Drage moje, evo da se i ja danas konačno javim. Drago mi je da ste mi sve dobro i da bebice lijepo napreduju. Mene lovi malo jača trema jer sutra idem na kombinirani probir u Ginekos. Držite mi palčeve da sve bude dobro. Ljubim vas![]()
Drage moje, evo da se i ja danas konačno javim. Drago mi je da ste mi sve dobro i da bebice lijepo napreduju. Mene lovi malo jača trema jer sutra idem na kombinirani probir u Ginekos. Držite mi palčeve da sve bude dobro. Ljubim vas![]()
Jarica ~~~~~~~~bit ce to sve super...
Ja danas prvi put povracalanikako mi nije sjeo svjeze iscijedjeni sok od narance...
I ne mogu vam opisat koliku srecu osjecam!! cijeli dan sam u shopingu i za rernom i stalno sam zamisljala kako jedva cekam da netko pored mene zapitkuje sta radim i pravi se da mi pomaze i da crtamo po keksima i izradjujemo ukrase.. uff![]()
Posljednje uređivanje od ivana.sky : 23.12.2014. at 01:00
Hvala ti Ivana.sky. Kada tvoje malo zlato poraste tako će i bitiJa se sad dižem, uskoro krećemo za Zg. Držite palčeve...
Jarica držim palčeve!! Bit će sve u redu, nemam sumnje. Ideš gledati svoje malo zlato i divit mu se dok maše rukicama
Javi mi što je sve mjerila na kombiniranom da znam što me čeka sljedeći tjedan.
Ivana.sky i meni je jučer baš bilo slabo i muka. Takav neki tlak bio valjda.
Cure jesu prestale mučnine?
Jutreekooo
Je li koja radila fetalnu ehokardiografiju na Srebrnjaku, u kojem tt se radi i koliko se čeka?
Jarica.....držimo fige !!!! Bit će to sve super !!!
Ja sam jutros vadila krv i dala urin na analizu...nalazi u subotu tek zbog blagdana...tko će mi to dočekat. Malo me strah urina.
Meni mučnine nisu skroz prestale ali su podnošljivije...ovisi što pojedem...
Zato što sam izgubila 2 T prije ove, a odbila sve ostale pretrage, dr je predložila da bi bilo dobro pa s obzirom da jedino ova nije invazivna, pristala sam.
jutro curkice!
jarice, fige za dobar nalaz
stork draga, oprosti ali moram pitat, u kojim tjednima si izgubila ove prve 2 T?![]()
Jutro trudnice!
Stork ja idem na fetalnu ehokardiografijju ali na Rebro kod dr. Malcica, za njeg sam cula da je najbolji, kazu neki od 18 do 22 tj nabolje ici. Ja sam poslala mailom upit za narudzbu, i dobila termin tocno u roku mjesec dana.
Dali se na taj pregled ide zbog nekih obiteljskih razloga ...jer je meni bratov sin dva puta operiran u munchenu.i bio je na rebru kod malcica.imao je rascjep luka aorte tip b.
Dali se pregled placa,ide li se na to samo ako ginekologica nesto posumnja ili mogu ja zahtjevat uputnicu za pregled?
Jarice, drzim fige da sve prode odlicno, ali uopce ne sumnjam da hoce
Ivekica, malo su se smirile mucnine zadnja dva do tri dana kod mene i onda sam sinoc tako povracala da imam ljubicaste podljeve ispod oba oka, ocito od toliko naprezanja i vrtilo mi se u glavi poslije sat vremena.
Danas moram na neki domjenak s kolegama navecer, a tako se ne osjecam sposobno.. :S
Zadarmamica meni je ginekologinja predlozila taj pregled jer sam isto odbila amniocintezu i biopsiju, i dala mi onda uputnicu, bez uputnice se ne mozes narucit. Koliko ja znam ne placa se pregled. A ti mozes iznjet svojoj ginekologinji slucaj bratovog sina, pa ce ti valjda dati uputnicu ako zelis.
Lijep pozdrav svima! Dosad nisam pisala, ali vas citam redovito
...samo 2 retka od cijele poruke...ugl, jako ste ugodno virtualno drustvo i uz vas je puno lakse odbrojavati (makar je nama ostalo jako sitno...39tt)
za fet.eho, dr me poslala u 22tt kod dr.stanojevića na sv.duhu. Ne znam zasto, je li sumnjala na nesto, al bilo je sve ok. Mislila sam da je to standardna pretraga...
Drage moje, nalaz je suuuuuper.....jeeeeee...Hvala vam na pozitivnim vibrama, divne ste. Tako sam sretna i smirena. Danas sam prvi puta vidjela moju bebicu u krupnom planu, rastopila se dok sam gledala. Čim se sjetim osmijeh mi dolazi na liceOd samog početka imam filing da nosim sina. Kad sam pitala dr.Ujević da li može vidjeti spol, rekla je da je 12 tjedan pretano....no poslije je rekla da bi se kladila da je dečko
)))
Ivekica, mjerila je nuhalni nabor, dužinu nosića i još dosta toga. Dobila sam slikice i cd s klipićima. Tamo su mi izvadili krv i poslali u Brayer. Nazvali su me popodne da mi jave rezultate, a iz Breyera poslali mailom nalaz na moj mail.
Danas su mi i mučnine podnošljive...it's a beautiful day![]()
Posljednje uređivanje od jarica : 23.12.2014. at 19:25
Stork ja mislim da si mi ti najblize, tj.prosla si tjedne koji meni bas predstoje (ja sam 15+5). Jel sad vrijeme za rast maternice, za bockanje posvuda, stezanje...? Ja sam u panici i strahu non stop. I nije da me pikne samo ako se "naprezem", nego i kada lezim i odmaram dugo, znam nesto osjetit.
Do kraja trudnoce ja cu bit totalno luda od briga. A onda ce uslijedit nove. Mirna sam jedino na dan pregleda i eventualno dan poslije.
Kako se vi nosite s tim?
Jarica<3
Čestitam na malenoj mrvici. Mazi svoj trbuščić puno puno.
Nas u ponedjeljak čeka kontrola. Ja nekako isto mislim da je dečko.
Jesi radila papu i briseve ikako? Meni je podobnik rekao isto sad izvadit
izvadit
Stork i ostale brinilice, polako. Idemo dan po dan i podržavamo jedna drugu. A pred ljeto smo sve u rađaoni![]()
Ivekice,meni je moj gin. odmah na prvom pregledu uzeo papu i briseve. Danas su mi mjerili tlak, testirali urin, uzeli krv i radili uzv. Nije me vagala jer sam joj ja rekla koliko imam kila, no vidjela sam da je i to podatak koji se upisuje na obrazac s ostalim podacima.
Drage moje, da se malo hranimo s pozitivnim vijestima. Moja med.sestra kaže da je posljednjih mjeseci zatrudnjelo dosta žena koje je prethodno imalo problema ili nije moglo zatrudnjeti te da svima za sada trudnoće super napreduju. Za 2015 godinu kažu da će biti dobra godina i zato joj se unaprijed veselim kao ni jednoj do sada.
Tetagolina, zadarmamica, maybe....pokušajte ne brinuti, sve će biti dobro. Čeka nas lijepa nova godina![]()
jarice, bravo za dobre nalaze
maybe, prave smo paničarke
1mandarina ti uskoro grliš svoj maleni smotuljak![]()
Jel jos netko ima/o problema s kozom, i kad su krenuli? Ja nikad, ni u pubertetu! Domet mi bio 1cvimbica na celu prije M... a sad... ajme meni! u ogledalo pogledam i ne vjerujem.. sve neke crvene mrlje, cvimbice, lisajevi, ko neke izbocine i neravnine... koristim sto i inace a to je umivanje vodom + nivea...
Cvimbe=akne=pristevi (po naski)
Meni je koza bila i ostala losa. Bar znam da mi nisu hormoni krivac.
Danas sam razmišljala o tome kako nisam materijal za roditelja.
Meni je koza uvik super.a sada se pojavilo potkoznih prista.boli gadno.
Jucer sam digla nalaze urinokulture...sterilno.i nalaze sa transfuzije.a nalaz od krv iz labaratorija dolazi dokt na email.
Cure koje nisu pišale na sodu nek obave.da vidimo oce li biti istina.
Popisajte se i stavite zlicicu sode bikarbone.ako pjeni musko je.ako ne pjeni zensko je.
Iza 9.tt se pisa.
Sad ce nestasica sode biti hahaha
Meni ne pjeni.svekar tvrdio da je ishlapila soda pa kupili novu.i ne pjeni.![]()
Posljednje uređivanje od zadarmamica : 24.12.2014. at 07:58
Pišnila na sodu, ali se nije pjenilo. Koža bolja nego ikad. I nokti.
Hahaha zadarmamica, on bi decka!!! Super mi je kak to sa svekrom dijelis :D
Cestitam onda na curki![]()
Posljednje uređivanje od maybe--- : 24.12.2014. at 08:34
Mamice i buduće mamice, znam da slijede blagdani, ali nemojte se ubijati od posla. Nek drugi malo oko vas skaču, a vi uživajte.
Želim vam svima sretne nadolazeće blagdane i pažljivo s klopom. Sve što sad natučemo trebat će skinuti za koji mjesec![]()
Upravo sam napravila cupavce.i gotova sam.vec me pocelo probadati.tako da ove god samo jedan kolac.prosle god 5vrsta![]()
hahahhaah soda.... nasmijala sam se![]()
ja san sretna, uzivam ali......sinoc san primjetila da se ne mogu vise okrenuti u krevetu bez da me nesto zaboli...nagle pokrete ne smijem raditi jer i ako samo nesto pokusam naglo odma me zaboli nesto. osim toga imam bolove kao da cu dobit menzis..ne boli jako ali dovoljno da budem zabrinuta...sad sam 34 t...mozda mi je sve tko tesko postalo i jer sam se udebljala 19,3 kg..
hahahhaah soda.... nasmijala sam se![]()
ja san sretna, uzivam ali......sinoc san primjetila da se ne mogu vise okrenuti u krevetu bez da me nesto zaboli...nagle pokrete ne smijem raditi jer i ako samo nesto pokusam naglo odma me zaboli nesto. osim toga imam bolove kao da cu dobit menzis..ne boli jako ali dovoljno da budem zabrinuta..zbog toga pijem donat ali mislim se da li da kupim neki sumeci magnezij...sad sam 34 t...mozda mi je sve tko tesko postalo i jer sam se udebljala 19,3 kg.. jel ima neka trudnica u visem stupnju trudnoce ili sve sve manje vise tek na pocetku?
Nama je sutra 39 tt, jucer i danas polako ispada cep, bas me zanima kad ce krenuti...
Znam da cep moze ispadati danima prije, ali se ipak nadam da ce malac doci sto prije, jedva cekam<3
Ja sam dva puta piskila na sodu sa 12 tj i sa 18 tj, oba puta je pjenila, i dr je potvrdila da nosim decka. Ja sam neki dan napravila bozicne keksice, ali svi su pojedeni, vise necu pravit, uzet cu sutra nesto kolaca od mame i to je to.
da, kazu da "kcer ukrade ljepotu mame"ne bi se bunila da je curica, a ni da je decko...
p.s. prije cca 5god sma bila kod jedne "tete vracare" (zene koja cita iz tarot karata) i rekla mi je da cu prvo roditi kcer... u ovih 5god sve sto je rekla se ostvarilo, ha vidit cemo jel i ovo pogodila![]()
Uff Kiri, naravno da je sve teže...
Ja sam 35 tt, ali beban je već proporcija većine terminskih beba (3450 g), trbuh visokooo tako da jedva dišem, a saginjanje je muka živa.
Po noći mi je onaj dugačak jastuk neizostavan, budim se 2-3 puta za wc i još koji put jer mi noge trnu. Bilo bi i gore, ali me moj 1,5-godišnjak toliko iscrpi preko dana da nema šanse da ne spavam.
Za bolove nisam sigurna, oni kod mene dolaze periodično, kako se što razmješta i rasteže. Sad već neko vrijeme me nije boljelo na duže vrijeme.
Bugabooda zagrliš tog dječaka u 2014.
maca..kad ti je termin..meni je 4.2. i moj je veci za tjedan dana ali ne zeli se okrenit, guza mu je doli tako da mislim da cemo morat na carski...kad se tvoja beba namjestila glavom? ajme imas jos jednu bebu doma? ajme pa kako uspijes?
hahaha, soda, moja pjeni a vidit ćemo šta će uzv otkrit
napravila 2 vrste kolača i dovoljno, prošle godine 5 i torta![]()
Termin mi je 30. 1.
Moj je poceo dubiti na glavi prije 30. tjedna.
Ali ne mora ti to nista znaciti. Znam mamu kojoj se beba okrenula zadnji tjedan. Ona tvrdi da su one vjezbe za okretanje pomogle
A kako uspjevam sa starijim i gigantskim trbuhom?
Pa moram. Muz pomaze koliko moze i stize ali mama je mama![]()
maco, cestitam ti na trudnoci... taman pred termin!
Slobodno mi se mozes smijati ako sam ti vec cestitala - ja se trenutno cudim i veselim kao da nikad prije nisam vidjela.![]()
![]()
Ha ha umirem od smjeha na sodual neda mi vrag mira pa cu probati
doc je zadnji put rekao da misli da je decko al nije siguran
I da,definitivno je sve nekako teze raditi kad si trudan!! Sinoc mi je bas bio tvrd stomak i bolan na dodir,valjda sam se preforsirala ,zato danas polako :D