Dnevno oko 8 komada, ovisi kolika je beba i koliko je `produktivna`, Zato imas Baby dane i Bipi s 20% popusta pa su dosta jeftinije.
Dnevno oko 8 komada, ovisi kolika je beba i koliko je `produktivna`, Zato imas Baby dane i Bipi s 20% popusta pa su dosta jeftinije.
mom sinu su odgovarale najbolje babylove.ali da bi otkrio koje pašu morate probati više.tako da smo probali i druge marke.ako vam neke propuštaju idete dalje.
razlika je i curica decko.koliko piške,i dok su mali kad kakaju bude ritko pa i toga zna biti svuda samo ne u peleni.
ah..cari majcinstva.veselite se svakoj peleni hahahah
Cure jeli koja od vas koristila kakve kapi za nos ?? Tipa operil ili sl. ? Pijem caj sa medom i grlo mi je pod kontrolom ali nos bi otkinula...
Bebeto jučer mi je rekao jedan poznanik medicinar da se klonim svih lijekova ako je moguće i potrpim. Probaj inhalaciju eter.uljem čajevca, eukaliptusa ili slično. Meni pomaže i samo staviti par kapi ulja u lampu u sobi, odmah mi je nos prohodniji.
Posljednje uređivanje od jarica : 09.01.2015. at 11:07
ja sam odlucila koristit pamucne pelene, super mi je to
braticeva zena koja je rodila prije 3god ima komplet koji mi cuva, a jos cemo uzet par komada mi, par kumovi i mislim da ce to bit i vise nego dovoljno
Posljednje uređivanje od ivana.sky : 09.01.2015. at 11:08
za odštopavanje nosa sam koristila samo inhalacije nad čajem od kamilice i kadulje, te Sterimar (fiziološka)
navodno se smiju i biljne kapi poput Jozinga , ali to ipak pitaj u apoteci. Sad ga nisam kupovala jer su mi ove inhalacije pomogle (inače taj Jozing mi je otkriće za sinuse, imam osjećaj da mi probije sve do mozga)
i slažem se što se pelena tiče (za one koje misle koristit jednokratne) - nekome pašu jedne, nekome druge... i ovisi jel cura ili dečko...
Meni su sa kćeri bile odlične BabyBeauty iz Mullera (njihova marka), nisu propuštale, mekane su i, koliko sam uspjela usporedit - najpovoljnije su bile u to doba...
Sinu su pak pasale jedino pampersice, probali smo DM-ove i razne druge ali su nam propuštale... Ove mullerove s njim nismo probali jer ih tad još nije bilo.
Posljednje uređivanje od buba klara : 09.01.2015. at 11:12
na ulazu u nosnice iznutra, samo stavim na prst i napravim krug, i tak par puta dnevno, za 2 dana ko nova
ma domaca mast je pravi lijek za sve![]()
Posljednje uređivanje od ivana.sky : 09.01.2015. at 11:22
Joooj nesmijem ni razmisljat koliko cu ja trebat pelena mjesecno![]()
Ja sam s Jozingom sveki spasila prije par godina od operacije sinusa. Sad ih ima i u ljekarni na Trešnjevci na uglu Sokolgradske i Ozaljske.
Inače, meni je ginica na SD kod one preboljene upale sinusa rekla da smijem efedrin kapi 3x1 najdulje 7 dana, ali već sam bila 14tt, ispiranje fiziološkom i inhaliranje kamilicom, a eter. ulja nisu preporučljiva u T.
istina, efedrin smiju i male bebe, pa pretpostavljam da i trudnice, ali koliko se sjećam one idu na recept...
uglavnom, fiziološka i ihnaliranje (kamilica, kadulja...)... meni je to stvarno pomoglo
evo mene sa pregleda... otvorena 3 prsta. Beba se spustila jako nisko i smirio se. Dobila sam uputnicu za rodilište i ctg i pregled na poliklinici za ponedjeljak. Termin za novi pregled nisam dobila. Doktorica kaže da ću kroz par dana držati bebu u rukama, da nema potrebe ležat i paziti se. Sad čekam ponedjeljak i molim boga da me ne uhvati kroz vikend jer mm radi...
Hvala vam na savjetima probat cu se inhalirat, svinjske masti nemam ne koristim ju u prehrani (mi dalmosi jedino maslinovo ulje trosimo)..☺
Optimisticna vibram za sto brzi i bezbolniji porod !!!!
bebeto,ja isto muku mučim sa prehladom i iako uglavnom špricam samo fiziološku,kad više nemogu špricnem i obične kapi zs nos. Imam neke dječje olynth. Mislim da se ta upozorenja ipak odnose na stalnu upotrebu. Ako špricneš dva tri put u trudnoći sumnjam da se može što dogoditi. Ono kad ti stvarno zaškripi.
a što se tiče pelena mi smo od početka,a nažalost još uvijek,u pravilu trošili 2 paketa mjesečno.
Inače ja danas obavila šoping za bolnicu,uloške i to,nek bude spremno. i čekam termin u TA u vinogradskoj za prvi bolnički pregled (naručila se jučer preko maila)
optimistična ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za što ljepši porod
i ja sam koristila olynth za djecu kad je bilo il diši il se zadavi ....mislim da ne može štetit par kapljica u par dana![]()
optimistična, sretno)
sad si mirna kad si u terminu, super za otvorenost i spuštanje bebe... to bi trebao biti porod po ps-u
tigrić, kad je tebi termin? ja se bojim da ne dodjem prekasno u TA (Sv. Duh), tj. ovisno kad me naruče...
optimisticna evo vibrica neka sve prodje najbolje moguce!! ~~~~~~~~~~~~~~~~
buba klara meni je termin 14.02. uputnicu sam dobila zs 36 tt,e sad hoću li uspjeti obaviti odmah slijedeći tjedan pregled neznam.jučer sam poslala uputnicu ali nitko se još ne javlja.
Uputnica za rodiliste ... kak je to divan osjecaj. Drzim figice i cekamo vijesti.
znači pratimo semeni je je 9.2.
(inače, sa starijim sinom mi je bio termin na 14.2.
danas me prvi dan onako propisno steže sasvim nisko dole, tvrdi trbuh svaku malo, mislim da se spušta... do sad nikakvih stezanja nisam osjećala osim po noći kod okretanja...
joj ja jedva čekam..baš mi je teško,teško mi je hodati duže od 5 min,ležati,ma nema šta nije. Naručila sam se sutra na pedikuru,možda se uguram i na kakvu masažu jer me i leđa dolje rasturaju.koma. prva trudnoća je prošla da je nisam ni osjetila. nemože se valjda dva put posrećiti
znači , ako sam dobro pohvatala - kira, tigrić, optimistična i ja se pratimo![]()
Meni je prvi CTG zakazan u ponedjeljak, 39 tt. Vidim da vas šalju i ranije... No, nikakvih promjena kod mene nema. Zatvorena sam totalno, maleni se stalno vrti pa mislim da će se kod nas to produžiti...
Nekako mi je vrijeme proletjelo, mada mi je mučno kroz čitavu trudnoću, pa nemam ništa protiv ako još malo ostanemo 2 u 1.
Cure, sretno!
ima li koja cura da je budna i da mi pomogne? zadnjih sat vremena me boli stomak oko pupka... imam osjecaj da je koza toliko nategnuta da me boli a uz to desno gore od pupka unutra me zapeče nesto kao da me netko upaljacem pali...to je kad se mices s boka na stomak, na leda...bilo kakav pomak mi uzrokuje ttakvu žareću bol. jel ikome od vas to bilo? ne zelim panicarit i ici na hitnu...dajte koji savjet
Ja sam budna, al nemam pojma sto bi to bilo. A da probas nazvat hitnu pitat ih je li to zabrinjavajuce, da li da dodes il je to normalno?
probala sam se namjestit malo i lezat ali nije mi bilo bolje. sad sam malo prosetala i sjedim i vise me ne boli. ajme kad sam ja takva panicarka... ma nije ugodno kad boli tako puno ne zbog boli nego se brinem sta to znaci, jel to normalno...a valjda je. hvala ti
ocito nije dobro stalno ni ležat![]()
Mozda se samo pritisnio zeludac, ili jetra ili nesto.. nek je sad sve ok
Ja se bojim da imam gljivice.. mal me svrbucka dolje
Posljednje uređivanje od ivana.sky : 10.01.2015. at 04:01
kiri- bitno a se smirilio i da je ok sve.
Cure u finišu sretno vam....
Meni je jučer bio koma dan. Zatvor je najveći problem koji me muči u trudnoći. I prije sam ponekad imala problema, al ne ovako ko sad. Nisam dva dana imala stolicu i jučer ujutro doša nagon, ja na wc, a na poslu sam bila i neće pa neće, natežem se, zabolile me noge, mišići, ma katastrofa. Užasan osjećaj, ono skupilo se i nagon je tu, al neće van, ajme meni grozno mi je bilo, nikad to još nisam doživila. Zazuzela ja wc na poslu na duže, a i drugi bi na wc, bilo mi više neugodno, pa sam zvala muža da dođe po mene jer niti sam mogla vozit, sjedit, hodat jedva poako i doša on i mi kući, računam doma ću se opustit, malo donata mg i još nešto pa će krenit, al ništa. Onda na hitnu ja tila da mi klistir daju da me pročisti, znam da to daju trudn. pred porod da se očiste, računam ako sam došla do te faze nek daju, al mi rekli za čepiće da uzmem i stavim, ja se toga nisam sitila niti sam to ikad stavljala i kupio muž to i stavila jedan, nije djelovao nakon po ure, pa drugi i tek nakon sat i 45 min od drugog prodjelovalo. Al svo to vrijeme ja sam se tako namučila, stvarno težak dan.
Malo sam i ja kriva za to jer sam zadnji dana na poslu jela pizzete za marendu i valjda se sve skupilo uz ostalo, sjedenje na poslu, obaveze...Al od danas više ne radim i sada će mi neke navike biti drugačije, nema više pizzeta i tih gluposti za marendu, više ću se kretat, šetati i ranije ručat je ručamo uvijek kasno popodne kad se vratimo s posla. Pa mislim da će biti bolje. Uh, raspisah se ja.....
Oh sara i meni doslo slabo samo dok te citam. Zna me mucit zatvor toliko da sam i hemoroide dobila u 12tt, ali su se povukli na svu srecu. Nekad i ja pojedem kaj ne bi smjela i lijena sam popit donat pa muku mucim... Uf... Ali donat stvarno pomaze, nataste popijem 2-3 dcl i nemam brige. A ako bas zgrijesim s hranom, popijem ga i poslije tog teskog obroka.
Kiri jel sve u redu?
Ivana.sky ja cijelo vrijeme mučim borbu a gljivicama. Odi do dr po vaginalete i kremu. Nije to ništa opasno.
Vas muči zatvor, a mene ono drugo. Izlazi iz mene kao da sam klistrirana. Ah trudničke čari![]()
Drage moje, evo da se i ja pridružim. Jučer mi je bio tako težak dan, doslovce sam ga preležala u krevetu. Mučila me glavobolja, mučnina i opća iscrpljenost. Baš sam se osjećala loše. A još je moj dragi muž
bolestan, ima temp. i kašlje, a ja sva preplašena da ne pokupim od njega. Još sam u krevetu, ali osjećam se bolje danas. Pijem neku megadozu vitamina c, samo neka djejuje.
Kiri - bebica je već velika pa je normalno da te zateže kad se prebacuješ s boka na bok. Ja ne mogu duže od minute ležati na leđima jer me sve počne bolit'. Doktor mi je rekao da je to normalno i neka malo ustanem kad mi tako dođe. Sve će biti o.k.!
ja opet bolesna,grlo peče,nos zaštopan,kašalj se jop pojačao. U 12mj sam popila antibiotik radi upale gornjih dišnih puteva i sad opet. Mali isto šmrkav i ujutri sav krmeljav,kao blagi konjuktivitis. Ima li tome kraja...![]()
Osim sto sam nahladjena ko konj nocas me uhvatila tahikardija, mislila sam sa cu umrijet.Inace imam urodjenu manu poremecaj pulsa i znalo bi mi par puta godisnje srce ludjacki lupat ali nikad u trudnoci... premrla sam od straha da to lupanje ne naskodi bebi... trajalo je oko uru i po i samo od sebe prestalo....uzas..slj.tjedan idem na pregled pa cu vidit sto ce mi ginekolog reci...
Cure što je s tim glavoboljama. Mene isto satire.
Sara ja sam u trudnoći pitala vitamine odnosno prenatal od solgara i spasilo me pa probaj.to mi je prijateljica preporučila i stvarno bi mi pomoglo.
I mene glava rastura.
Promjene u temperaturama i tlakovima ...najavilu su da ce meteoropati osjetiti.
A i mi smo jos trudne i eto.
pod dojmom noosti sa pregleda, dosta sam loše spavala i mozgala o svemu ovome od 23,00 do 3,40 ujutro. Mozganje je urodilo plodom - skužila sam da nismo kupili pelene za pridošlicu. Isplanirala sam sutrašnji završni shoping, nisam kupila uloške vir, nabavit ću si nove papuče za rodilište, veselim se jer ću izaći na glasanje (prvi krug sam proložala), malo prošetat s Malim br.1 i odlučila sam ići na novi pregled i ctg u utorak a ne u ponedjeljak. Onda će nam biti 36tt i 5 dana. Dobro smo dogurali s obzirom na sve što smo prošli. Od krvarenja na početku i na kraju, preporuku infektologa da pobacim radi toxo, amniocenteze, preuranjenog otvaranja. Još samo da kihnem i rodim i bit će sve savršeno.U utorak naravno, ne prije.