Ivekice draga nitko ti neće oduzeti dijete! Budi hrabra za ovo malo biće koje nosiš ispod srca i imaj vjere!! Sve će biti dobro samo ne kloni duhom, molim te!!!!
Ivekice draga nitko ti neće oduzeti dijete! Budi hrabra za ovo malo biće koje nosiš ispod srca i imaj vjere!! Sve će biti dobro samo ne kloni duhom, molim te!!!!
misliš da će onaj tvoj htjet uzet ti dijete??? a po kojoj osnovi??? di je sad kad treba bit tu??? ne brini.....
nemoj biti smješna. Tvoj strah da će ti uzeti dijete je ....... van pamet. Budi bez brige, ako to kaže pokušava te tako "mladu i naivnu" držat u šaci. Ni jedan muškarac, koliko je meni poznato, nije ni pokušao uzeti skrbništvo nad djetetom. Pogotovo bebom. Pokušaj se obratiti nekome na pdf-u jednoroditeljske obitelji- tamo ima ljudi koji znaju kome se obratiti za pomoć (pomoć svake vrste)
Ivekice ništa nije crno kako ti se u ovom trenutku čini. Daj si snage i zatraži pomoć. Nitko ti zbog toga neće uzeti tvoje zlato. Nisi sama, uz tebe smo srcem i mislima <3
Posljednje uređivanje od jarica : 04.02.2015. at 09:38
Ivekice, par prijatelja je sasvim dovoljno u zivotu. Sigurna sam da ce ti oni pomoci koliko god mogu. Javi se nekome od njih i popricaj s nekim o tome sto se dogada.
Ivekica![]()
Meni je jučer izašla vena na desnoj nozi poviše koljena...baš je onako izbočena....na jednom dijelu me i svrbilo pa sam se silila cijelu noć da se ne počešem....poludit ću...inače nemam probleme sa venama pa neznam zašto mi se ovo sad dogodilo ???
Moja ne da jer su pacijenti bili bezobrazni. Imala je losa iskustva - dode muz pa snimaju uzv na mobitel, dode dijete i dira tamo svasta. Pretvorili su uzv u cirkus. Neke su se zene bunile da kaj muskarci imaju ulaziti unutra (iako je samo njihova zena unutra).
Onda ne pusta nikome muza. Al ionak ni ja ne kuzim taj uzv. Skuzim glavicu, al ostalo mi je sve nejasno. Strpit ce se mm jos malo pa ju onda nece samo gledat vec zabavljat i nunat.
Ja svog mm ni ne vodim.a i taj uzv kod socijalnog gin. Nije 3D 4D pa i ja jeeedva vidim ista.
Oticu bar dva puta privatno da imam lipe slikice.jer sam u prvoj trudnoci vodila privatno i imam predivne slike.
Ivekica ne moraš se bojati za svoje čedo! Pusti debila! U sudskoj praksi jedino se može dijete oduzeti majci s teškom psihijatrijskom dijagnozom, ako je potpuno lišena poslovne sposobnosti da nemre ni o sebi brinuti, ako je narkomanka ili dokazano promiskuitetna osoba. I to sve ako netko sudski pokrene, za što treba novaca. Do sada kroz sve tvoje postove u zadnjih par mjeseci nisam ništa od toga iščitala! Nadalje, postoji i Udruga Betlehem o kojoj brine pater Marko Glogović, a koja pruža pomoć nezbrinutim majkama i djeci, za slučaj da ćeš se morati na neko vrijeme skloniti, također sigurno će ti pružiti i pravnu pomoć. Možeš probati kontaktirati i CZSS, objasniti anonimno o čemu se radi pa neka te savjetuju.
Ne očajavaj, ništa nije tako crno kao što se u prvi mah čini! Evo, čak je i mm totalno skrenuo i danas je već 6. dan u kazni, uopće mu se ne obraćam, ak' me kaj pita komunikacija se svela na: da, ne, bok. Do sad još nisam nikad tako izdržala i čekam da vidim što će biti dalje. Ne znam što mu se roji u glavi, ali nakon silni godina braka postao je netrpeljiv prema meni pa se čak pitam jel' ima ljubavnicuMalo sam skrenula s teme, ali bit je da sačuvaš svoj mir radi tog malog života u sebi, a on nek odrasta uz svoju mamicu!
Posljednje uređivanje od stork : 04.02.2015. at 10:41
ma da? Ajmeee pa ne vjerujemmoj uzv bude divan, bas se lijepo sve vidi vec sad, i sve nam pokaze i objasni sa svih strana... od mozga, rebarca, kraljeznice, rukice i nogice kak se ritaju, srculence, stopala sa prsticima, koljena... onda si vald zena da truda za zbilja... sad cu joj cokladu jednu odnijet! A slikice isto budu bas super
mi cemo privatno na 3d/4d tam poslije 20tt
Ivekice, saljem ti pp![]()
Sada imas nekoga na svijetu, a taj netko ce te jos malo zvati mamom i gledati kako te nitko nikada prije nije gledao, okama u kojima ce pisati da si joj najvaznija, najljepsa, najbolja i jedina... mama. Tesko je to pojmiti, ali vise nikada neces biti sama. To je ljubav kakva ne postoji ni u kakvom muskarcu, rodbini, prijateljima.
A dijete majci nitko ne moze uzeti, osim u vrlo teskim slucajevima ovisnosti, teskih psihickih bolesti, kriminala i slicno. Ako potrazis pomoc psihologa koji te moze ohrabriti i uputiti te kako da se nosis s emocijama i strahom koji osjecas, nitko ne moze iz toga izvuci nista negativno po tebe. Stovise, time pokazujes da si odgovorna prema sebi i zelis najbolje za svoju curicu.
Ivekice, draga da sam na tvom mjestu obratila bih se svojoj ginekologici na pregledu i rekla što me muči. Možeš otići i kod svoje dr.opće prakse. Sigurna sam da su one čule svakakvih priča i sigurno će te uputiti u pravom smjeru.
Šaljem ti veliki zagrljaj![]()
Ivekica draga,lipa nista se nemoj brinuti,ima ljudi,prijatelja koji ce ti pomoci,misli na sebe i na svoga bembolina malog...
Sto se tice utz i mog dragog meni je drago sto on zeli da vidi bebu,razumijem dokt.koje nepustaju jer kao sto i sama vidim i znam ima nas svakakvih po cekaonici..kod mog je samo ptoblem sto imam osjecaj kao da nije skoncentriran,mozda mu takav bude dan,ali zato sad gren privatno u petak ionako imam fore (preko croatie)...pa cemo da vidimo...
Bradavicu imam jednu na vratu ali nediram ju,nije velika,sicusna pa cemo vidjeti dalje..
Curke moje, ja na poslu jedva gledam :D Nisam neispavana, ali majko mila spava mi se za poluditi. Osjećam se skroz neproduktivno :D
Prvo samo da kažem - Ivekice zaista, kad se samo malo promijeni kut gledanja, situacija se bitno mijenja - ti si sretna jer imaš par iskrenih prijatelja, jer čekaš svoje malo čudo, a ON je izgleda silno nesretan i pokušava te uvući u svoj svijet...ne daj se...toliko si jača od toga, nije ti ni do koljena i ne može ti ništa. Uzeti ti dijete? Može samo zaraditi kaznenu prijavu za uznemiravanje ako ovako nastavi...
ma samo vrlo vrlo blagu, prošlo je...
i ja sam skužila da je to do probave, žgaravice su nepodnošljive, mučnine više ne cjelodnevne, sad su baš jutarnje, evo jutros sam klince u vrtić odvezla i pred vrtićem se izbljuvala, užasno, samo najednom. al mi je bilo lakše. sad sam se najela i smirila nakon jurnjave i evo opet buša raste....žuč i plinovi...kavu ne pijem već mjesec dana, zgadila mi se,a tako i u prvoj trudnoći. meni su mineralna, ponekat donat i kefir isto naj naj.
ajmeeeeeeeeeeeeee, umrla bih da iza 4 niš ne pojedem!!!!
nego, evo mene sa uzv....sve super, cure vidla sam ekipu kako miče ručicama i nožicama....ajmeeeeeeeeeeeeeeeee...ugl podjednaki su, danas sam 9+5, a po uzv su 9+6...inače, mpo dr mi je rekla da postoji mogućnost da su oboje prirodno začeti, ali ne možemo znati...opet na uzv za tri tjedna...mjerit će nuhalni nabor onda....
jooooj sretna sam!
Twinolina, baš si me nasmijala s ovim "vidla sam ekipu" :D Taj osjećaj kad vidiš tu mrvicu (ili mrvice) je stvarno fenomenalan. Znam da sam nakon prošlog pregleda u autu do doma plakala s osmijehom na licu od uha do uha. Kad vidiš te male ručice i glavicu i guzu i sve. Čudo prirode stvarno! Baš mi je drago što je sve u redu. Sad iščekujemo sljedeći uzvMoj je 18.2.
![]()
ValaMala, ako tako gledaš definitivno nisam neproduktivna :D Mislila sam u poslovnom smislu da jedva čekam da šmugnem doma na kauč![]()
evo Sanjice ti znači za dva tjedna....ma ja evo još gledam u slikice...meni je čak bolje vidio transabdominalno, nego sondom. idući put def više nije vag uzv već trasabdominalni. to mi je super, ovaj mi je koma, pogotovo kod muškog dr. konzerva, šta ćete.
Ja sam ti bila 15+3 na pregledu i namazala mi je gel na trbuh i krenula raditi uzv i kaže "Ma ja ništa ne vidim ovako", pa je išla opet vaginalno i stvarno se super vidjelo onda. Rekla je da je to zato jer je plod zapravo velik za 14 tjedana, a ne 15. Nadam se da ce od sad biti samo preko trbuha![]()
meni je jednog vidio vaginalno, ali drugog nikak i onda prek trbuha proba i super.
di nam je sara nije se dugo javila?? nadam se da je sve ok!!!
cure rodila sam prije par dana... carski, spinalna, savrsen porod
pozdrav svima
kiri cestitam
twinolina diivno za pregled i zivahnu ekipicu
meni je vaginalni zadnji radila u 12tt, sad u 15tt su mi radili abd., i ovak i onak se sve ok vidjelo
ja sam sad u iscekivanju da osjetim neke pokrete, jutros mi je i aplikacija na mobitelu rekla da ih mozda vec budem osjetila, a ako ne, da se ne brinem jer prvorotkinje ne uspiju ni prepoznat a mozda ni osjetit do 20tt... a bas me zanima kako je to, jedva cekam![]()
Ajme ivana.sky kao da slušam samu sebe.. Ja sam sad 17+4 i stalno pipam trbuh ujutro i navecer kad legnem hocu li nesto osjetiti, ali ništa. Piše da nama kojima je prva trudnoća do 20.tjedna nije frka ako ne osjetimo to, tako da čekam i čekam![]()
Kiri čestitke
Twinolina super za lijepe vijesti i živahne bebice. Lijepo je doći ovdje malo dignuti raspoloženje.
A sad da se malo požalim. Danas mi je jedan od onih dana koje bi najrađe prespavala. Ružno sam sanjala, sanjala sam da mi se smanjio trbuh. S takvim sumornim mislima sam se dignula i prate me cijeli dan. Još nisam osjetila bebu pa se pitam je li sve uredu. Sto pitanja i strahova danas kroz moju glavu. A kako sam nervozna.....grrrrrr. Suzdržavam se cijeli dan da se ne zakačim s MM. Sve me živcira, živci su mi tanki kao brkovi od mice mace. Kosa mi je masna, lijena sam je oprati. Ma baš ne volim sebe ovakvu![]()
Posljednje uređivanje od jarica : 04.02.2015. at 18:27
ja mm ignoriram. ljuta sam na njega i odbijem pricat s njim. cak mu ni veceru jucer nisam napravila. a ni danas nije puno bolje. dize mi zivce i bolje da ni ne pricam s njim jer cu rec i sto mislim i sto ne mislim.
ja zbilja ne znam! i stalno se pitam koji vrag je uso u njega... sredjujemo taj stan sto smo kupili i kontam da je zbog tog nadrndan jer s posla, rucak, pa tamo radit, pa spavat i sutra opet isto... s financijama smo u klincu trenutno... sve nest se izdogadjalo nizbrdo...a on ko poludio! preko noci! nemaran, neodgovoran, neuredan i jos k tome bezobrazan. za neprepoznat covjeka. sto ja manje mogu radit i sto mi je teze sve i uspirim se i zaboli me pa legnem odmorit, to je on gori... ko da sam odjednom dobila dijete... a ja se tako ne igram. nikad se nisam dala zajebavat pa necu ni sad. samo nikako da ga uhvatim ni 5 min nasamo da popricamo ko ljudi, pa se onda radje durim. mozda mu dodje samom bez da mu ista kazem
![]()
Ja moram reći da zadnje tri godine viđam supruga samo vikendom i nikad se ne stignemo porječkatiZaželimo se jedno drugoga i stvarno smo oduvijek bili u dobrom odnosu, imamo već skoro deset godina staža
![]()
Kiri čestitam!!!
Sent from my SM-G800F using Tapatalk
i kod nas su uvijek ruze cvijetale i nikad nikad nismo otisli spavat ljuti jer bi uvijek o svemu razgovarali i sve rijesili razumno kao odrasli ljudi. dok nije neki elijen uletio u njega zadnjih tjedan dana i poremetio sve. ili je uletio u mene pa sam naprndurena na svijet oko sebe?!
Ja pukla skroz.evo prodajem kolica od sina 3u1. A kupujem polovna druga.mm je pristao samo ako prodam ova kolica.
Mm ode u teretanu 5dana u tjednu na 2sata.napuni on baterije i napunim ja.ne svadamo se.ako se porjeckamo nema sanse da ode spavat a da to ne rijesimo.i onda padne pomirdbeni sex hahahah
Eto ocito stvarno ima nesto u namaali oni isto moraju skuzit da smo mi sada u "drugom stanju" pa neka malo imaju razumijevanja..najlakse se durit,sve im je tesko i tralaallaaa.... Mene danas isto uhvatila tuga jer me dragi zvao sa posla i rekao da mora ostati raditi do sutra i neznam kad ce zavrsiti,ruzno mi je bez njega...
Aahh,nikako dobro,ni ovako ni onako..
Kiri pa čestitam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ajde kad uloviš vremena daj nam malo detalja!
po pitanju muževa hm...mm i ja smo ptošli sito i rešeto - i sve nas je to uobličilo u ono što smo danas...prvo je to bila filmska ljubav, ajme, on je dosta stariji od mene pa su moji bili protiv, zaljubili se do ušiju....filmski filmski...no odrastali smo i sazrijevali i on i ja...onda stvarni život...u prvoj T smo prošli prekretnicu...onda smo propali financijski...pa se izdigli opet...još se izdižemo....ali ZAJEDNO...jači nego ikad...romantika...hihihihihi nema toga....ali ima strasti koja se razbukta kad i gdje treba, ima poštovanja i razumijevanja...ima jedan divan suživot i zajednička borba...jesta da se i dana danas poželimo ponekad poslati u rodno mjesto, ali iskustvo nas je naučilo da se sve rješava razgovorom. iako, ti muški su ponekad natprirodno tupi pa mu ja dam vremena da shvati da sam ja uvijek u pravu. i njemu nema druge. ma, cure, za brak se isplati boriti, treba biti spreman na kompromise ali ne zaboravite na sebe. isto tako, imajte takta, muškarci nam nisu ni do koljena pa se ponekad treba spustiti na njihovu razinu....
eeeee al sam pametna, to je od hormona.
Twinolina potpisujem!
hvala cure..
znaci dogovoreni carski. na operaciji su bili 3 ginekologa koji su radili operaciju, 2 anasteziologa, nekoliko jos sestara i babica ali nisam ih mogla vidit jer je plahta bila ispred mene...uglavnom.. anesteziologoinje su bile ne za 5 nego odlucne! zapravo cijeli tim: ljubazan, smiren,profesionalan, pre dobro nesto.
dobila sam spinalnu i bioa budna cijelo vrijeme. bilo je mucnine i niskog tlaka na tren ali bez ikakvih problema je sve proslo. osjecaj kpd spinalne je genijalan jer sam ja mmislila da necu uopce osjecat donji dio tijela ali osjecaj nekog dodira postoji, samo ne boli. anesteziologinja mmi je govorilakad sta rade doktroi jer ih ja ne vidim, samo
cujem. bebu su izvadili i pokazali mi. mene su nastavili sivat a bebu su oprali i dali je muzu i hodniku da je malo nosi. nakon cca pola sata ja sam gotova i vode me iz operacijske sale u sobu intezivne njege. dovukli me na krevetu i donijeli bebu isti sekund. od tada se nismo odvajaliznaci iako je bio nazalost carsk, imala sam prilike vidit bebu, od kad sam je rodila, bila je ili sa mnom ili sa muzem. oporavak ...nakon 1 sat kad je popustila anestezija..katastrofa. boli nenormalno cak i kad disem i dok mi se stomak pomice od disanja boli. uz koju tabletu protiv bolova, noc je prosla. naravno, sa bebom u mom krevetu. nakon 15 sati....vode me u obicnu sobu, skidaju kateter i ja setam po sobi. boli ali svaki dan je sve bolji i bolji., danas, 5.dan od operacije smo dosli doma.. boli malo i nista.
Vaki i Kiri čestitam odna vašim malim ljubavima.
Kiri, baš mi je drago da si imala tako lijep porod, pogotovo nakon svih briga koje su te morile...
Koliki se bebač rodio?
Moj je na kraju bio dosta manji od procjena na uzv
Gdje je Optimistična? Misli li roditi?![]()
kiri pa bas divnocarski za pozelit... cmokni smotuljak od nas svih cekalica
![]()