Stranica 161 od 581 PrviPrvi ... 61111151159160161162163171211261 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 8,001 do 8,050 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    Joj sara ja tek sad vidim tvoje pitanje,isti imam problema s probavom inače a u trudnoći pogotovo i tako sam pričala prijateljici i ona mi kaže uzmi od solgara prenatal i stvarno mi je pomogao probava postala redovita. Jutros sam odlučila da počinjem put folnu, onako za zagrijavanje!
    ja sam pak presretna jer sam uspjela nabaviti od Kal-a Vita Mom, definitivno najbolji, a još više sam sse oduševila kad mi je moja MPO dr rekla ničim izazvana da si to uzmem. inače, magnezij čuda čini za probavu! kad sam twinse nosila pod kraj trudnoće sam morala pit po tri put Mg 300 i isto toliko puta sam išla dnevno na wc!

Jesam jučer, a eto razmišljam u tom smjeru da idemo po smrzlice, mislila sam radit koji mjesec pa onda Al stanje u firmi je loše pa zato možda krenemo i prije, nisam spremna Al bit ću, ha ha.
    sorry, nova sam pa vas ne znam, kaj nisi ti nedavno rodila? barem mi se čini po potpisu...ili je to još preklani bilo?

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    Sara10, ovo danas me podsjetilo na one trudnicke mucnine i povracanje. Kao da nije viroza. Ujutro kad sam se probudila mi je bilo ok, zato sam isla na posao i onda me uhvatilo. Trebala bih kod svoje doktorice ako bih uzela par dana bolovanja? Nema veze ginekologica s tim? Pregled imam u utorak 20.1.
    a komplikacije u trudnoći? to ti otvara ginekologica. ako je ipak crijevna viroza onda to to otvara liječnik obiteljske medicine. koliko si trudna?

mene danas tu i tam bolucne skroooooooz dolje, baš kost, valjda je to normalno...i umorna sam za poludit, a ne pijem utriće, već duphastone...

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Twinolina rodila sam prije 13 mj, eto počeli smo razmisljat.

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

ma Željkica super, tak sam si i mislila da si rodila najvjerojatnije 2013 na sv. Lucu! super, držim fige za dalje, sad po seku!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Sara10, ovo danas me podsjetilo na one trudnicke mucnine i povracanje. Kao da nije viroza. Ujutro kad sam se probudila mi je bilo ok, zato sam isla na posao i onda me uhvatilo. Trebala bih kod svoje doktorice ako bih uzela par dana bolovanja? Nema veze ginekologica s tim? Pregled imam u utorak 20.1.
    ako je crijevna viroza kod dr. opce prakse... jel imas i proljev, grceve, glavobolje, temp...?
    ako nije crijevna viroza nego trudnicka mucnina onda kod ginekologa

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Optimistična, jel grliš svoga malog frajera!?

Btw, bila sam jučer na pregledu, 37+4, zatvorena, ctg super, mali div procijenjen na 4300 g .
    Kaže moj nadasve humoristični dr da bi on volio da se rodi bar tjedan prije termina. Kao da ja ne bih (ali sumnjam).

Danas osjećam laganu bol u zdjeličnim kostima i par sam puta posjetila wc školjku.
    Viroza ili nagovještaj dolaska mog malog zlata, vidjet ćemo

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Twinolina, danas 14+2
    Ivana.sky nemam ni temperaturu ni proljev, pa mi se sve cini da je ovo od trudnoce.. Imam pregled 20.1. Ako sad ostanem par dana doma ovaj tjedan, trebam reci ginekologici pa ce mi ona dati doznake za posao?

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Sanja ima jedan mali detalj... dok si na bilo kakvim komplikacijama, čak i par dana, doznake ti daje gin, a onda to ne nosiš u firmu, nego na hzzo i iz firme obrazac ER1 pa ti HZZO između 20.-25. u mjesecu isplaćuje NAKNADU plaće za taj period. To znači da ti taj period danas-sutra neće ući u prosjek kad odeš na čuvanje ili porodiljni jer se uzima prosjek zadnjih 6 mj, a onda firma to ne može uračunati jer je od njih isplata bila nula kn! Bolje bi bilo, ako se radi o virozi i ak' se misliš vraćati na posao, da se dogovoriš sa svojom dr opće prakse. A ako od sada pa do kraja ipak misliš ostati doma, onda neka ti gin otvori čuvanje.

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

stork ček sad ja ne kužim ja sam otvorila komplikacije od 1.1. i rečeno mi je da oko 25.1. dođem po doznake i nosim ih na posao...sad mi niš nije jasno...i ne kužim šta to onda znači za porodiljni, ja sm mislila da mi uzimaju zadnjih 6 isplaćenih plaća (meni je bila zadnja sad u siječnju za 12 mj) što bi po meni bio prosjek isplaćenih plaća od lipnja do prosinca 14?

Sanja do sad nisi imala mučnine? obično bi trebale proći do tih tjedana a ne početi...ja imam mučnine od početka, ali ne povraćam još....u prvoj T sam dušu izbacivala....

Maca papučarica pa to je pravi dečko!!!!! bome bi bilo čist fajn i tjedan ako ne i dva prije! ali, bit će sve ok, kako god da bude, nek je momak velik!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Za mucnine nema pravila.to je od trudnice do trudnice.pa i meni je ovo druga trudnoca i nimalo slicna prvoj.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Twinolina rodila sam prije 13 mj, eto počeli smo razmisljat.
    Eee, bas mi je drago to cut...ajmo i ovaj put nek budu opet godinu dana razmaka!!!!!
    Sritno da se smrzlici lipo ugnjezde, bar jedan, moze i dva!!!!

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Twinolina zadnja plaća koja ti ulazi u prosjek je onda 12mj, prije otvaranja bo. Dobiješ od gin dva primjerka doznaka. Ideš sa doznakama u firmu, oni ti daju taj er-1i jednu doznaku, moraš iskopirati osobnu i zdravstvenu i do petog u mj donijet u hzzo i tamo još popuniti zahtjev, da bi taj mj dobila naknadu

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Pola posta mi je nestalo
    Ugl, svaki sljedeći mj nosiš samo jednu doznaku i ispunjavaš zahtjev na hzzo.. nadam se da sam pomogla
    Čestitam svim mamicama i želim svima puno sreće, posebno nama koje smo još na početku...❤

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Naknada se isplaćuje 18.-20. u mjesecu (obično 20.).
    Doznake se podignu kod ginice već od 20. pa do kraja mjeseca. Ne mora se čekati 25. Ja ih pokupim već 20.
    Doznake se dobivaju u 2 primjerka - 1 za HZZO, a drugi za firmu. Predaju se do kraja mjeseca, a ako se zakasni, onda i naknada kasni 1 mjesec. Ja tako nosim od rujna.
    Prosjek plaće priredi firma, ali im za to treba dati doznake, bez njih ne mogu prirediti prosjek.
    Ja sam u 6 mjeseci imala dodatke na plaću za prekovremeni rad, ali je to i specificirano pa nije ušlo u prosjek. U tih 6 mjeseci sam bila i na bolovanju, ne sjećam se kak je to prikazano, ali mi prosjek nije smanjen zbog toga.

Sanja, pitaj na HZZO-u. Ako si u zadnjih 6 mjeseci 1 mjesec bila na čuvanju i nisi dobivala plaću, ne mogu ti za tih 6 mjeseci za prosjek obračunati 5 plaća. Mora biti neko pametnije rješenje. Možda gledaju 6 plaća, ali ne taj mjesec kad si bila na komplikacijama. Uglavnom, raspitaj se, najbolje kod mjerodavnih.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Uh, Stork hvala ti puno na informacijama. S obzirom da od 11.mjeseca imam veću placu jer sam položila stručni ispit nikako mi ne bi bilo dobro da mi uzmu u obzir 6 mjeseci do prosinca kad bih sad otvorila bolovanje.
    Twinolina, imala sam mučnine i to grozne, pisala sam o tome. Malo su se krenule smirivati prije desetak dana i sad dva dana zaredom užas.
    Posljednje uređivanje od Sanja_S : 13.01.2015. at 16:37

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Sadie, nisam uopće do sad bila na čuvanju. Cijelo vrijeme radim. Samo eto sad se potrefilo da baš i nisam najsposobnija za raditi, pa sam razmišljala o par dana bolovanja. Ne mjesec ili duže.
    kika222, koliko si trudna?
    Posljednje uređivanje od Sanja_S : 13.01.2015. at 16:39

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj kika222 prvotno napisa Vidi poruku
    Twinolina zadnja plaća koja ti ulazi u prosjek je onda 12mj, prije otvaranja bo. Dobiješ od gin dva primjerka doznaka. Ideš sa doznakama u firmu, oni ti daju taj er-1i jednu doznaku, moraš iskopirati osobnu i zdravstvenu i do petog u mj donijet u hzzo i tamo još popuniti zahtjev, da bi taj mj dobila naknadu
    Čitala sam po forumima isto da je rok 5. (istina, starije postove), ali meni su rekli do kraja mjeseca, inače kasni naknada jedan mjesec.
    Treba iskopirati i karticu od tekućeg.
    I uzmite si zahtjev doma, da ne morate svaki put tamo stajati i ispunjavati. Predaje se u 2 primjerka ak želite potvrdu da ste predale doznake, ak ne dosta je 1.

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

ajme ja se smatram relativno pametnom osobom, ali sad mi ovo sve zvuči extra komplicirano. a jel ja mogu zvat sad u kadrovsku da mi daju tar ER-1 pa da odmah s jednom doznakom odem u HZZO, a drugu dam poslodavcu? i znači svaki mj u klovićevu zahtjev ispunjavati? a jesu ga zakomplicirali, uz ove naše komplikacije....

Sanja sorry nisam čitala unazad postove, nova sam tu pa nisam znala. možda se komplikacije mogu uzeti i na kraći period ili ako tis e više isplati bolovanje na teret poslodavca...

u svakom slučaju kika i sadie puuuuuno hvala na trudu!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj funky prvotno napisa Vidi poruku
    Eee, bas mi je drago to cut...ajmo i ovaj put nek budu opet godinu dana razmaka!!!!!
    Sritno da se smrzlici lipo ugnjezde, bar jedan, moze i dva!!!!
    hvala na lipim željama,još samo razmišljm al i to je pomak!
    kako bebica?
    Posljednje uređivanje od željkica : 13.01.2015. at 17:02

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Twinolina prvotno napisa Vidi poruku
    ajme ja se smatram relativno pametnom osobom, ali sad mi ovo sve zvuči extra komplicirano. a jel ja mogu zvat sad u kadrovsku da mi daju tar ER-1 pa da odmah s jednom doznakom odem u HZZO, a drugu dam poslodavcu? i znači svaki mj u klovićevu zahtjev ispunjavati? a jesu ga zakomplicirali, uz ove naše komplikacije....

Sanja sorry nisam čitala unazad postove, nova sam tu pa nisam znala. možda se komplikacije mogu uzeti i na kraći period ili ako tis e više isplati bolovanje na teret poslodavca...

u svakom slučaju kika i sadie puuuuuno hvala na trudu!
    Meni nisu htjeli dati prosjek plaće dok im nisam donijela doznake. Kažu da ne mogu bez toga.
    Kad 1. put odeš na HZZO predaš papirologiju i ispuniš zahtjev. Ubuduće nosiš samo doznake i zahtjev (1 ili 2 primjerka, napisala sam gore) - fino si ga odmah uzmeš pa ispuniš doma. Ja imam printer/kopirku pa iskopiram da ne ispunjavam 2 puta. Prvi put odi sama na HZZO (ak bude kakvih nedoumica i pitanja), a kasnije možeš slati nekoga.
    Ak ti se ne ide na posao, pošalji po nekome ili poštom (pitaj ih možeš li faksirati ili mailati).
    Meni je jedini problem kod svega toga što zaboravim. Sestra mi na kontroli (srećom idem krajem mjeseca) da doznake i ja se iznenadim jer zaboravim na njih.
    I onda čekaš 20. u mjesecu da dobiješ naknadu za svoj trbuščić.

Ma, nisu uopće zakomplicirali - doma si i dobivaš lovu.

A kolko si trudna? Ne pitam zbog bolovanja već ovako. Ja sam ponosno trbušasta u 27tt.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

još samo razmišljm al i to je pomak!
    A kolko imaš godinica?

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

kika222 i sadie baš ste lipo objasnile ovo sa doznakama i mene to čeka po prvi put u 2. mjesecu. Meni je sestra od ginekol. rekla da se mora do 05. u mjesecu odnit na hzzo za prethodni mjesec.
    kika222, kako si inače, 14tt si sada? Ja sam danas točno 9tt.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Sve je ovo tak bilo do 1.1. Nadam se da je idalje ista spika i nakon izdvajanja hzzo iz proračuna.
    Sanja, ak' si 10 dana na čuvanju i vraćaš se raditi, onda ti hzzo isplati naknadu plaće za tih 10 dana, a firma ti i onako isplaćuje ostatak mjeseca i to što ti oni isplate ulazi u prosjek. Ne briše se automatski cijeli mjesec. Meni je ovo sve frendica objasnila kaj radi u računovodstvu, mi smo državna služba, a iskustva s tim papirima i isplatama imam u 2 prethodne neuspjele T. Sad sam još na GO, ostalo mi je prije NG nešto starog pa sam od NG na novom i tek negdje u veljači otvaram komplikacije kad bum 25tt.

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Sadie, nisam uopće do sad bila na čuvanju. Cijelo vrijeme radim. Samo eto sad se potrefilo da baš i nisam najsposobnija za raditi, pa sam razmišljala o par dana bolovanja. Ne mjesec ili duže.
    kika222, koliko si trudna?
    Draga danas po zm 14+1, iako po datumu punkcije računam tjedan dana raniji porod

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Sarice sve je dobro, mene jedino muče žgaravice od svake hrane koju pojedem, ali imam gerb tako da mi je to već normalno

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    A kolko imaš godinica?
    još malo 33!

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Optimisticna ima li novosti ? Ja sam na porodiljnom trenutno a prije toga na bolovanju. Prije bolovanja nemam 6 mj staza jher sam uglavnom radila samo sezonski. Jel ja imam pravo na naknadu kad rodim ili samo onih 1600 kn 6 mj koju imaju i nezaposlene mame?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sanja, ako mislis da ne mozes raditi dok bljujes, ako ti je zlo, odes na bolovanje, ne traje to dovijeka... Ja sam bila na početku trudnoće u tako lošem stanju da sam na kraju na infuzijama završila, i naravno da tad nisam mogla raditi. Tada ti gin. otvara komplikacije u trudnoći, kako si ti cure napisale. Tih nekoliko tjedana sam primala isplatu od HZZO-a, to ti sjedne oko 20-og u mjesecu.
    Ostatak mjeseca u kojem sam se vratila na posao dobila sam svoj osobni dohodak (za taj ostatak radnih dana).

Kasnije, do sad kad sam na obaveznom porodiljnom dopustu (sad sam 37. tjedan), sam normalno radila i primala svoju plaću. Radila sam do prije 10 dana.

Optimistična, jel se vi to grlite već???

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

još malo 33!
    Onda stigneš polako razmišljati o drugoj bebici. Meni je termin u travnju i već mislim na drugo. Al meni je 40 pa zato.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo me!
    Grlimo se malo sutra!!! Tako sam razočarana...Došla sam na polikliniku uzbuđena jer će me poslje pregleda sigurno poslat u rodilište, kad šipak! Doktor me nije htio pregledati jer ctg nije pokazivao značajnije trudove, plus , meni je od uzbuđenja tlak bio 160/100! Došla doma, izmjerila ga opet 123/78. Osječam strašan pritisak, mali me udara rukom u pregib noge, i dalje mi lagano curi svjetlo zelenkasto-žuto- čep. Od muke sam išla mesti oko kuće. Od trudova osjećam samo blago stezanje, tj. vjerovatno bh kontrakcije. Kičma i kukovi me više ne bole. Doktor mi je rekao da za drugorotku imam sasvim uredne nalaze, i da to što sam otvorena ne mora značit baš ništa, ionako sam u "širem smislu rečeno" u terminu. 36tt 5 dana danas.
    Bar ćemo navršiti punih 37 tt. A opet tako mi je žao... dan je bio kao stvoren za rađanje a i ja sam se tako osjećala.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Optimistična ima još vremena do kraja dana

Cure u poodmakloj fazi... Jel' se sjećate u kojem tt su vam otprilike počele BH?
    Posljednje uređivanje od stork : 13.01.2015. at 21:29

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Kika222 ja sam 14+2. Pratimo se
    Hvala puno cure na svim odgovorima. Stvarno ste super!

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

optimistična,ah kad bi to išlo kad bi mi htjele..ali mali mudraci nama dirigiraju,a ne mi njima!
    Meni nije vrag dao mira pa sam išla sada premještati neke ormariće po kući. MM-a nema doma,sinko spava a ja rondam po kući i prenašam.Posao potpuno neprimjeren trudnici i sad si mislim kako sam stvarno neodgovorna ali kad mi nešto padne na um nemogu si pomoći. Valjda si nebudem izazvala trudove,još i kašljem ko luda! To pripisujem onom "gniježđenju"!sve mora biti spremno,ima još 4 tjedns do termina ali to se moralo sada učiniti! ee,tukee

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Mene opet uhvatilo ono uzasno bolno probadanje, na blagajni u billi, nisam mogla stat na desnu nogu.. uopce ne kuzim sta je to...
    Ujutro mucnina, zgaravica me ubija cijeli dan, i dalje uzasan umor i samo spavanje... jedva cekam petak uzv

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Optimisticna znaci opet si doma...nema veze,probaj se smirit i odmraj.. ja sam danas 36+6 i maloprije kad sam isla na wc ispalo je neto malo sluztavo sa crvenim nitima...to mislim da je dio cepa. Ja jis nsam sprena,,torbu ne elim spakirat,jos nije sve za bebu ispeglano. Imam ctg u cetvrtak. Ja zelim osjetit trudove i sve na neki nacin jer zelila bi to osjetit ali ipak ..beba je na zadak i radije bi da bude dogovoreni carski nego hitni carski..mozda se jos okrene

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

zadnjih dana ...ujutro nakon budenja ako sam spavala na npr desnom boku kad se idem dignit trbuh mi bude skroz na toj strani..kao ako ja spavam desno,kao da je i beba desno i onda cak malo rukom pridrzim trbuh dok se okrenem..jel vama tako ako uopce kuzite sta sam htjela rec jer ne znam kako objasnit

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    Ja danas napokon mrdnula iz kuće i obavila kupovinu, građansku dužnost (za to mi je baš drago). Sutra moram ljekarnu, kupit octenisept i sterilne gazice za pupak, i lupocet 1000 za poslje poroda. Zadnji put me spasio ovaj lupocet, bila šivana a sjedila sam na krevetu ko fakir sa savijenim nogama i tako dojila, da ne spominjem drugi dan poslje poroda stalno hodanje i stajanje uz topli krevetić na neonatologiji. Koje droge ćete vi nosit u rodilište?
    Nosit cete lijekove protiv bolova?a koji se lijekovi smiju a da se s njima smije dojit?

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

smije se samo lupocet odnosno lekadol, tj bilo koji koji je po sastavu čisti paracetamol. iako u rodilištima daju svašta, ali baš svašta. do nedavno analgin čak (!!!), a sad daju ketonale i svašta nešto...ja sam nakon carskog primila jednu injekciju ketonala u prvih par sati i ništa više nisam kasnije htjela.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jutro okruglice!

Pošto sam prije svega par mjeseci prekinula sa dojenjem mog Klempića, a i totalni sam ovisnik o svim temama u vezi dojenja, moram ispraviti i reći da je Ibuprofen puno bolji za dojilje. Nimalo se ne izlučuje u majčino mlijeko, dok paracetamol da.

Optimistična, znam da si razočarana, ali gledaj to s pozitivne strane- još ćete se malo družiti 2u1 i roditi ćeš zrelog, donešenog dječaka, a znaš i sama koliko to znači.

Kiri, u kojem rodilištu planiraš roditi? Ne ide se u svim na cr zbog zatka po defaultu. Vidim da imaš veliku želju roditi vaginalno pa se malo raspitaj za slučaj da beba ostane na zadak.

Ja se noćas konačno naspavala jer nisam Klempu puštala kod sebe pa sam se mogla neprimijećeno vrtiti s boka na bok i dizati na wc zilijun puta.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Twinolina prvotno napisa Vidi poruku
    smije se samo lupocet odnosno lekadol, tj bilo koji koji je po sastavu čisti paracetamol. iako u rodilištima daju svašta, ali baš svašta. do nedavno analgin čak (!!!), a sad daju ketonale i svašta nešto...ja sam nakon carskog primila jednu injekciju ketonala u prvih par sati i ništa više nisam kasnije htjela.
    Ovo nije točno. Dojilje smiiju i Voltarena i ibuprofena.

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

cure evo priznajem da me malo sram jer bih ja to trebala znati, ali evo ja onako iz prakse pišem, barem onako kako smo mi radili (kad sam radila u struci). ostalo je sve išlo po preporuci liječnika. iako voltaren bih ja u svakom slučaju izbjegavala u svakom pogledu kod svih, a ibuprofen ma zašto ne, i sama ga rado uzmem kao prvi izbor kod bilo kakve analgezije.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

raspitala sam se, uvijek carski. nema vanjskog okreta. a i ja ne bi riskirala, bitno da sve bude ok ma makar se ja kasnije malo mucila..kako je kod tebe danas?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku

Cure u poodmakloj fazi... Jel' se sjećate u kojem tt su vam otprilike počele BH?
    Pocele su mi u prvoj trudnoci sa 4mj. I evo sada u isto vrime su pocele.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Jutro bucke !!! Evo kod mene prehlada konačno došla kraju sam puno c vitamina i caja...Nego jucer smo saznali da nam se u vrticu pojavile varičele...moja djeca nisu prebolila pa me malo strah iako sam ih ja prebolila kao mala. Jeli kojoj od vas dijete imalo dok ste bile trudne ???

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

2011. God kad sam rodila davali du ibuprofen.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo zove me doktorica, nova uputnica i pregled u petak. Jedva sam se ustala iz kreveta danas, mali je ful nisko. U petak ćemo već gazit po 38 tjednu.... Otvaram se opako od 31 tjedna. Super sam izdržala i tako sam sretna što ću ga odmah dobiti i što neće ležat na neonatologiji.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ja mozda i imam bh, al ne kuzim. Samo osjetim bebicu i nista vise.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Što se droga tiće, meni je mm na prvom porodu donio lupocet1000 šumeći - bile su mi dosta tri kroz jedan dan da me skroz oslobode bolova od šivanja.

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
    Jutro bucke !!! Evo kod mene prehlada konačno došla kraju sam puno c vitamina i caja...Nego jucer smo saznali da nam se u vrticu pojavile varičele...moja djeca nisu prebolila pa me malo strah iako sam ih ja prebolila kao mala. Jeli kojoj od vas dijete imalo dok ste bile trudne ???
    moj ih je imao ovo ljeto, ja sam bila trudna 3 mjeseca
    navodno kazu da ih opet mozes dobiti, iako si ih vec imala...
    mozda se maknuti od djeteta, neka tata na sebe preuzme sve
    ja ih nisam dobila, sve je proslo super

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Optimistična, jel grliš svoga malog frajera!?

Btw, bila sam jučer na pregledu, 37+4, zatvorena, ctg super, mali div procijenjen na 4300 g .
    Kaže moj nadasve humoristični dr da bi on volio da se rodi bar tjedan prije termina. Kao da ja ne bih (ali sumnjam).

Danas osjećam laganu bol u zdjeličnim kostima i par sam puta posjetila wc školjku.
    Viroza ili nagovještaj dolaska mog malog zlata, vidjet ćemo
    37tt i preko 4 kg.
    Mene strah pitat da idem na ultrazvuk da procjene kilažu. A sad je i kasno. Samo znam da mi je nekoliko doktora reklo da beba ima gabarite kakve obično imaju bebe od trudničkog šećera. Blaženo neznanje.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj vjerujem u bolje sutra prvotno napisa Vidi poruku
    moj ih je imao ovo ljeto, ja sam bila trudna 3 mjeseca
    navodno kazu da ih opet mozes dobiti, iako si ih vec imala...
    mozda se maknuti od djeteta, neka tata na sebe preuzme sve
    ja ih nisam dobila, sve je proslo super
    ne dobiješ ponovo kozice, nego herpes zoster.Ako padne imunitet herpes se aktivira. To se desilo meni, istina nisam bila trudna ali je jako nezgodno i jako bolno i moja preporuka je povuć djete iz vrtića da ne dobije ako već nije. Mislim da nije dobro da to dobije trudnica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •