Stranica 149 od 581 PrviPrvi ... 4999139147148149150151159199249 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,401 do 7,450 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Povremeno osjetim oštru bol na sekundu, kao da me netko štrikačom iglom probo.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 20.12.2014. at 18:59

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ma i te mucnine bi meni bile ok da znam sta da jedem... ovak uzmem gric, 2 pa mi se digne zeludac i onda ne mogu ni jest, pa mi jos vise muka od gladi i ni sama ne znam sta bi... obljevam se vodom... zasad cimet domacica, pahuljice s mlijekom i pomfri odlicno podnosim
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 20.12.2014. at 19:06

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Pomfrit sam i ja tamanila svaki dan i kakao.

Žuta minuta, meni isto tako zna. Pogotovo kad ustanem, odjednom me presječe. Kažu to je normalno.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ivana.sky slazem se da nam treba neka takva tema jer ne mogu ni ja popamtiti koja je koliko trudna. Jedva pamtim za sebe
    Ivekica, ja sutra ulazim u 11.tjedan tako da smo mi tu negdje i tjesi me sto ti nije muka i sto si sad super
    Jarica, i ja se osjecam uzasno jer mi je najveci domet sloziti na mjesto robu koju obucem, a sestra i muz s malom dolaze sljedeci tjedan i trebala bih spremiti stan, a ne moguuuuu :S :D

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj ivekica prvotno napisa Vidi poruku
    Pomfrit sam i ja tamanila svaki dan i kakao.
    jel i tebe mucila savjest sto je masno?

mrzim sto nisam ko druge savrsene trudnice i sto ne grickam mrkvice i brokulice

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Malo, ali obzirom da se inače trudim zdravo, smiješ si priuštiti te sitnice. Poslije ćeš malo poboljšati prehranu, ionako je sad bebi najvažnija folna. Ovo ostalo crpi iz zaliha.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Strange things happen. Upravo sam primijetila da su mi bradavice curile, na grudnjaku dvije mrlje. To mi je baš čudno, jer mislim da je prerano. Kada su vama bradavice "proradile"? U kojem mj.

Tu je i neka ružna žila na lijevoj sisi, iako imam dva veličinu.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 20.12.2014. at 21:32

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Koji si tt?

Danas sam bas čitala da povremeno može iz grudi izaći neka tekućina. Nešto sa s... se zove. I da to može početi od 12 tjedna.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

funky kako je maleni?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sekret, slina, sluz, sisomlaz, ???

18.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kolostrum. Moze curiti, biti di koja kap, ne curiti, uglavnom ne diraj puno grudi, neka se same pripremaju za ulogu hraniteljica koja ih ocekuje.
    Inace, Rodin forum ima 2 neobavezne brbljaonice- odbrojavanje na Prije zaceca i odbrojavanje na Potpomognutoj oplodnji jer su takva pravila foruma. Ova se tema vec neko vrijeme provlaci kao nesluzbena neobavezna brbljaonica zbog dobrote nasih moderatorica ali nece jos dugo nastavi li se pisati sve i svasta o svemu vezanom uz trudnocu ali i druge stvari.
    Zato, stoji preporuka Sadie da o mucninama pisete na nekoj od tema o mucninama, o umoru na nekoj od tema o umoru...a ovdje o strahovima i strepnjama u trudnoci.
    Za lakse pracenje tko je koliko trudan, nije lose u potpisu staviti link za neki od pregnancy tickera (kliknite srce u mom potpisu).
    A kako to staviti u potpis? E i za to ima tema, uguglajte kako staviti ticker u potpis Roda

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jo1974 i Mury, zelim vam da brzo i lako dodete do svojih toliko iscekivanih zlata.

Mury, kad ste planirali indukciju i kako to da necete cekati prirodne trudove?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Stiskala sam ju nakon tuširanja da vidim hoće li još što izaći.
    Hvala na savjetu, budem se prebacila na brbljaonicu, iako ovdje dobijem odgovore brže.

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Jutro cure, ako se po jutru dan poznaje danas bi mi trebalo biti malo lakše. Kako ste mi vi?

