zadarmamica, sinoć sam naletila na temu iz 2011. na kojoj se pratio tvoj porod. Baš je bilo uzbudljivo.
zadarmamica, sinoć sam naletila na temu iz 2011. na kojoj se pratio tvoj porod. Baš je bilo uzbudljivo.
optimistična, nisam skužila da imaš toxoplazmozu, kako si otkrila??? i kakva je terapija? možda si već pisala na kojoj temi, ali nisam vidila
pisala sam dosta o tome, na temi baš vezanoj za toxo. Otkrila moja ginekologica koja šalje sve trudnice na početku trudnoće na taj test uz hepatitis i još nešto - više se ne sjećam. Znam da sam onda dobila i uputnicu za krvnu grupu i kompletnu krvnu sliku. Znači na samom početku, a definitivnu potvrdu sam dobila u 11 tt jer sam morala test na toxo ponovit. Kao može biti lažno pozitivan.
Terapija - evo pit ću je do poroda, 3x1g dnevno spiromicina antibiotik cijelu trudnoću. Jednu karticu sam si spremila u torbu za rodilište. Mm je baš neki dan išao u Italiju po još tri kutije, dosta za 12 dana. Inače mi je nosio po 15 kutija (sve zalihe nekoliko ljekarni u Trstu). Tako sam sretna što sam pri kraju s time.
i mene glava ubija vec danima, vrijeme je u klincu, jos dodatno hormoni bla...
znači ima nas još sa noćnim mozganjima
moje me pak podsjetilo da nisam spakirala u torbu - wc papir
(ne znam kako je u drugim rodilištima ali za SD je on na popisu, nekad treba, nekad ne, ovisi kakvi su sa zalihama
zaključila sam da se moram maknut od doma jer ću puknut stalno "osluškivat" šta se dogadja u meni, pa sam otišla van na kavu sa frendicom, ko zna kad cemo moći na miru se ispričat idući put...
i jedva cekam da mi se vrate klinci sutra od bake (išli su na 4 dana), užasno mi fale... ovako sam samo fokusirana na sebe, što mi je grozno...
Željkice, jel to misliš za probavu da te spasili ili?
Vidim da vas dosta spominje glavobolje da vas muče, ja moram reći otkad sam ostala trudna da me glava nije zabolila kao ni grlo na koje sam inače jako osjetljiva, tj. angine me zabole i oteknu, al otkad sam ostala trudna ništa od toga, kao da mi je imunitet ojačao, eto jedino se crijeva usporila, al sredit ćemo i to. Moja mama mi je isto uvijek govorila (a rodila je troje djece), da kad god bi ostala trudna imunitet bi joj odmah ojačao, ništa ne bi na nju došlo tipa viroza, prehlada i sl. pa možda jabuka ne pada daleko od stabla....
hvala vam cure, dobro sam![]()
citam sta pisete o torbama za rodiliste....papuce nisam ni ja pripremila...a jel nam trebaju potkosulje i pidzame? ja sam pripremila i te mrezaste gacice iako ce vjerojatno bit carski ali eto..
nego..cula sam da kad zena spakira torbu, onda ce jako brzo zavrsit u bolniciznam curu koja je odugovlacila do zadnjeg dana skoro.. ko je sad na redu za rodit? ajmo se poredat po terminima
meni je termin 4.2. ali ce vjerojatno koji tjedan prije bit dogovoreni cr
ali ja se nadam jos da ce se beba okrenit
oce!
meni 8.2.
i ista dilema ko i tvoja - u pon. na UZV cu vidjet jel se beba okrenula, zadnji put je stajala popreko (čak ni na zadak, već poprečke, što je vrlo rijedak položaj ali gotovo sigurna indikacija za CR), no nadam se da se izvrtila kroz ovo vrijeme...
inače, u prve dvije trudnoće torba je bila spremna cca 3 tjedna prije... tako da računam da bi i ovaj put to negdje moglo krenut krajem siječnja (i oboje djece sam rodila ranije cca dva tjedna)
moj termin 14.02.
prvi put torba bila spremna isti cca 4 tjedna prije,ja prenijela 2 dana.
I u vinog.je toalet papir must have.
Tamo imaš i svoje piđame,tako da moram imati min 2 u torbi. Kao i papuče i japanke za tuširanje.
znači ista priča ko na SD
ko je prije mene?
mene sad poceli plasit da se ne vozika puno u autu (a do mojih je 1 sat voznje) jer to moze potaknit sve ranijepša ja ne znam jel to ima ikakve veze.....
a posto mi je bebac zadak..i spustene su mu noge jako nisko....ja se bojim da ce skliznit skroz dolje i da ga nece moc izvadit cr nego nekako nasilno vag... jel to moguce? mislim, ako osjetim trudove prije cr i odma pozurim u bolnicu, nema razloga za taj strah..jel da?![]()
Kak znate što se treba nositi u koje rodilište, odnosno što imaju? Ja idem u Petrovu i nisam mislila na wc papir. Ne bih da me nešto iznenadi, tipa ručnici i slično.
Sara, i ja sam primijetila da mi je imunitet bolji. Par puta me lovila viroza, al sam joj utekla, a inače bih završila tjedan dana na bolovanju zbog upale grla s temperaturom i astmom. I povraćala sam kad sam se borila protiv viroze, navodno se tako organizam želi riješiti virusa. Meni se i probava popravila.
Samo kukateEvo ja na kotačima u povratku doma, danas bu sveukupno 400 km i poletna k'o ptičica!
svima
Kiri, ako ti tvoj dr. nije izričito zabranio drndanje, ili te stavio na mirovanje, mislim da nemaš straha...
Sve ove priče (nemoj ovo, moras ono...) samo ti utjeruju strah u kosti a bespotrebno. Mislim, porod može potaknut bilo što... Beba će krenut kad se njoj ide. Za sve takve priče sam samo jednom pitala svoju dr. i ona mi je rekla da budem u miru, ako je panika, da ce mi ona reć kad moram mirovat.
(Ovo ti pišem jer sam radila do Nove godine, tek sad sam na porodiljnom. Moji su bili zgroženi time. I veći dio tog vremena sam se vozakala javnim prijevozom, iz Novog Zagreba u centar svaki dan i nazad. Pitala sam svoju ginićku jel smijem - rekla je da ne vidi razloga zašto ne, jer nisam otvorena ni cm, i sa bebom je sve ok. Isto tako mi je naglasila da kad ja osjetim da ne mogu više - jednostavno prestanem i odem na bolovanje.)
Što se popisa za rodilište tiče, većina toga ima po netu (netko se sprema po tim popisima, netko po priči iz iskustva friških rodilja, neki na trudničkom tečaju dobiju popis...). Konkretno za SD postoji popis na netu.
IvanaSky, svakako odi ginici po vaginalete. Tak je i meni bilo zadnji put, dobila sam ljekić i povuklo se. Sad opet imam buhe.
ivekica, znači nisam jedina grlica. Nekad mi to stvarno dosadi, al bar više nisam napuhnuta.
Ako ti je trudnoća rizična i moraš mirovati, naravno da se nećeš voziti, osim do liječnika i nazad. Ako je trudnoća normalna, sama odluči. Nije pametno da je trudnica među ljudima u sezonama prehlade i gripe, ako ne mora. Ako te vožnja umara ili stvara bolove, nećeš se voziti.
Liječnici ne preporučuju dulji put ( autom ili avionom) od 8. mjeseca trudnoće. Kraći put ne bi trebao baš ničemu smetati. No, nikad se ne zna kako će na koga utjecati drmusanje, različite smo. Ako ti je u autu super, vozi se. Ja sam sama vozila skoro do poroda.
Bez brige, neće beba skliznuti nikamo dolje, ne moraš se bojati. Ne ide porod tako brzo, vidjet ćeš. I sve dok vodenjak ne pukne, beba je posve zaštićena, bez obzira na trudove. Ako se bojiš, sasvim je razumno da odmah odeš u rodilište na prve znakove poroda. Ili čak i prije. Strah u trudnoći ili porodu je sasvim razumljiv, liječnici to znaju, i mogu te i zaprimiti na odjel, ako vide da ti to treba, na prve znakove bolova. I ako to želiš, naravno.
A gaćice i ulošci nakon poroda će ti trebati, bez obzira na koji način rodila. Porod nije ništa strašno, čak naprotiv, porod je poseban doživljaj. Bolan, ali čudesan.
15.01., no mislim da ćemo prevaliti termin jer se nisam otvorila ni mrvicu...![]()
Posljednje uređivanje od Vaki : 10.01.2015. at 21:46
kad je ono tebi optimisticna termin da sad ne trazin unazad
ma malo manje od 1 sat autom nije nistaja bi tako volila rodit vaginalno.............i da sve ide svojim tokom kako priroda zna...a dilema je jer je polozaj takav kakav je...niko sretniji od mene ako se okrene
zbog tisicu razloga zelim tako rodit.. nzelin odma uzet bebu, nahranit, bit sposobna dignit se, dignit bebu kad place, a i ovi svi tekstovi koje sam procitala..da zene koje rode cr imaju osjecaj da nisu uspjele ono sta su trebale ( znam da jeglupo i nerealno jer bebe su najbitnije a ne nacin na koji su dosle) i da osjecaj povezanosti nije jak kao kod vaginalnog... hehehe ovaj forum mi dode kao dnevnik
pisem svasta, ali nadam se da mi necete puno zamjerit
Kiri držim fige da se beba okrene i da sve ide kako si isplanirala.
Bome smo grlice![]()
Od 9ipo sam u krevetu i nikako zaspati.a kreoana umorna.svaku noc oko 03sata budna.
A san mi je potreban jako uz mog malog divljaka koji ne spava popodne od svoje 2ipo god.
ovo te u potpunosti razumijem, jer smo u istoj poziciji ako se ne okrene
dva puta sam rodila prirodno i znam što znači dobit bebu odmah i sve ostalo što slijedi...
iskreno, nakon CR ne znam kako to izgleda, ni kako teku stvari nakon operacije...
MEĐUTIM, ja sam si složila u glavi zadnjih dana ovako: ako je za moju bebu sigurnije da se rodi na CR radi tog nesretnog poprečnog položaja, tj. ako se ne okrene, onda je TO JEDINO što je bitno... Nikakvi moji osjećaji povezanosti, minuta ili sat kad ću je dobit na dojenje, oporavak i sl. Bitno mi je samo da s njom bude sve u redu.
Osim toga, ni to nije kraj svijeta, znam tolike žene koje su rodile na CR i normalno dojile, oporavile se i itekako se povezale sa svojim bebama.
Naravno da se nadam da će se okrenuti i to isto želim i tebi, samo si ja uvijek nekako složim sve u glavi da su i druge varijante otvorene, tako mi je lakše...
Posljednje uređivanje od ivana.sky : 11.01.2015. at 00:45
Drage moje,uhvatih malo vremena, 7.1.2015.rodio se carskim rezom Fran (4140 gr, 53 cm),privikavamo se,ucimo dojiti i danas se nadamo doma
Puse svima
Danas mi je termin...pripremam se za pregled.... Naručena u 8 sati na ctg i pregled plodne vode... Bila sam u petak i doktor je procjenio do 8 dana jos, ali mi je rekao po njemu da misli da bi trebalo krenuti kroz 3-4 dana ( po plodnoj vodi )... vec sam pomak nestrpljiva... Pozdravi iz vallis auree?.
Mury ~~~~~~ vibrice da brzo budete svojoj kući. Držite se i poljubi svoj smotuljak u ime svih forunašica koje željno iščekuju svoj.
Neće ti niš bit. Ja isto čekam svoj pregled, ne da mi se ić dva puta.
Ne bih rekla da su ti utrići nešto iziritirali. Kod njih eventualno moće biti problem ak ti prstići nisu savršeno čisti. Trudnice su sklonije upalama i koječemu u cijelom tom dolje kvartu i to je normalno. Neke stano nešto imaju, a neke ne. Ja ne stavljam utriće od 9+0 pa na svakom pregledu imam neki iscjedak i svaki put dobijem vaginalete.
kiri, pusti ljude, svakakve gluposti pišu, po forumima svatarno svašta možeš pročitati. Pa ne povezuješ se s djetetom tijekom vaginalnog poroda i ak ne uspiješ propadne vam bliskost. Frendica je rodila na cr jer je morala, dojila + dohranjivala i nije se grizl ada je zakazala jer nije imala dovoljno mlijeka. Sve joj je to doživjela kao nešto normalno i nema šanse da se nije dobro povezala jer nije bebu izgurala kroz znaš već što. Kad vidiš svoje sunašce, pa makar i nakoc cr, smijat ćeš se tome.
Ja danas napokon mrdnula iz kuće i obavila kupovinu, građansku dužnost (za to mi je baš drago). Sutra moram ljekarnu, kupit octenisept i sterilne gazice za pupak, i lupocet 1000 za poslje poroda. Zadnji put me spasio ovaj lupocet, bila šivana a sjedila sam na krevetu ko fakir sa savijenim nogama i tako dojila, da ne spominjem drugi dan poslje poroda stalno hodanje i stajanje uz topli krevetić na neonatologiji. Koje droge ćete vi nosit u rodilište?
neofen
to je ibuprofen
zadnji put su nam to sestre gore davale, odnosno pitale su ko ima svoj (njima je bilo ponestalo![]()
to je među prvim stvarima išlo u torbu)
e, da - u vezi pupka, jel treba išta osim ocenisepta i sterilnih gazica? svojedobno, sa starijim sinom, nam je patronažna tražila Bivacin prah...kasnije sa kćeri to je već bilo izbačeno... kako je sad?
bivacin više ne postoji, ali ima neki prah kupit u ljekarnama, govorila mi prija-medicinska sestra, mogu je pitat jer je octenisept tekućina pa mi nikako nije jasno kako je to dobro a pupak mora biti suh![]()
Mi za pupak koristimo samo octenisept i sterilne komprese, evo danas imamo 17 dana i pupak jos nije otpao, bila debela pupcana vrpca
Za 1. dijete smo uz to dvoje koristili povremeno i tyrosur prasak, ali sad to navodno ne treba. Po novom kazu da treba samo pustiti da se pupak sam susi, sto manje prckati i vlaziti.
eto taman me prestigne,znala sam da nisam dobro napisala ime!
ma nemaš tu kaj. Sterilne gaze i tu i tam pošpricneš malo octeniseptom. Mi smo prašili i tim praškom pa se ipak napravio granulom.
najbolje je ničim pudrati, samo špricnuti octeniseptom, pupkovinu malko nategnuti ili lagano pomaknuti i očistiti okolonaokolo oko pupkovine uz kožu sa beby štapićem da nije mokro i prljavo. Onda omotati pupkovinu sa sterilnom gazicom i zaljepiti kraj gazice da se ne odmotava sa onom bijelom papirnatom ljepljivom trakom koja je kao selotejp (eto ni toga nemam doma, još jedna stvar na popisu za sutra). Mi smo tako njegovali pupak i otpao je kroz tjedan dan. Samo naravno treba pazit da pupak ostane van pelene, jer pupkovina inače "oživi" ako je u vlažnom.
ivana.sky ima negdje na temi o utrogestanima (a imam i vlastito iskustvo!) kako utrići znaju isušiti pa zapravo dolje pecka i svrbi od toga. meni je dr rekla da to može biti od prevelike doze i kad sam smanjila s 3x2 na 3x1 stvarno se smirilo!
Inače, počastite se, danas mi je roćkas![]()
ja sam svoju prvu curu rodila carskim rezom zbog zatka (nekakvog cudnog)
nikad, niti jedne sekunde, se nisam osjecala da sam podbacila ili da nisam rodila svoje dijete, manje zenstveno ili sto vec
rodila sam pod spinalnom, bebu odmah pomazila i poljubila, jedino ju nisam dojila
digla sam se drugi dan i radila sve oko nje
dojila je 14 mjeseci
i ne osjecam se manje povezano s njom u odnosu na dvije mladje cure koje sam rodila vaginalno
i oporavk je bio puno laksi od prvog vabac-a (drugi vbac je bio pjesma, ko da nisam ni rodila)
eto, ima nas kojima je carski ostao u lijepom sjecanju
ne govorim ti ovo da te nagovorim na carski ili sto vec, nego da ga se ne plasis, jer nije tako strasno, stvarno
iako, svima bih pozeljela porod kakav je bio moj treci, vaginalni i predivan (mijenjala bih samo mrvicu nesto na kraju, al dobro) - ma mogla sam iz radjaone odsetati doma![]()
Stork sretan rođendan Draga!!
Želim ti puno zdravlja, ljubavi i strpljenja![]()
I punu vreću novaca da se počastite!
evo mene opet...u 8 tt sam i sve je ok...beba se razvija,srce kuca...ali mene od jučer opet boli kao za mengu i imam iscjedak...nema krvi,ali je onako smećkast...izluđuje me,jer ne znam zašto se to događa...![]()
miruj i probaj sutra nazvat dr. pa vidit dal da dolazis ili ne