslala bi po njoj.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ne samo da se nagledaju nego se i naslušaju. Dok sam ležala u boxu sa mm, slušali smo jednu ženu kako poprilično senzualno stenje. Kad su me vodili na probijanje vodenjaka, ona je bila u izgonu i uz nekakvo režanje-stenjanje-tiskanje se podrignula. To je zvučalo......neponovljivo.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ne samo da se nagledaju nego se i naslušaju. Dok sam ležala u boxu sa mm, slušali smo jednu ženu kako poprilično senzualno stenje. Kad su me vodili na probijanje vodenjaka, ona je bila u izgonu i uz nekakvo režanje-stenjanje-tiskanje se podrignula. To je zvučalo......neponovljivo.

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj aprilili prvotno napisa Vidi poruku
    Ako mozes naci u ljekarni metamucil za probavu je fantastican. Ja ga pijem svaki dan, sad samo jednu zlicu i sve funkcionira super. Trudnoca ko trudnoca nikad dovoljno vlakana bez obzira na zdravu prehranu...Sto se tice svinjske masti ta mast mora biti oprana u 9 voda...tako stare bake kazu...sto znaci nesmije biti slana...iz mog iskustva najbolje se rijesiti zatvora i poslje svake vizite toaletu oprati se hladnom vodom i dobro posusiti to podrucje, jel mislim da je jako bitno da je sve suho iza. Ja sam svoju situacijus sredila u tjedan dana.

Magistra u ljekarni mi je preporucila kremu Prokten. Probat cu s tim pa vidjeti. Skuzila sam da mi hladna voda pase pa u kombinaciji s kremom ima da crknu :D

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj aprilili prvotno napisa Vidi poruku
    Kad muzic stigne spavaces ko beba
    Ma da znaš da mislim da hoću..Da je on doma, mislim da bi maksimalno smireno (koliko god je to moguće jednoj trudnici pred sam kraj) čekala da krene porod. Ovako sam cilo vrime napeta ko puška..Ako izdržim do sutra navečer mislim da ću odahnuti i napokon se malo smiriti i opustiti, koliko toliko...

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Cure je li normalno probadanje. Ono a vremena na vrijeme kao da me netko nožem pikne

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj ivekica prvotno napisa Vidi poruku
    Cure je li normalno probadanje. Ono a vremena na vrijeme kao da me netko nožem pikne
    Meni se to probadanje javljalo posebno ne pocetku( ali ja sam bila u postupku ivf ) i sad u zadnjem tromjesecju, vise sa strana...mislim da je normalno, sirenje maternice, a ti isto upitaj gina na pregledu

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Evo i mene s pregleda, 11+6tt, nažalost jedna bebica je odustala , ali zato druga extra napreduje. CRL je 6.6cm, nuhalni nabor 0.6mm. Gledala sam kako maše rukicama i veselila se
    Sad moram dobro čuvati tu malu bublicu, iako doktor kaže da nema više razloga da mirujem. Skida me s utrogestana i propisao mi prenatal tabletice.

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ivekice mislim da su svi ti sitni bolovi i probadanja normalni, ako nisu jaki i ako nema drugih simptoma (npr. krvarenje). Ako te jako brine zvrcni svog ginica za savjet

Vratila sam se s pregleda i moj bucko s 36tt konacno dubi na glavi
    Maleni je vec sad mischelinko, ima 3360g, kaze dr da je i dugacak pa sam sad u dilemi koji broj robice da spremim za izlazak iz bolnice, 56?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •