Stranica 165 od 581 PrviPrvi ... 65115155163164165166167175215265 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 8,201 do 8,250 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

jarica baš si me piknula Ja nisam u mpo vodama al' sam prije nepune 2 god 48 sati u agoniji rađala mrtvo dijete, a prije 9 mj izgubila ranu blizanačku tak da sam i ja željna mira, kao vjerujem i sve cure ovdje!

Mi smo se danas opet gledali, prebrojali sve prstiće i organe, češkao sam se desnom rukom po čelu i zezao tetu dr pa me morala loviti da točno izmjeri femur i bpd, sve super! Imamo skoro pola kilice

Čekamo update od ostalih cura sa kontrole...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

twinolina, woww!!!

cuvaj se i samo pozitiva

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme twinolina bez teksta sam. neka ti je sretno do kraja. to je stvarno za medicinske knjige

a jel mozda postoji sansa da se taj jedan in vitro podijelio pa da su jednojajčani blizanci

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Twinolina nek je SF samo nemoj rodit alliena

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

twinolina pa to je divno bit ce to sve ok, cuvaj se!!

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Twinolina prvotno napisa Vidi poruku
    e pa cure ja sam u šoku. totalnom. proglasili su me medicinskim fenomenom. dakle...JA NE MOGU PRIRODNO ZATRUDNITI. ALI... (zašto vam ovo pišem kad se lijepo vidi u potpisu da sam bila na IVF-u i vraćen je jedan zametak?) ZATO ŠTO OPET NOSIM BLIZANCE!!!!!!! e sad di je tu fenomen pitate se? e pa ne bi bio da nisu dvije gestacijske vrećice, a to je nemoguće jer mi je vraćen samo jedan zametak. i onda su došli do zaključka da se desilo sljedeće - naime mm i ja imali odnos (oproštajni hahahahahha) nekih 4-5 dana prije aspiracije. i njegovi spermići preživjeli i desila se oplodnja nekih dva dana prije aspiracije, a oni su mi vratili jedan zametak još. i tako vam ja sad nosim dvije bebice začete na različite dane, jedna prirodno, a druga in vitro. još ne mogu doći k sebi. uopće sama činjenica da sam u kontroliranom ciklusu prirodno zatrudnila taman na dan štoperice (što će reći da je onaj jedan vodeći folikul izgleda puknuo prije aspiracije) i da su u međuvremenu još tri folikula kojih nije bilo na folikulometriji dozrela za aspiraciju sa, ok, samo jednom dovoljno zrelom js! e - to se trebalo poklopit! šta da kažem? molim Boga da sve bude u redu jer imam iza sebe blizanačku trudnoću, hvala Bogu urednu, ali toliko toga može poći krivo....no, nećemo o tome razmišljati...ugl idem c/p ovaj post da se ne ponavljam drugdje.
    Zvuči baš kao SF i želim ti da bude školski sve do kraja !!!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Twinolina, sretno, bilo je slucajeva iz mpo da se jedan enbrij podijelio, ko sto kaze nevena, jos jedni duplici, super

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Stork,super ,samo nek je sve u redu!!

Ajme twinolina dupla sreca zbilja super zvuci!

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Twinolina koji scenarij!!! Neka je sa srećom do kraja. Tko zna, možda se taj jedan embrio koji ti je vraćen podijelio jer ima takvih slučajeva kod mpo-a. Kako god da se desilo nek je sretno do kraja!!!

Stork, super za pregled i da je sveok, to je najbitnije!

Arlena, AdrianovaMamica sretno danas na pregledima!
    Sanja S, Sadie i ja vam se pridružujem na sutrašnjim pregledima, moj drugi uzv je sutra!

Sadie u potpunosti se razumijemo, moj mpo je dug bio, 3 godine, 8 postupaka mpo-a, 5 punkcija, 3 fet-a (zadnji bio uspješan), toliko išekivanja, suza nakon neuspjeha, nemoći, osluškivanja simptoma nakon transfera, šokova svaki pud kada odem na wc nakon transfera, taj psihički aspekt svega toga...ma šta da pričam... pa neka trudnoća barem bude mirna i bez stresova.

jarica, to se i meni znalo dešavat kada bi malo više čistila po kući, wc ili nešto i kad sam malo više aktivnija znala sam osjetiti nisko u preponama neko stezanje, al nakon odmora to prođe. Treba se samo pripazit, ne preforsirat u kućanskim poslovima, rasporedit posao...

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

twinolina ,nek je sa srećom!

Ja sam još uvijek kod kuće. Danas sam poslje dva i pol mjeseca vozila auto. Uživala sam.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Obavila pregled, ja zatvorena, srce uredno kuca. Nije radila uzv, na iducem ce pregledu koji je za 3-4 tj. Trbuh mi je samo malko veci nije strasno kaze. Ja sam 24+2, a s onim metrom izmjerila je da je valjda za 26 tj trudnoce. Dobila sam dijetu. Tj samo da malo pripazim kak jedem. Rekla je da nije zbog mene, vec da i ona misli da bi beba mogla biti preko 4 kg, pa da ga ne filam puno secerom i slatkim. Sveukupno sam 5 kg u plusu.

Twinolina super vijesti, nek je sve sa srecom!

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    ajme twinolina bez teksta sam. neka ti je sretno do kraja. to je stvarno za medicinske knjige

a jel mozda postoji sansa da se taj jedan in vitro podijelio pa da su jednojajčani blizanci
    ne, o tom se i radi jer kad se podijeli iz jednog zametka nastaju jednojajčani blizanci i postoji samo jedna gestacijska vrećica. NE POSTOJE jedojajčani sa dvije gv. baš sam gledala , jedan je 7+2, a drugi 7+5

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    Twinolina nek je SF samo nemoj rodit alliena
    hahahaaaahahahah

e a da vidite sad frke, sad klince moramo seliti u manju sobu da bi mi išli u veću gdje ćemo bit s bebama, ako Bog da.

joj ne zamjerite nisam vas komentirala jer još ne znam di sam od šoka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme twinolina neka ti je sa srecom i skolski do kraja. ipak imas nick Twin pa moras biti u skladu s tim
    Nisam znala ovo za jednojajcane... ma biti ce to sve ok, vec si iznijela blizanačku trudnoću, znaci da mozes

Ja ti zelim svu srecu svijeta, ma divno.... bas mi je to romanticno
    Posljednje uređivanje od nevena : 19.01.2015. at 14:39

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Covjece, koje vijesti! Twinolina, samo kad citam tvoju objavu osjetim tvoje uzbudenje. Divno! Neka ti je sa srecom

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Twinolina,koje vijesti, tebi je zaista suđen ovaj nick!!!Nek' je sretno do kraja!

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    ne bih te htjela zamarat, al da bi dijete pravilno vezala u autosjedalicu (jaje), ono mora imat razdvojene nogice, tj. noge mu dodju oko one kopce (ne kuzim kako ce imat razdvojene ako je zamotan u dekicu), dakle ili jaknu gore ili mali skafanderic sa nogavicama.
    Jedino ako si pod odjelce mislila na ono pufasto, toplo odijelce za po vani? I onda eventualno dekica preko, kad ga zavezes. Sve to skupa su nama napravile sestre u rodilistu pri otpustu. Pricam naravno o bebi rodjenoj u sred zime (stariji sin). One su ga obukle i smontirale u AS.
    Sto se kolicine robice tice, mislim da ti treba jos par kom bodića vel. 56.
    Po PS-u, beba u autosjedalici ne bi trebala biti u jakni ili skafandericu nego u normalnoj odjeci pa preko toga ubundana dekom i/ili footmuffom.

I AS imaju rok trajanja (plastike) od, u prosjeku, 6 godina (od datuma proizvodnje!), pa vodite racuna o tome ako posudujete opremu.

Twinolina, woow
    Bit ces prava double Twinolina!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ne bih znala te detalje, slušala sam ono šta su nam gore rekli:
    da novorođenče nema još termoregulaciju i da na -8 (toliko je bilo kad je izlazio iz rodilišta), ne može van u odjelcu, nego da tata donese jaknu ili skafander, sa napomenom da donesemo i AS i da će ga ona smontirat. Dekica je išla preko, nakon šta je zavezan.

meni dovoljno

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i da ne zbunjujem previše, u svakom slučaju bez obzira na "pakiranje" u AS (ispod ili iznad), treba ti jaknica ili nešto toplo u čemu će izaći ako je zimska beba

littlemouse1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

pozzzz svima...twinolina čestitam sad samo sretno dalje i da sve bude ok

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

jarica baš si me piknula Ja nisam u mpo vodama al' sam prije nepune 2 god 48 sati u agoniji rađala mrtvo dijete, a prije 9 mj izgubila ranu blizanačku tak da sam i ja željna mira, kao vjerujem i sve cure ovdje!
    Stork žao mi je što si morala proći kroz te strahote . Ni ja nisam MPO, ali sam imala dva spontana u razmaku od godine dana i to mi je ostavilo velike traume. Sada se sledim čim me nešto zaboli, kad god odem na wc i brišem se, sa strepnjom gledam u papir od straha. Počela sam se opuštati nakon 12 tjedna, a i kako raste trbuščić malo mi je lakše. Ali vjerujem da ću totalno opuštena biti tek kada budem imala u rukama moje malo zlato. Trudim se biti pozitivna i u dubini duše vjerujem da će ovaj puta biti sve ok. Sve žene zaslužuju mirnu i lijepu trudnoću i upravo takvu želim svima nama ovdje, a i onima koje nisu na ovom forumu.
    Twinolina čestitke na prelijepim vijestima Volim takva lijepa čudesa kao što je ovo tvoje, to je pravi blagoslov. Neka se samo tako lijepo nastavi do kraja, započelo je kao malo čudo, a ostatak trudnoće neka prođe uredno školski.
    Meni su grčevi popustili nakon što sam malo odmarala. Očito mi taj položaj izaziva naprezanje, tako da ću malo više pripaziti ubuduće.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

twinolina to je stvarno rijetko, ali biti će to sve ok i ti češ imati još dvije srečice kraj sebe,,
    danas bila na kontroli 31.tj trudnoće, beba se već okrenula na glavu i teška skoro 2kg, prvi ctg danas rađen predivan osjećaj kada čuješ kako srrčeko lupa, nismo mogli vidjeti spol jer moja beba sjedi raširenih nogica na posteljici sada treba čekati 4 tj do sljedeće kontrole i ubrzo će moja bebica stići

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj AdrianovaMamica prvotno napisa Vidi poruku
    Obavila pregled, ja zatvorena, srce uredno kuca. Nije radila uzv, na iducem ce pregledu koji je za 3-4 tj. Trbuh mi je samo malko veci nije strasno kaze. Ja sam 24+2, a s onim metrom izmjerila je da je valjda za 26 tj trudnoce. Dobila sam dijetu. Tj samo da malo pripazim kak jedem. Rekla je da nije zbog mene, vec da i ona misli da bi beba mogla biti preko 4 kg, pa da ga ne filam puno secerom i slatkim. Sveukupno sam 5 kg u plusu.

koliko cm ti je obujam? i moj je poveći, sve me strah...

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Kod mene na pregledu sve super, osim što se još ne otvaram. Pošto mi je prošao termin, stalno strepim je li s plodnom vodom sve o.k. Danas mi je prijateljica hospitalizirana (37 tt) jer ima manjak plodne vode, a meni to nitko nije provjeravao već 3 tjedna. Za dva dana ponovo ctg, a onda ću ih pitat' što se kod mene čeka.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

twinolina, čestitam na sf dvojčekima!!!

svima drugima za super preglede

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Evo i mene s kontrole. Danas nesto posebno kratko,dr nije bio nesto raspolozen spol ne znamo jer nista nije vidio a tako sam se veselila tome
    Ja sam se udebljala 3 kg sto je po njemu previse pa sad kao moram pazit,al on je bas frik sto se toga tice pa se ne opterecujem a ja sam davno izasla iz tablica skolskog debljanja

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ajme meni na kakvu cu ja onda dijetu.ja sam vec na +7kg a sada 18+4tt.i slatko ne jedem,ne privlace me gluposti.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

p.s. al ono najbitnije sve je ok i ja sam zatvorena

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tetagogolina koliko si ti sada tt?

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Tetagogolina koliko si ti sada tt?
    18+3, mi smo dan razlike

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ajme meni na kakvu cu ja onda dijetu.ja sam vec na +7kg a sada 18+4tt.i slatko ne jedem,ne privlace me gluposti.
    ja sam na +3kg a trbuh ogrooooman

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj tetagogolina prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam na +3kg a trbuh ogrooooman
    Meni najmanje u drobu.vidi se da sam trudna kad imam kontrakcije pa se zategne.
    Ali su mi cice divovske ...ali doslovno.
    Jucer smo na kavi bili sa prijateljima koji me nisu od bozica vidili i kazu da se nista ne vidi.
    Posljednje uređivanje od zadarmamica : 19.01.2015. at 18:15

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Tetagolina evo sad sam omotala metar okolo sebe u razini pupka i izbrojala sam 102 cm!!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tetagolina evo sad sam omotala metar okolo sebe u razini pupka i izbrojala sam 102 cm!!
    Ima li negdi tablica neka o obujmu droba u trudnoci?

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

moj je 94-95cm

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Koliko sam skuzila trbuh se mjeri od dna do ispod grudi. I svaki cm je jedan tjedan trudnoce, tako je ona meni izmjerila 26, a ja sam 24 tj.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Koliko sam skuzila trbuh se mjeri od dna do ispod grudi. I svaki cm je jedan tjedan trudnoce, tako je ona meni izmjerila 26, a ja sam 24 tj.
    ne kužim to kako se mjeri

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

moj je 94-95cm
    Moj 83cm

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Moj 83cm
    toliki mi je bija prije trudnoće - 82cm

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Moj 83cm
    Zadarmamica da li misliš na struk ili trbuh ? Nikad nisam imala tanak struk pa mi 83 cm u trudnoći izgleda moguće samo kod žena koje su vitka struka. Tzv Pero laka kategorija :D

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

toliki mi je bija prije trudnoće - 82cm
    I meni

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

arlena bitno da je sve ok, to je ono najbitnije, a valjda ćete drugi put saznati spol. 3kg si se udebljala od kada, od početka trudnoće ili od zadnjeg pregleda?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj jarica prvotno napisa Vidi poruku
    Zadarmamica da li misliš na struk ili trbuh ? Nikad nisam imala tanak struk pa mi 83 cm u trudnoći izgleda moguće samo kod žena koje su vitka struka. Tzv Pero laka kategorija :D
    Trbuh.mjereno preko pupka.najispupceniji dio sam mjerila.evo sada sa kontrakcijama imam 88cm.tad mi se poveca

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Moram si kupit onaj krojački metar da mogu izmjeriti. Meni trbuh izgleda skromno, ali nadam se da će uskoro biti kao tvoj

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Moj je ogroman i natukla +7kg do 21+3tt! Dr ništa nije rekla.
    Trbuh se ne mjeri u opsegu nego od stidne kosti prema gore tj. prema vrhu dokle se rastegla maternica i taj broj cm treba odgovarati br tt.

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj je 107cm

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

twinolina...predobra prica cudno svakako a jos i ne razumijem bas sve ali vauuuuuuuuuu....i nek sve bude ok..

sta se tice as znam da imaju rok trajanja, mi imamo novu. ja sam za as uvijek i planiram je koristit za svaku voznju, ali zivimo nasuprot bolnice pa sam mislila samo obuc bodi, odjelce i imam deku koja ima patent i beba skroz stane unutra, samo je glava vani a imat ce kapicu. znaci da bebu samo smjestim u as umotanu u tu deku jer kazem, nemamo ni minutu do kuce.

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Twinolina želim sreću tebi i tvojim mrvicama! Stvarno su božji dar i neka vam je sa srećom

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    arlena bitno da je sve ok, to je ono najbitnije, a valjda ćete drugi put saznati spol. 3kg si se udebljala od kada, od početka trudnoće ili od zadnjeg pregleda?
    He he u mjesec dana 12 kg sam u plusu od pocetka zato kazem da sam davno ispala iz tablica
    8 kg sam natukla do 13+5 a sad sam 21+3

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Arlena ja sam isto u zadnjih mjesec dana natukla 3 kg, to nije normalno, stalno me trazi jesti, ja bi svaka 2 sata mogla jest.. sad to pokusavam malo skresat. Da dalje ide bar po kila mjesecno

U prvoj sam trudnoci dobila 27 kg, u drugoj 13 (ali sam prenjela 2 tj, da nisam bilo bi to samo 11).

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Moj je ogroman i natukla +7kg do 21+3tt! Dr ništa nije rekla.
    Trbuh se ne mjeri u opsegu nego od stidne kosti prema gore tj. prema vrhu dokle se rastegla maternica i taj broj cm treba odgovarati br tt.
    Kol mi stjupid, ali meni treba još malo pojasniti mjerenje Da li se počinje mjeriti točno iznad stidne kosti odnosno kao od početka mjehura? Sada me baš špica koliko mi je triba narasla. Idem tražiti MM da mi da metar

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •