Stranica 170 od 581 PrviPrvi ... 70120160168169170171172180220270 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 8,451 do 8,500 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Proći će. Ne muči me materijalno, već sam osjećaj da te netko promatra i prati ti obitelj, da ti je bio u kući Ali dosta o tome. Draže mi je pričati i razmišljati o trudnoći. Danas sam bila kod frendice koja ima malu bebu. Joj kako sam samo uživala gledajući ih...jedva čekam da postanem mama

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Joooj i ja... taj miris i toplina i maaaale nogice i rukice i mljackave usnice.. uf

Danas (.)(.) opet pocele bolit i primjetih da rastuuu (di ce vise bit cu prava muzara ) a bradavice ogromneeee i tamne i imaju one tockice

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

meni nisu bas narasle. jesu u 1 tromjesecju, sad nista. izgledaju kao uvijek kad se malo udebljam.....ali velike su inace. imam i ja tocke i to krug je malo potamnio i oko granica tog kruga ima po koja tocka. imala sam ja prije koju dlacicu oko kruga, primjecujem da su sad ili nestale ili slabije rastu. a milk ne izlazi. nista. ni kapi. znam da nekim curama pocne pri kraju. ja sam 38+3. dode mi da ih malo stisnem da vidim oce li izac koja kap, ali bojim se da cu tako potrosit onaj dobar kolostrum

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

jeste vi odjetljive, placljive, nervozne?
    ja sam u prvom tromjesecju bila strasno razdrazljiva, nervozna , placljiva i u svakom trenu spremna za svadu. bila sam nemoguca. pretpostavljam da su za to krivi hormoni. u drugom i trecem tromjesecju sam bila super...ali zadnjih dana mi se dogodi da pustim suzu bezveze...sjetim se neceg i samo suze krenu. ne traje takj plac puno ..koju minutu ali bas sam primjetila u zadnje vrijeme da se dogada. valjda opet divljaju hormoni, a sta me tek ceka kad rodim. ajme..i ovako sam sva ponekad nestabilna .. jel vi primjecujete ikakve promjene u svom ponasanju?

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Draga Kiri, vidim i ti ne možeš spavati?! Mene muče probavne smetnje. Naduta sam već dva dana, da je to strašno. Bila na wc-u normalno jučer, ali noćas su počeli plinovi. Bože mili to je horor, treba mi gas maska časna riječ. Sve me strah da će moji smrdimiri probobuditi i MM

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

I da, plače mi se zadnjih dana na sve i svašta. Prag tolerancije jednak nuli.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ja sam bila placljiva jako, tamo 2.mj t pogotovo, sad sam luda od zivcanjenja... sam planem kad ne treba i jadan onaj koji je sa mnom...

Nego cijelu noc se budim jer mi 1 tocka na lijevom tabanu titra. Nije bolno al je zbunjujuce jer nemam pojma sta je to?? Prosetala sam par puta okolo, mislec kao trne mi noga, masirala, toplo, hladno, al nista nije pomoglo, evo titra i dalje... jel se nekom dogadjalo i sta da radim? Od ceg to moze bit?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hormonalno-luda, to je bolji izraz za mene nego placljiva. Jucer mm i ja u autu, guzva i prolazi hitna sa svjetlima i sirenom, jedva kroz guzvu. Zamislim kako netko unutra ima velikih problema, starac, dijete, prometna... pa hoce li stici na vrijeme u bolnicu i krenu suze. Ali ne ono tiho, suze klize i tako to. Jecanje, smrkanje, cijela prica. Muz me samo gledao.
    Pa ide neka pjesma na radiju, blabla plave oci, sjetim se moje Pikulice i njenih oka i sva ganuta u plac. Razlog, jao kako ja volim svoje dijete... )) Stvarno mi je potreban dasak vjetra u bilo kojem smjeru (tuga, srca, ljutnja, nepravda...) i gotovo. Vrlo sam "stabilna". )
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 24.01.2015. at 08:45

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

trenutno nemam takvih (nestabilnih) problema. samo sam živčana jer mi je non-stop mučno
    prehlada prolazi, hB, sad još samo da se sinusi smire...
    a vas dve nespavalice....ja sam spavala noćas, niti jednom nisam išla na wc, ali sam zato svašta sanjala - ne znam od kud mi Kerum došao u san, Bože me sačuvaj, pa neka pijavica i svašta nešto....koji ludi snovi...

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Od 2h do 4 i kusur sam se vrtila u krevetu. Uništiše me trbušni problemi. Sad se osjećam kao krepano blago. Umorna sam i iscrpljena, a ne mogu više spavati.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ivana.sky da li si ti prestala sa utrićima i ako jesi jesi naglo ili postepeno?

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Koliko ja znam sa hormonima u trudnoći se ne prekida naglo. Ja sam se skidala dva tjedna s tableta.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

I ja sam očajno spavala, ne zato kaj me prala nesanica, nego sam si očito udesila lijevi gležanj, ne znam kako Boli, pulsira, podmetnem jastuk, lijevi bok, desni bok, nikako ne prestaje samo vrti i vrti od gležnaj prema peti. A nisam ni nezgosno stala ni izvrnula nogu ni nikaj. Danas cupkam na desnoj nozi uz štaku i vežem elastični zavoj i plačem od muke. Na rtg ne mogu, a i nema smisla jer nema loma i kaj da mi stave longetu i kažu uzmite neki analgetik, to znam i sama, a ljekove i onak ne pijem. Koma... Jedino kaj sam sjedila na krevetu u turskom sjedu i možebit tako nategla ligamente.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Da ne odgovaram svakoj posebno, ja cu komentirati sve zajedno
    Mene su sise boljele tamo negdje u 2.mjesecu i nakon toga niti ne rastu niti me bole.. Mozda mi se ni ne povecaju, a inace imam dvojku, pa sam se ponadala da hoce :D
    A sto se tice promjena raspolozenja, ja sam sama sebi tako smjesna. Kao neka neuracunljiva baba. Jucer sam imala rodendan i dobila sam jednu tako divnu poruku od decka s kojim sam petljala neko vrijeme i cijelu vecer sam plakala

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    ivana.sky da li si ti prestala sa utrićima i ako jesi jesi naglo ili postepeno?
    Postepeno se skidam, utrici tjedan 2x2, pa iduci 2x1 i onda prestajem.
    I metformin isto 3x1, 2x1, 1x1 pa stop, ko kad sam pocinjala...

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

danas me pri nekim pokretima zaboli s desne strane, bočno, u visini kuka pa do stidne kosti otprilike linija, kao da se nešto isteglo....nadam se da i je....ne znam di su točno zdjelične tetive, bi li moglo bit to, a i beba mi je s desne strane, možda je otežala pa zateže....ah, čari trudnoće

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bila sam super i evo i mene sad boli.lezim i odmaram.
    Zaboravim da sam trudna pa se zanesem
    Cilo jutro vani sa sinom.setnja,igranje,crtanje kredama...svasta u raznim polozajima.pasalo mi je nadisat se bure.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Tetagogolina i mene uvijek kad zaboli nest i probode bude desno, tocno taj dio.. iako je moj bebonja lijevo
    Tko ce to znat sta se tu unutra dogadja...

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam se jutros isto razbacala po kuci, oprala masu robe, usisala, skuhala rucak....i sad me boli sa svih strana...
    Nocas sam uzasno lose spavala, sanjala sam da letim avionom i gledam kako drugi avion pada....uzas....neku noc isto neki ludi san da se zaratilo opet...sreca pa ne sanjam nista lose vezano za bebu jer bi se izludila skroz..

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Mi smo danas napunili 25 tjedana i ja nemam snage vise, svaka kost i misic u tijelu me bole. Da se mene pita ja sam spremna za rodit.

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Sanja S sretan ti rođendan!

Stork o bemu miša kako si uopće uspjela u turski sjed?!

Adrianova mamice a di bi ti, imaš još o hohoho, ajde uživaj!

A jeste vrijedne ja sam bezvoljna totalno, da se ne ponavljam...donat tu i tam pomogne, al imam dojam da su moji dani obavijeni velom mučnine...

Ja danas nešto dole osjetim, ne znam kako bih to opisala, kao mestrualni bolovi, a opet ne tako....valjda se sve rasteže, ko će ga znati...

Prolupala sam, gledam Povratak u budućnost 3...

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Twinolina to mi je najdraži položaj jer mi se fino rastereti kralježnica, iako je trbuh povelik, nemam problema tako sjesti (nema veze s yogom, nisam je nikad probala).

Adianova Mamica izdrži još 10 i na konju si!

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

valjda stvar anatomije, meni to nikad nije bio udoban položaj...iako je najbolji kažu

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Hvala Twinolina!
    Kako vi stojite s alkoholom u trudnoci? Ne mislim nista pretjerano, nego sam procitala da je u redu popiti casu vina jednom u tjedan dana.. I da je to cak i dobro.. Ja sam skepticna, pa me zanima kakvo je vase stajaliste..

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Juhuuu! Samo uletavam da se pohvalim da mi je počeo odlaziti sluzni čep! Sa prvim to nisam doživjela tako da mi je ovo nešto novo i zanimljivo

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Twinolina!
    Kako vi stojite s alkoholom u trudnoci? Ne mislim nista pretjerano, nego sam procitala da je u redu popiti casu vina jednom u tjedan dana.. I da je to cak i dobro.. Ja sam skepticna, pa me zanima kakvo je vase stajaliste..
    Smijes popit dcl vina jednom tjedno, dok prema novim saznanjima ne smijes mu ni prici. E, sad, pretjeruju li Ameri s time ili ne, tesko je reci.
    Da je preporucljivo popit vina - nije. To su vjerojatno stari savjeti kad su zzene pile pivomda imaju vise mlijeka, sto je glupost. Imas temu Sto se smije i ne smije u trudnoci, il tak nekak pa pogledaj sto se tamo pisalo.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

maca papucarica super, ali znaš da to može sad i par dana tako...
    Ja nisam mogla odoljeti šampanjcu za NG, a maznula sam i nekog super slatkog divnog bijelog vinčeka poslije ručka, malac se nije bunio

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

maco javljaj novosti

ja inace ne pijem alkohol bas, ali na par prigoda sam uzela gutljaj sampanjca i u zadnjih 2 mj 1 put u 10 dana popijem pola čaše piva..navodno je pivo za mlijeko...a sad jesam krivo informirana, lako moguce

nego....ima li sta akcije kod vas cure? ja i mm smo sinoc...jako polako i jako malo ali nakon toga me pekla savjest jel moze to sta potaknit, ubrzat,...nismo skoro mjesec dana i ovo je mislim bilo zadnji put dok sam t ali, zadnjih dana sam jaaaako napaljena, bas neobicno nesto. nemojte mi zamjerit sta iznosim takve detalje, nadam se da se nece nitko uvrijedit.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Pa Kiri ti si pred terminom ili u terminu zar ne? Nema te sto biti strah. Ja bas i nemam neku volju zadnjih tjedana, zadnji put kad smo to radili imala sam bh kontrakcije 2 puta, pa se mm uplasio i kaze da vise necemo. Mada je bilo razdoblje oko Bozicnih praznika kad sam htjela non stop.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Macoooo!!!!! Cekamoooooo

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ma neću ja još, samo se ipak nešto pomalo pokreće.

Kiri, ako ti paše keks, uživaj. Ako nešto i krene, uvijek stigneš do bolnice na cr.

Što se alkohola tiče, ja sam čitala da posteljica ne filtrira alkohol, za razliku od drugih toksina.
    Točno ili ne, meni je bilo dovoljno da odlučim da mi tih deci vina ne znači dovoljno da uopće razmišljam o tome.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Kiri, samo ti uzivaj.. A i ostale.
    Sto bih ja dala samo da imam s kim

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Maco, sretno kada zapravo krene...neka ti ovaj porod bude kao i prvi (čitala sam da si bila zadovoljna sa porodom u Knnu).

Što se alkohola tiče, ne bih hvala, nije da ga nešto ni inače pijem, vrlo rijetko iza ručka čašu vina, al u trudnoći mislim da se ipak ne smije jer to je naglašeno u svim mogućim literaturama da se alkohol i cigarete, prije svega, ne smiju u trudnoći i da nije dobro za bebu. Vjerujem da od pola ili 1 čaše vina u mjesca dana neće biti ništa, al trudnoća ionako traje samo 9 mjeseci u odnosu na cijeli život, pa imamo cijeli život iza toga za pijuckati vino ili sl.

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

jutreko cure

Maca papucarica e sad ajmoooooo laganini.....još malo!

Alkohol? Inače volim fino vino, ali u rijetkim prigogama, uz ručak, a u T ga ne bih nikad uzela. Baš zbog tih najnovijih istraživanja...nekad su rekli može deci....

Kiri hmmm keks? Meni je MPO zabranila, ali samo radi opasnosti od torzije jajnika. Nekak sam si mislila da je ta opasnost sad prošla i sinoć isto ja navalila, ovaj moj preplašen...ali...kak da velim....nismo baš zagrizli keks zapravo...ak me kužite...pretpostavljam da je tu upitan eventualno koitus, da budem pristojna,pa tog nije bilo, a eventualni grčevi od "vrhunca" valjda ne mogu štetiti, ja nisam nikakve posljedice osjetila. Obzirom je ovo bitno pitanje za bračni suživot možda ne bi bilo loše ako koja zna nešto više o pro i contra i u kojem slučaju pa nek napiše.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Twinolina mi redovno konzumiramo kekse , nekad se pojave bh ak' se mm zanese , a jedino nam rastući trbuščić ograničava broj poza. Ja sam definitivno opuštenija nakon toga pa mislim da je to i za malca dobro.

ivchica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Dobro jutro curke moje, evo da vam se i ja predstavim... nakon godinu dana pokusavanja i mi smo ostali trudni...saznala sam u petak navecer nakon sto mi je menga kasnila 5 dana... sutra tek idem vaditi betu i ostale nalaze. Valjda mogu pisati ovdje prije nego sto sve to bude gotovo? Ono sto sam vas htjela pitati je da sam jucer navecer osjetila cudne bolove, kao da ce mi oba dva jajnika eksplodirati.... ali nije to bilo nepodnosljivo, nego onako neugodno.jel imala koja od vas takva iskustva na samome pocetku trudnoce?hvala vam

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

I još da dodam... Mi nismo imali nikakvih problema od početka tipa krvarenja, hematomi i sl, cerviks je skroz zatvoren pa nema straha, nije bilo do sad nikakvih beštija i jasno da je potreban oprez kod rizičnijih T i ne treba forsati ak' vam ne paše

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    Twinolina mi redovno konzumiramo kekse , nekad se pojave bh ak' se mm zanese , a jedino nam rastući trbuščić ograničava broj poza. Ja sam definitivno opuštenija nakon toga pa mislim da je to i za malca dobro.
    Potpisujem

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ivchica, dobro nam dosla
    Normalna su ti probadanja i nesto slicno M bolovima i svakakva nekakva zatezanja... sve dok nema krvarenja ili jake konstantne boli je "ok"

ivchica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Nema krvarenja hvala Bogu , samo me od jucer navecer dosta zateze, malo lijevo , malo desno! Glupo mi je dizati paniku, qli ovo mi je prva trudnoca i sve mi je novo!!! Zato se i bojim toliko...

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

stork ma nema problema nikakvih kod mene (za sad, koliko ja znam)...ok onda bumo konzumirali kekse ....za sad su bili light verzija, bez kalorija ali za tjedan dana ću pitati još ipak... i ja si mislim da nemre bit loše ak mama gušta....

ivchica dobro nam došla! ovo što osjećaš je normalno, nešto tipa menstrualnih bolova i pikanja....ne boj se...

cure ako sam pola sata nakon kaj sam popila estrofem i duphastone povratila jel može bit da se nije sve resorbiralo. povratila sam jako mali sadržaj, za jušnu žlicu (ali izmučilo me kao da sam kantu izbljuvala)

ivchica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Znaci u pocetku vam je svima bilo tako?

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ivchica

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ode mi post....dobrodosla ivchica30 i zelim ti skolsku trudnocu do kraja !!!!
    Kako su ti i druge cure rekle sva ta boluckanja, grcevi i sl.su normalna pojava kroz cijelu trudnocu !!
    Sto se tice keksanja mene uzasno strah i ne mogu se opustit nikako...isto osjetim kontrakcije iza pa sam onda jos u vecem strahu....jadan MM ...osim toga uopce ne trpim da me se dira ni mazi ni po stomku ni nigdje drugo..pozivcanim momentalno...ah ti hormoni..

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ivchica, svaka trudnoca je skroz razlicita koliko sam ja do sad zakljucila. Ja nisam imala takvih situacija. Niti zatezanja ni bockanja ni bolove slicne menstrualnim. Ni u pocetku ni sad, a ulazim u 16.tjedan.. A beba ziva i zdrava i sve je u redu

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj ivchica30 prvotno napisa Vidi poruku
    Znaci u pocetku vam je svima bilo tako?
    Stalno ce ti biti tako
    Mozda mal vise na pocetku jer poslije naviknes pa se ni ne obazires... Zamisli da u nos uguras kosticu lubenice i ona pocne rast, bolio bi te i nos tako da samo opusteno, uzivaj, Izbjegavaj jedino dizat tesko, neke napore i stresove i bolesne ljude

Ja OPET u prehladi.. poludit cu vise, a bas pazim...

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

i danas ova bol s desne strane pri okretanju i dizanju, a malo i pri hodu...sve me hvata strah da nije slijepo crijevo, mada nemam ni temperaturu, ni muku, povraćanje, proljev i bol nije konstantna nego pri kretanju...ako ne bude bolje, sutra idem na vanredni pregled

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

maco... rađas u kninu? bice smo susjede javljaj novosti ..

pozdrav novoj curi. mene je u pocetku t bolilo kao da cu dobit menzis i stalno sam provjeravala....ali to je noprmalno. ako si nesigurna, pitaj sve doktora sutra.

twinolina....ma to je samo eto da mogu rec jesmo hehehe daleko je to od neke akcije da se razumijemo

ja cekam i nadam se da nece krenit bar jos 7 dana!

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj tetagogolina prvotno napisa Vidi poruku
    i danas ova bol s desne strane pri okretanju i dizanju, a malo i pri hodu...sve me hvata strah da nije slijepo crijevo, mada nemam ni temperaturu, ni muku, povraćanje, proljev i bol nije konstantna nego pri kretanju...ako ne bude bolje, sutra idem na vanredni pregled
    Ne brigaj! Mene je isto mučilo prije 10-ak dana i dr je rekla da su to ipak kružni ligamenti i da bi bilo i ovih drugih simptoma da je sc. A u to sam se definitivno uvjerila jutros, kad sam uspružena kihnula i sve me presjeklo i jedna žestoka bh sve popratila.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Sretno Maco, neka bude brzo i ne puno bolno!!!! I pozz svim curkama, jos maloo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •