funky još ćeš ti i do termina doć!
tetagogolina!
za drugu bebicu.
tetagogolina žao mi je zbog druge mrvice, al neka onda braco/seka dobro napreduje i neka bude školski do kraja.!
bugaboo, možda da odmah uzmeš 62 ako je dugačak, a vjerojatno će biti i nešto manje od 4kg..oni i onako tu prvu robicu jako brzo prerastaju. Ja neke stvari nisam ni stigla ni obući..Ja se u prvoj trudnoći opremila sa masu stvari na kraju pola toga ostalo neiskorišteno.
Hvala ženice na utjehi, a sad je najvažnije da druga bebica lijepo raste i da sve bude kako treba do kraja![]()
Tetagogolina, zao mi je zbog jedne mrvice, samo ti cuvaj drugu mrvu i odmaraj...
Zeljkice moja draga, mogli bi ipak zajedno tulumarit, vidit cemo, sutra 39tt
Joj sad ja strahujem da je moja beba manja kad vidim velicinu kod tetegogoline.
.tetagogolina biti ce to prava bebica.steta sto druga nije izdrzala.cuvaj se i uzivaj.
Tetagogolina, neka druga bebica napreduje i neka bude dobro.
tetagogolina, bas sam se veselila sto nosis duplice jer sam ih sebi zeljela. Zao mi je sto je jedan micek odustao. Drzim fige za drugu bebu, da bude mali superman.
A zasto si trebala mirovati? Sad ti je tek rekao za prenatal? Ja sam u postupcima pila njega umjesto folne. Da se malo pocastim vitaminima i mineralima kad inace ne marim za njih. Prije tebe sam prestala s utricima pa sam sad na duphicima. Ja sam isla na kombinirani i bilo mi je prelijepo na uzv-u (i ono najbitnije - utjesno jer je sve bilo ok).
Morala sam mirovati jer sam prokrvarila u 6tt i imala 10-ak dana smeđkasti iscjedak, bila je nakupina slobodne krvi u maternici, pa mi je rekao da mirujem dok ne iscuri. Sad je sve ok, krvi više nema.
Pila sam do sada folacin, a tek mi je danas rekao da prestanem s njim i počnem s Prenatalom.
uzv nalaz je dobar tako da mislim da nema osnove za kombinirani...samo strah i neizvjesnost....ovako sam mirnija
I mi smo odlucili ne brinuti. Kombinirani je u redu, pa cemo tu stati i ne ici dalje, unatoc mojim godinama. Nekad covjek mora prestat brinuti.
Nadam se da ce dalje biti sve super.![]()
Tetagogolina baš mi je žao za mrvicusamo da druga bude dobro !!!! Zašto su vam nudili kombinirani probir ?? Zbog godina ili nečeg drugog ???
Tetagogolina zao mi je, ali imaš svoju mrvicu i prošao je kritični period, što je najvažnijeidemo prema finalu!
Zadarmamica, kako se osjećaš? Što te sve boli?
Meni je doktorica ponudila kombinirani, iako imam 24godine i nemam nikakvih problema. Jer je pouzdan, a u biti samo ti vade krv i izračunaju prema veličini bebe. Vjerojatno je ponudila da budemo sigurni i ne brinemo se. Cijena je 300 kn, mislim da se isplati svake lipe.
Jednako tako je i prijateljici bilo prije godinu dana. To sad postaje redovan pregled, naravno ukoliko ga želiš.
Mene probudila glavobolja i probadanje. Sad već prestaje. Bila sam se zabrinula sva.
Sadie, ako je kombinirani ok, nemaš više brigesad se opusti i uživaj.
Pa sevka je rodila s 40, godine više nisu toliko značajne. Današnje žene idu na redovne kontrole, uzv, čega prije nije ni bilo.
Drage moje, evo mi smo u 39tt..upravo se spremam za ctg...zasad sve mirno..dragi dolazi večeras!!!!!![]()
Inace sam ok.svaki dan iza 17:30h sam jako umorna.jer nemogu popodne spavati jer moj sin ne spava popodne skoro godinu ipo.prestalo je zatezanje i probadanje.neki dan sam imala isijas.i to je proslo.pa vratna kraljeznica..i to je proslo.ali evo ponoci povracam.jucer popodne sam rekla muzu da sam ok ali mi je neki teret na zeludcu i da cu nocas rigati.tako je i bilo.pljusak
A nakon riganja sam ko nova.i evo super se osjecam.trenutno me nista ne boli.
Zadarmamica, i ja obično nemogu poć leć ako ne povratim, nekako se nadam da to neće još puno trajat jer sam sa kilažom na donjoj granici, rebarca mi se naziru...Kad smo već kod mjera, kolika vam je bila žumanjčana vrečica na pregledu ?? Meni je u 8 tj. 4mm a u prijašnjim trudnoćama mi je bila 5 mm u istom tjednu...
