Čestitke novopečenoj mami! Uživajte kod kuće![]()
Čestitke novopečenoj mami! Uživajte kod kuće![]()
Meni ctg danas kako kaže gin očitao par konkretnih trudova..iako ja nisam osjetila ništa drugačija stezanja od onih što osjećam u zadnje vrime.. uglavnom neka se spremim jer bi to moglo i večeras krenuti..ja se ne osjećam tako![]()
Arianm, hvala Bogu da je sve dobro, cekali smo da se javis...cestitam!
Anabeg, kod mene nista nova, zasto ides na ctg svaki dan? Meni je tek u petak ako nista ne krene do tad
Nisam jučer bila na ctg, ovako kad je zadnji tjedan onda stavi svaki drugi dan, čisto da poprati otkucaje i trudove...ne osjećam ni ja ništa drugačije, ali eto ctg očitao drugačije..e sad dal će se išta pokrenuti vidit ćemo...
Nadam se draga da ce uskoro i tebi i meni, meni se nikakvi trudovi ne ocitavaju iako i ja imam dosta jake te kontrakcije, prekjucer sam osjetila par trudica , ali prevelik razmak i smirilo se, e , i to ciscenje kuce mene uopce ne hvata, nikad manje volje za uredjivanjem...
Nadam se i ja draga..ni ja volje za ništa..mene to čišćenje držalo prije par tjedana..sad sam ko mali praščić..samo ležim, ako i ustanem to je ajme majko..srećom dragi je tu....
sve mi se čini da ću i ja roditi još ove godine... na strogom sam mirovanju otvorena do glavice prst. Moram izdržati još minimum 2 tjedna....
Arianm čestitam!
Optimistična, lezi i vegetiraj!
Anabeg, da uskoro krene i što prije završi!
Optimisticna, ma i ja sam 3 cm otvorena ima tri tjedna, pa nista. ..samo ti lezi i miruj, bebe se cesto predomisle oko izlaska![]()
Anabeg kad ti je termin?
I ako su te danas gledali ili plodnu vodu...velika je sansa da i to potakne sve.
Da, tak je i ljubilici krenulo nakon pregleda.
meni je drugi dan nakon gledanja plodne pukao vodenjak i krenulo je
a čim je ctg pokazao trudove, moglo bi to uskoro![]()
Posljednje uređivanje od alkemicar : 10.12.2014. at 19:14
Vodenjak puka, trudovi krenuli..na putu za bolnicu sam...
Draga anabeg sretno, nek prodje sve u najboljem redu, uskoro ljubis svoju bebicu <3
Juhuuu znala sam znala sam
Sretno.zelim ti brz i lagan porod.
Bas sam sad uzivljena hahhaha
Jeee
Pucaju me hormoni, tak sam se sad rascmoljila, brzo ćeš grliti svoj smotuljak!![]()
Ajde terminuso nek je sa srecom, brzo i bezbolno...
Valjda ce i meni uskoro krenuti....
Javi cim stignes![]()
aaaa <3
ma nek bude brzo i bezbolno da se čim prije maziš sa svojom mrvicom![]()
Draga anabeg sretno da bude expresno i bezbolno
Ja jedva disem i da hocu nemogu vise hodati. Trbuh je samo buknuo u roku 24 sata sad se vise nevidim sama ni izdepilirati. Nemogu ni jesti vise , sva sam zapuhana i da mi je neko reko da cu ja biti placljivica smijala bi mu se u lice al majko mila zadnja dva dana placem iz hobija vec...sutra kontrola pa cemo cuti sta doktor kaze. Ja neznam koliko je tvrd trbuh normalan al moj je jako tvrd al moj leptiric mlati li ga mlati ispod...
U rodilištu će ti bebi upisati tvoje prezime. Tako je po zakonu. Sve bebe čije mame nisu u braku ( bez obzira bile same ili bile u izvanbračnoj zajednici, bez obzira bilo to ovjereno ili ne kod bilježnika.) , dobivaju automatski mamino prezime u rodnom listu i na svim dokumentima. I nema imena oca. Tek kad (i ako) mama i tata dođu zajedno u Matični ured ( u roku od 30 dana nakon rođenja djeteta), može se promijeniti prezime. Ako se želi. I upisati ime oca, ako on to želi.
Isto tako ako je mama u braku, ili se rastala manje od 300 dana prije poroda djeteta, to će dijete sutomatski biti upisano pod prezime bivšeg muuža i on će mu biti upisan kao otac, iako je možda novi partner otac tog djeteta.
Tako da, treba se na vrijeme raspitati o svemu, da se ne iznenadite kad u rodilištu dođe osoba koja prijavljuje dijete.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 10.12.2014. at 20:02
A Beti3 kud baš sad uleti sad s tim info, vidiš da je sad postalo napeto![]()
E, ja zapela na nekoj strani sa 13...Pokušala sam obrisati, ali kasno. ma, nema veze, isto će anabeg sad roditi, a ja sam se sva naježila pročitavši:
"Vodenjak puka, trudovi krenuli..na putu za bolnicu sam..."
Divna sjećanja...
anabeg![]()
anabeg sretno i nek bude ekspresno!!!!![]()
Hvala Beti3.. Definitivno ću se raspitati kakva je situacija s prezimenon i koja su moja prava i obaveze.
Anabeg, nestrpljivo cekamo nove vijesti. Zelim ti brz i sto laksi porod![]()
Evo me 6cm otvorena..bolova nesto ima..ali nista strasnoga zasad...javim se..hvala na lipin zeljama...
Anabeg,ajde zeno brzo to rijesi
Funky,cekamo sada tebe!!!
Aprilili,meni se zdjelica doslovno rasklapa i raspada,trtica isto,trbuh uglavnom kao kamen,posebno navecer...u pon. na uzv (35+1) beba cca 3200 gr,ja otvorena kako kaze dr.jedva 1 prst,cx 2/3 clanka ( sto god to znacilo),AFI 13/14 Uglavnom,dr.rekla sve ok,i opet u pon.(15.12) kontrola.Al jucer i danas cijeli dan radila suhe kolace,uhvatilo me ono gnjezdenje,mozda sam i pretjerala....sutra cu odmoriti neka malenog unutra bar jos 2-3 tjedna !!!
i ja stalno virkam
zadnje javljanje 6cm - sljedeće javljanje će bebač dojiti već![]()
zadarmamica anabeg se ne javlja već skoro uru ipo... a da ti ipak odeš provjeriti?!![]()
žena bit će već rodila i sad je ubila oko![]()
Nema me cijelo popodne i eto cuda :D
Valjda je vec sve gotovo
Anabeg, sretno....a bit ce vec i grlis bebusu![]()
Evo me cure moje drage..u 22,32 moj ljepotan je stigao na ovaj svit..ne mogu vam opisati olaksanje i sricu koju osjecam..decko ima 3770 i 54 cm..
Čestitke cijeloj obitelji!![]()
Prvo Arianm a onda I tebi Anabeg cestitke na mirisljavim bebicama,Fanky iznenadi nas jos ovaj tjedan,mi smo I dalje u bolnici danas punimo 36 tt od sutra se lakse dise a sto je najbitnije moj bebac uredno dobiva na kilazi I izgleda da nemarnost doktora ponekad nas moze kostati puno zivaca bespotrebno,pratim vas I sretno svima.
Cestitam anabeg! Nadam se da uzivas u svojoj mrvici![]()
Anabeg cestitke na bebici!!!!
Cure kakva vam je mokraca? Ja sam danas 14+1, i cinilo mi se jutros da je na wc papiru urin nesto tamnije boje. Ne bi rekla da imam nekog iscjetka, ali sam se uplasila da mozda je... Ne znam kak objasnit kak to izgleda. Inace me nista ne boli i sve 5. Nadam se da nije nista :/
Maybe, mokraća u trudnoći je inače nešto tamnija, a zna biti tamnija i od neke hrane (tipa cikla) ili kad piješ manje tekućine