Stranica 17 od 581 PrviPrvi ... 715161718192767117517 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

U pravu si, sve necemu " sluzi" kao i ova prepiska. Svako dobro i easy

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj nanimira prvotno napisa Vidi poruku
    Pa u principu jesu slične opisima do sad, znači da se stvrdne jedan dio trbuha ( meni se nekad i dva,jedan sa svake strane polutke) i malo me stisne kao mjehur, odnosno osjećaj je kao da moram brzo piškit. Traje možda nekih 10ak sekundi i tak par puta za redom iako nema apsolutno nikakvog ritma,jave se 2-3 za redom,i onda 3 dana ništa, ili pak jedno popodne 10ak komada i tak.Ali uvijek im je uzrok bio micanje bebe, ali baš onako kad se zaigra. S tim da mi se sad ispupči taj tvrdi dio trbuha pa su nekako i vidljive
    I ja sam primjetila da se javljaju kad je beba aktivna. Naročito predvečer. Meni se uvijek trbuh stsne i izboči . Imam ih min 20 na dan. Mislim da ću sutra zvati doktora zbog toga. S obzirom da sam tek 31tt to mi se čini puno, a postaju malo bolne. Baš me strah da ne krene prerano porod :/

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj lulu-mama prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam primjetila da se javljaju kad je beba aktivna. Naročito predvečer. Meni se uvijek trbuh stsne i izboči . Imam ih min 20 na dan. Mislim da ću sutra zvati doktora zbog toga. S obzirom da sam tek 31tt to mi se čini puno, a postaju malo bolne. Baš me strah da ne krene prerano porod :/
    Apsolutno isto i meni i isti smo tjedan.. Al ja sam već otvorena 1 prst .. u totalnom sam strahu, pogotovo na večer , dosta su česte i postaju stvarno neugodne toliko da nekako instinktivno počnem lagano disat dok ne prođe..

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Apsu, doma si? Nisu te hospitalizirali? Jesu te stavili na monitor zbog bebe?
    Ja sam malo u strahu zbog toliko kontrakcija, ali opet znam da su one relativno normalne. Normalan dio pripreme maternice na porod.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Doma sam, doma.. nisam na nikakav monitor išla, ne znam da bi trebala, ginekologica mi nije ništa spominjala osim da malo više mirujem.. idem za 2 tjedna na kontrolu, ako ću biti još otvorenija idem sama u bolnicu ak me ona ne pošalje :/

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

A kad su ti otkrili da si otvorena? Tj koliko dugo ti je stanje takvo? Kaj ti je doc rekla za dalje? Samo da miruješ?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Evo prije tjedan dana na kontroli.. Rekla mi je da mirujem malo više, smijem u kratku šetnju ali jako sporo hodat , pazit da se ne napregnem pa ćemo vidjeti kakavo je stanje za 3 tjedna..

I inače, duže od mjesec dana vučem vaginalnu infekciju za koju sam prije mjesec i pol tražila da me pregleda pa me samo poslala na urinokulturu koja nije našla nikakvu bakteriju , i sad sam ju opet bila zamolila da ja sumnjam na nešto i molim ju da me pregleda.. Naravno da je našla infekciju i dala mi nekakve antibiotike , vaginalete itd.. Tako da je i to moguć uzrok otvaranja..

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ako je to uzrok postoji jako dobra šansa da će se stanje popraviti nakon terapije,tako da ti držim fige da je to to! Ja sam kod Harni u 31 radila 4D UZV i rekla mi da kaj se nje tiče neka izdržimo još 10ak dana pa da se mogu smiriti jer su bebina pluća razvijena i u slučaju prijevremnog će sve biti OK.Evo vidiš:

http://www.poliklinika-harni.hr/Defa...raStranica=239

Ali,nemoj se toliko brinuti za to, meni je doktorica rekla da iza 30 tjedna zaboravim na cerviks jer da se on i prirodno skraćuje i otvara. Obavite te pretrage da nađete krivca i samo polako i smireno. Ja sam od 32 uloživa za vršak, pa 34 za uski prst, da bi stanje ostalo isto do danas. Sad ćemo vidjeti ali bi ja da sam ipak malo više otvorena od 1,5cm (ipak sam ušla u 39tt)

Inače,vaginalnu infekciju vučem od ljeta, radila bris na BHSB i na kraju mi je nalaz-kvasci tako da sam se prošli tjedan ( 38) još morala zezat i s vaginaletama. Nikako se riješiti gljivica već 2 mjeseca, i canesten i lactogyn i promjena prehrane i nikako nikako.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Apsu MIRUJ, ja sam danas došla iz bolnice, nakon 24 dana, zbog kontrakcija i jer sam se otvorila za 1 prst. Pustili su me jer je stanje nepromjenjeno, ALI strogo mirovanje na lijevom boku, samo wc i kupaona!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja za sad isto mirujem zbog cervika i tek sam u mirovanju skuzila kontrakcije. Ali neki dan ih ne bude, one dane kad bebac poludi,onda se pojave. Za sad su mi najvise bile 3 ili 4 jedan dan.

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Apsu u pravu je Nanimira, infekcija este jedan od riziko faktora, koji dovodi cesto do dilatacije grlica. Vidjeces kad saniras to, da ce se situacija poboljsati, a i mirovanje svakako... I opusteno, ja sam primjetila da mi BH kontrakcije reaguju i kada sam malo uzrujana

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Evo da vam javim da sam pitala doktora za Mg u zadnjem mjesecu i rekao mi je da slobodno uzimam kao i do sad jer neće naštetiti. Pa sad-otvaram temu ako je potrebno

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Evo da vam javim da sam pitala doktora za Mg u zadnjem mjesecu i rekao mi je da slobodno uzimam kao i do sad jer neće naštetiti. Pa sad-otvaram temu ako je potrebno
    Zanimljivo! Meni su čak rekli piti nifedipin samo do 34tt! A meni se to čini preeeerano za prestati.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam danas imala krize, plakala ujutro i plakala sad. Tako mi je uzas sto ja lezim, ne mogu nikome pomoci nista,svi sve rade za mene. Za malca sve,ali iznenadilo me. Necu ni doma imati vise sto za obuci ajd za malca vec imam dosta kupljeno

A jos me i zivcira nekad jer mi se cini da neke cure s nalazim kao i ja nisu bile na strogom mirovanju.

Meni je rekao da je idealno da mi ovakvo stanje bude do 30tt, jos bolje do 34tt. Ja se nadam da cu barem do 35tt izdrzati,ali da cu poslije 30 moci barem nekud van kreveta

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Vrci draga, sve mi je jasno. Jedan dan sve super, drugi dan psihički kolaps. Ja sam se tako osjećala u bolnici - zašto moram ležati tamo kad mi u posjetu dolaze prijateljice s istom problemima. Sad sam doma, i prekrasno je biti doma. Ali hvata me živčani slom kad vidim nered, razbacane stvari koje mm "ne vidi", kamenac u kupaonici, nemam više ni jedne čiste gaće, a ne želim se svađati s njim jer mi je falio za popi.... Plus, strah me, čim se dignem za wc ili tuširanje trbuh mi je toliko napet i težak da mislim da će malac ispasti. Pa se malo smirim, pa opet pošizim. Drži se, nisi sama. Čeka te još dosta ležanja do 30/34tt ali s vremenom ćeš se na to naviknuti.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Uf znaci to je normalno

Moj muz dode doma u 7, inace zivimo s mojima,pa mama sve odradi. Ali i nju mi tesko gledati kako je sve na njoj.

Je,drago mi je da sam doma i da nije jos kriticna situacija. Al ono,moguce da je meni cerviks takav, da nije opasno. Pa si mislim,ajd mozda i je problem...i tako...

Gdje je ta nova godina da dobijem mir i dozvolu za zivot...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Da da, to ti je najnormalnije trudničko ponašanje Evo, baš me mm pitao kaj se desilo u periodu od odlaska na tuširanje pa do dolaska u dnevnu jer sam nervozna ko pas...NIŠTA, samo sam se sjetila sveg gore navedenog Malo pričam kako bih sve dala za tu bebicu (i to naaaajozbiljnije mislim) a s druge strane cvilim jer mi je teško ovako ležati od 0 do 24 - WTF? Moram još nabrajati?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Drzte se cure!
    Jako dobro znam kako je lezati tjednima i tjednima....
    Da, ni meni nije jasni zasto nekad doktori rade paniku, a nekad ne
    Ja sam uloziva od 20tt (mozda i prije) i stanje je srecom i dalje nepromijenjeno (28tt)
    Ne mirujem bas posebno, odmaram ujutro i poslijepodne, al ne lezim stalno
    Odem u setnju, skuham, al ne pospremam i ne radim nista tesko
    Odmaram cim se osjetim imalo umorno
    Zapravo, sad kad razmislim, dosta i lezim, smo, nisu mi rekli strogo pa je u glavi lakse...valjda

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mislim da tebi ne dizu paniku jer nije prvi porod. U prvoj trudnoci bi cerviks kao trebao biti dugo zatvoren...

E to je to, sve bih dala za bebu,a onda tulim zbog lezanja i nemoci...

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Apsu MIRUJ, ja sam danas došla iz bolnice, nakon 24 dana, zbog kontrakcija i jer sam se otvorila za 1 prst. Pustili su me jer je stanje nepromjenjeno, ALI strogo mirovanje na lijevom boku, samo wc i kupaona!
    Drago mi je da si doma , sigurno je lakše

Inače,vaginalnu infekciju vučem od ljeta, radila bris na BHSB i na kraju mi je nalaz-kvasci tako da sam se prošli tjedan ( 38) još morala zezat i s vaginaletama. Nikako se riješiti gljivica već 2 mjeseca, i canesten i lactogyn i promjena prehrane i nikako nikako.
    Ja sam potrošila vaginalete koje sam dobila i stanje nije ništa bolje, baš me bedira to.. pijem i taj neki lactogyn , još 7 dana.. nadam se da će mi on pomoći... najviše me strah da mi bebici ne naškodi ta bakterija

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Drzite se curke!
    Ja sam u prvoj T strogo mirovala stotinjak dana, a u drugoj T sam bila turbo pogon svaki dan!

Drzite se i docekat cete sigurne tjedne. Znam, psiha i strahovi su najgori neprijatelji! Citajte samo vesele stvari (preporucam topik Smijesene scene sa poroda).

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cure,

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Joj,da,mirovanje...prvo umjereno,pa onda strogo,pa kad sam se konačno digla iz horizontale - bolovi...em u zdjelici, em u nogama,leđima...sad otiču stopala, bole gležnjevi a nogu mogu dići od poda nekih 5cm, za sve živo zapinjem,trbuh mi smeta u svemu (tako je nekao brzo narastao a još se brže spustio pa sad okrenuta na boku kuham i perem suđe) tako da se cijelu trudnoću osjećam kao invalid... nema to veze s bebom,naravno da ju volite i želite i da ćete sve napraviti za nju,samo je teško 9 mjeseci ostati cool i očekivati da će svi drugi sve napraviti za vas i to gledati kao da vam je baš svejedno.
    Po pitanju kupaonice, prva stvar koju sam napravila kad mi je skinuto mirovanje je bilo čišćenje od kamenca, nisam ju više mogla gledati.
    Osjećaj bespomoći je meni bio najgori neprijatelj jer osim svega navedenog u meni ( a sigurno i vama) se javljao neki poriv da sve moram urediti za bebu ( ne onaj klasični sindrom gnježđenja) nego više kao "ja to moram" jer će dijete tražit od mene da budem na raspolaganju stalno pa se to veselje nekad sudaralo s tim osjećajem bespomoći i to je urodilo nervozom pa čak i depresijom, anksioznošću itd...bilo me je najviše trah da se neću oporaviti nakon poroda jer sam sva raštimana s tim ležanjem i kad bude najvažnije neću imati snage za bebu.

Ali su me razuvjerile divne žene tu, tako da samo vi pišite - tome i služi ova tema

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

nanimira svaki čas i tvoja bebica je tu Nema još nikakvih naznaka?

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    nanimira svaki čas i tvoja bebica je tu Nema još nikakvih naznaka?
    Draga Muma, nema...mislim da mi je krenuo ispadati sluzni lep,ali sad već 3 dana nema ništa tako da sam i to otpisala,ali opet tko zna. po UZV je termin za 10 dana

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam jučer ranije otišla spavati jer su me boljeli mišići. Vozila sam se na pregled u utorak, bila je gužva pa je bilo noga na kuplungu i kreni-stani. Pa malo šetnje jer sam išla u ljekarnu. Jučer mišići nogu u komi, baš me boljelo. Kako li će tek biti kasnije

Kupaonicu je muž dobro očistio, za sad Da, najgori je taj osjećaj da netko drugi mora raditi sve za tebe. A mene uhvatilo sa stvarima za bebu da moram kupiti, jer inače neću imati kad. Iako je dr rekao da vjeruje da ću ja još šetati do poroda

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A ja bih se do poroda još i preselila. Samo još moram naći stan koji mogu platiti.

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Vrci, drzi se... O kako te razumijem...iz mene je preko 150 dana lezanja, 6 puta hospitalizovana, dva puta sa masovnim krvarenjem. Evo me u 28 tt... Ginem od straha, panike...od svega... Postala sam "providna" jbt...kao duh. I stalno sam sama, moji su 800 km od mene a dragi radi do 19-20h. Ali vjeruj, ne bi dogurala do 28 da nisam mirovala...oporavicemo se, i zaboravicemo sve, i samo jace cemo izaci iz ovog, jer ko nije prosao ne moze ni da zamisli koliko je tesko...ali vrijedi.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala

Slažem se, lako je nekome reći: joj pa miruj, ne trebaš pospremati/kuhati/odmaraj dok možeš. Ali nije baš to tako. Tu je još i psiha, i baš taj osjećaj nemoći. Al eto, tješim se da mi idu dani nekako. Gledam kako punim tjedne, prvi dani onda idu sporo, a onda malo brže. Jedino me jako frka idućeg pregleda, nekako imam osjećaj da je moj cerviks unatoč mirovanju neposlušan...

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam jučer ranije otišla spavati jer su me boljeli mišići. Vozila sam se na pregled u utorak, bila je gužva pa je bilo noga na kuplungu i kreni-stani. Pa malo šetnje jer sam išla u ljekarnu. Jučer mišići nogu u komi, baš me boljelo. Kako li će tek biti kasnije

Kupaonicu je muž dobro očistio, za sad Da, najgori je taj osjećaj da netko drugi mora raditi sve za tebe. A mene uhvatilo sa stvarima za bebu da moram kupiti, jer inače neću imati kad. Iako je dr rekao da vjeruje da ću ja još šetati do poroda
    Nije pravilo da će te uvijek boljeti i grčiti mišići,to je sada dok moraš više odmarati pa su malo atrofirali

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma racunam da cu i dalje mirovati pa zato

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam sad mjesec dana u krevetu i ostala sam iznenađena koliko mi jastuk za trudnice i dojilje pomaže. Mislim da nikad nikog nisam toliko grlila u životu Dok ga nisam imala boljeli su me kukovi, ali ovo je preporod.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

ja sam si kupila nekakav ukrasni jastučić koji gurnem između nogu kad idem spavati jer me manje kičma boli, kakav je ovaj za dojilje, jel to ona neka banana? Di si ga kupila, postaje mi neizdrživo spavati na večer, mogu mislit kako je vama ležat po cijele dane

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja koristim taj jastuk od 3 mj trudnoce. Genijalan mi je! Mislim da cu ga koristiti i kad ne budem trudna, jer su mi kukovi u puno boljem polozaju pri spavanju na boku. A kad si na ledjima mozes ga staviti pod koljena. I to mi je isto vrlo ugodna poza.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Apsu da taj banana. Ja sam ga kupila u Lidlu. Sad je bio u Bubamari na akciji za 150kn pa si pogledaj.
    Pošto je meni strogo određen samo lijevi bok...nije lako, ali s tim je jastukom podnošljivo. Donji dio između nogu, sredina ispred buše) paše mi da je prislonjena uz nešto, a gornji dio ispod glave....zakon. A ispočetka nisam baš ništa očekivala od njega, zato ga nisam ni kupovala. I mm ga obožava. Čim ja odem piškiti već ga maltretira

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

haahah znači najbolje mi je da odmah kupim 2

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Muma i ja ga imam, i ležim u istoj pozi Ali recimo ja ne mogu spavati s njime, prevelik mi je nekako za u krevet

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

E cure,koliki su vama otkucaji srca? Moji rijetko kad padnu na 90/min što je dosta visoko ali inače su i viši-oko 100 u ležećem/sjedećem položaju...tlak je OK,redovito ga mjerim...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kad mjerim tlak otkucaji mi budu oko 110, nekad visi,nekad nizi...

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

meni su oko 85 kad mjerim u normalnom položaju.. kad idem uz stepenice onda je sigurno 200

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja nemam pojma Nisam sam si to nijednom mjerila u trudnoći.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pa nema apsolutno nikakvog razloga da zdrava trudnica mjeri broj svojih otkucaja srca.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ma ne moras stogo lijevi bok, zakrzljat ces! Ja sam isto vecinu vremena lezala na lijevom, ali sam bila i na desnom. Nece nista biti bebi zbog malo lezanja na desnom boku, a tvoje tijelo ce ti biti zahvalno.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

ja se stvarno trudim biti što više na lijevom boku , i jesam na lijevom dokle god sam svijesna.. a onda se probudim na desnom tokom noći na wc, vratim se i zaspim na lijevom i opet se ujutro budim na desnom na kojem sam vjerojatno i par sati..

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    ja se stvarno trudim biti što više na lijevom boku , i jesam na lijevom dokle god sam svijesna.. a onda se probudim na desnom tokom noći na wc, vratim se i zaspim na lijevom i opet se ujutro budim na desnom na kojem sam vjerojatno i par sati..
    Ne zamaraj se s onim na što ne možeš utjecati. Pa nećeš se vezati lancima. Ja sam preko 90% vremena na lijevom jer mi je super s jastukom...dok nemam problema ostat ću na lijevom, ako neće ići ubacit ću više i desni...sigurno da ne težim dekubitusima

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pa nisam zdrava,zato i pitam, oscilacije u tlaku+hipotireoza znaju poremetiti ritam srčanih otkucaja a o težini i naporu pri kretanju da ne pričam. A druga stvar je što mi je nedugo doktor rekao da su mi malo povišeni otkucaji. Mislim, povise se oni u trudnoći i prirodno,ali me malo zaplašio,pa pitam.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nemam pojma Nisam sam si to nijednom mjerila u trudnoći.
    Ma u sklopu mjerenja tlaka,ali dobro,ako ti nije nitko ništa rekao ne zamaraj se još i s tim Prirodno se oni malo povise zbog veće količine krvi u tijelu i tako. Samo me zanimao prosjek jer mi je kao povišeno,al s obzirom na 39tt i +13kg, hipotireozu itd. mislim da je sve OK

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja isto to inace ne mjerim,ali znam nekad pogledati tlak,pa mi tlakomjer izbaci. Nisam o tome previse razmisljala

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Draga Nanimira, jos si u regularnom broju otkucaja. Normalan broj ( van trudnoce) od 60-80, u trudnoci se povecava i do 30 znaci da moze ici i do 110. Svakako ih treba kontrolisati, jer jako visok broj otkucaja kao sto je moj slucaj u stojecem 140-150 uz gusenje, automatski iskljucuje upotrebu tokolitika (lijek protiv kontrakcija)..

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

I da vas pitam, ima li iko iskustva sa pojacanim Bh kontrakcijama kad lezi na lijevom boku? Meni je ok na desnom. Ali,mi frka da ne ishranjujem bebu dovoljno..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •