Sanja s, zvuci kao gadna zgaravica.. probaj manje obroka vise puta, ne prejedat se i sestricna mm kaze da joj je puuuno pomogao donat mg...
Sanja s, zvuci kao gadna zgaravica.. probaj manje obroka vise puta, ne prejedat se i sestricna mm kaze da joj je puuuno pomogao donat mg...
Ivekica, nisam probala sa sodom :D Meni u obitelji sve cure. Nona rodila dvije cure, moja teta jednu, moja mama cetiri, moja sestra prosle godine isto curu. I svi sad govore da sam ja na redu za decka :D
Ivana.sky nisam nikad imala u zivotu zgaravicu, pa mi je to totalna nepoznanica.. Cula sam za donat mg, pa bih mogla probati s tim. Potice slatko zgaravicu ili ne?
evo me cure, sretna vam Nova i nek bude bolja nego Stara!!! Sutra najvjerojatnije idem doma. Ne bi vjerovale ali bolnica je puna trudnica s hematomima, nekakva pošast čini se...Na uzv se vidi bebica koja skakuce i zlocesti hematom koji je jos tu ali se smanjio, pa jedino sto mogu je strogo mirovanje dok se ne resorbira....hvala svima na podrsci i utjesi....kiss
Tetagogolina drago mi je da si se javila!! Nisi sama u svemu i držim fige da se hematom što prije povuče! Želim ti da taj problem sto prije riješiš i nastaviš sa školskom trudnoćom
Sanja probsj donat ili bademe. Prestat će još malo te mučnine pa slijedi ljepši period![]()
Red je da se i ja konačno prijavim, u 23. sam tjednu, četvrta trudnoća.
Pratim vas od početka a sve nešto čekam. Sad kad se tetagogolina javila, pao mi kamen sa srca.Sve moje prethodne trudnoće su bile blizanačke i u svakoj je jedna beba odustala oko 9. tjedna. U 2. trudnoći sam imala i ogromni, pretpostavljaju miom-koje nikad prije ni poslije nisam imala, i rastao je do 18. tjedna. Tu strepnju i paniku sam proživjela taj tren kad sam pročitala što se tebi događa i samo ti želim reći da će sve biti ok. Lagano, čim beba preraste hematom-na konju si.
Ostalim curama želim da što mirnije dočekate termine i da nema žgaravica, zatvora i svih ostalih kotrljajućih tegoba. Barem neka ih ne bude puno.
Moj termin je 5. 5. i sa veseljem ću se družiti s vama iščekujući dan D.
Cure sretna vam Nova Godina!!!!
Jo 1974 i Bugaboo cestitam na bebicama
Mury sretno![]()
pozzzz svima...evo trudna sam 6 tj i danas sam se imala odnos s mužem i sad mi je bed....dali netko zna jel to šteti bebača..naime nakon transfera koristim utriće i nisam imala odnos do danas i sad sam sva u strahu pa vas molim da mi pomognete...![]()
lisica, divna si ♡
evo ipak cu ostat jos koji dan kako bi dr. uzv- om popratio situaciju, ali je stvarno optimistican pa mi je lakse ostat a i drustvo u sobi mi odgovara....citamo se uskoro
hvala vam svima na odgovorima...sad mi je malo lakše![]()
hvala
![]()
Tetagogolina, kako mi je drago da je sve dobro, stvarno sam se već zabrinula! Izdržat ćeš ti još malo u bolnici i mirnija otići kući. Čuvaj sebe i bubicu malu![]()
Tetagogolina, baš mi je drago da si se javila i da je sve dobro. Još malo strpljenja, mirovanja i proći će, bitno da je beba dobro!
Pa kako se taj hematom inače pojavi, šta je uzrok tome?
Tetagogolina![]()
Tetagogolina tako si me razveselilaHvala Bogu da ste ti i bebica dobro. Samo se ti čuvaj i sve će to proći.
Cure imam pitanje. Da li znate za koje trudničke vitamine bez željeza?
Posljednje uređivanje od jarica : 02.01.2015. at 15:37
Imam željezo skoro na gornjoj granici (granica 30, a ja imam 29). Ginekolog mi je rekao da elevit nikako ne uzimam jer ima pojačane doze željeza. Trenutno pijem Vitamum od kala, ali i te tablete imaju željezo. Tako da ne znam što više da uzimam.
Probaj u ljekarni njih pitat sta imaju da nije sa zeljezom
Meni opet jutros krv iz desne nosnice, lagana podmukla glavovolja i opet umor...
Tetagogolina![]()
Posljednje uređivanje od ivana.sky : 02.01.2015. at 15:51
ja sam 35+2 i beba je bila na zadak. ali nocas sam se probudila i stomak mi je bio nekako visoko jako tvrd... udarce jos uvijek osjecam nisklo ali sve se nadam da se beba okrenila. nekako je danas jako visoko i malo mi smeta dok disem..a i kad legnem na stomak ne mogu se potpuno opustit, imam osjecaj da mi ni jedan polozaj ne odgovara...lakse mi je stajat nego lezat
Kiri kad ides na uzv?
Meni veliki Ufcicobolja se vratila...
za par dana idem na uzv. danas mi je puno lakse..iako je osjetno da je beba veca. ali jel se vama sad u ovih tjednima vec pocelo pojavljivat da su udarci rjeđi? osjetim ja bebu ali svakih par sati i to samo po koji udarac. jel to tako normalno?
Kiri, normalno je da se beba smiri zadnjih par tjedana. Nema više toliko mjesta, a i puno vremena provode spavajući, kao i tek rođene bebe.
Osim toga, osjet bebe ti može postati znatno drugačiji ako ona promijeni položaj, kao što si pisala da ti se čini da se okrenula.
Ja sam u 1. trudnoći točno jednu noć osjetila kako mi se bebač totalno okrenuo i sljedećih par dana sam bila cijela na iglama jer mi je svaki pokret bio drugačiji nego što sam bila navikla.
Koje veselje, imam hemeroide. Uf, samo bih sjedila u hladnoj vodi. Nemam zatvor, probava ko nikad. Kak ste se vi rjesile tog zla? Za sad ne bih nikakve ljekice vec nesto blaze, iako mi se uopce ne da baviti time. Nije nesto strasno, al isijavam ko krijesnica. Mislim, nisam gledala, al se tak osjecam. Mozda bih zasvijetlila sobu da ugasim svjetlo.![]()
Posljednje uređivanje od Sadie : 04.01.2015. at 19:01
Evo cure da se malo nasmijete....za one koje se popiske od smijeha...nisam krivaIz iskustva kazem da je sve navedeno apsolutna istina
http://www.buzzfeed.com/robynwilder/...key#.hxVyjJpb1
mi smo 34+6 tt a moj mali i dalje luduje non stop. Nikako da mu postane pretijesno iako je kao veći za dva tjedna.trbuh mi samo leti lijevo desno. A počelo mi je bježati u gaće,prehlađena sam i kašljem.svaki kašljuc,mlazić pobjegne. Katastrofa.
pozzz svima...imam jedno pitanje,jako me boli trbuh i imam smečkasti iscjedak...imam osjećaj kao da ću dobiti toliki mi je pritisak dolje,dali je netko imao sličnih problema...
Sadie a hemeroidi se, koliko sam upoznata, više pojavljuju kod zatvora. Možda da probaš sa kantarionovim uljem, ono je inače dobro za kožne probleme i smiruje upale. To je samo prijedlog, nisam upoznata s tim.
A mene s druge strane muči zatvor zadnje vrijeme, a i inače imam problema sa probavom, nije mi uvijek uredna, radim sjedeći posao 8h dnevno i na psihičkoj bazi mi je ako sam pod nekim stresom onda mi crijeva zakažu, stomak mi se stegne i budem naduta, a najbolje mi pomaže kava ujutro, ona me odmah protjera na wc, a ovisi i šta jedem, a hranim se zdravo i raznovrsno. Sada mi je stolica tako tvrda (oprostite na izrazu) i kad sma na wc-u moram tiskat ko da rađam, a pijem i donat tu i tamo, pa jogurt probiotik, jedem voća...al najbolje mi pomogne kava sa mlijekom ujutro, ali je sada ne pijem svaki dan jer mi ne paše uvijek, a nekako i ne bi u trudnoći često, al kad je popijem (pogotovo tursku) odmah me pročisti.
nazovi sutra dr., a veceras ako bude svjeze ili obilnije krvi, temperature ili jakih bolova, odi na hitnu... nemoj se nista plasiti, iscjedak i krvarenja se znaju dogoditi, cak i dosta cesto tako rano, mozda neki hematom ili nesto, ali bitno je da te dr. pregleda i da ti da mozda utrogestan ili duphaston, i da mirujes i lezis, ne dizes nista tesko i ne penjes se po stepenicama.
cure sa slicnim problemom ce mozda imat boljih savjeta, ovo je koliko ja znam jer je od mm sestricna obilno prokrvarila u 7tt, sad je 11tt, jos uvijek krvari, puno manje, ali sve je ok sa bebom samo je na strogom mirovanju
ivansky u 6 sam tjednu i koristim utrogestan več mjesec dana....nadam se da će sve biti ok....boljelo me i ranije,ali ne kao sad...hvala na poruci...![]()
sara10, meni je super bilo smiksat si za dorucak zobene pahuljice s vocem i mlijekom. Wc zajamcen. A u trudnoci, kad bih trebala biti zacepljenija, dovoljno mi je ujutro malo lec na leda da `sazorim` i trk na wc, i jos 1 do 3 puta tijekom dana. Pocela sam pit zeljezo, pa me mozda to malo uspori. I na duphicima sam vec 10 tjedana, ne znam zatvaraju li oni. Ne smijem pit mg direkt svaki dan, vec svaki drugi jer me potjera. Mozda da njega probas?
Bil ti pomogla kava, ali bez kofeina?
littlemouse, i da nemas iscjedak il krvarenje, ako te jako boli nemoj to ignorirati. Mozda je to kod drugih trudnica normalno, al kod mene nije bilo (al je sve proslo dobro).
Posljednje uređivanje od Sadie : 04.01.2015. at 21:25
ne znam koliko je beba teska, idem sutra na pregled...
kris....citala sam to sa linka koji si stavila
littlemouse..jel ti ista bolje? jesi se javila doktoru?
Cure moje,ja jos u komadu (39+1),cekam jutros vizitu,ne bi li sto pametno saznala ( od mojih trudiva ni T)....za vikend vizita samo reda radi! Ali u bolnici od cimerice pokupila virozu: grlo pece,kasalj, pluca rezu,iz nosa mi se slijeva u grlo,kosti i misici bole.....uzas,kako ovako iscrpljena na porod! Jedino mi za sad temp.oko 37,iako ja osjecam da gorim,znojim se....
Posljednje uređivanje od Mury : 05.01.2015. at 06:42
Uff, Mury, baš mi je žao zbog viroze
~~~~~~~~~~~~~~ da te što prije pusti pa da svog ljepotana dočekaš u najboljoj formi.
Javi nam novosti kada ih bude![]()
Mury grlim i nek prodje brzo!
A nisi li ti trebala na carski ili sam ja nesto fulala?
pozzz svima...evo da javim iscjedka više nemam niti krvi,ali još me jako boli i imam osjećaj da ću dobiti svaki čas....stalno sam na wc i provjeravam uglavnom izluđuje me to...iako po računanju bih ovih dana trebala dobit,pa je možda zato tolika bol prisutna...uglavnom,nadam se da će proći da će sve biti ok...javim vam se s novim vijestima...pozzzz svima..![]()
![]()
A da ipak odes doktoru ili na hitnu? Tek tolko da ti kazu da je sve ok. Kad imas iduci pregled zakazan?
ja sam danas bila na pregledu...35+5 3 kg i zadak![]()
sad sam primjetila svijetlo smedi iscjedak nakon pregleda...jel se to vama dogadalo? nije puno ali svaka tockica je meni strasna
kiri mene su malo raskopali na vag. uzv s 12tt i curkalo je od petka ujutro do nedjelje popodne i jače i tamnije i svakako, ali bila sam uvjerena da je samo malo iritirana sluznica i bila sam poprilično mirna, čak i štrapacirala okolo s uloškom. Ti si ipak već daleko odmakla, vjerojatno je isto nekaj pogrebano, mislim da se nemaš zakaj živcirati, a i bebuška ti već lijepu kilažu ima![]()
Mury~~~~~~~~~~~~~~ da viroza prodje brzo a porod expresno!!!!
Drzim fige Mury da sve prode kako treba i kako ti prizeljkujes
Ja usla u 13.tjedan i spavanje mi vise nije bas udobno. Imam bolove u bokovima tijekom noci. Valjda je to samo jos jedan divan znak trudnoce :D
Cure danas sam 16+4tt.
Imam pregled u 15:30h.
Nekako me strah.nemogu opisat.a inace mislim da sam ovaj mj dobila 4kg.drob je narastao.i poceli du mi oticati prsti na rukama i na drobu ostaju otisci prsta.koliko znam to je znak previse vode i soli.i glava me boli ovih dana svaki dan.te trbusni i ledni misici dok jedem hahhaha kao da radim trbusne u tom trenu.mozda se to sve razvlaci.
A ja inace imam niski tlak pa pretjeram sa soli.
zadarmamica, figice za pregled i da doznaš jel rezultat sode istinit![]()