Stranica 136 od 581 PrviPrvi ... 3686126134135136137138146186236 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,751 do 6,800 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj tetagogolina prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i mene s pregleda, 11+6tt, nažalost jedna bebica je odustala , ali zato druga extra napreduje. CRL je 6.6cm, nuhalni nabor 0.6mm. Gledala sam kako maše rukicama i veselila se
    Sad moram dobro čuvati tu malu bublicu, iako doktor kaže da nema više razloga da mirujem. Skida me s utrogestana i propisao mi prenatal tabletice.
    Zao mi je zbog druge bebice, nemoj puno tugovati jer te ona druga mrvica i tvoja zvrkica trebaju veselu. I moja 1. trudnoca je do 9tt bila blizanacka pa znam kako ti je

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

funky još ćeš ti i do termina doć!

tetagogolina ! za drugu bebicu.

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Evo i mene s pregleda, 11+6tt, nažalost jedna bebica je odustala , ali zato druga extra napreduje. CRL je 6.6cm, nuhalni nabor 0.6mm. Gledala sam kako maše rukicama i veselila se
    Sad moram dobro čuvati tu malu bublicu, iako doktor kaže da nema više razloga da mirujem. Skida me s utrogestana i propisao mi prenatal tabletice.
    Bas mi žao zbog bebice

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

tetagogolina žao mi je zbog druge mrvice, al neka onda braco/seka dobro napreduje i neka bude školski do kraja.!

bugaboo, možda da odmah uzmeš 62 ako je dugačak, a vjerojatno će biti i nešto manje od 4kg..oni i onako tu prvu robicu jako brzo prerastaju. Ja neke stvari nisam ni stigla ni obući..Ja se u prvoj trudnoći opremila sa masu stvari na kraju pola toga ostalo neiskorišteno.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hvala ženice na utjehi, a sad je najvažnije da druga bebica lijepo raste i da sve bude kako treba do kraja

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

P.S. odbila sam kombinirani test

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Tetagogolina, zao mi je zbog jedne mrvice, samo ti cuvaj drugu mrvu i odmaraj...

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Zeljkice moja draga, mogli bi ipak zajedno tulumarit, vidit cemo, sutra 39tt

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Tetagogolina

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj bugaboo prvotno napisa Vidi poruku
    Ivekice mislim da su svi ti sitni bolovi i probadanja normalni, ako nisu jaki i ako nema drugih simptoma (npr. krvarenje). Ako te jako brine zvrcni svog ginica za savjet

Vratila sam se s pregleda i moj bucko s 36tt konacno dubi na glavi
    Maleni je vec sad mischelinko, ima 3360g, kaze dr da je i dugacak pa sam sad u dilemi koji broj robice da spremim za izlazak iz bolnice, 56?
    Mi smo pripremili 56, rodjen 3740/52cm otpusteni sa 3400. Malo mu je veliko

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj funky prvotno napisa Vidi poruku
    Zeljkice moja draga, mogli bi ipak zajedno tulumarit, vidit cemo, sutra 39tt
    he he mi se baš pripremamo za prvi ročkaš i još božoč stiže ma predivno mi je ,vidit ćeš i sama uskoro!sretno!!!!!!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Joj sad ja strahujem da je moja beba manja kad vidim velicinu kod tetegogoline.
    .tetagogolina biti ce to prava bebica.steta sto druga nije izdrzala.cuvaj se i uzivaj.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

P.S. odbila sam kombinirani test
    I ja sam odbila neki dan.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Tetagogolina , neka druga bebica napreduje i neka bude dobro.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

tetagogolina, bas sam se veselila sto nosis duplice jer sam ih sebi zeljela. Zao mi je sto je jedan micek odustao. Drzim fige za drugu bebu, da bude mali superman.
    A zasto si trebala mirovati? Sad ti je tek rekao za prenatal? Ja sam u postupcima pila njega umjesto folne. Da se malo pocastim vitaminima i mineralima kad inace ne marim za njih. Prije tebe sam prestala s utricima pa sam sad na duphicima. Ja sam isla na kombinirani i bilo mi je prelijepo na uzv-u (i ono najbitnije - utjesno jer je sve bilo ok).

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    tetagogolina, bas sam se veselila sto nosis duplice jer sam ih sebi zeljela. Zao mi je sto je jedan micek odustao. Drzim fige za drugu bebu, da bude mali superman.
    A zasto si trebala mirovati? Sad ti je tek rekao za prenatal? Ja sam u postupcima pila njega umjesto folne. Da se malo pocastim vitaminima i mineralima kad inace ne marim za njih. Prije tebe sam prestala s utricima pa sam sad na duphicima. Ja sam isla na kombinirani i bilo mi je prelijepo na uzv-u (i ono najbitnije - utjesno jer je sve bilo ok).
    Morala sam mirovati jer sam prokrvarila u 6tt i imala 10-ak dana smeđkasti iscjedak, bila je nakupina slobodne krvi u maternici, pa mi je rekao da mirujem dok ne iscuri. Sad je sve ok, krvi više nema.
    Pila sam do sada folacin, a tek mi je danas rekao da prestanem s njim i počnem s Prenatalom.
    uzv nalaz je dobar tako da mislim da nema osnove za kombinirani...samo strah i neizvjesnost....ovako sam mirnija

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

I mi smo odlucili ne brinuti. Kombinirani je u redu, pa cemo tu stati i ne ici dalje, unatoc mojim godinama. Nekad covjek mora prestat brinuti.
    Nadam se da ce dalje biti sve super.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Tetagogolina baš mi je žao za mrvicu samo da druga bude dobro !!!! Zašto su vam nudili kombinirani probir ?? Zbog godina ili nečeg drugog ???

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Tetagogolina zao mi je, ali imaš svoju mrvicu i prošao je kritični period, što je najvažnije idemo prema finalu!

Zadarmamica, kako se osjećaš? Što te sve boli?

Meni je doktorica ponudila kombinirani, iako imam 24godine i nemam nikakvih problema. Jer je pouzdan, a u biti samo ti vade krv i izračunaju prema veličini bebe. Vjerojatno je ponudila da budemo sigurni i ne brinemo se. Cijena je 300 kn, mislim da se isplati svake lipe.
    Jednako tako je i prijateljici bilo prije godinu dana. To sad postaje redovan pregled, naravno ukoliko ga želiš.

Mene probudila glavobolja i probadanje. Sad već prestaje. Bila sam se zabrinula sva.

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Sadie, ako je kombinirani ok, nemaš više brige sad se opusti i uživaj.
    Pa sevka je rodila s 40, godine više nisu toliko značajne. Današnje žene idu na redovne kontrole, uzv, čega prije nije ni bilo.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
    Tetagogolina baš mi je žao za mrvicu samo da druga bude dobro !!!! Zašto su vam nudili kombinirani probir ?? Zbog godina ili nečeg drugog ???
    Pa da, imam 34g.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Joj sad ja strahujem da je moja beba manja kad vidim velicinu kod tetegogoline.
    .tetagogolina biti ce to prava bebica.steta sto druga nije izdrzala.cuvaj se i uzivaj.
    tvoj dr. ti je rekao da je to u redu, moj dr. kaže da je moja beba malo veća, dakle, u redu je

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    bugaboo, možda da odmah uzmeš 62 ako je dugačak, a vjerojatno će biti i nešto manje od 4kg..oni i onako tu prvu robicu jako brzo prerastaju. Ja neke stvari nisam ni stigla ni obući..Ja se u prvoj trudnoći opremila sa masu stvari na kraju pola toga ostalo neiskorišteno.
    Kaze dr da ce do punog termina ako ga docekamo imati i preko 4 kg. Pripremit cu ja 56 i za svaki slucaj 62 Hvala na savjetu!

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Drage moje, evo mi smo u 39tt..upravo se spremam za ctg...zasad sve mirno..dragi dolazi večeras!!!!!

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

sretno! izdrži do večeras

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Drage moje, evo mi smo u 39tt..upravo se spremam za ctg...zasad sve mirno..dragi dolazi večeras!!!!!
    Izdrzi.drzimo fige da beba tatu doceka

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj bugaboo prvotno napisa Vidi poruku
    Kaze dr da ce do punog termina ako ga docekamo imati i preko 4 kg. Pripremit cu ja 56 i za svaki slucaj 62 Hvala na savjetu!
    Ja sam pripremila 56 za prvu bebu.procjena je bila 3200 a rodila sam sina od 3730 i 52cm.pri izlasku iz bolnice je imao 3500
    Jedva sam mu tuticu zakopcala.doma smo presli na 62 body.samo malo rukav bi zavrnila.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

tvoj dr. ti je rekao da je to u redu, moj dr. kaže da je moja beba malo veća, dakle, u redu je

A inace nismo dvometraši.hahhahahs
    Ja imam 165cm hahhaah

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ivekica prvotno napisa Vidi poruku
    Zadarmamica, kako se osjećaš? Što te sve boli?
    .
    Inace sam ok.svaki dan iza 17:30h sam jako umorna.jer nemogu popodne spavati jer moj sin ne spava popodne skoro godinu ipo.prestalo je zatezanje i probadanje.neki dan sam imala isijas.i to je proslo.pa vratna kraljeznica..i to je proslo.ali evo ponoci povracam.jucer popodne sam rekla muzu da sam ok ali mi je neki teret na zeludcu i da cu nocas rigati.tako je i bilo.pljusak
    A nakon riganja sam ko nova.i evo super se osjecam.trenutno me nista ne boli.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Pa da, imam 34g.
    Imam i ja, imat ću 35. u ožujku a kako sam izgubila dvije bebice u 9 i 10 tt mislila sam da ću i ja morati napraviti neke dodatne preglede ali mi je ginekolog rekao da ne moram

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Zadarmamica, i ja obično nemogu poć leć ako ne povratim, nekako se nadam da to neće još puno trajat jer sam sa kilažom na donjoj granici, rebarca mi se naziru...Kad smo već kod mjera, kolika vam je bila žumanjčana vrečica na pregledu ?? Meni je u 8 tj. 4mm a u prijašnjim trudnoćama mi je bila 5 mm u istom tjednu...
    Posljednje uređivanje od bebeto : 05.12.2014. at 10:38

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku

A inace nismo dvometraši.hahhahahs
    Ja imam 165cm hahhaah
    A ja 175cm, eto vidiš da je to ok

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Jučer me ugnjavio mladi policajac (iz susjedstva) da ne smijem voziti automobil u 34 tt. Kako da onda idem na posao??? Imate li kakva iskustva s tim?
    Na pregledu mi je bilo sve o.k., osim kaj se mali okrenuo na zadak, a do sada je vodila glavica... Valjda ima još vremena da se fino okrene!?

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
    Zadarmamica, i ja obično nemogu poć leć ako ne povratim, nekako se nadam da to neće još puno trajat jer sam sa kilažom na donjoj granici, rebarca mi se naziru...Kad smo već kod mjera, kolika vam je bila žumanjčana vrečica na pregledu ?? Meni je u 8 tj. 4mm a u prijašnjim trudnoćama mi je bila 5 mm u istom tjednu...
    Draga bebeto, nije mi nikad mjerilo ŽV samo GV, gestacijsku, evo ima mjere, 8-1tt GV 41mm, a CRL 1.48cm

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Vaki prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer me ugnjavio mladi policajac (iz susjedstva) da ne smijem voziti automobil u 34 tt. Kako da onda idem na posao??? Imate li kakva iskustva s tim?
    Na pregledu mi je bilo sve o.k., osim kaj se mali okrenuo na zadak, a do sada je vodila glavica... Valjda ima još vremena da se fino okrene!?
    Pa ko to još radi u trudnoći?!
    Šalim se, ali sad ćeš moć ubrzo otvorit porodiljni, 45 dana prije termina, možda ne bi bilo loše...

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Evo me 39tt, maloprije neka sluzava traka ispade, ali bijelkasta, bez sukrvice, jel to sluzni cep ili...?