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

jučer sam osjećala pritisak u donjem dijelu trbuha i tu i tamo bi me kao probolo, a jutros na ulošku malo smeđkaste sluzi...zvala sam doktora, kaže da se maternica širi i bebica raste pa može biti neka kapilarica, al isto bi sutra otišla na pregled čisto da mi srce bude na mistu sad pred blagdane

šta ima kod vas?

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

I dalje bijeli iscjedak u potocima. Čekam kontrolu za 7 dana i odbrojavam polagano

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pa ja.. ujutro već par tjedana imam krvne ugruške kada ispušem nos. Čitam da je to normalno jer kapilare... nešto. Osim toga, i žgaravice, i povremenih probadanja ništa se ne događa. Kada obučem laganije hlače nemam uopće dojam da sam trudna jer ne osjetim si trbuh.

O, da. Često idem na wc i to me izluđuje. Stvarno, nešto užasno. Imala sam upalu mjehura prije 5-6 g, i sada samo onako razmišljam, ne dao bog tog zla.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Maco,sutra cu na pregled,pa cu valjda vise znati ... indukcija zbog heparina,da mi na dan poroda ne daju fragmin zbog moguceg pojacanog krvarenja,ipak sam na Fragmin 5000! A ja ionako jedva cekam bebu,danas smo punih 37tt,pa sto se mene tice moze maleni vec sada u moje narucje

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Mury joj mogu misliti koliko si nestrpljiva sad!!
    Koliko je bebica velika? Ajde još malo i držiš je u naručju

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj tetagogolina prvotno napisa Vidi poruku
    jučer sam osjećala pritisak u donjem dijelu trbuha i tu i tamo bi me kao probolo, a jutros na ulošku malo smeđkaste sluzi...zvala sam doktora, kaže da se maternica širi i bebica raste pa može biti neka kapilarica, al isto bi sutra otišla na pregled čisto da mi srce bude na mistu sad pred blagdane

šta ima kod vas?
    Tetagolina sigurno nije ništa, ali slažem se s tobom. Bolje ići kod dr. da ti potvrdi da je sve ok, nema smisla da se brineš bespotrebno. Koji si sad tjedan?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

A ja danas nikako se sastati sa tlakom jako nizak u jednom trenu mi je toliko pozlilo dok sam bila na ctg da su otkucaji bebe na tren pali ispod sto sutra ujutro cu znati kad ce se konacno dovrsiti trudnoca gazimo 38 tt I toliko sam nestrpljiva da docekam I uzmem u narucje svoje bozje cudo,svima sretno,a takodjer I sretne vam predstojece blagdane.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

14+2tt danas

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Evo i ja da se javim malo,ja sam jucer napunila 16 tj.nemam nikakvih tegoba osim nesanice,poludit cu,do pola 5 ujutro se okrecem po krevetu,za izludit.Tetagogolina jel koristis jos utrogestan,mene je gin.prebacio na duphaston svakih 12 sati po jednu,zasad sve ok.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ivekica,prije 2tj.beba bila cca 3200 gr,sutra cemo opet na pregled

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

konačno sam uspjela ticker ubacit u potpis

za vikend napravila medenjake, krancle i orahnjaču
    kad gledaš,to i nije neki velik posao, ali moramsvako nekoliko odmarati jer me tako krene stezati i grčiti preko stomka da se prepadnem strašno
    doktor kaže da se širi maternica, ali ne sjećam se da me tako u prvoj trudnoći smetalo

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Alkemicar potpuno te kužim. Mjesila sam tijesto sjedeći u garnituri. Ne mogu, probada, pa leđa pa zdjelica.

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Znaci nisam samo ja... I mene zateze, rasteze, probode... Sva se pokocim od panike, jer mi je doktor reko da pripazim, ali ja sad bas sve osluskujem i ono kaj je mozda/vjerojatno normalno - meni je znak za uzbunu. Bas me je prepao :/

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

U svakom slucaju, trebamo slusat svoje tijelo i odmorit, ne se zezat s time. Nije isto napravit tri vrste kolaca trudna i ne trudna. Usput pospremit, pokvacit ves, otic u ducan itd. Pazite se

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Nina 83 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i ja da se javim malo,ja sam jucer napunila 16 tj.nemam nikakvih tegoba osim nesanice,poludit cu,do pola 5 ujutro se okrecem po krevetu,za izludit.Tetagogolina jel koristis jos utrogestan,mene je gin.prebacio na duphaston svakih 12 sati po jednu,zasad sve ok.
    Ne, dr. mi skinuo utrogestan prije 7 dana. Vidit ću šta će reć, zvat ću ujutro za vidit ima li koji slobodan termin.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj Nina 83 prvotno napisa Vidi poruku
    Jooj mi smo danas 17+2 i umirem od nesanice, leđa bole nikako se ugnijezdit, a ujutro onda odgulim do pol 11

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Opametila sam se.za ovu god jedna vrsta kolaca i bas me briga.prosle god je bilo 5vrsta.i jedan od njih mi je odnio 3sata stajanja.krepala sam.sada trudna bi nakon tog kolaca zavrsila u bolnici.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Stork evo me, ostala bez interneta par dana.. Mi smo danas stari 20+2 tt, rita mi se redovno od 18+1 tt, i to jako cesto cjelu seriju udaraca napravi, uzivam u tim trenucima. U petak sam imala pregled i uzv, sve u redu, trenutno je na zadak, ja zatvorena, bebac malko veci, i dobili smo potvrdu da nam stize deckic.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Evo ja danas 11+1 i mucnine su mrvicu popustile, ali evo vec treci dan danas muku mucim s probavom odnosno uhvate me takvi grcevi kao da imam kamenje u trbuhu, a kad trebam na wc nista. Jeste imale takvih problema?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj AdrianovaMamica prvotno napisa Vidi poruku
    Stork evo me, ostala bez interneta par dana.. Mi smo danas stari 20+2 tt, rita mi se redovno od 18+1 tt, i to jako cesto cjelu seriju udaraca napravi, uzivam u tim trenucima. U petak sam imala pregled i uzv, sve u redu, trenutno je na zadak, ja zatvorena, bebac malko veci, i dobili smo potvrdu da nam stize deckic.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ja idem danas u 13 na pregled, jutros opet neko smeđe brljavljenje, i još osjećam dole pritisak

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj AdrianovaMamica prvotno napisa Vidi poruku

Kod mene danas, osim povratka sinusnih simptoma, drugih nema, kao da nisam T. Još sam prije 3 dana pitala za taj povremeni izostanak lupkanja u buši i sve što mogu detektirati je da su sad neka povremena titranja za mkoja ne mogu razlučiti je li peristaltika, titranje kakvog mišića ili mi malac pije krv od malena pa se tak okrenuo da ga ne osjetim. Prije 2 tj je bilo baš lijepo lagano početno lupkanje ujutro i navečer, sad iščekujem i nema. Uglavnom, sjedim u čekaonici ispred uzv i grizem nokte, danas sam na redovnoj kontroli.
    Tetagogolina javi kaj je bilo kod tebe!

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Jutro cure. Meni danas zadnji dan na poslu prije godišnjeg...jedva sam dočekala...sutra putujem kod svojih na kopno..Ove godine nisam ni bor kitila o kolačima da ni ne govorim....sreća moja doći ću na gotovo Nego curke jedno škakljivo pitanjce...sinoć smo ja i muzić imali odnos i danas imam pojačani isjedak...nije ni krvav ni smedj ali isto sam malo isprepadana. Žao mi je muža jer ja nemam nikakvu želju za s....m, strah me da ne prokrvarim ili nešto slično iako je trudnoća skroz uredna...
    Stork i Tetagogolina sretno na pregledu !!!

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Cure ono sto vas pritisce i kao presjece, i bas zaboli, mene su zbog tog ostavili u bolnici nisu nikak znali sto je uzrok, na kraju pustili me kuc, ja kod moje dr na kontrolu i ona meni kaze to je normalno, to maternica pritisne unutarnji pupak ili neki od organa, pa zato tak zaboli, mene isto nekad zna kod ustajanja, ili ako se bas pocnem smijat ono pravo..

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mene samo zanima do koje granice je to normalno. Zaboli me, ali ne jako. A mozda je to nekome jako... Koliko nas smije boljet? Kada da se zabrinemo? Kad bi bio neki mjerni uredaj...

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Kucam i dobro sam i jako živahan, samo zezam mamu i neću je jako lupkati Femur i BPD taman u dan!

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jeeej!!! I mama je sad mirna

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj maybe--- prvotno napisa Vidi poruku
    Jeeej!!! I mama je sad mirna
    Aha... do sljedeće panike
    Zato i jesmo na ovoj temi!

Zaboravih... napravila je anomaly scan i sve ok, sve unutarnje organe nam je teta pokazala <3
    Posljednje uređivanje od stork : 22.12.2014. at 13:10

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Adrianovamamica čestitam na malom dečkiću.

Stork, drago mi je da sve ide po planu.

Bebeto, to ti je normalno. Pojačan iscjedak +sperma
    Nema nikakvog straha, ništa bebici neće biti od toga.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo mene, beba cca 3600 gr (37+1), ja i dalje prohodna samo 1 prst, tlak ok, plodna voda ok, CTG nisu radili (hm)...kontrola opet za tj. dana, a ako se prije ništa ne pokrene, tek iza NG konkretniji dogovor...čini mi se bit ću trudna 15 mjeseci, kao slonica, i rodit ću malog velokog slona ! E da, ima neka nova mjera BFP 8/8, što je to????

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mene, beba cca 3600 gr (37+1), ja i dalje prohodna samo 1 prst, tlak ok, plodna voda ok, CTG nisu radili (hm)...kontrola opet za tj. dana, a ako se prije ništa ne pokrene, tek iza NG konkretniji dogovor...čini mi se bit ću trudna 15 mjeseci, kao slonica, i rodit ću malog velokog slona ! E da, ima neka nova mjera BFP 8/8, što je to????
    Bravo Mury ajme koliko si već dogurala Kao što si i napisala u potpisu, idemo do kraja.
    i btw ne mora ti beba biti velika, tako su meni govorili da ću rodit veću bebu jer sam nah eparinu bla bla ...a ono na kraju 3.300 gr, prosjek kao po knjigama.

Sretno svim curama, uživajte u ovim blagdanima a iduće ćete imati svoje male bebice u rukama !!!

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

evo i mene, 10.5cm čiste gimnastike u maminom trbuhu, skakalo ko ludo

nema hematoma, nema ničeg za vidit, rekao mi da izvadim krv i crp da nije slučajno neka upala i vratio mi utrogestan 7 dana i naravno što više odmaranja

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Tetagogolina eto i tebi je sad srce na mjestu (bar neko vrijeme). Cuvaj skakaca

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mury, prekrasan veliki dječak!
    BFP, kaže Google, je biofizički profil.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    BFP, tj. biofizikalni profil, sadržava više kliničkih
    opažanja i predstavlja sveobuhvatnu procjenu stanja fetusa.
    Središnji živčani sustav potiče i regulira fetalnu biofizikalnu
    aktivnost. Podražaj iz specijaliziranih zona fetalnog mozga
    putem perifernih živaca stiže u ciljne organe. Fetalni pokreti,
    tonus i disanje zapravo su prenositelji iz središnjeg izvora
    signala – mozga, pa je biofizikalni profil pokazatelj njegove
    funkcije. Kad se tome pridoda i nalaz CTG zapisa, odnosno
    undulacija i reaktivnost čije bodovanje također ulazi u
    vrijednost biofizikalnog profila, trebali bi imati pod kontrolom
    dva ključna organa koja šalju signale našim uređajima:
    mozak i srce. Moždano i srčano tkivo su osobito osjetljivi
    na nedostatak kisika, pa se sistemska hipoksija stoga očituje
    patološkim biofizikalnim profilom. Ipak valja znati da je
    tkivo mozga osjetljivije na nedostatak kisika od mišićnog, pa
    se redukcija fetalnih pokreta javlja prije negoli poremećaji
    kardiotokografskog nalaza. Zbog toga je BFP pouzdaniji test
    kao pokazatelj dobrog stanja fetusa.

Ovo je stručno napisano. Uglavnom, BFP se određuje u slučaju kada se želi ili treba izazvati porod prije termina. BFP tvoje bebe je idealan i to pokazuje da je bebi za sada još uvijek bolje kod tebe, nego da se rodi

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Beti3,hvala na opseznom obrazlozenju,sad sam ful mirna
    Maco,bit ce to velik decko,valjda cu ga nekako izgurati van,he,he

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •