Sve govorim u najboljoj namjeri.
Ajme tipfelera...
Krene tako ja sve mogu pa kad mozes onda i napravi jer ja sam umoran od posla.a mama od cjelodnevnog bavljenja bebom i kucom nije.
![]()
Sve govorim u najboljoj namjeri.
Ajme tipfelera...
Krene tako ja sve mogu pa kad mozes onda i napravi jer ja sam umoran od posla.a mama od cjelodnevnog bavljenja bebom i kucom nije.
![]()
Ja stvarno nemam iskrenu pomoć, nekoga da mi od srca pomogne a da mi se to poslije ne nabija na nos. Mame mi nema ovdje. Pristala sam da mi netko skuha. Lilli75 Jasno mi je da je u najboljoj namjeri. Cijelu trudnocu sam dobila dva ili tri skuhana ručka i to je bila neka prigoda. Sad bi se najradije rasplakala od jada al tako je kako je. Stvorio se veliki zid i to je to. Ako mi nisu bili od pomoci u trudnoći kad mi je bas trebalo, ne trebaju mi ni sad. Muž mi stoji iza leđa i to mi je najveća podrška. Nedam djete nikome na ruke. Al ovo nije tema za jadikovanje ove vrste. Miš mi je živ i zdrav i to je to.
Posljednje uređivanje od ljubilica : 15.12.2014. at 17:20
Maybe prvi dio rečenice nije bio sarkazam. Osim toga, smeđarila si, možda ti je i od tog nečeg malo napuhnut trbuh pa se još spojilo s Duphićima. Progesteron to radi. Ja sam stavljala Utriće do 12tt, nisam ništa pila pa sam isto bila k'o balon. Sad je i onak balončić skočio iz drugih razloga
ivekica kak je bilo na uzv, jeste vidjeli?
nina83![]()
Bok ,nova sam ovdje... Malo sam u panici,termin mi je u četvrtak a bebač danas na ultrazvuku preko 4 kileJel ima ko iskustva sličnih,prvi mi je porod i neznam kak ću to izdržat...
Stork mi smo čuli naše junačko srce još prije 2 tjedna. Sad smo 11+2, željno iščekujem sljedeći uzv iza Božića. Najradije bi prespavala do tad![]()
evo da javim... mi vidjeli maaalo srculence prvi put
koljena mi klecala, ruke mi se jos tresu od uzbudjenja... mislim da nikad u zivotu nismo ovakvu srecu osjetili
bebonja se smjestio skroz uz rub, dobro se sakrio, jedva ga uslikali
a kaze dr da joj cak odgovara velicina po ZM, bez obzira na raniju ovulaciju, tako da smo na 6+3, iako kaze na iducem pregledu ce znat detaljnije kad se budu vidjeli glava i trtica (16.1-10tt) pa ce moc lijepo izmjerit... i rekla nam je da si do onda popricamo jel bi isli na pap test tj. kombinirani test probira na trisomije... pa da pitam tko je od vas isao?
Stork vjerojatno si mislila na srceko kod ivane.sky
A srceko eto viđeno
Ivana.sky ja nisam isla na kombinirani jer ne zelim znati nista. Moja odluka bi ionako bila roditi. Uostalom, znam da bi mi doktor i sam rekao da vidi da nije nesto u redu. Uzivaj sa svojom mrvicom ♥
Ja sam isla na test probira. Bez oklijevanja. I bez straha. Odmah sam i dr rekla da nebi pobacila jer sam ionako tesko dosla do trudnoće. neznam dobro preformulirati recenicu, al iskreno, zeljela sam znati da je sve ok ili da nije (makar su to testovi vjerojatnosti) pa ako nije, cisto da se pokusam nekako pripremiti ako je to moguće. Makar vjerujem da i dobar uzv pokaze sve.
Posljednje uređivanje od ljubilica : 15.12.2014. at 18:14
Ljubilice sve kuzim.drzi se!
I muzu slobodno ponudi da uskoci![]()
Sorry ivekica, mislila sam na ivana.sky
evo i mene s 4d uzv
sve super i sad mi je srce na mjestu![]()
Ivana drago mi je zbog malog srčeka. Sunce maminoti pregledi su nešto najdivnije!!
Mi idemo za dva tjedna i na papu i na kombinirani. Želim biti mirna, a i ako saznaš neke informacije, možeš reagirati na vrijeme i uzimati neke preparate i vitamine kako bi otpočetka smanjio poteškoće koje bi beba imala. Tipa onda znaju da trebaju dati hormone kako bi poboljšali razvoj kostiju i sl.
U svakom slučaju, korisno.
ivekica ne znam tko te namjerno ili slučajno dezinformirao, ali ti testovi se daju na temelju postotka vjerojatnosti, tj. to predstavlja statističku obradu podataka. Evo, do unazad godinu-dvije uz nuhalni se mjerila i nosna kost, sad nosna više ne, navodno ipak nije pouzdano. U mnogim stvarima još tapkaju, a mame su bespotrebno izluđene lažno lošim rezultatima. Zato, što se mene tiče hvala, ali ne hvala ni kombinirani ni cvs ni racz! Ako ti misliš da će te to umiriti, ok.
Posljednje uređivanje od stork : 15.12.2014. at 22:16
Drage moje, da li je mozda koja od vas imala povišene leukocite i eritrocite u urinu? Danas sam bila kod dr. na pregledu, bebica je dobro, ali mi je taj nalaz urina totalno pokvario veseljePovišene leukocite i eritrocite sam imala i prije nekoliko mjeseci, dok još nisam bila trudna. U međuvremenu sam čim sam zatrudnila tražila da mi dr.opće prakse radi urinokulturu. To je bilo prije cca 3 tjedna. Nalazi su bili sterilni, bez bakterija. Sutra idem opet vaditi urinokulturu pa ću vidjeti. Gin. mi je dao i plimicol vaginalete za tri dana, kaže iz predostrožnosti. Znam da trebam biti pozitivna, ali ja se opet brinem.
Posljednje uređivanje od jarica : 15.12.2014. at 22:32
Bravo !!!! Ja idem sutra na pregled, već noćas nisam oka sklopila od straha..
Jarice, i meni su bili u prošloj trudnoći povišeni leukociti u mokraći, za ove druge (eritro...) se ne sjećam...nemoj se brinut, ako ti je prije 3 tjedna bio sterilan nalaz nema razloga da ne bude i dalje tako. Bitno je da te ne boli i pece kad piskis a trudnice su podlozne losijim nalazima urina. I da je nekakva upala sve se da riješit anitibiotikom.
Jarica koliki su leukociti? Može biti neka upala ili bakterija ili u urinu ili negdje drugdje.
Sad je sezona prehlada pa moguće da je i zbog toga. Ne boj se ako dobiješ antibiotike.
Jarica, meni su leukociti u urinu u 25 tt bili 460, a gornja granica čini mi se 20, i uradim UK, kada ona sterilna...tako da ne brigaj, povišeni leukociti ne moraju nužno značiti beštiju!!!
Mury lijepo ti guraš, baš sam happy zbog tebe
Jarica i meni su nešto povišeni leukociti, UK ok, dr je rekla da je normalano za T.
A gdje nam je Adrianova mamica?
Posljednje uređivanje od stork : 16.12.2014. at 10:37
bebetoja sam bila živčana ko pas, cijela u strahu, nisam uopće mogla funkcionirati dok nije pregled odrađen
tako da te skroz razumijem
vibram da sve bude ok![]()
Cure jesu vam narasli drobici?
Ja sam bila napuhana jako do 12.tt dok sam pila duphaston.cim sam prestala nema droba.
Samo 1kg +.i virujem da je taj 1kg u cicama.divovske su.
A ja bi ae hvalila drobom a nema ga![]()
Doci ce brzo trbuscic. Evo ja par postova iznad pisem kolika sam. Pijem duphice, ali mislim da nije sve bas od njih. Samo se pitam "pa koliki ce bit, jel cu bit nesposobna radit neke stvari, hoce rasti samo on ili cijela ja" itd... A na kraju samo dodem do zakljucka da je jedino bitno da je bebica dobro. Nista drugo ♥
i meni leukociti u urinu 5, dosta bakterija,a UK sterilna, tako da se dr. nije puno zamarao tim.
ivana.sky super za srculence
alkemičar i ja jedva čekam 4D
zadarm moj drobić je vidljiv iz aviona, srića da se nose jakete![]()
jučer mi bili zadnji utrići, oće se šta sad ispuhat drob? al ne virujem, baš je bublast i čvrst, nije onaj salasti![]()
Bio je cvrst.sad ga nema.i evo pocinje mi se smanjivati umor.ne teazi mi toliko spavanje popodne.poletna sam.![]()
Hvala cure, iako se ne volim kljukat ljekovima mislim da cu morat popit normabel da se mogu ukrcat u trajekt po ovoj juzini i da prezivim taj pregled.
Meni se stomcic polako poceo nazirat ali jos me nitko nije pitao ima li kakva novost...![]()
Maybe, ne brini. Ja sam na duphićima od 15tt (sad sam 22tt) 6 kom/dan. Ne vidim nikakve nuspojave (za razliku od utrića). Trbuh mi je malo veći, ali jednostavno mi je takva trudnoća. Znam imati "napuhnute" dane, al to je od određene klope il se nalijem vode. Nećeš biti balon.Jedino što mi zadnji put ginica nije čula srce već neko rondanje i sva sam se prepala. Crijeva mi stalno rade. Jadno dijete je željno tišine.
![]()
zadarmarica, i meni je tako. Nisam veliki čistunac i navikla sam da su igračke po cijelom stanu jer imamo miceka, ali ne volim da mi ljudi diraju stvari (takva sam od kad sam bila malecka), volim kad je veš obješen isključivo kako ja to radim ... Kipim kad nije tako. Ne mogu se skulirati i opustiti jer to nije stvar izbora, već sam jednostavno prihvatila da sam takva, ne borim se protiv toga i život mi je sada puno lakši. Planiram da mi pomaže isključivo muž (ali će mama skuhati nekoliko ručkića i smrznuti ih za poslije rodilišta). Ne zato što ne volim svekrvu, već nikad nisam htjela ovisiti o drugima i uvijek sam bila samostalna. Sve te stvari nisu podložne pregovorima, ali sve će biti u redu. Muž se niš ne sjeti sam, al kad mu nacrtam grafikone (1 po 1) u boji s animacijom, koristan je.
Moj trbuščić s 22tt je tako "skroman" da mi se teško sagnuti zažnjirati tene, pogurnem si želudac. Baš sam čitala u knjizi za ovaj tt da je trbuh definitivno svima vidljiv, ali još uvijek ne smeta. Naivčine, oni ne znaju da sam ja trudna.
Vadila sam ogtt i sva sam sretna. Nalaz je dobar pa smijem jesti slatko, al srećom mi ne paše često.
ivekica, ja sam išla na kombinirani. Divno iskustvo, dr. detaljno gleda bebu na uzv-u pa je se nagledaš. I još čuješ srčeko. Išla sam privatno, pa nisam čekala red, svi divno ljubazni, sretni jer sam trudna (tamo sam išla na postupke) ... baš lijepa uspomena. Do sada mi je najdirljiviji trenutak bio baš na tom uzv-u kad sam čula srculence. Znam da je to test vjerojatnosti, a ne dijagnostika, ali lakše nam je jer je nalaz dobar i nema potrebe za daljnjim pregledima. Nalaz je bio idući dan, tak da nisam dugo stigla biti nervozna.
maybe, ja sam osjetila bebača krajem 15tt. Od onda sam stalno osluškivala trbuh, ali bebica je odlučila biti tiha. Počela se vrpoljiti svaki dan u 20tt. Za prvu trudnoću je normalno osjetiti bebu oko 20tt, čak i kasnije. Sad pak čekam kad će se ritati da se osjeti preko trbuha, da malo priča s tatom (a ne da mu samo prenosim pozdrave).
Meni leukociti 5-10 ( granica referentne 0-1), urin mutan, zut, ketoni 2... ali sve ok.. kazu to tak normalno u trudnoci![]()
Sadie ma strpit cu se ja za vrpoljenje. Meni je srce na mjestu kad na uzv vidim kako mase mami. MAMI![]()
![]()
Sadie potpisujem svaku riječ
Meni je sve još tako nestvarno.
Cure hvala na podršci. Uopće ne znam koliko eritrocita i leukocita imam u urinu jer mi je sestra utvrdila preko onih trakica. Sad me gin., kao i moja dr., poslao vaditi urinokulturu, a nitko me nije poslao vaditi običan urin. Neću se više sekirati. Vidim da je aktualna ljepša tema, o trbuščićimaMeni se nešto kao počeo malo nazirati, ali to vidim samo ja. A možda sam i samo napuhnuta :D
Jarica koliko si sad trudna?
Meni onako izgleda kao da sam se malo popunila, još se ne vidi.
Ivekica sad sam 11+3 dana. Kada se gledam u ogledalu iz profila čini mi se kao da mi trbuščić dobija trudničku liniju. Ali kad se pogledam od ispred, izgledam samo kao da sam se ugojila, a dobila sam 1 kg. Ivekica u kojem si ti tjednu?
Cure, jeste li se počele mazati kremom protiv strija i ako da, kojom?
Posljednje uređivanje od jarica : 16.12.2014. at 19:45
Kupila sam u apoteci bademovo ulje koje oni prave.
Ali sam lina mazat se
U prvoj trudnoci sam koristila elancyl...mislim da se tako zvala.i tamo di sam mazala nema strija.di nisam...uzas su pukle.
Jarica mi smo identično trudne
Tako je i meni. Od naprijed izgledam ko da sam nabacila masu prije zimskog sna, a sa strane se lagano vidi, ali još ništa značajno. Kad obučem košulju ni ne kuži se.
Kad si bila na uzv i kad ideš ponovno?
Zadarmamica kad se to treba počet mazati. Ja sam isto tako lijena za to...
Ivekica, jučer sam bila na uzv. Bebica ima već ručice i nožice
Zadarmamica kada da se počnemo mazati?
Pojma nemam.neki pocnu odmah da koza bude mekana i elasticna.
Tek sam neki dan dva puta namazala.ili mi se neda ili zaboravim.![]()
Jarica koliko smo sad veliki?
Mi smo bili prije dva tjedna i imali 2,4
Mi smo veliki 36 mmMeni ovulacija nije bila 14 dan, nego 16 ili 17 tako da su mi mjere uvijek malo manje jer po tome još ni nisam 11 tjedan. Meni je danas po kalendaru 11+3, a realno sam možda kraj 10 tjedna. Kada je tebi bila zadnja M Ivekica?
Zadarmamica, ako ti kažeš da si vidjela razliku s primjenom krema, ja sutra idem kupiti kremu.
Cure, ja kaskam za vama tjedan dana i isto se svaki dan pitam da li sam napuhnuta ili je stvarno poceo rasti trbuh polako :D
u prvoj trudnoći sam se namazala možda 3 puta i nemam nijednu striju, to vam puno ovisi i o elasticitetu i masnoći kože
U prvoj trudnoci mazala sam se bademovim iz ljekarne. Odlicno je.bitno je piti puno vode i redovito sr mazati, ali kako netko kaze, ako imas predispoziciju za strije nema pomocinadam se da cu se i ovaj put izvuci bez.
Ja s pregleda. 26+2. Sve je oknit me salje na kakve pretrage nit sam radila one kombinirane..nadam se da bu sve ok... I uzv radi svaki drugi put.
Ja se mažem već cca 2 tj i ujutro i navečer i trbuh i cice, jednom mlijekom za tijelo od ziaje (s kozjim mlijekom), a drugi put nevenova mast iz dm-a. Koža mi je po cijelom tijelu i licu i rukama jako suha, perutava i svrbi me od zatezanja. Osim toga kaj fakat moram mastiti kožu, pijem i dosta tekućine, a za strije me baš briga (s obzirom kak sam teško došla do ove bebe nakon 2 izgubljene T!), kažu da je to baby tatoo![]()
Of kors da će sve biti ok GiussepeMoja dvojba leži oko toga da li vrijedi ulagati novac u skupe kreme tipa Mustela i jesu li one efikasnije od jeftinijih, manje razvikanih?!