Posljednje uređivanje od bebeto : 05.12.2014. at 10:38
Jučer me ugnjavio mladi policajac (iz susjedstva) da ne smijem voziti automobil u 34 tt. Kako da onda idem na posao??? Imate li kakva iskustva s tim?
Na pregledu mi je bilo sve o.k., osim kaj se mali okrenuo na zadak, a do sada je vodila glavica... Valjda ima još vremena da se fino okrene!?
Evo me 39tt, maloprije neka sluzava traka ispade, ali bijelkasta, bez sukrvice, jel to sluzni cep ili...?
ja sa, 31+1 ...sinoc su me hvatali kao neki grcevi jako niskosa desne i lijeve strane.. trajelo je par sati a bolovi po 10ak,15sekundi mozda...nije bilo to sad nesto bas jaka bol ali dovoljno da se zabrinem...kisa je i malo se krecem ovih dana pa mozda je sve to skupa povezano? jako san se prepala...jesu to vec moduce b-h kontrakcije ...do sada sam redovito pila donat mg jer san cula da smanjuje kontrakcije zbog magnezija...a znam da ne smijem piti nista sta potice grceve...da li je pametno popiti malo donat mg .. jel on umiruje te lazne kontrakcije? jeste imale slicna iskustva?
evo mene..ctg uredan..nekoliko malenih trudova, to jest opet je očitao svaku moju kontrakciju..s tim da su one od ponedjeljka bile puno jače, barem ih je tako bio ctg očitao..ako se preko vikenda ništa ne pokrene onda u ponediljak opet ctg i vjerojatno pregled.
Terminušo, meni evo treća trudnoća i u predhodne dvije ja nisam nikad skužila taj čep, ili mi nije ni otišao prije poroda. Nemam pojma, ja sam samo neposredno prije poroda imala lagano sukrvicu, a inače zadnjih par dana i ja na papiru primjetim sluz ali skroz prozirnu, nekad onako mliječna, e sad i mene zanima dal je to čep i dali je on obavezno popraćen sukrvicom.
Vaki ako se ti dobro osjecas mozes voziti do poroda
Osobno znam jednu mamu koja se sama odvezla na porod
Meni je vec neudobno voziti pa izbjegavam, ali i dalje vozim na kratke relacije kad negdje idem.
Odnos vam je služben jer oboje želite tako ili jer ti to tako želiš?
Evo bila sam danas na prvom pregledu i kaže ginekologica da sam po jednom izračunu trudna 8 tjedana i 6 dana, a po drugom 6 tjedana i 6 dana. I sad sam malo zbunjena. Uz to, rekla mi je da je termin 29.5.2015., ali po meni je to nemoguće. Možda se zabunila, pa misli 29.6. Bas me sad svu zbunila :D
Anabeg super da ste izdrzali, jos malo i stize mm. Mozda ti sutra Sv. Nikola donese malu buhtlicu u cizmicu![]()
Hvala ti na ohrabrujućoj poruci. Očito nije bila u pitanju luda ljubav čim me u ovom stanju ostavio, ali meni je bilo i još uvijek je jako stalo do njega i zaljubljena sam, a stvarno sam mislila da će to potrajati. Očito kod njega nije bilo tako i nikad mi nije govorio da mu nije dobro ili slično, pa me sve to iznenadilo. Ova zadnja tvoja rečenica mi je baš stavila osmijeh na liceDanas sam bila na prvom pregledu tako da sam definitivno fokusirana na sebe i na bebu, a na njega se neću oslanjati jer vidim da nema velike podrške. Danas ćemo se naći da porazgovaramo opet o svemu nakon pregleda, pa ću vidjeti kakvi su njegovi planovi.
Anabeg još malo !!! Meni je taj čep ispao oba puta u 40 tt (prenjela oboje djece) iza pregleda plodove vode, izgleda bas kao kruta nakupina sluzi (veličine plutenog čepa) prosarana zilicama krvi...
Hvala bugaboo, bebetoOd večeras nema straha, moj dragi je uz mene i neka krene kad god hoće, a i dragi je pomorac, a sv. Nikola je zaštitnik pomoraca pa možda miško mali odluči doći baš sutra...
A onda ovo moje nije čep, nema nikakvih krvavih tragova, baš čista do lagano mliječna sluz. Nebi mi to promaknulo, jer sram me priznati, poslije svakog pišanja ja pomno promatram papir..ko kakva ludača, buljim u taj komad papira![]()
Onda to i nije taj cep, to je bila neka sluzava trakica duga 6-7 cm, ali bez zilica i sukrvice, inace imam iscjedak odavno koji se sad pred kraj pojacao, svi su brisevi i nalazi uredni pa kontam da je to normalno...
Hvala na savjetima