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Draga sjedni u auto i vozi se bez ikakve brige. A drugi put kad sretnes doticnog, molim te pitaj ga po kojem clanku bi te kaznio radi voznje u drugom stanju, pa nam reci :D Bas sam se lijepo nasmijala!

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

ja sa, 31+1 ...sinoc su me hvatali kao neki grcevi jako niskosa desne i lijeve strane.. trajelo je par sati a bolovi po 10ak,15sekundi mozda...nije bilo to sad nesto bas jaka bol ali dovoljno da se zabrinem...kisa je i malo se krecem ovih dana pa mozda je sve to skupa povezano? jako san se prepala...jesu to vec moduce b-h kontrakcije ...do sada sam redovito pila donat mg jer san cula da smanjuje kontrakcije zbog magnezija...a znam da ne smijem piti nista sta potice grceve...da li je pametno popiti malo donat mg .. jel on umiruje te lazne kontrakcije? jeste imale slicna iskustva?

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

evo mene..ctg uredan..nekoliko malenih trudova, to jest opet je očitao svaku moju kontrakciju..s tim da su one od ponedjeljka bile puno jače, barem ih je tako bio ctg očitao..ako se preko vikenda ništa ne pokrene onda u ponediljak opet ctg i vjerojatno pregled.

Terminušo, meni evo treća trudnoća i u predhodne dvije ja nisam nikad skužila taj čep, ili mi nije ni otišao prije poroda. Nemam pojma, ja sam samo neposredno prije poroda imala lagano sukrvicu, a inače zadnjih par dana i ja na papiru primjetim sluz ali skroz prozirnu, nekad onako mliječna, e sad i mene zanima dal je to čep i dali je on obavezno popraćen sukrvicom.

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Vaki ako se ti dobro osjecas mozes voziti do poroda
    Osobno znam jednu mamu koja se sama odvezla na porod
    Meni je vec neudobno voziti pa izbjegavam, ali i dalje vozim na kratke relacije kad negdje idem.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj Ninunanu prvotno napisa Vidi poruku
    sad je ok sto se tice malene, viđa je kad hoce ugl 2-3 puta tjedno, nas odnos je onako služben i mislim da ce tako i ostat jer teško da cu preci preko tih 9mj. to su nezreli muškarci koji si nemogu posložit kockice u glavi i teško odrastaju
    koliko si trudna sada?
    Odnos vam je služben jer oboje želite tako ili jer ti to tako želiš?
    Evo bila sam danas na prvom pregledu i kaže ginekologica da sam po jednom izračunu trudna 8 tjedana i 6 dana, a po drugom 6 tjedana i 6 dana. I sad sam malo zbunjena. Uz to, rekla mi je da je termin 29.5.2015., ali po meni je to nemoguće. Možda se zabunila, pa misli 29.6. Bas me sad svu zbunila :D

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Anabeg super da ste izdrzali, jos malo i stize mm. Mozda ti sutra Sv. Nikola donese malu buhtlicu u cizmicu

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Situacija ti nije idealna ali je idealnija nego ona u kojoj si se mogla naci. Muski su jako cudni kaj se trudnoce tice a i inace. Nekako mislim da njima fali empatija, tj. sposobnost da se stave u tude cipele bez prozivljenog iskustva. Vezu se vecinom za bebu kada se rodi. Ovisi o vasem odnosu, prema ovome sto pises...ne vidim neku ludu ljubav ovdje? tvoja trudnoca i vas odnos su dvije razlicite stvari, po meni je najbolje da si poslozis u glavi da ces to sama, kako kazes imas divnu obitelj i paznje ti nece nedostajati (mozda hoce u vidu intime sa partnerom, ali kao sto sam rekla ovisi o vasem odnosu) On je bebin tata, bio on tu ili ne i to nemres promjeniti. Mnoge zene uspjevaju same u tezim situacijama, od rodenja bebe pa i sa vecom djecom a eto tu imas i svoju majku.

Ne pristaj na nista sto te moze iznervirati, ne opterecuj se vasim odnosom ako vidis da ne ide, ako zeli ici na preglede neka ide ako te to ne nervira. Ti odlucujes. Posveti se sebi i bebici. Tvoje vrijeme za ljubav ce doci, bilo sa njime ili nekim drugim.
    Hvala ti na ohrabrujućoj poruci. Očito nije bila u pitanju luda ljubav čim me u ovom stanju ostavio, ali meni je bilo i još uvijek je jako stalo do njega i zaljubljena sam, a stvarno sam mislila da će to potrajati. Očito kod njega nije bilo tako i nikad mi nije govorio da mu nije dobro ili slično, pa me sve to iznenadilo. Ova zadnja tvoja rečenica mi je baš stavila osmijeh na lice Danas sam bila na prvom pregledu tako da sam definitivno fokusirana na sebe i na bebu, a na njega se neću oslanjati jer vidim da nema velike podrške. Danas ćemo se naći da porazgovaramo opet o svemu nakon pregleda, pa ću vidjeti kakvi su njegovi planovi.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

A jadni muzeki, neka i oni ponesu dio bolova....znaci da mu kazem da cuva ruke?

SanjaS, ma uzivaj u svojoj trudnoci, a on neka izidje najprije iz puberteta... Sreca si dovoljno situirana da mozes zdrave pameti i mirne duse odlucivati o svojoj vezi i svom zivotu...samo polako, vidi kako ce se situacija razvijati, ali ti budi ta koja odlucuje o vezi, on bi jedino trebao odluciti hoce li biti tu za svoje dijete ili ne...
    Dobro si to rekla. Kako mi je rekla danas ginekologica na prvom pregledu "Djecu je znao raditi, a sad je problem prihvatiti posljedice, a ma nemoj" Hvala ti na savjetu. Možda s vremenom budem i pametnija, ali neću očekivati podršku s njegove strane.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Anabeg još malo !!! Meni je taj čep ispao oba puta u 40 tt (prenjela oboje djece) iza pregleda plodove vode, izgleda bas kao kruta nakupina sluzi (veličine plutenog čepa) prosarana zilicama krvi...

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hvala bugaboo, bebeto Od večeras nema straha, moj dragi je uz mene i neka krene kad god hoće, a i dragi je pomorac, a sv. Nikola je zaštitnik pomoraca pa možda miško mali odluči doći baš sutra...

A onda ovo moje nije čep, nema nikakvih krvavih tragova, baš čista do lagano mliječna sluz. Nebi mi to promaknulo, jer sram me priznati, poslije svakog pišanja ja pomno promatram papir..ko kakva ludača, buljim u taj komad papira

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Onda to i nije taj cep, to je bila neka sluzava trakica duga 6-7 cm, ali bez zilica i sukrvice, inace imam iscjedak odavno koji se sad pred kraj pojacao, svi su brisevi i nalazi uredni pa kontam da je to normalno...
    Hvala na savjetima

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Hvala bugaboo, bebeto Od večeras nema straha, moj dragi je uz mene i neka krene kad god hoće, a i dragi je pomorac, a sv. Nikola je zaštitnik pomoraca pa možda miško mali odluči doći baš sutra...

A onda ovo moje nije čep, nema nikakvih krvavih tragova, baš čista do lagano mliječna sluz. Nebi mi to promaknulo, jer sram me priznati, poslije svakog pišanja ja pomno promatram papir..ko kakva ludača, buljim u taj komad papira
    Pricamo istu pricu, stvarno smo terminuse.....a o promatranju wc papira razmisljam napisati doktorat
    I ja bi bebu za sv.Nikolu, do sv.Lucije stomak ce mi plazati po podu
    Eto ce dragan izgleda na vrime doc

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

O za boga miloga... Ma mladi policajac je samo jaaaakoooo zabrinut za susjedicu trudnicu, niš više. Lijepo od njega što se tako brine!!! A ti samo vozi (polako).

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo me 39tt, maloprije neka sluzava traka ispade, ali bijelkasta, bez sukrvice, jel to sluzni cep ili...?

Može bit!!! Spremi torbu za rodilište (krenula sam pisat kazalište).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •