Stranica 14 od 581 PrviPrvi ... 412131415162464114514 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Samo maternica mi se stvrdne, ne cijeli trbuh. Ali jucer i nocas sam imala kao menstrualne bolove koji su se sirili u ledja. Jutros nista samo pritisak i ligamente osjetim. Ma smirenija sam nego prosli put,nekako vjerujem da se sirim.
    A zovem gin i javi mi se sestra, i ja joj to ispricam i ona meni:a sta da ti ja sad kazem? Ako hoces dodji sutra ili ako ti se pogorsa idi u bolnicu. O tim bolovima nisam nista saznala... Mirujem koliko mogu, pijem dufice i Mg, nadam se da ce se to sad smiriti.. Hvala vam curke!

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ja bi na tvom mjestu otišla u bolnicu. I to bez daljnjeg, posebno ako te i bude po noći i sl. Nek te pregledaju temeljito i bok, zato su tu.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Rekao je mm da i ako sutra budem dobro, bez kontrakcija, da me vozi ginu nek provjeri bebicu i da mi izvadi briseve, a ako ponoci bude opet onda u bolnicu.. Za sad je jos mirno..samo nek tako i ostane..

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bas sam ti htjela napisati da inzistiras na brisevima, trudna sam točno 14 tj. I imala sam slične simptome stim da sam imala smedi iscjedak od 9 tj ,grcevi pogotovo po noći i ujutro ,prvo mi je ukinuo utrogestane i dao daphostane ,morala na briseve jer je sumnjao na upalu i naravno e. Coli sam imala na cerviksu .nakon terapije sve se smirilo sad jeli od beštije bilo onaj iscjedak i grcevi neznam ali poslije terapije sve je ok.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Bozz hvala ti sta si iskustvo podijelila, puno mi to znaci.. Moram te briseve napravit...obavezno..

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Danas me ulovio višak energije pa sam malo više čistila i naprezala se, pa skužih da mi napor potiče kontrakcije, sad sam ih se nekako prestala bojati, bolje imat mir u sebi nego se stalno bojati.. Inače ih primjetim 2-3 puta dnevno, vjerojatno isto nakon neke aktivnosti, pratit ću od sada, a tokom noći mi je trbuh jako tvrd nakon mokrenja , ne znam kakve veze mjehur ima s njima, trbuh mi je ko kamen ..

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Evo cure da se javim. Znaci simptomi su bili i jos su: prvo kontrakcije gdje se maternica stvrdnula, nakon dva dana menstrualni bolovi vise navecer i ponoci s iscjetkom oker boje.Zavrsila sam u bolnici na antibiotiku, crp 44, nasli bakterije u urinu i u vaginalnom premazu isto upalu. Sad cekamo nalaze UK i briseva, hb da je s bebicom sve uredu. Mozda nekom pomogne moje iskustvo.
    Pozz

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ajme vatra86, dobro da ste uhvatili upalu na vrijeme!
    držim fige da ostali nalazi budu OK

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj vatra86 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo cure da se javim. Znaci simptomi su bili i jos su: prvo kontrakcije gdje se maternica stvrdnula, nakon dva dana menstrualni bolovi vise navecer i ponoci s iscjetkom oker boje.Zavrsila sam u bolnici na antibiotiku, crp 44, nasli bakterije u urinu i u vaginalnom premazu isto upalu. Sad cekamo nalaze UK i briseva, hb da je s bebicom sve uredu. Mozda nekom pomogne moje iskustvo.
    Pozz
    Draga moja baš mi je žao što si završila u bolnici ali neka si ti nama na sigurnom pa da paze na tebe i bebicu! Nadam se da ćeš se brzo riješiti te beštije da možeš dalje mirno uživati u ostatku trudnoće! Sve će biti super, vidjet ćeš! Moja curka i ja vam šaljemo puno za što brži oporavak
    Posljednje uređivanje od Mucica : 13.09.2013. at 12:47

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj vatra86 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozz
    uh uh, brz opravak želim

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Evo da nastavim svoju pricu koja ide prema kraju..Dobila sam dva antibiotika a nalazi uredni i UK i brisevi, sad cekam da mi do kraja daju antibiotik pa vadimo crp, vec 24 sata nema krvi a bolovi minimalni.. Sad su doktori vec na teoriji da je moja trudnoca takva, fizioloski. I da samo mirujem i lezim... Nasli su od kud krvari ali da nije opasno za bebu, vec da je to krvarenje iz cervixa... Mislim da cemo pocetkom tjedna kuci.. Pozz svima!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam u prvoj trudnoci vise puta krvarila iz cerviksa, skroz do poroda, sve je proslo ok, ja sam i radila do kraja (mirovala sam prvo tromjesecje). U drugoj trudnoci uopce nisam krvarila.

Edit: kad su zakljucili da je krvarenje iz cerviksa, vise nisam imala vaginalnih pregleda do pred termin.Da ne izazivaju nova krvarenja.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 21.09.2013. at 07:45

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Super vatra, to su dobre vijesti. Ako treba odležati, odležat ćeš. Samo se drži!
    A mene opet počela hvatati panika, ne mogu si pomoći. Jučer sam išla pogledati film o doulama i hodajući do kina ko neki pritisak dolje, a isto se ponovilo i na povratku doma...onak, kao kad mi se piški ali mi se nije piškilo. A kontrakcije nisu baš puno popustile od kad pijem duphastone. A evo sad jutros, ne znam jel to utješno ili ne, baš osjećam da je bebač jako nisko udarao...pa se pitam je li to jučer bio samo on?! Nemam pojma. Strah me otvaranja. Kad će ta srijeda.

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

muma draga tebe te kontrakcije nikak ne napuštaju,možda je to stvarno bio bebač koji te lupkao po mjehuru,meni se znalo tako događati,bebač lupa po mjehuru i imam osječaj da mi se piški a kad ono na wc-u nula bodova,a jedino kaj ti preostaje ako se ne smiri pravac bolnica,bar ti je blizu,držim fige da se smiri i da nije ništa!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Muma,mislim da ti je to ipak bebač,meni moj gnječi mjehur i bubreg desni,i najedanput me mjehur počne bolit odem u wc kad ono 2 kapi,vjerovatno ga nogicama udara.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Eto, izjadala vam se ja i na drugoj temi. Ma danas mi je jednostavno dan za brigu i to je to. A očekivala sam ipak da će se te kontrakcije malo više smiriti, ajmo reći da smo "napredovali " s 15 komada dnevno na otprilike 10. Krasno. Bit će lakše poslije pregleda, znam to.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Super vatra, to su dobre vijesti. Ako treba odležati, odležat ćeš. Samo se drži!
    A mene opet počela hvatati panika, ne mogu si pomoći. Jučer sam išla pogledati film o doulama i hodajući do kina ko neki pritisak dolje, a isto se ponovilo i na povratku doma...onak, kao kad mi se piški ali mi se nije piškilo. A kontrakcije nisu baš puno popustile od kad pijem duphastone. A evo sad jutros, ne znam jel to utješno ili ne, baš osjećam da je bebač jako nisko udarao...pa se pitam je li to jučer bio samo on?! Nemam pojma. Strah me otvaranja. Kad će ta srijeda.
    točno tako je i meni, nekako me tješi da nam je isti termin pa je možda to u ovo vrijeme normalno.. ja u ponedjeljak idem doktoru, neću se do tada previše živcirat, zadnjih 2 tjedna me dolje udara dosta nisko ali se onda prekjučer podigao i lupa samo sa lijeve strane trbuha, kontrakcije imam samo ako nešto teže dižem po danu ( što ne radim prečesto , da me ne napadnete haha ) , ali su uvijek nekako prisutne na večer prije nego idem leć u krevet.. Ta dva tjedna dok je on bio spušten i lupao dolje su kontrakcije i bolovi bili česti ( na večer jer je tada najaktivniji ), zadnja 2 dana primječujem veliko olakšanje što se tiče mjehura i kontrakcija, recimo da ih je prije bilo 7, a sad su samo 3.. isto se bojim otvaranja, vidjet ćemo šta će biti u ponedjeljak..

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ja još uvijek ne znam kako vi znate da su to kontrakcije? Mene je baš neki dan dok.pitala jel ih imam, odgovorila sam joj da mislim da ne-jer ih ne mogu razlikovati od običnih grčeva u trbuhu i ona mi je na to rekla da ih imam da bih znala da su to kontrakcije...

mene je od 24- 28tt (tu ste negdje i vi) doslovce 2 tjedna ubijao trbuh i leđa(donji dio) išla doktorici, nisu kontrakcije-pritisak na mjehur također, i onda kad mi je rekla da je beba sa 730g skočila na 1400-sve mi je bilo jasno....samo bez uznemiravanja a ako stvarno imate kontrakcije odite na preglede da vam prepiše neke lijekove da se ne počnete otvarati.

Pusek!

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

pa meni kontrakcije nikako ne sliče na grčeve, ovo je više onako malo nelagodan osjećaj gdje se trbuh na jednoj strani jako stisne i tako stisnut ostane desetak sekundi pa opusti, pa onda nakon pola sata recimo opet tako, stisne unutra, postane jako tvrd i nelagodno je, možda više od straha nego što je stvarno..

i da dodam - lagani bolovi u donjem djelu trbuha kao menstrualni, ali onako blagi jako, leđa me za sad nisu ulovila..
    Posljednje uređivanje od Apsu : 21.09.2013. at 14:26

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Apsu mogle bi mi i na neku dugometražnu kavu koliko vidim, imale bi što za pričati do jutra
    nanimira a možda ih i nemaš, budi sretna. Ja ih u početku nisam prepoznavala, mislila sam da je bebonja, ali valjda su vremenom postale jače kontrakcije pa znam da ne može to biti on. Meni se čitav donji dio trbuha (kao iznad dlačica) jako napne i ostane tako nekih pola minute-minutu i onda počne popuštati...ma ne možeš to ne primjetiti.
    I eto sreće (da je barem nešto pozitivno ) nikakvih drugih bolova za sad nemam.

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Muma i Apsu kad vas čitam ko da slušam sebe, tako vam je točno i meni sa kontrakcijama, samo što sam ja još i 2 tj manje trudna nego vi pa me samim time još više strah...
    Ali cure, think pink

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Mucica mene muče već mjesec dana, umirala sam od straha, na zadnjem pregledu je bilo sve ok, sad u ponedjeljak ću vam javiti kakva je situacija, ja se nadam da je ovo potpuno normalno ko što negdje i čitam da je, da se maternica samo sprema na porođaj.. a to je nama stravično jer odma mislimo da će porođaj sutra :D

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Apsu mene muče od 18 tt a sad sam u 25. tt! Za sad je hdb i kod mene sve ok, zatvorena sam i cerviks se nije počeo iskraćivati ali strah je ipak prisutan... Javi se u pon da čujemo novosti ja imam kontrolu u čet a Muma mislim u sri tako da ćemo sljedeći tj sve znati nešto više

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Tako je Mucica. Znači idući tjedan redom prijavljujemo samo zabetoniranost

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Držim fige da sve bude ok. A sigurna sam da bude bilo. Bh su (navodno) skroz normalne. Vjerojatno ih vi imate više i češće, pa ih i prepoznajete.
    Ja osobno uopće ne osjećam to. E da li to znači da ih uopće nemam, valjda
    Inače, i moj bebač de spusti nisko i lupa. Doista neugodan osjećaj!

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Evo,meni se sinoć dogodilo nešto što bih možda mogla nazvati BH kontrakcijom: stvrdnuo mi se trbuh ispod pupka i potjeralo me na mokrenje Onak se baš stisnuo, blagi pritisak i nelagoda,zatezanje...mogla bi biti BH kontrakcija ha? Problem je što kad sam se popiškila-prestalo.

Lulu i ja mislim da ih imam ali ih ne osjetim...doduše ja imam dosta problema s grčevima u trbuhu u trudnoći tako da je moguće da zamjenim...bitno mi je samo da uspijem prepoznati prave trudove, a to su svi rekli da hoću...

Mi idemo po briseve i administraciju u petak Očekujem detaljne izvještaje s pregleda

p.s. čuvajte se prehlada i viroza

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

nanimira može biti bh, prema tvom opisu - i jest. Obično se i javljaju više ako je mjehur pun.
    Ma jesu one normalne, samo smo mi zabrinute jer ih imamo dosta, pa da slučajno cervix ne počne "popuštati"...
    Posljednje uređivanje od Muma : 22.09.2013. at 10:02

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I meni su jace bh ako mi je mjehur pun
    Meni je vanjsko usce smeksano i ulozivo za vrh prsta, dok je unutarnje (sto je vaznije) dovoljno dugo i dobrog oblika - bar je tako bilo prosli tjedan, u 22 tt
    Dr. veli da je to ok nalaz, s obzirom da je treca trudnoca, al moram svakako usporiti

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Evo da vam javim i umirim vas, kod mene unatoc kontrakcijama sve u redu ja zatvorena, lijepo napredujemo, tolko je sve u redu da sam narucena tek za mjesec dana

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Apsu divne vijesti neka tako sve uredno ostane do kraja
    Muma sad očekujemo isti takav nalaz od tebe u srijedu, a onda nadajmo se i od mene u četvrtak

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Apsu juhuuuuu samo tako nastavite! Sad si mirna neko vrijeme!
    Mucica naravno! Drugo se niti ne očakuje. Ma ima da je sve dolje ko da sam istisnula čitavu tubicu moment-ljepila.

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

apsu bravo!
    muma,mucica očekujem da ste dobrano zabetonirane!!!

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Prijavljuje svoje prve BH. Prve ili prve prepoznate, ne znam.
    Trebalo mi je par dana da shvatim o čemu je riječ. Ono, spora sam

Sigurno je to bio BH: zgrčio se trbuh kod pupka, izbočio, malo tupo zabolio i ostao tako isporučeno stajat nekih 1 min.

ja sam u prvi mah rekla mm da su to bebina leđa i smijali smo se kak se on to namjestio. (Koji smo bedaci! )

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

A ja prijavljujem svoju prvu večer bez BH Danas mi je ginekologica rekla neka si kupim magnezij, reko ok.. Odem ja u ljekarnu, pitam tetu što mi je najbolje piti, na što mi ona odgovori da si uzmem od natural wealtha šumeće tablete.. Koliko koštaju i koliko ih ima unutra? 70 kn, ima ih 20 komada.. Dobro, a koliko koštaju tablete pored njih i koliko ih ima? Tablete koštaju 80 kn i ima ih 100 komada.. Naravno

Dođem u auto i dragi pita šta sam kupila, ja mu pokažem a on se primi za glavu - NE natural wealth!! Ja se zbunila, reko zašto.. Njemu je nedugo u ljekarni jedna prodavačica koja je stajala pokraj velikog postera od natural wealth-a šapnula sa strane da ga nikako ne kupuje jer je to otrov ( što mi ima smisla, zašto je baš on toliko razvikan? ) i preporučila mu ( teta u ljekarni! ) duplo jeftiniji proizvod na biljnoj bazi... Tako da se on digao i otišao mi u ljekarnu zamijeniti magnezij od natural wealth-a za neki magnezij prirodniji, bijelo plava bočica od tvrtke KAL, piše since 1932 ..

Aha, uglavnom, ovo je bio savjet za možda ako već unosite vitamine, da pripazite koje, a svakako si uzmite magnezij, stvarno ih nema, nema, ni jedne :D

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Dođem u auto i dragi pita šta sam kupila, ja mu pokažem a on se primi za glavu - NE natural wealth!! Ja se zbunila, reko zašto.. Njemu je nedugo u ljekarni jedna prodavačica koja je stajala pokraj velikog postera od natural wealth-a šapnula sa strane da ga nikako ne kupuje jer je to otrov
    nešto slično sam i ja čula... frendica mi je nutricionist i radi na portalima koji se bave prehranom i vitaminima, često radi na dijetama za javne osobe i sl. uglavnom veli da ne kupujem natural wealth, bilo koji drugi vitamini su bolji od njihovih.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    A ja prijavljujem svoju prvu večer bez BH Danas mi je ginekologica rekla neka si kupim magnezij, reko ok.. Odem ja u ljekarnu, pitam tetu što mi je najbolje piti, na što mi ona odgovori da si uzmem od natural wealtha šumeće tablete.. Koliko koštaju i koliko ih ima unutra? 70 kn, ima ih 20 komada.. Dobro, a koliko koštaju tablete pored njih i koliko ih ima? Tablete koštaju 80 kn i ima ih 100 komada.. Naravno

Dođem u auto i dragi pita šta sam kupila, ja mu pokažem a on se primi za glavu - NE natural wealth!! Ja se zbunila, reko zašto.. Njemu je nedugo u ljekarni jedna prodavačica koja je stajala pokraj velikog postera od natural wealth-a šapnula sa strane da ga nikako ne kupuje jer je to otrov ( što mi ima smisla, zašto je baš on toliko razvikan? ) i preporučila mu ( teta u ljekarni! ) duplo jeftiniji proizvod na biljnoj bazi... Tako da se on digao i otišao mi u ljekarnu zamijeniti magnezij od natural wealth-a za neki magnezij prirodniji, bijelo plava bočica od tvrtke KAL, piše since 1932 ..

Aha, uglavnom, ovo je bio savjet za možda ako već unosite vitamine, da pripazite koje, a svakako si uzmite magnezij, stvarno ih nema, nema, ni jedne :D
    Pijem, ne pomaže baš. Evo baš se družim sa svojim prijateljima "behačima" idem sad malo na lijevi bok...

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Od kolko piješ Muma? ja sam si uzela od 500 mg, možda malo previše, danas sam uzela cijeli a od sutra mislim na pola prepolovit..

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja od 16 tj od kad imam bh uzimam magnezij direkt 300 mg 2 put na dan. Prah koji se istrese direktno u usta (bez vode). Prakticno. Pila sam do 36.tj.

U prvoj trudnoci sam bas bila na pregledu kad me uhvatila bh- pokazala doktoru stomak- on se nasmijao i kaze da su to bebina ledja i da me to malo zateze tek sam u drugoj shavtila sto su prave bh

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A joj,pa vi niste uzimale Mg, meni ga je dok rekla uzimati od 14tt ( valjda i zbog hematoma). Kupim onaj u DMu za 20kn,ima za 3 mjeseca i cijelu trudnoću ga pijem. Osim njega, prje spavanja popijem čašu Donata Mg koji mi pomaže protiv grčeva u nogama i ujutro za wc. Osim Donata,sad ima i ona Mivela Mg+ voda pa si uzmem nekad nju i popijem čašu iza ručka (ali,ona je za žgaravicu itd.)
    Negdje sam čitala da se pozitivni rezultati uzimanja Mg vide tek nakon 2 tjedna, tako da budite još malo strpljive.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ma pijem ga ja već sigurno 2 mjeseca. Isti taj magnezij direkt o kojem priča S2000. Samo ja pijem 1 tabletu. Igrom slučaja sam naletjela na neki kviz/program (kako god) - upišeš podatke i izračuna ti koliko magnezija "pojedeš". Ispalo je da ja i pojedem previše + taj dodatni magnezij... bilo me strah uzeti više, ali znam da ima cura koje uzimaju i 900mg.
    Ja sam ziher da jesu kontrakcije - kad sam bila na pregledu uhvatila me jedna, ja bih rekla slabašna, i odmah me gin pitala da li osjetim to. A gdje su tek one žešće s pravom nelagodom.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ja pijem magnezijum od 10 tjedana , preventivno i dr tj moj ginekolog mi je rekao ako krenem i pored mg osjecati kontrakcije slucajno da jedem paradajiz i banane kao nesto u tom smislu da i nedostatak kalijuma cini mi se moze izazvati kontrakcije. nemojte mene slusati i drzati se toga al tako nesto je meni dr rekao. probajte sa bananama i paradajizem nemoze stetiti a mozda ima necega u tome.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

meni rekao gin da pijem Mg kolko mi probava može podnijeti, to su bila dva dnevno, s trećim je bio strašan proljev, uglavnom, Mg ne može škoditi ako ga se i više popije

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    meni rekao gin da pijem Mg kolko mi probava može podnijeti, to su bila dva dnevno, s trećim je bio strašan proljev, uglavnom, Mg ne može škoditi ako ga se i više popije
    Ma daj? Sad si me možda prosvjetlila, ili zbunila, nemam pojma, hahahahah. Ja sad cca 2 tjedna pijem željezo ali sam istovremeno uzela i ovaj magnezij direkt (doduše, pila sam ga i prije ali neki jeftini koji sam imala, pa sam sad uzela taj direkt). I od tad imam malih problemčića s probavom - očekivala sam zatvor zbog željeza, a ja totalno kontra! Prva jutarnja destinacija je wc školjka. Naravno, bolje to nego zatvor, ali pa smiješno mi je da bi bilo od promjene magnezija. Mg je mg. A i ovaj prvi mg je imao 375mg a direkt ima 300mg. A tko bi sad znao...

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Suhe šljive i smokve isto sadrže Mg, zato se i koriste za probleme konstipacije...ja nemam toliko problema sa zatvorom u smislu tvrde stolice koliko sa lijenom probavom,meni treba "gasa" i u doslovnom i prenesenom smislu. Možeš i to papat ako već nećeš dodatno Mg uzimat. Ove "tekuće" varijante poput praška otopljenog u vodi ili šumeće tablete su recimo efikasnije jer ih organizam brže upije nego obične tablete, ali umjesto njih se može slobodno popiti čaša Donata. Evo, na 1L Donata ima 1100mg magnezija, što znači da možete popiti 2-3 čaše donata dnevno, ili recimo Mivela s magnezijem u cijeloj litri sadrži 343mg/L.

Ali da, i moja su saznanja da se do 700mg Mg može/smije dnevno uzimati.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

nanimira valjda smo se skužile, ja moram ujutro pobjeći na wc - proljev... Ma vidiš, treba mi magnezij radi kontrakcija, a ipak ne odrađuje dobar posao. Kontrakcije su tu, a ja svaki dan lupam i po suhim šljivama, sjemenkama... To sve ima dodatno magnezija. Ma radije biram wc nego kontrakcije.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ma je je, govorim to ovako načelno svima...a probajonda smanjiti magnezij, čitam da i grčevi u trbuhu i proljev mogu izazvati češće BH.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj tina29 prvotno napisa Vidi poruku
    [B]
    muma,mucica očekujem da ste dobrano zabetonirane!!!
    Razbijam niz Zatvorena sam (iako nije radila cervikometriju nego samo vaginalni pregled) ali je ušće smekšano. Malo više mirovanja, što sad moram dobro isplanirati + dobila sam Nifedipin retard umjesto Duphastona, za koji nije ziher da će pomoći i smanjiti kontrakcije. A lijek je inače za visoki tlak, i piše da nije za trudnice i dojilje. I sad ne znam kaj ću - piti ili ne piti jer se i ona dvoumila da li da mi to da ili ne.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Muma žao mi je :/ ja bi na tvom mjestu potrazila mozda drugo misljenje sto se tableta tice .. Doktor koji se dvoumi dal da da tablete ili ne da, ne znam zasto netko zeli riskirati s tobom..

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Uh, muma, kud bas moraš razbiti niz!!?
    Mirnu ženo sad. Nadam se da to smekšavanje nije jako ozbiljno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •