Stranica 164 od 581 PrviPrvi ... 64114154162163164165166174214264 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 8,151 do 8,200 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Tigrić, ja sam sad radila tek sa 37+4. Rekao mi dr da će nalaz biti za 10-tak dana i ako krenem roditi prije, da im javim pa će probati telefonski dobiti nalaz. Za 4 dana mi je došla poruka da je nalaz uredan.
    Btw mene taj bris košta samo 50 kn kod privatnika.

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Sanja moguće da se vidjeti. Ako ima visuljak, vrlo vjerojatno je da je dečkić. Koliko mi je dr rekla, u početku se zna pogriješiti, jer visuljak može biti i pimpač i usnice kod curice. Lakše je prepoznat djevojčicu.
    Tako je barem ona meni objasnila.

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Tigrić, ja sam sad radila tek sa 37+4. Rekao mi dr da će nalaz biti za 10-tak dana i ako krenem roditi prije, da im javim pa će probati telefonski dobiti nalaz. Za 4 dana mi je došla poruka da je nalaz uredan.
    Btw mene taj bris košta samo 50 kn kod privatnika.
    thanks. to mi već bolje zvuči!

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

cure...mene na trenutke zaboli pi.... neka oštra bol...na par sekundi pa onda opet za pola minute...sad sam sjela i promjenila polozaj pa je malo bolje a imam osjecaj da me i beba iznutra tuce tocno tamo...

isto tako..imam osjecaj da sam mokra i kad papirom prodem, bude malo samo tekucine...kad lagano curi plodna voda, o kojim kolicinama pricamo?
    ako neka moze pomoci, bit cu zahvalna....p.s. mi smo 37+3

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

kiri vjerojatno te probada zbog laganog otvaranja, a ovo mokro, ako si sigurna da se nisi popiškila, može biti da ti je visoko pukao vodenjak pa ti po malo curka. Miruj i prati!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Kiri

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    ivana.sky super za pregled i što je sve u redu. Da li ti je dr. spominjao skidanje sa utrića?
    U uto idem kod mog mpo dr. na kontrolu pa se uz njegovu dozvolu skidam, sad sam jos na 3x2vag

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

hvala..nadam se da ce se sve smirit jer jos nisam spremna... das je bar normalni porod ne bi me bilo briga...ali mene ceka carski....na tren ko da netko malom iglicom probode.....ali sad dosta rjede..

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ma i carski ce proc ne mora ni on bit tak strasan ko sto pricaju neki, ima zena i s lijepim iskustvima i oporavcima

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Drage moje, nije me bilo već više dana. Škicala sam kad sam stigla da budem u toku, ali se javit nisam stigla. Drago mi je da ste mi sve fizički dobro, nadam se da će kod svih nas proći i te stresne faze. Bez obzira na uzrok.
    Ivekica....grlim, ljubim i držim palčeve da se sve riješi onako kako je najbolje za tebe i bebicu <3
    Ni kod mene nije bilo bajno ovih zadnjih dana. Puno stresa Ali, kad stavim ruke na svoj trbuščić obuzme me takva toplina oko srca i zaboravim na sve probleme. Nasmijem se od sreće jer u meni raste mamino zlato

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

jutro
    ja prijavljujem grlobolju i kihanje
    a u p.mp
    a sutra idem na kontrolu
    plus mukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    no, dobro, što se mora...

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Twinolina, pojedi kriškicu đumbira...meni je puno puta pomogao. Uz čaj, med of kors. Od početka trudnoće kišem svakodnevno i po noći začepljen nos, koji tijekom dana prođe. Kupila sam si od Medeksa dječiji propolis u spreju, bez alkohola. I to mi je pomoglo....

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Citiraj jarica prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje, nije me bilo već više dana. Škicala sam kad sam stigla da budem u toku, ali se javit nisam stigla. Drago mi je da ste mi sve fizički dobro, nadam se da će kod svih nas proći i te stresne faze. Bez obzira na uzrok.
    Ivekica....grlim, ljubim i držim palčeve da se sve riješi onako kako je najbolje za tebe i bebicu <3
    Ni kod mene nije bilo bajno ovih zadnjih dana. Puno stresa Ali, kad stavim ruke na svoj trbuščić obuzme me takva toplina oko srca i zaboravim na sve probleme. Nasmijem se od sreće jer u meni raste mamino zlato
    Divno si to rekla. Mazimo svoj trbuščić, a ostali ako žele dobrodošli su. Inače gospodin se sinoć uopće nije pojavio doma.

Sanja ovaj tvoj izbjegava reći svojima, jer vjerojatno zna da će ga stisnut. Drugo objašnjenje je da ima 15 godina pa se boji batina
    Uživajmo mi u našim trudnoćama. Nadam se da ću uskoro početi osjetit udarce

Za sve s grloboljom - karamelizirati šećer i skuhati s mlijekom.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ivekica
    Znam da je tesko, al nemoj se sekirat... ti imas svoje malo zlato

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ivekica, kako mislis nije dosao doma? Dosao je tek navecer ili nije uopce?
    Ovog mog su njegovi pritiskali jos dok smo bili zajedno, da se pokrene, da zavrsi faks ili odustane, pa nade posao i krene raditi i tako dalje. Mama mu je govorila da je prezelen za mene :D A sad da im dode i jos kaze da ce za pola godine dobiti dijete, mislim da bi ga svaki dan maltretirali da nade posao i da se uozbilji. Tako da se slazem s tobom. Dok im ne kaze moze doma uzivati kao da se nista ne dogada..

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Sanjo, na 16+6 smo otkrili da je muskic, sa starijim sinom isto u 16 tt a za curku mi je potvrdio bio tek u 23 tt jer je sa njome posteljica bila sprijeda pa nije bio siguran prije...mozda i tebi sada vidi spol...ma neka ti je zdravo pa sto bude !!!
    Ivekica mi cemo onda odbrojavat zajedno !! Joj ...tko ce to docekat...
    Bas cu pitat doktora hoce li mi uzet taj bris pred porod...ovaj moj bas nesto i nije sklon tim brisevima...jedva da mi ih je napravio iza spontanih..

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj ivekica prvotno napisa Vidi poruku
    Divno si to rekla. Mazimo svoj trbuščić, a ostali ako žele dobrodošli su. Inače gospodin se sinoć uopće nije pojavio doma.
    .

Zaključaj vrata i pusti ključ u vratima tako da on ne može gurnuti svoj (malo ga zakrivi, tako svojim ključem neće moći izgurat tvoj). Vjerovatno kad bude dolazio bit će nabrušen za svađu, pa možda najbolje da poljubi vrata. Nek se hladi. Ili ako odlučiš pustiti ga, ignoriraj ga, kao da ga nema.
    Tako bih bar ja napravila. (par puta i jesam i to onu varijantu br 1.).

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Bebeto, naravno samo da je zdravo, ali znas da je znatizelja tu Mi smo sve doma cure. Nona rodila dvije cure, moja teta jednu, moja mama cetiri i sad starija seka jednu. I sad svi govore da sam ja na redu za decka :D Iskreno, da se mene pita, radije bih curicu zbog financija odnosno imamo doma brdo stvari, i novih i starih, za curicu, pa ne bih morala toliko toga kupovati. Ali sto bude, bit ce

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam svu opremu od kolica,auto-sjedalice, ormarica sa kadicom i ostalo dala prijateljicama jer nisam planirala imati jos djece...sad neznam sto cu jer mi se ne kupuje sve ponovo za 3 dijete a neugodno mi trazit da mi vrate...

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

bome i ja sve podijelila...neka...nije mi žao

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

meni nije jasno to za posudivanje, zasto se podrazumijeva da je to poklon a ne posudba? ako ti prijateljice znaju da si trudna trebale bi same ponudit da vrate, a ako ne, spomeni u razgovoru nenametljivo da ako njima vise ne treba, da ti daju.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

cure citam da su neke od vas u malo kompliciranijim situacijama i vezama...bas kako ste rekle, imate svoje bebe i ponekad kad se toga sjetimo, sve je lakse. a ovi muski...doci ce oni kad shvate da nosite vase malo blago imam dojam da je njima sve to nepojmljivo i nestvarno a zapravo nisu svjesni koliko nama zna biti tesko i da ih trebamo.sreca pa ste vi bas jake cure i budite i dalje!
    znam da je meni bilo svejedno za spol ali sam svejedno cekala da saznam...i sad kad cekam porod, bilo bi m inevjerojatno da ne znam spol.......zanimljivo je kako neki zele da im to bude iznenadenje na porodu, sta je isto lijepo, ali pored svih neizvjesnosti, ja jednostavno nisam za jos jedno iznenadenje...dovoljan ce mi sok bit vidit svoje dijete...pozitivan sok

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

ja sad pregledavam robicu...imam:

bodi 56 3 kom
    bodi 62 6 kom
    odjelce 56 5 kom
    odjelce 62 3kom
    pidzama 56 2 kom
    kape, carape, dekice
    pelene 80*80 20 kom one za povijanje
    1 svedska
    7 trokuta
    pampers newborn
    jel to malo odjece? neman jaknicu, mislila sam bebu zamotat u deku i u autosjedalicu pa kasnije kupit jaknicu .......

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Nisam baš stručna jer će mi to sad biti prvo dijete, ali mislim da ti je to dovoljno robice. Super je ako imaš više samo zato da ne moraš prati robu svako malo. Jaknica ti i nije najnužnija ako imaš toplu dekicu.
    P. S. O kojem brisu pričate? Vaginalni bris? To sam radila u 37 tt i doktorica se smijala jer je na nalazu pisalo STERILNO.

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

po meni premalo robice...recimo tri komada bodica ti moze u jednom danu zakakati ili upiskiti...a ne stignes oprati
    ja imam puno, puno vise

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

mislila sam ako sve zapiski da obucem onda 62....ako se bas dogodi.
    a imam ja nesto robice koju sam dobila od prijateljica, to sam pripremila i stavila sa strane za svaki slucaj ali to je svega par komada.
    a sta ja znamvidim jedna kaze jedno, druga drugo.. ali uz pelenu, onda krpenu pelenu i trokut...oni sve to uspiju proci i zaprljat bodi?

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mom malom je 56 cak i malo velik bio. Uzmi si jos bodica 56. Ja sam ih sigurno 10 imala. Mislim jos ih nosi al su pomalo na knap. Neobicno je to da su bodici od MTČ-a, Devica i C&A puno manji od onih iz HM-a. Mi i stramplice koristimo od prvog dana

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Široko povijaj ako ti netko kaze tipa patronazne, makar ja nebi do kontrole kukova. Al sad već zachatavamo

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

nego sta ti samo pampers?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jutrić!

Evo ja preživjela crijevnu virozu koju sam skupila od Klempe i hdB nisu me uhvatili i trudovi, čega me bilo najviše strah jer sam bila ko krepana mačka, a pripremni trudovi krenuli...

Vidim, krenule rasprave o kukićima, pa ću se ubaciti sa korisnim linkom http://forum.roda.hr/threads/34105-Z...l=1#post967558.
    Oni koji će koristit platnene pelene o tome ne moraju razmišljati jer su već pp svojevrsno šire povijanje.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

3body premalo.znalo se dogoditi da ih kroz 1sat sve pokaka.dok su dojeni stolica je rijetka.toga bude svuda.
    Ja sam imala bar 10body 0-3mj velicina.
    56broj mozda dva komada.odmah sam kupila 62br.samo rukave zavrnila malo.

Svedskih imam 7komada...cekam da mi ih sad frendica vrati.a tetra pelena 20-40komda.bila akcija neka.njih sam koristila za svasta.
    Posljednje uređivanje od zadarmamica : 19.01.2015. at 09:23

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Jupi,konacno dan d!! Idemo danas gledati nasu bebicu!! Nemogu docekat popodne

Stork-uzivaj danas u svom pregledu
    Ima netko da sam ga predvidjela?

Ovo za robicu,ja nemam pojma ,prva nam je bebica ,al vec vidim da cemo pretjerati! I meni se to cini nekako malo

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Arlena, uzivaj u pregledu i javi kako je bilo
    Moj je sutra u 15:15 i vec sam luda od iscekivanja

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Meni jedni govore da ne treba puno robice jer bebe to prerastu brzo i samo bezveze gomilam, a nece stici nositi. Drugi pak govore da bebe samo kakaju i promacu pelene nekoliko puta dnevno.
    Frendica mije donijela hrpu robice, pa necu napeto iscekivati da se posusi. Jedna zenska na youtubeu je rekla da bebe u pocetku ionak samo spavaju, pa je ona svojih 5-ero imala u pidzamicama cijeli dan doma. Kad vec pajke, da im je udobnije i mekse. To mi se cini pametno.
    Jos mi fale samo pidzamice, pelene i bebica. Pelene znate da kupujete na zutoj srijedu i dm-u i na bipinim baby danima? Fakat se isplati.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

I mi danas popodne imamo pregled nakon dugih mjesec dana cekanja..

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ma basic stvari tipa bodija, odjelca (pidzamica, tutica), podbradnika, tetri i sl treba dosta ali to su i jeftinije stvari.
    Fensi robice koja se komplicirano oblači što manje, to najčešće dobijete (i ne obučete).

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Al ce bit uredjivanja 'gospodji' danas

Znam da nije tema al kad vec pricamo,dal se stavlja ona nepropusna navlaka na madrac ispod plahte? Naisla sam na svakakva objasnjenja (google ,naravno)

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

ma koma, nist vise ne vidim.. prosli put sam dosla mm i velim mislim da sam se porezala

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Bome ni ja ,sve odokativno al s obzirom da mi je taj dan u mjesecu nekako 'poseban' lijepo se 'sredim' i noge i nju
    (E na sta sam dosla -jednom mjesecno

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo nama sa 18+4tt prvi put vidljivi okom bebini udarci.sinoc i jutros.
    Moj sin dragao drob i zvao bebu i ritala se.
    Inace je spavalica mala beba pa ju puno i ne cujem.

Jos spol neznamo i necu privatno.odlucila sam cekati 02.02. pregled.

Sto se tice brijanja jos uspijem jer mi nije velik drob...oni koji neznaju nebi jos pomislili da sam trudna.a i ovisi sto obucem.
    Kg mi se primaju na cice i bedre i oko bubrega najmanje na drobu.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ja vec godinama, pa i sad u trudnoci idem u salon na depilaciju voskom svaka tri tjedna, mjesec dana, tako da sam onda mirna

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj arlena prvotno napisa Vidi poruku
    Al ce bit uredjivanja 'gospodji' danas

Znam da nije tema al kad vec pricamo,dal se stavlja ona nepropusna navlaka na madrac ispod plahte? Naisla sam na svakakva objasnjenja (google ,naravno)
    Ja sam to vec kupila. Pise na tome da se ne stavlja bebi pod glavu, iako gore ide plahta. Frendica je u te svrhe koristila jednokratnu prostirku za prematanje, ali veliku iz ljekarne.
    Meni beba stize na proljece pa ce u pocetku spavati u jastuku, tak da nece nit moc promociti do madraca.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Moj pregled je sutra, al nista egzoticno, bez uzv-a. Ja se me rihtam za to, obrijem noge, a ostatak ak mi se da. Ionak ginic to nit ne primijeti.
    Iduci uzv je iduci mjesec, mozda ovaj put saznamo spol. U cetvrtak krece tecaj, jedva cekam.

E, da se pohvalim - od jucer smo u zadnjem tromjesjecju. Jeeee. Uf, kad se sjetim neuspjelih postupaka i razocaranja, negativnih pis-testova... kao da je to sve bilo u nekom drugom zivotu. Sam da i do kraja bude sve super kao ovih 27tt i bit cemo presretni.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Meni ta nepropusna plahta još nije trebala. Stavila bi onu 100 % pamučnu, ali ju nisam pronašla pa odustah. Plastične, šuškave su mi gadljive.

Sadie, vi još ne znate spol!?
    Svaka čast. Ja bi dosad već bar dva puta bila kod privatnika da saznam! (strpljenje 0 bodova)

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Sadie nego kako nego super do kraja Mislim da smo mi koje smo se napatile da bi došle do bebice zaslužile malo mira i lijepu i urednu trudnoću.
    Mene danas malo zabrinuli grčevi iznad stidne kosti. Išla sam prati kosu i sagnula se nad kadom i onda me počelo boljeti, kao neko žarenje, drugačije od menstrualnih bolova. Isto sam primjetila i prije dva dana kad sam prala pločice u kupatilu i sagnula se u istu pozu.
    Sad evo već 15-tak minuta ležim i bolovi prošli. Jel' se to kada vama dešavalo? Jučer sam ušla u 16 tjedan.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Mi ionak zelimo i curu i decka, a ionako trebamo tek malo robice (posudili smo dosta toga) i bit ce ionak neutralna zbog druge bebe. Jesmo znatizeljni, al necemo ici na dodatne uzv-e samo zbog znatizelje. Uostalom, zasto da budemo kao svi koji znaju spol. Jedino sto ovako slusam prognoze - kao, one znaju da je cura / decko. Pola njih ce pogoditi spol, sto je neizbjezno jer su samo 2 pa je lakse pogodit. Ja uvijek u mislima i snovima vidim curu, a mozda me iznenadi.

Mozda sutra ipak bude neplanirani uzv. Beba se smirila zadnjih dana pa brinem.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ovo s pamukom mi se ,maco,cini super idea,ako nadjem.

Sadie,mi izgaramo od znatizelje ,i nadam se da cemo danas konacno znati jel ima pisu ili koku mislim naravno da je svejedno,sam nek je sve ok,al ipak je znatizelja ogromna!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj kiri- prvotno napisa Vidi poruku
    ja sad pregledavam robicu...imam:

bodi 56 3 kom
    bodi 62 6 kom
    odjelce 56 5 kom
    odjelce 62 3kom
    pidzama 56 2 kom
    kape, carape, dekice
    pelene 80*80 20 kom one za povijanje
    1 svedska
    7 trokuta
    pampers newborn
    jel to malo odjece? neman jaknicu, mislila sam bebu zamotat u deku i u autosjedalicu pa kasnije kupit jaknicu .......
    ne bih te htjela zamarat, al da bi dijete pravilno vezala u autosjedalicu (jaje), ono mora imat razdvojene nogice, tj. noge mu dodju oko one kopce (ne kuzim kako ce imat razdvojene ako je zamotan u dekicu), dakle ili jaknu gore ili mali skafanderic sa nogavicama.
    Jedino ako si pod odjelce mislila na ono pufasto, toplo odijelce za po vani? I onda eventualno dekica preko, kad ga zavezes. Sve to skupa su nama napravile sestre u rodilistu pri otpustu. Pricam naravno o bebi rodjenoj u sred zime (stariji sin). One su ga obukle i smontirale u AS.
    Sto se kolicine robice tice, mislim da ti treba jos par kom bodića vel. 56.

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

e pa cure ja sam u šoku. totalnom. proglasili su me medicinskim fenomenom. dakle...JA NE MOGU PRIRODNO ZATRUDNITI. ALI... (zašto vam ovo pišem kad se lijepo vidi u potpisu da sam bila na IVF-u i vraćen je jedan zametak?) ZATO ŠTO OPET NOSIM BLIZANCE!!!!!!! e sad di je tu fenomen pitate se? e pa ne bi bio da nisu dvije gestacijske vrećice, a to je nemoguće jer mi je vraćen samo jedan zametak. i onda su došli do zaključka da se desilo sljedeće - naime mm i ja imali odnos (oproštajni hahahahahha) nekih 4-5 dana prije aspiracije. i njegovi spermići preživjeli i desila se oplodnja nekih dva dana prije aspiracije, a oni su mi vratili jedan zametak još. i tako vam ja sad nosim dvije bebice začete na različite dane, jedna prirodno, a druga in vitro. još ne mogu doći k sebi. uopće sama činjenica da sam u kontroliranom ciklusu prirodno zatrudnila taman na dan štoperice (što će reći da je onaj jedan vodeći folikul izgleda puknuo prije aspiracije) i da su u međuvremenu još tri folikula kojih nije bilo na folikulometriji dozrela za aspiraciju sa, ok, samo jednom dovoljno zrelom js! e - to se trebalo poklopit! šta da kažem? molim Boga da sve bude u redu jer imam iza sebe blizanačku trudnoću, hvala Bogu urednu, ali toliko toga može poći krivo....no, nećemo o tome razmišljati...ugl idem c/p ovaj post da se ne ponavljam drugdje.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

twinolina ides! koji scenarij

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

SF

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor