Stranica 179 od 581 PrviPrvi ... 79129169177178179180181189229279 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 8,901 do 8,950 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

a mi ni blizu imena....sva muška su mi bezveze, njegovi(MM) prijedlozi pogotovo, za svako ime znam nekog ko mi nije najsimpatičniji ili je kako mi rečemo redikul

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj tetagogolina prvotno napisa Vidi poruku
    ivana.sky imaš ovdje tablice s mjerama pa baci pogled, ove tvoje mjere točno odgovaraju 14-15 tjedana trudnoće

http://www.poliklinika-harni.hr/Defa...aStranica=1406
    hvala... ma smirila sam se mal poslije rucka jucer i sjela pa pregledala te papire, ostao mi papir sto ide njima u lab na kojem pise da mjere odgovaraju 14+3tt koliko je izmjerila i na uzvu, napisala je da nema malformacija i da je posteljica straga.

tooooonkaaaaaa reci cvrcak uvijek to pjevam mojoj prijateljici tonki super za curicku zadarmamice

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hrpa lijepih vijesti, sto volim kad me tako doceka forum.
    Cestitam svima redom, na saznavanjima spola, podignutoj posteljici, ritanju, dobrim pregledima...
    Ja cu samo zakukati malo: tko ce docekati pregled trk 24.2.?!?!? Pa poludjet cu do tada! Ova trudnoca se vuce i vuce, ne mogu docekati naseg malog misa. A Pikulica svaki dan kaze trbuhu: Radto braco, rasti i bizo nam dodi! <3

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Vaki čestitke na malom mirišljavom smotuljku!
    Čini se meni da ovi naši dokt nama samo zadaju ponekad muke,nije dovoljno što na skoro svaku skačemo još i to...ufff..ivana.sky sve je to dobro
    Sjetila sam se kad bila u bolnici za skidanje kondiloma-bradavica,napravio dokt vag pregled i ja se obukla kad kaže on ajde i abd.utz da vidimo bebine mjere i ako srce kuca??!! aja ono: haaa??!! pa lupa me....presiklo me automatski..svašta ti dokt bubnu..ali to im je posao...dobro moja mama kaže što se onda znalo kad smo se mi rodile malo te posluša pregleda...
    Slatke muke...
    I meni se pojavila mala bradavica na vratu,svrbucka tu i tamo..standardna boluckanja dolje..cicke rastu..tamne..imam i točkice po bradavicama..
    Veselim se jer u petak sam naručena kod frizera i nakon toga privatno na utz da i moj dragi vidi našeg bembolina..nadamo se mirnoj i opuštenoj atmosferi pa možda saznamo što mama nosi ispod svoga srca..25 tj je..ko god nas pita što će biti misle da muljamo i neželimo reći...hahahahaah...kako nam je krenulo stvarno će nam i biti iznenađenje--moji najmiliji navijaju za curicu...

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Zadarmamice jjeeiii..curetak maleni..superr!

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

kako ono stojimo s terminima???
    Trebala bih ja biti sljedeća??? Omajkomoja.....

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ajde požuri optimistična! moj je dogovoren za četvrtak!

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Termin mi i je u četvrtak. Ako zapadne snijeg onda ću u petak na pregled...

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

da,baš nam je snijeg trebao!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj MazaMala prvotno napisa Vidi poruku
    nakon toga privatno na utz da i moj dragi vidi našeg bembolina..
    jel kod vas oni ne smiju ovak kod soc.gin.?

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj jarica prvotno napisa Vidi poruku
    Mene moj gin socijalni od kad sam bila na kombiniranom, uopće ne obaviještava o mjerama bebe. Kad sam ga još onda bila pitala koliko je beba velika, rekao mi je da to više ne mjeri?!? Još nisam osjetila svog bebulinca, sad sam 18+2. Nadam de da će mi se brzo javiti
    Meni je ginica mjerila bebu 2 puta do sada, s 20 i 28 tt (mozda tjedan vamo-tamo, ne da mi se gledat u papire). Bude jos jednom pred kraj i to je to - 3 puta u cijelij trudnoci, u odredene tjedne. Proguglaj uzv u trudnoci.

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Zadarmamice baš si me obradovala lijepim vijestima, i posteljicom i malom Tonkom
    Sadie proguglat ću čim stignem. Sada me malo brine što me počelo stezati grlo, a jučer sam bila u doticaju s osobama koje još nisu do kraja odležale gripu. Idem si narezati par kriški đumbira i sa suzama u oku pojesti...da potamanim sve bakterije i viruse.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Hej, meni jučer nekaj cijeli dan blokalo forum pa sam sad imala kaj za čitati. Super za lijepe vijesti! Nas dvoje smo opet od 4 jutros budni i sad ne bum izdržala, ubit ću oko ziher oko 5h na sat vremena i iduću noć opet isto... Najgore kaj ne grijemo po noći pa mi se ne da ni dići nekaj raditi jer se onda moram kompletno obući. Jooj kad će taj kraj svibnja?!

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    Hej, meni jučer nekaj cijeli dan blokalo forum pa sam sad imala kaj za čitati. Super za lijepe vijesti! Nas dvoje smo opet od 4 jutros budni i sad ne bum izdržala, ubit ću oko ziher oko 5h na sat vremena i iduću noć opet isto... Najgore kaj ne grijemo po noći pa mi se ne da ni dići nekaj raditi jer se onda moram kompletno obući. Jooj kad će taj kraj svibnja?!
    Jooj Stork i meni je isto,neeemogu spavat,a ni njih dvoje,udaraju cijelu noc,tek ujutro zaspim i onda bi mogla do podne,uh.

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

cure ma pročitala sam vas i rekoh popodne ću kad sve zbavim sjest i komentirat....
    al sad sam se sprepala
    pomagajte ako znate
    cure meni se sad popodne trbuh povećao dosta. al ne dolje nego onak cijeli, i ispod cica sav se jako zaokružio najednom. sva sam kao hiperstimulirana ajmo reći. što je to? jel se to kad kojoj desilo?

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Forum je bio ugasen zbog sjecanja na muminog malog Lovru, zato nije radio, ako se ne varam. ja sam ujutro pisala jos nesto, a onda su stavili obavijest kao da u 13 sati gase.

sto se tice termina meni su izracunali po uzv, jer da su po zm bila bi razlika valjda 4 tjedna. Jer sam u meduvremenu imala laznu mengu, a ciklus prije bio dug.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Twin meni je tak cesto. Ujutro mi je puno manji nego navecer, a pitala sam i dr i kaze da je to tak, normalno kao. Ne znam zakaj je tak

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Artisan draga ajmo reć da si me malo smirila...a koliko si ti trudna? ja sam tek 9+4, blizanci su.

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    jel kod vas oni ne smiju ovak kod soc.gin.?

Moj ginek.je inače šutljiv napravi on svoje,ali nekako što se tiče utz neznam,primjetila sam da su dečki,partneri znali biti unutra ali mislim da nema praksu to raditi..prošli put 26.01 mi je radio samo vag pregled bez utz..a bili smo se dogovorili da ćemo gledati bebicu i možda vidjeti spol..neznam..dragi mi je bio izvan sebe,toliko se nadao da će bar bebicu vidjeti na monitoru..i sada zato u petak idemo privatno da ga malo odobrovoljim..brižan...

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Twinolina i meni se to isto dogodilo prije par dana..dva dana za redom,onda me dolje boli kao da trebam dobiti,čudan osjećaj..ali sve si stavljam u glavu ako ne krvarim,ne boli do te granice da plačem ne mogu se kretati onda je to sve ok i tako valjda treba biti,namjestim se u odgovarajući položaj i pričekam da popusti,isto tako žgaravica me zadnjih par dan ubija,kiselina u grlu..danas je dobro,to valjda koji dan se potrefi..

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

ma upravo to što kažeš, nema panike. bravo i hvala ti puno!

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

18+2 sam ja. Moja prosla T je ivf i meni je trbuh bio ogroman od samog pocetka. Ma i probava ti radi drugacije, meni je lakse kad mi je napuhnut i velik, nekako si onda mislim da je sve ok.

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

ma bi o je i meni radi hipera malo al se smanjio i sad opet...al velim više ne paničarim....

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Citiraj Twinolina prvotno napisa Vidi poruku
    ma upravo to što kažeš, nema panike. bravo i hvala ti puno!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Twinolina, jesi li imala hiperstimulaciju nakon ivf-a? Ako jesi, da li ti je dr rekao da se to smirilo i jajnici se vratili u normalu?
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 03.02.2015. at 17:32

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Meni je sinoc na trbuhu jedno vrijeme virila mala kao kvrzica, pa se sad pitam sto je to, nozica, laktic...? <3

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

twinolina i meni se tak trbuh odjednom (doslovce ko preko noci) napirio i vise se nije smanjio, sad samo raste i zaokruzuje se i tocno to sto kazes, osjetim tocnu crtu ispod sisa gdje je "napiren", pa lijepi krug do dolje, i tu gdje je bebica, ispod pupka, je bas onako tvrd...

mazamala bas lijepo da cete otici da i on vidi drzim fige za spol!!

kod moje dr. je mm svaki put bio, cak i onaj prvi kad je samo ges.vrecicu gledala, malo se iznenadila kad sam joj rekla da ga zove unutra jer je dosad uvijek gledala vag.sondom i muzevi nikad nisu ulazili do 15tt dok ne ide preko abdomena, al ne smeta to meni pa nije ni njoj... mislim da i oni imaju pravo svaki put ici, i sve vidjeti i cuti... bez obzira sto beba raste u nama, oni su roditelji koliko i mi, tak da mi je bas drago da je moja dr. po tome bila ok... sad u petak imamo pregled al mm radi mislim da cu povesti mamu da vidi unuce puno je pod stresom i pritiskom pa bar malo da joj uljepsam taj jedan dan ako nista drugo...

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Meni je pod rebrima par dana bio jako napuhnut, sve kao neki šlauf oko želuca i osjećaj težine, probadanja. Onda sam skužila, s obzirom da žuč pojačano radi u T da mi smeta jutarnja kava i to samo turska pa sam prešla na cappuccino mućkalice i sad je uglavnom ok. A žgaravice su podnošljive kad ručak podijelim na 2 dijela unutar sat-dva pa se nalijevam mineralnom i kefirom.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Najgori dio trudnoce: ZGARAVICA. Mrzim je i dosla sam do tog da se navecer uopce ne usudim jesti, osim neke totalno sigurne stvari, tipa mrkva.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ja hvala bogu nemam problema ni sa zagravicom ni sa zatvorom ni sa hranom...

neeego tko je pisao nesto o onim bradavicama po vratu? jel to normalno u t ili sta?? upravo sam skontala da mi je izbila, zasad 1, ali to su oni mali virusni vrazici jelda? koji se namnoze u trenu... sta s tim radit?

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Meni nema sigurne hrane za žgaravicu. Kažu da su dobri bademi, a meni jednjak gori od badema. Zna mi biti kao da imam otvorene rane koliko me to boli i peče, pa stenjem i previjam se od bolova u krevetu. Al ja imam hijetalnu herniju. Koliko god je neugodno i bolno, nije mi to teško jer je to zato što imam bebicu u trbuhu.
    E, sad, mogla bih otići kupit si homeopatski lijekić (znam gdje i koji), al sam lijena ić u grad po to. Možda pošaljem mm.

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Najgori dio trudnoce: ZGARAVICA. Mrzim je i dosla sam do tog da se navecer uopce ne usudim jesti, osim neke totalno sigurne stvari, tipa mrkva.
    Moram reći da ni ja ništa ne jedem poslije 4 jer inače imam strašnu žgaravicu i ne mogu spavati... nadam se da to bebici neće smetati

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Pa ja mislim da te mini bradavice po vratu se dobiju od hormona, neznam sto bi drugo moglo biti, ja sam od prve trudnoce ih dobila, i u drugoj, a sad neznam dal sam i u ovoj, jer ih imam bas dosta po vratu. I ne prolaze.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ah hormoni... upravo sam dusu isplakala na pjesmu jednu... iako na tu uvijek placem, prekrasna je... vald mi malisa nece zamjerit

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ivana.sky, svakako bolje pustiti emocije van, nego ih drzati u sebi.

Sto se tice zgaravice, meni (kratkorocno) pomaze rennie (dozvoljen u trudnoci). Dok sam uspravna, ok je, ali cim legnem isto mi je kao da me netko okrenuo naglavce. Uzas. Ne zelim ni misliti sto ce biti za desetak-dvadesetak tjedana.

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Bradavice u trudnoći izbijaju više zbog hormona. Nekima kasnije prođu, nekima ostanu. Provjeren prirodni lijek je limunov sok. Moj dragi je tako skinuo bradavicu u par dana, bez ožiljka, ičega. Mazao je dva tri dana više puta dnevno s limunovim sokom i sama je otpala nakon nekoliko dana. Meni je trenutno pun vrat, pogoršalo se stanje sad u trudnoći. No, nekako mi se neda sada ništa raditi po tom pitanju. Čekat ću da dođe bebolinac na svijet pa se onda baciti u eliminaciju.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Sad sam legla i ne mogu do zraka.. ko da mi neko sjedi na prsima... jel se to dogdjalo nekom?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

To je normalno u trudnoci kad lezis na ledima i postaje jace kako je trbuh veci. Pucaj na polozaje na boku. Kada si na ledima maternica ti stisce vene koje iz donje polovice tijela vracaju krv prema srcu. Neke zene se cak onesvijeste od toga.

s neta:

Srce poput pumpe tjera krv po cijelom organizmu, tako da u jednom trenutku počne "raditi na prazno", tj. nema dovoljno krvi da je potjera prema plućima gdje se obogaćuje kisikom i prema mozgu što izazove prvo pad krvnog tlaka, a zatim i nesvjesticu. Čim se trudnica okrene na bok pritisak maternice na velike krvne žile nestaje, krvni optok se normalizira, a time i cijeli poremećaj.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sjecam se jednog dugotrajnog 3D uzv u prosloj trudnoci, negdje poslije 30tt. Bili su neki specijalizanti prisutni i dr je sve zivo objasnjavao, tako da je potrajalo. U jednom trenutku mi se upravo to dogodilo, gubitak zraka, sve kao pred nesvjesticu i odmah su prekinuli sve.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ja sam ti uvijek na lijevom boku rijetko kad na desnom, a na ledjima i trbuhu nikad. Otkad znam za sebe tak i lezim i spavam i tv gledam i sve...
    ustala sam se pa je bolje odmah bilo, misla sam da se to dogodi sam kad su beba i trbuh vec veliki...
    hvala valamala

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Pa i trebalo bi tako tek iza 30tt, baš sam pitala na fet echo za taj položaj na boku. Ja evo još uvijek spavam normalno na leđima, na bokovima, skoro pa i na trbuhu. Ali ako ti ne paše, ok nađi si položaj. Možda da probaš i s još jednim jastukom?!

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Kome da se obratim u po povjerenju?
    Potrebna mi je pomoć. Ne želim više živjeti.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ivekica što je bilo??
    Molim te probaj se smiriti, zbog sebe i bebe.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ivekice, polako, sjedi i disi, smiri se
    pretpostavljam da trebas psiholosku pomoc pa probaj svom lijecniku opce prakse da te uputi dalje
    ima i neki centar za krizna stanja ili tako nesto, idem probati vidjeti na drugoj temi
    skoro nista nije nerjesivo, koliko god sad tesko bilo, samo polako

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ovo sam na brzinu nasla, valjda su tocni podaci
    Ajd nazovi pls

CENTAR ZA KRIZNA STANJA I PREVENCIJU SUICIDA
    KBC Rebro
    Kišpatićeva 12
    pacijenti se mogu javiti osobno od 8 do 20 sati ili od 0 do 24 sata ne telefon: 01 / 2421-603

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ivekice, samo polako. Javi se ako ti ista treba.
    Sjeti se da nisi sama i sad moras misliti i na sebe i na bebu. Sto god se dogodilo prebrodit ces to jer si jaca nego sto trenutno mislis. Nista nije toliko grozno da je vrijedno tvog zivota i zivota tvoje bebe. Stavi ruke na trbuh i smiri se..
    Ako zelis, podijeli s nama sto se dogodilo..

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ivekice, uvijek ima nade. Nisi sama. Imas pp.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ivekica nemoj tako.imas svoju bebu.razlog za ziviti.nazovi taj broj.

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Strah me otići bilo gdje, jer se bojim da će iskoristiti to da mi uzme dijete onda.
    Nemam nikoga na svijetu, doslovno. Par prijatelja i to je moj život.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ivekice, uvijek ima nade, ne predaji se

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •